. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > OMÁČKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 152 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >>

OMÁČKY

Šampiónová omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g šampiónov, 1 smotana na šľahanie, 200 ml mlieka, 30 g masla, soľ, drvená rasca, 4 PL hladkej múky

POSTUP PRÍPRAVY

*Šampióny nakrájame na drobné kúsky, orestujeme ich na masle, osolíme, okoreníme, podlejeme cca 100 ml vody a podusíme do mäkka.
* Pridáme smotanu a 100 ml mlieka
* v 100 ml mlieka rozmiešame múku a zmes za stálehomiešania vlejeme k šampinónom. Necháme prejsť varom.
* Skvelo sa hodí k orestovaným kuracím prsíčkam s ryžou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

Jana F. (Toluf) ID 5651 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 25.2.2013, 19:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Čili sós á la brutallo totallo pikanterio



POTREBNÉ PRÍSADY

Dajme tomu, že budete potrebovať nejaké ostré chilli papriky a zopár rajčín * trocha olivového oleja * soľ * a fertig mariška * VHODNÉ pre: všetky azbestové a teflónové ústne dutiny a zažívacie trakty

POSTUP PRÍPRAVY

Čo môžete očakávať od kila krvavo červených a trávičkovozeleno zelených chilli papričiek pokrájaných aj s jadierkami v gumenných rukaviciach a rúškou na ústach a nose, dusenými na plné gule (pardón) asi hodinu, keď sa Vám bude po celom byte (pozn. pre Miriam – po celej 800m2 haciende) preháňať ostrý pach pálivej arómy až hrôza a nedokážete ani desiatimi hlbokými nádychmi z kyslíkovej bomby vyhnať zo svojich boľavých pľúc dusivú štipľavú vôňu Vašej budúcej sósky (prevzaté z anglického originálu „sauce“)?!? Tak taký je náš najnovší komôrkový prírastok v podobe dvoch malých pohárikov. Toto dochucovadlo používame do omáčok, gulášov, na mäso, manžel má rád túto omáčku v pohotovosti aj pri slepačej polievke. Nuž, ak ste vyznavačom abnormálne štipľavých gastrozáležitostí, pri ktorých Vám cícerkom tečie z nosa produkt nosových dutín a túžite poslať do nenávratna všetky svoje chuťové papiláriky na jazyku, tak tu je recept na chilli sós.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 4.9.2010, 10:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

fašírky s kôprovou omáčkou



POTREBNÉ PRÍSADY

kôprová omáčka: urobíme si zásmažku, dolejeme mlieko, pridáme bobkový list, soľ, varíme, kým nám trochu nezhustne, pridáme 2-3 lyžice kôpru v octovom náleve. Pred koncom varenia pridáme trošku cukru

POSTUP PRÍPRAVY

fašírky: ja robím fašírky z mäska, čo mi zostane z polievky, tentokrát to bola sliepka a kúpila som ešte kúsok bravčového bôčika. Dalej treba zeleninku, tá mi tiež zostala z polievky, mrkva, petržlen, zeler. Malá cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, dopredu namočené dva rožky. Toto všetko si pomelieme na mäsovom mlynčeku. Do pomletej masy pridáme 2 vajíčka, soľ, čierne korenie, vegetu, majoránku, trošičku mletej rasce. Zmiešame, vytvarujeme v rukách fašírky, ktoré obalujeme v strúhanke. Pomaličky vysmážame v oleji.

Tieto mám od mojej maminy a môjmu mužovi veľmi chutia, má ich rád len tak s chlebíkom. Robím ich veľa a dávam do mrazáku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Lenka G. (podkolienka) ID 38764 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.11.2008, 17:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Kôprová omáčka :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

2 PL masla, 1 PL oleja, 3 PL hladkej múky, 200 ml šľahačkovej smotany, asi 700 ml hovädzieho vývaru, 1 PL octu, asi 1 PL čerstvého alebo sušeného kôpru - podľa chuti, 1 KL cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Táto omáčka sa Vám určite podarí a určite sa nezrazí - teda mne sa zatiaľ vždy podarila.Do zohriateho oleja a masla pridáme múku a urobíme zápražku.Miešame,aby náhodou neprihorela.Zalejeme vývarom,poriadne rozmiešame,stlmím plameň a za občasného miešania povaríme asi 15-20 min.V druhom hrnčeku zmiešam 1 PL octu a 1PL vody,nechám prejsť varom a odstavím.Pridám do toho asi 1 PL z omáčky,rozmiešam a až potom vlejem do hrnca k ostatnej omáčke.Ja tak robím všetky mliečne a kyslé omáčky,že si ten ocot prehrejem a až potom vlejem k ostatnému,pre istotu,aby sa omáčka nezrazila.Prilejem smotanu,pridám kôpor,cukor,soľ - všetko podľa chuti.Celú omáčku len prehrejeme - nevaríme.Ak by bola omáčka veľmi hustá,tak ešte rozriedim vývarom.Omáčka je výborná k varenému,alebo pečenému mäsku.

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 5.6.2012, 9:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Holandská omáčka pre začiatočníkov



POTREBNÉ PRÍSADY

na 1 osobu: 1 žĺtok; trošku mlieka (približne 1:1 k žĺtku)-môžeme použiť vývar, smotanu, čokoľvek; 1/8 masla (môže byť pokojne viac); biele korenie, soľ, limetková alebo citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si nachystáme všetky prísady, aby sme ich mali po ruke. Potom si pripravíme vodný kúpeľ, teda hrniec, misku a vodu. Do hrnca nalejeme vodu a dáme hriať, ale pamätajte, voda nesmie vrieť! Do toho položíme misku s maslom a dáme to rozpustiť. Z masla je vhodné odobrať penu, ale ide to aj s penou, nebojíme sa toho. Toto si odložíme nabok, pripravíme si to najpodstatnejšie: do vodného kúpeľa šup misku s žĺtkom, do toho nalejeme vhodnú tekutinu (sladkú motanu, vývar, mlieko), osolíme, okoreníme a ľubovoľným šľahacím nástrojom 2-4 minúty v tom vriacom vodnom kúpeli šľaháme do peny. potom pricvrkávame roztopené maslo a zašľahávame ho do hmoty. NEZABÚDAJME NEPRESTAJNE ŠĽAHAŤ!! jedno zmačknutie polovičky limetky omáčičku zahustí. okoštujeme. Môžeme dochutiť soľou a korením, prípadne octom alebo strúhanou cibuľou.
Holandská omáčka má lahodnú syrovú chuť, hoci okolo syra ani nešla! hodí sa k takým fajnovkám ako sú varená špargľa či losos, ale vychutnáte si ju aj s obyčajnými kuracími prsiami, hranolkami alebo vyprážaným syrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Ivana S. (evee.s) ID 63913 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 30.5.2012, 17:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Špenatovo-syrečkova omačka na cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

1 mrazeny špenat,1 syreček v črievku,1 smotana na varenie,3 stručiky cesnaku,soľ,MČK,trosku oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Do vyssej panvice si nalejeme trosku oleja.Špenat nerozmrazujeme,taky zamrazeny dame do panvice,ked sa rozmrazi a prevrie,pridame prelisovany cesnak,sol a MČK,premiesame.Potom pridame syrecek v crievku,miesame,aby sa to zjednotilo,ked to prevrie,tak pridame smotanu,tiez premiesame,aby sa to zjednotilo.Ochutname,popripade,podla chuti dochutit a ked to prevrie,tak odstavit.Podavame s cestovinou,najlepsie penne alebo farfale......Dobru chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Lenka T. (lenka0921) ID 107666 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 20.4.2016, 19:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

*♥*Omáčka na Penne di Perugia *♥* v mojej verzii



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 4 porcie : 1/2 balíčka cestovín Penne rigatte, oliv. olej, cibuľa, 2 ks kuracích pŕs (ale v prípade núdze stačí len 1 ks), 50 - 100 g šunky , cca 1/2 baklažánu, zopár šampiňónov, 1 zelená paprika, cca 2 paradajky, zopár olív na ozdobu (ja som na ne úplne zabudla, aj keď som si ich najprv nachystala), korenie talianska zmes alebo aké chcete (mčk + oregano+ bazalka+ grilovacie), soľ, práškový cukor, trocha citrónu, hrnček mlieka, 2 PL sladkej smotany, 100 g kyslej pochúťkovej smotany, 2 - 3 čL hladkej múky, mlieko na zriedenie (dľa úvahy)

POSTUP PRÍPRAVY

Pri poslednej fotke sú zjavné všetky zmeny - preto som dala poznámku v nadpise, že moja verzia.
Ale inak postup je podľa receptu .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 5.12.2009, 15:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

*♥*Omáčka z kuracích pŕs s hubami *♥* (Petto di pollo)



POTREBNÉ PRÍSADY

2 x kuracie prsia, cibuľa, cesnak cca 3 strúčiky, 50 g šampiňónov, 30 g prerastenej slaniny, krémový syr (1/2 bambina al. 2-3 trojuholníkové), 180 g kyslej smotany, 100 g šľahačkovej smotany, mlieko alebo vývar ( na zriedenie podľa potreby), 2 lyž. hladkej múky, soľ, zmes talianskeho korenia, grilovacie korenie, mčk, olej,citrónová šťava, cukor, vňať jarnej cibuľky (al. pažítka, petržlen)

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia pokrájame a na doske okoreníme zo všetkých strán grilovacím korením a talianskymi bylinkami. Vložíme ich do misky,jemne pokvapkáme olejom a zalejeme kyslou smotanou. Všetko dobre premiešame a odložíme do chladničky do druhého dňa alebo aspoň na pár hodín.
Pokrájame cibuľu a slaninku a na kvapke oleja opečieme v panvici. Pridáme pokrájané šampiňóny, orestujeme, osolíme, okoreníme mčk a necháme chvíľu dusiť pod pokrievkou. Súbežne s tým na druhej panvici opečieme kuracie prsia a odstavíme nabok.
K uduseným šampiňónom pridáme krémový syr, premiešame a necháme roztaviť, podlejeme trocha vodou alebo mliekom a pripravíme zátrepku zo šľahačkovej smotany a hladkej múky (rozšľaháme metličkou). Vlejeme ju do vriacej hubovej zmesi, pomiešame a zriedime podľa potreby mliekom alebo vývarom a necháme zovrieť. Do omáčky pridáme opečené kuracie prsia, pretlačený cesnak a pridáme i zvyšok marinády, ak nám ostal v nádobe. Zmes chvíľku povaríme. Do odstavenej omáčky po čiastočnom vychladnutí pridáme podľa vlastnej úvahy dochucovadlá - soľ, cukor, citrón a nadrobno pokrájanú zelenú vňaťku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 21.1.2011, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Sladkokysla chilli omacka-recept z internetu



POTREBNÉ PRÍSADY

7-10 najemno nasekanych chilli papriciek,1 hrncek cukru,1/2 hrnceka octu,1/2 hrnceka vody,2 polievkove lyzice nasekaneho cesnaku,1/2 lyzicky sladkej papriky,1 lyzicka soli,1 lyzica sojovej omacky

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetko okrem sojovej omacky dame do maleho hrnca,na strednom plameni privedieme k varu a potom plamen stlmime,varime-miesame,kym nam to nezhustne,omacka by mala mat sirupovu konzistenciu,nakoniec pridame sojovu omacku.
Ja som to na skusku robila z polovicnej davky,ale asi som mala zly pomer surovin:-)nemala som to take huste ako by to malo byt,ale chutovo to bolo dobre.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Anna M. (aludna) ID 5734 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.11.2012, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

*♥*Fazuľová omáčka s údeným mäsom*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g suchej fazule, 4 ks bobkových listov, soľ, biele mleté korenie, trocha saturejky, 4 strúčiky cesnaku, 250 ml smotany na varenie (10%), 250 ml mlieka, 2 PL hladkej múky, ocot, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Fazulu preberieme, opláchneme na site pod tečúcou vodou a švacneme ju do misy, pridáme vodu, aby bola asi 2 cm nad fazuľou a necháme ju napučať do ďalšieho dňa.
Do tlakového hrnca vysypeme fazuľu z misy a pridáme vodu, aby bola opäť asi 2 cm nad fazuľou, osolíme, pridáme bobkový list a saturejku. Uzavrieme tlakáč a dáme variť. Necháme variť cca 15 minút. Potom fazuľu i s tekutinou vylejeme do normálneho kastróla, zistíme, či je fazulisko hotové, alebo či ešte potrebuje chvíľu variť.

Zatiaľ pripravíme zátrepku. V hrnčeku rozšľaháme smotanu a múku, snažíme sa zlikvidovať všetky možné hrčky a vlejeme ju do vriacej fazule. Hneď potom pridáme i mlieko a poriadne zamiešame a kontrolujeme, aby to neprihorelo, keď začne bublať. Varením omáčka hustne. Upravíme si ju na želanú hustotu, (keby bola málo hustá, pridáme trocha múky roztrepanej v mlieku alebo vode) povaríme asi 5 minút a medzitým ochutíme ešte korením a vegetou. Nakoniec dokyslíme octom. S octom opatrne, lebo vraj nie je extra zdravý. No a na úplný záver pridáme prelisovaný cesnak. Ale aj keď máme cesnak radi, nedajme ho priveľa, v tomto jedle nemá byť dominantná chuť cesnaku, ale len tak "přiměřene" :)).
K omáčke sa najlepšie varené údené mäso, ale dá sa aj s klobásou, či párkom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 2.4.2022, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 152 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu