
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) DOMÁCA DUSENÁ ŠUNKA[ recept č. 55660 zo dňa 28.11.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY mäso, rýchlosoľ, voda, med, korenie POSTUP PRÍPRAVY Kilo odblaneného bravčového stehna nakrájame na centimetrové kocky, malú časť rozsekáme nožom na hustú kašu. Pridáme 2 lyžičky rýchlosoli (Praganda, sanitra), lyžicu medu, deci vody, pol lyžičky čierneho mletého korenia a miesime dovtedy, kým sa z mäsa neuvoľní lepkavá bielkovina. Môžeme použiť robot na miesenie cesta, ja som miešal mäso v domácej pekárničke 2x15 minút (program cesto na rezance). Mäso naplníme do mikroténového vrecka, vytlačíme vzduch, vložíme do šunkovaru, ten uzatvoríme a uschováme deň-dva v chladničke. Šunku pomaly varíme v hrnci s vodou 3 hodiny pri teplote 75-80°C (hodinu trvá, kým mäso v šunkovare dosiahne správnu teplotu). Po uvarení šunku aj s vreckom vyberieme zo šunkovaru, vylejeme vodu, schladíme v nádobe so studenou vodou a odložíme do chladničky, kde by mala ešte pol dňa “dozrieť”. Z 1kg mäsa získame 800g pravej domácej šunky, chuťou pripomína pražskú šunku z konzervy. Energetická hodnota 10 gramovej porcie šunky je 54 kJ. Celkové náklady nepresiahnu 6 eur. Dobrú chuť! |
![]() | Tina H. (kokaZM) ID 102821, mimibazar.sk/kokazm (1.12.2013, 9:57) |
Naša sa práve chladí. Vyskúšala som tentokrát podľa tohto receptu. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | monulka z. (cicaz) ID 74847 (1.12.2013, 9:54) |
... vypadá suuuuper... už aj tlačím....a skúšam... ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |