končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 720 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,72 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
pečen po gruzínskyPOTREBNÉ PRÍSADY 400g bravč.pečene,2cibule,300ml leča,4vajcia,olej,soľ,korenie,razca POSTUP PRÍPRAVY Pečen orestujeme na oleji,pridáme korenie,razcu.Vyberieme,v tom výpeku opražime osolené kolieska cibule.Zapekaciu misu vymastíme a vrstvíme-pečen,opražené kolieska cibule,lečo a vajce.Dáme zapiecť do rúry asi na 20min pri 200-220stupnoch.Možeme podávať s ryžou alebo chlebom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Erika j. (erikaPN3) ID 258622 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 28.1.2014, 12:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčová pochúťkaPOTREBNÉ PRÍSADY 500g bravčového mäsa, 1 menšia cibuľa,1 malá lyžička papriky mletej, 1 veľká lyžica kečupu, 1 malá lyžička horčice, 1 malá lyžička vegety, 2 bobkové listy, 1/2 lyžičky majoránu, soľ, korenie, 100 ml smotany(môže byť aj na varenie) 2 lyžice hladkej múky, olej POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme cibuľku. Mäso narežeme na plátky (rezance) a popražíme. Prisypeme papriku podlejeme pohárom vody, pridáme kečup, horčicu, vegetu, bobkoví list, majorán, soľ, korenie podľa chuti. Podusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, pripravíme si smotanu s hladkou múkou ktorou to zahustíme. Necháme povariť a odstavíme. Podávame s hranolkami, zemiačikmi. Ja som robila farebnú tarhoňu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 17.4.2016, 11:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Mäso na rozmaríne s rajčinami...POTREBNÉ PRÍSADY 500g bravčového mäsa /kto aké má rád/, 300g rajčín, 2 strúčiky cesnaku, 1 väčšia /alebo 2 menšie/ cibule, kukurica /nemusí byť/, mleté čierne korenie, soľ, 1 PL mletej červenej papriky, olej, 3-4 vetvičky čerstvého rozmarínu, 1/2 ČL tymianu /môže byť aj sušený/, 1 PL horčice, 2 PL vínneho octu, 1 PL kryštálového cukru POSTUP PRÍPRAVY Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opekáme na oleji asi 10 minút. Potom pridáme olúpané a na kocky nakrájané rajčiny a ak chceme kukuricu. Podusíme. Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak a rozmarín posekáme a všetko spolu zmiešame, pridáme tymián, horčicu, mletú červenú papriku a túto zmes pridáme k mäsu. Podusíme domäkka a nakoniec dochutíme octom a cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravcova panenka na sipkovej omackePOTREBNÉ PRÍSADY pre dve osoby: cca 400-500g bravcovej panenky v celku, udena slaninka najlepsie domaca, susene slivky, deci tokajskeho vina (alebo sladke dezertne vinko), sol, korenie, na omacku:3-4 lyzice sipkovy lekvar, 2 lyzice muka, trosku masla, deci bieleho vina, trosku citronovej stavy podla chuti, 4dcl zeleninoveho vyvaru (alebo slepaci), sol, korenie POSTUP PRÍPRAVY Panenka: masko si prespikujeme slaninkou a susenymi slivkami nalozenymi v tokajskom vine (najlepsie cez noc ale nic sa nestane ak iba par hodin) a na panvici si ho z kazdej strany prudko opecieme, iba tak aby sa nam zatiahlo. Potom masko prelozime do pekaca, ja som ho trosku podliala olejovym olejom a pod maskom som dala este kusok slaninky. Dame do rury vyhriatej na 200 stupnov a pecieme 25-30 minut podla rury. Masko nema byt suche ale stavnate a makke. Omacka: z muky a masla si spravime svetlu zaprasku, pridame 3 lyzice slivkoveho lekvaru, premiesame a zalejeme deci vina, potom pridame vyvar, citronovu stavu a dochutime solou, korenim, ja som pridala aj lyzicku medu - cele to trva tak maximalne 5 minut. Omacka ma byt husta ale nie az prilis Podavame s varenymi alebo pecenymi zemiakmi na cibulke Tento recept samozrejme nie je moj, co to som nakombinovala co som nasla na nete :) Dobru chut! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana B. (ZuzkaLondyn) ID 274356 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 14.8.2017, 21:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
DOMÁCA DUSENÁ ŠUNKAPOTREBNÉ PRÍSADY mäso, rýchlosoľ, voda, med, korenie POSTUP PRÍPRAVY Kilo odblaneného bravčového stehna nakrájame na centimetrové kocky, malú časť rozsekáme nožom na hustú kašu. Pridáme 2 lyžičky rýchlosoli (Praganda, sanitra), lyžicu medu, deci vody, pol lyžičky čierneho mletého korenia a miesime dovtedy, kým sa z mäsa neuvoľní lepkavá bielkovina. Môžeme použiť robot na miesenie cesta, ja som miešal mäso v domácej pekárničke 2x15 minút (program cesto na rezance). Mäso naplníme do mikroténového vrecka, vytlačíme vzduch, vložíme do šunkovaru, ten uzatvoríme a uschováme deň-dva v chladničke. Šunku pomaly varíme v hrnci s vodou 3 hodiny pri teplote 75-80°C (hodinu trvá, kým mäso v šunkovare dosiahne správnu teplotu). Po uvarení šunku aj s vreckom vyberieme zo šunkovaru, vylejeme vodu, schladíme v nádobe so studenou vodou a odložíme do chladničky, kde by mala ešte pol dňa “dozrieť”. Z 1kg mäsa získame 800g pravej domácej šunky, chuťou pripomína pražskú šunku z konzervy. Energetická hodnota 10 gramovej porcie šunky je 54 kJ. Celkové náklady nepresiahnu 6 eur. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 1.12.2013, 9:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Rýchle "orintálne" jedloPOTREBNÉ PRÍSADY -bravčové mäso -mrazená zeleninová zmes (Vinica - Wok thai) -ryža -kari korenie -mlieko -hladká múka -maslo (klasické) -sójová a worchestrová omáčka -olej -soľ, peper, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Ryžu dáme variť podľa návodu, pokiaľ je sáčková, ja sypem do vody trochu vegety a kari (pre farbu). Do hrnca dáme rozpustiť maslo, keď je rozpustené pridáme múku a urobíme zásmažku, potom pridáme mlieko a kari, trochu povaríme kým nevznikne pekná hladká omáčka, nakoniec dochutíme sójovou a worchestrovou omáčkou a odstavíme. Mäsko nakrájame na kúsky a osmažíme na rozpálenom oleji, keď už je skoro hotové, pridáme mrazenú zeleninu a varíme dokým mäso nie je uvarené a zeleninová zmes mäkká. Nakoniec mäso so zeleninou pridáme do omáčky a podávame :) Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Monika K. (ceresnic_kaa) ID 106502 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové mäsko so šampiónovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY bravčové mäso, soľ, korenie, omáčka: šampióny, sladká smotana, hubový bujón (2kocky), troška mlieka, hladká múka POSTUP PRÍPRAVY Bravčové mäso nakrájame na rezne, mierne vyklepeme, osolíme, okoreníme a vypražíme na panvičke. Nakrájame si šampióny (ja ich krájam na väčšie kusy) a dáme ich orestovať do hrnca. Keď pustia trochu šťavy, v kanvici si dáme prevrieť trochu vody (tak dve deci). Keď prevrela, vylejeme ju do pohára, pridáme bujónové kocky, rozmiešame ich a pridáme ku šampiónom (je to hlavne pre intenzívnejšiu chuť:) zalejeme smotanou, necháme trošku povariť a zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v mieku. Ja k tomu robím zemiakovú kašu, ale dá sa to jesť aj s ryžou. Prajem dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Monika K. (ceresnic_kaa) ID 106502 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Zemiaky so slaninkouPOTREBNÉ PRÍSADY 4 veľké zemiaky slaninka, klobáska, masť na potretie pekáča, soľ, korenie,syr POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky umyť nemusíte šúpať, narezať nie do konca. Vložiť medzi slaninku , klobásku, natrieť masťou a piecť 45min. pri 200st. pod alobalom, potom syr a ak chcete tak aj smotanu. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Michal Č. (mcoki) ID 38599 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 6.11.2013, 11:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Horčicovo chrenové rezne...POTREBNÉ PRÍSADY 0,5 kg mäsa na rezne, soľ, mleté biele korenie, 4 PL plnotučnej horčice, 4 PL chrenu /buď čerstvo nastrúhaného alebo zavareného/, hladká múka, olej na vysmážanie... POSTUP PRÍPRAVY Dnes som hľadala niečo jednoduché a rýchle, ale pritom trochu aj nezvyčajné, čo uvarím na obed a našla som tento receptík. /takže sme dnes mali dvojaký obed, pretože som robila aj bravčové rezne v orechovom kabáte. To je tak, keď sa človek nevie rozhodnúť...ale neľutujem, pretože oba dopadli vynikajúco/... Mäsko umyjeme, osušíme, nakrájame na rezne , ktoré naklepeme a osolíme, poprášime bielym korením. Necháme chvíľu postáť a potom natrieme omáčkou, ktorú si pripravíme zmiešaním horčice a chrenu. Následne každý rezeň obalíme v hladkej múke a osmažíme na oleji. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Rezne v orechovom kabáte...POTREBNÉ PRÍSADY 0,5 kg mäsa na rezne, 2 vajcia, hladká múka, asi 250g zomletých solených arašidov, soľ, mleté čierne korenie, olej na vysmážanie... POSTUP PRÍPRAVY Dnes som hľadala niečo jednoduché a rýchle, ale pritom trochu aj nezvyčajné, čo uvarím na obed a našla som tento receptík. Mäsko je nielen krásne voňavé, ale aj chutné a chrumkavé. Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na asi 0,5 cm rezne, ktoré naklepeme, osolíme a posolíme mletým čiernym korením. Necháme asi 15 minút postáť a potom klasicky obaľujeme v hladkej múke, v rozšľahaných vajciach, ale nakoniec namiesto strúhanky použijeme zomleté arašidy, v ktorých mäsko dôkladne obalíme a riadne popritláčame. Opekáme na troške rozpáleného oleja, ale na menšej teplote, pretože by sa oriešky ľahko spálili. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 17.1.2016, 21:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 720 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,72 ďalšie >> |