končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 152 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >> |
OMÁČKY |
Šampiónová omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g šampiónov, 1 smotana na šľahanie, 200 ml mlieka, 30 g masla, soľ, drvená rasca, 4 PL hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY *Šampióny nakrájame na drobné kúsky, orestujeme ich na masle, osolíme, okoreníme, podlejeme cca 100 ml vody a podusíme do mäkka. * Pridáme smotanu a 100 ml mlieka * v 100 ml mlieka rozmiešame múku a zmes za stálehomiešania vlejeme k šampinónom. Necháme prejsť varom. * Skvelo sa hodí k orestovaným kuracím prsíčkam s ryžou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Jana F. (Toluf) ID 5651 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 25.2.2013, 19:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Čili sós á la brutallo totallo pikanterioPOTREBNÉ PRÍSADY Dajme tomu, že budete potrebovať nejaké ostré chilli papriky a zopár rajčín * trocha olivového oleja * soľ * a fertig mariška * VHODNÉ pre: všetky azbestové a teflónové ústne dutiny a zažívacie trakty POSTUP PRÍPRAVY Čo môžete očakávať od kila krvavo červených a trávičkovozeleno zelených chilli papričiek pokrájaných aj s jadierkami v gumenných rukaviciach a rúškou na ústach a nose, dusenými na plné gule (pardón) asi hodinu, keď sa Vám bude po celom byte (pozn. pre Miriam – po celej 800m2 haciende) preháňať ostrý pach pálivej arómy až hrôza a nedokážete ani desiatimi hlbokými nádychmi z kyslíkovej bomby vyhnať zo svojich boľavých pľúc dusivú štipľavú vôňu Vašej budúcej sósky (prevzaté z anglického originálu „sauce“)?!? Tak taký je náš najnovší komôrkový prírastok v podobe dvoch malých pohárikov. Toto dochucovadlo používame do omáčok, gulášov, na mäso, manžel má rád túto omáčku v pohotovosti aj pri slepačej polievke. Nuž, ak ste vyznavačom abnormálne štipľavých gastrozáležitostí, pri ktorých Vám cícerkom tečie z nosa produkt nosových dutín a túžite poslať do nenávratna všetky svoje chuťové papiláriky na jazyku, tak tu je recept na chilli sós. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 4.9.2010, 10:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
fašírky s kôprovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY kôprová omáčka: urobíme si zásmažku, dolejeme mlieko, pridáme bobkový list, soľ, varíme, kým nám trochu nezhustne, pridáme 2-3 lyžice kôpru v octovom náleve. Pred koncom varenia pridáme trošku cukru POSTUP PRÍPRAVY fašírky: ja robím fašírky z mäska, čo mi zostane z polievky, tentokrát to bola sliepka a kúpila som ešte kúsok bravčového bôčika. Dalej treba zeleninku, tá mi tiež zostala z polievky, mrkva, petržlen, zeler. Malá cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, dopredu namočené dva rožky. Toto všetko si pomelieme na mäsovom mlynčeku. Do pomletej masy pridáme 2 vajíčka, soľ, čierne korenie, vegetu, majoránku, trošičku mletej rasce. Zmiešame, vytvarujeme v rukách fašírky, ktoré obalujeme v strúhanke. Pomaličky vysmážame v oleji. Tieto mám od mojej maminy a môjmu mužovi veľmi chutia, má ich rád len tak s chlebíkom. Robím ich veľa a dávam do mrazáku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Lenka G. (podkolienka) ID 38764 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 12.11.2008, 17:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Kôprová omáčka :-)POTREBNÉ PRÍSADY 2 PL masla, 1 PL oleja, 3 PL hladkej múky, 200 ml šľahačkovej smotany, asi 700 ml hovädzieho vývaru, 1 PL octu, asi 1 PL čerstvého alebo sušeného kôpru - podľa chuti, 1 KL cukru POSTUP PRÍPRAVY Táto omáčka sa Vám určite podarí a určite sa nezrazí - teda mne sa zatiaľ vždy podarila.Do zohriateho oleja a masla pridáme múku a urobíme zápražku.Miešame,aby náhodou neprihorela.Zalejeme vývarom,poriadne rozmiešame,stlmím plameň a za občasného miešania povaríme asi 15-20 min.V druhom hrnčeku zmiešam 1 PL octu a 1PL vody,nechám prejsť varom a odstavím.Pridám do toho asi 1 PL z omáčky,rozmiešam a až potom vlejem do hrnca k ostatnej omáčke.Ja tak robím všetky mliečne a kyslé omáčky,že si ten ocot prehrejem a až potom vlejem k ostatnému,pre istotu,aby sa omáčka nezrazila.Prilejem smotanu,pridám kôpor,cukor,soľ - všetko podľa chuti.Celú omáčku len prehrejeme - nevaríme.Ak by bola omáčka veľmi hustá,tak ešte rozriedim vývarom.Omáčka je výborná k varenému,alebo pečenému mäsku. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 5.6.2012, 9:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Holandská omáčka pre začiatočníkovPOTREBNÉ PRÍSADY na 1 osobu: 1 žĺtok; trošku mlieka (približne 1:1 k žĺtku)-môžeme použiť vývar, smotanu, čokoľvek; 1/8 masla (môže byť pokojne viac); biele korenie, soľ, limetková alebo citrónová šťava POSTUP PRÍPRAVY Najprv si nachystáme všetky prísady, aby sme ich mali po ruke. Potom si pripravíme vodný kúpeľ, teda hrniec, misku a vodu. Do hrnca nalejeme vodu a dáme hriať, ale pamätajte, voda nesmie vrieť! Do toho položíme misku s maslom a dáme to rozpustiť. Z masla je vhodné odobrať penu, ale ide to aj s penou, nebojíme sa toho. Toto si odložíme nabok, pripravíme si to najpodstatnejšie: do vodného kúpeľa šup misku s žĺtkom, do toho nalejeme vhodnú tekutinu (sladkú motanu, vývar, mlieko), osolíme, okoreníme a ľubovoľným šľahacím nástrojom 2-4 minúty v tom vriacom vodnom kúpeli šľaháme do peny. potom pricvrkávame roztopené maslo a zašľahávame ho do hmoty. NEZABÚDAJME NEPRESTAJNE ŠĽAHAŤ!! jedno zmačknutie polovičky limetky omáčičku zahustí. okoštujeme. Môžeme dochutiť soľou a korením, prípadne octom alebo strúhanou cibuľou. Holandská omáčka má lahodnú syrovú chuť, hoci okolo syra ani nešla! hodí sa k takým fajnovkám ako sú varená špargľa či losos, ale vychutnáte si ju aj s obyčajnými kuracími prsiami, hranolkami alebo vyprážaným syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Ivana S. (evee.s) ID 63913 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 30.5.2012, 17:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Špenatovo-syrečkova omačka na cestovinyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 mrazeny špenat,1 syreček v črievku,1 smotana na varenie,3 stručiky cesnaku,soľ,MČK,trosku oleja POSTUP PRÍPRAVY Do vyssej panvice si nalejeme trosku oleja.Špenat nerozmrazujeme,taky zamrazeny dame do panvice,ked sa rozmrazi a prevrie,pridame prelisovany cesnak,sol a MČK,premiesame.Potom pridame syrecek v crievku,miesame,aby sa to zjednotilo,ked to prevrie,tak pridame smotanu,tiez premiesame,aby sa to zjednotilo.Ochutname,popripade,podla chuti dochutit a ked to prevrie,tak odstavit.Podavame s cestovinou,najlepsie penne alebo farfale......Dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Lenka T. (lenka0921) ID 107666 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 20.4.2016, 19:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
*♥*Omáčka na Penne di Perugia *♥* v mojej verziiPOTREBNÉ PRÍSADY Na 4 porcie : 1/2 balíčka cestovín Penne rigatte, oliv. olej, cibuľa, 2 ks kuracích pŕs (ale v prípade núdze stačí len 1 ks), 50 - 100 g šunky , cca 1/2 baklažánu, zopár šampiňónov, 1 zelená paprika, cca 2 paradajky, zopár olív na ozdobu (ja som na ne úplne zabudla, aj keď som si ich najprv nachystala), korenie talianska zmes alebo aké chcete (mčk + oregano+ bazalka+ grilovacie), soľ, práškový cukor, trocha citrónu, hrnček mlieka, 2 PL sladkej smotany, 100 g kyslej pochúťkovej smotany, 2 - 3 čL hladkej múky, mlieko na zriedenie (dľa úvahy) POSTUP PRÍPRAVY Pri poslednej fotke sú zjavné všetky zmeny - preto som dala poznámku v nadpise, že moja verzia. Ale inak postup je podľa receptu . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 5.12.2009, 15:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
*♥*Omáčka z kuracích pŕs s hubami *♥* (Petto di pollo)POTREBNÉ PRÍSADY 2 x kuracie prsia, cibuľa, cesnak cca 3 strúčiky, 50 g šampiňónov, 30 g prerastenej slaniny, krémový syr (1/2 bambina al. 2-3 trojuholníkové), 180 g kyslej smotany, 100 g šľahačkovej smotany, mlieko alebo vývar ( na zriedenie podľa potreby), 2 lyž. hladkej múky, soľ, zmes talianskeho korenia, grilovacie korenie, mčk, olej,citrónová šťava, cukor, vňať jarnej cibuľky (al. pažítka, petržlen) POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia pokrájame a na doske okoreníme zo všetkých strán grilovacím korením a talianskymi bylinkami. Vložíme ich do misky,jemne pokvapkáme olejom a zalejeme kyslou smotanou. Všetko dobre premiešame a odložíme do chladničky do druhého dňa alebo aspoň na pár hodín. Pokrájame cibuľu a slaninku a na kvapke oleja opečieme v panvici. Pridáme pokrájané šampiňóny, orestujeme, osolíme, okoreníme mčk a necháme chvíľu dusiť pod pokrievkou. Súbežne s tým na druhej panvici opečieme kuracie prsia a odstavíme nabok. K uduseným šampiňónom pridáme krémový syr, premiešame a necháme roztaviť, podlejeme trocha vodou alebo mliekom a pripravíme zátrepku zo šľahačkovej smotany a hladkej múky (rozšľaháme metličkou). Vlejeme ju do vriacej hubovej zmesi, pomiešame a zriedime podľa potreby mliekom alebo vývarom a necháme zovrieť. Do omáčky pridáme opečené kuracie prsia, pretlačený cesnak a pridáme i zvyšok marinády, ak nám ostal v nádobe. Zmes chvíľku povaríme. Do odstavenej omáčky po čiastočnom vychladnutí pridáme podľa vlastnej úvahy dochucovadlá - soľ, cukor, citrón a nadrobno pokrájanú zelenú vňaťku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 21.1.2011, 19:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Sladkokysla chilli omacka-recept z internetuPOTREBNÉ PRÍSADY 7-10 najemno nasekanych chilli papriciek,1 hrncek cukru,1/2 hrnceka octu,1/2 hrnceka vody,2 polievkove lyzice nasekaneho cesnaku,1/2 lyzicky sladkej papriky,1 lyzicka soli,1 lyzica sojovej omacky POSTUP PRÍPRAVY Vsetko okrem sojovej omacky dame do maleho hrnca,na strednom plameni privedieme k varu a potom plamen stlmime,varime-miesame,kym nam to nezhustne,omacka by mala mat sirupovu konzistenciu,nakoniec pridame sojovu omacku. Ja som to na skusku robila z polovicnej davky,ale asi som mala zly pomer surovin:-)nemala som to take huste ako by to malo byt,ale chutovo to bolo dobre. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Anna M. (aludna) ID 5734 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 26.11.2012, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
*♥*Fazuľová omáčka s údeným mäsom*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 250 g suchej fazule, 4 ks bobkových listov, soľ, biele mleté korenie, trocha saturejky, 4 strúčiky cesnaku, 250 ml smotany na varenie (10%), 250 ml mlieka, 2 PL hladkej múky, ocot, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Fazulu preberieme, opláchneme na site pod tečúcou vodou a švacneme ju do misy, pridáme vodu, aby bola asi 2 cm nad fazuľou a necháme ju napučať do ďalšieho dňa. Do tlakového hrnca vysypeme fazuľu z misy a pridáme vodu, aby bola opäť asi 2 cm nad fazuľou, osolíme, pridáme bobkový list a saturejku. Uzavrieme tlakáč a dáme variť. Necháme variť cca 15 minút. Potom fazuľu i s tekutinou vylejeme do normálneho kastróla, zistíme, či je fazulisko hotové, alebo či ešte potrebuje chvíľu variť. Zatiaľ pripravíme zátrepku. V hrnčeku rozšľaháme smotanu a múku, snažíme sa zlikvidovať všetky možné hrčky a vlejeme ju do vriacej fazule. Hneď potom pridáme i mlieko a poriadne zamiešame a kontrolujeme, aby to neprihorelo, keď začne bublať. Varením omáčka hustne. Upravíme si ju na želanú hustotu, (keby bola málo hustá, pridáme trocha múky roztrepanej v mlieku alebo vode) povaríme asi 5 minút a medzitým ochutíme ešte korením a vegetou. Nakoniec dokyslíme octom. S octom opatrne, lebo vraj nie je extra zdravý. No a na úplný záver pridáme prelisovaný cesnak. Ale aj keď máme cesnak radi, nedajme ho priveľa, v tomto jedle nemá byť dominantná chuť cesnaku, ale len tak "přiměřene" :)). K omáčke sa najlepšie varené údené mäso, ale dá sa aj s klobásou, či párkom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 2.4.2022, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 152 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,16 ďalšie >> |