končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
STRUKOVINY |
HummusPOTREBNÉ PRÍSADY 1 konzerva celé cizrny, sůl, šťáva z 1/2 citronu, 1 stroužek česneku - rozmačkaný, 2 lžíce tahine (sezamové pasty), špetka mletého kmínu (nemusí být) Na ozdobu: olivový olej, špetka červené papriky v prášku, popřípadě trochu mletého masa osmaženého v olivovém oleji POSTUP PRÍPRAVY Všechny ingredience smícháme, rozmixujeme nebo rozmačkáme. Dáme do misky, zalijeme olivovým olejem a poprášíme paprikou. (V oleji mohou být osmažené kousíčky mletého masa). Příloha: jakékoliv čerstvé pečivo (autentický je libanonský chléb), zelenina nakrájená na tyčinky. Sezmová pasta a olivový olej zpomalují vstřebávání alkoholu a přitom jsou zdravé. Vhodné na různá pohoštění, kde se podává alkohol. Podáváme s celozrnnými tousty či čelozrnným chlebem nebo krekry. Když zrovna nemáme konzervovanou cizrnu,tak si den předem namočím cizrnu a pak uvařím. Zkoušeli jsme dělat i Hummus z fazolí a sóji a výsledek byl téměř stejný:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (10) posledné: 9.6.2009, 1:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Cícerový guláš s hubamiPOTREBNÉ PRÍSADY 500g uvareného cíceru, 1 malé lečo, 1 konzerva krájaných rajčín, 2 hrste sušených húb, 2 mladé cibuľky, 1 PL celozrnnej múky, olivový olej, trošku oregana, solčanka POSTUP PRÍPRAVY Včera som si namočila cícer s tým, že ho dnes uvarím a vyskúšam Evičkin falafel. Ale nedostatok času ma prinútil nájsť náhradné riešenie, tak som sa poobzerala po špajzi a zo surovín, ktoré mi padli do oka, som stvorila tento recept. Návod na varenie cícera: večer cícer poumývam, zalejem studenou vodou s troškou soli a nechám napučať, na druhý deň scedím, dám do tlakového hrnca, zalejem vriacou vodou, pridám cca 2 PL oleja a dám variť na plný plyn. Keď začne syčať, stíšim a nastavím si hodinky na 40 minút. Hrniec neotváram násilím, počkám, kým si to nerozmyslí a nevydá mi svoj obsah. Cícer môžem použiť na rôzne nátierky, polievky, guláše a podobne. Ja ho mám najradšej pokvapkaný olivovým olejom a zmiešaný s cesnakom, a k tomu mi úplne stačí chlebík, alebo pečivo. CÍCER (česky cizrna) obsahuje takmer všetky vitamíny a minerálne látky, najviac železa, vápnika, horčíka a draslíka. Má vyšší obsah zdravých tukov,ktoré pôsobia ako prevencia rôznych chorôb, spevňuje cievy, udržuje jemnú a pevnú pokožku a pôsobí protizápalovo. Spolu s červenou šošovicou a fazuľkou adzuku patrí k najlepšie stráviteľným strukovinám. (Biokuchářka H. Zemanové) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 20.2.2010, 9:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
HummusPOTREBNÉ PRÍSADY Na 4 porce: 200g cizrny, 4 lžíce olivového oleje, šťáva z 1 citronu, 2 stroužky česneku, malá feferonka (nemusíte dávat), špetka římského kmínu, 1/2 lžičky soli. POSTUP PRÍPRAVY Cizrnu namočíme přes noc do vody. Na druhý den vodu slijeme a nalijeme novou, cizrnu uvaříme doměkka. Po uvaření nechte cizrnu okapat na cedníku, část vody, ve které se cizrna vařila, si ale odeberte. Okapanou cizrnu nasypte do kuchyń. robota, přidejte 3 lžíce oliv. oleje, cit.šťávu, prolisovaný česnek a najemno nakrájenou feferonku zbavenou bílých semínek. Osolte popřípadě okořeňte svým oblíbený kořením a rozmixujte dohladka. Jestliže je vzniklá hmota příliš hustá, přidejte 2-3 lžice "cizrnové vody". Hummus můžete zjemnit lžící pastou Tahini.Podáváme dle chuti s čerstvým chlebem nebo Pita plackami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 25.4.2010, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Pohanka ako prílohaPOTREBNÉ PRÍSADY *250g lúpanej pohanky *cibuľka * cesnak *soľ *kari korenie *MČK *olej POSTUP PRÍPRAVY Vodu som nechala zovrieť, prisypala opláchnutú pohanku, oheň vypla. Hrniec zabalila do utierky a na 20 minút šupla pod perinu. :O) Medzitým som nadrobno nakrájala cibuľku, pretlačila 3 strúčiky cesnaku. Do panvice som dala cca 3PL oleja, osmažila cibuľu, pridala zliatu pohanku, cesnak, kari korenie, pár krát pomiešala a bolo hotovo. Podávala som s mäskom na hríboch. Najprv sa mi vôňa veľmi nepáčila :O) na chuť pohanky si je treba ozaj zvyknúť. Dobrú chuť!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Andrea Š. (ajkagajka) ID 1976 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 16.12.2009, 23:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Segedínsky guláš zo sójových bôbovPOTREBNÉ PRÍSADY 400g uvarenej sóje, cca 1-1,5 kg kyslej kapusty, 1 cibuľa, olej, 1-2 KL ml. papriky, 1 kocka biobujónu, 1 šľahačková smotana, 2 PL hl. múky, podľa potreby soľ, príloha - knedľa alebo chlieb POSTUP PRÍPRAVY Tento guláš som veľmi často robievala, keď boli deti menšie, tak dúfam, že im bude chutiť, aj keď už trošku (dosť) podrástli. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (26) posledné: 2.8.2016, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Fazula s parkom ( trenčiansky párok)POTREBNÉ PRÍSADY biela fazula,parok,pasirovane paradajky,cesnak,oregano,sol,mlete čierne korenie,trošku mlieka so solamylom POSTUP PRÍPRAVY tak tento super ale super receptik je od superžienky Janik G. (janicekBJ) ID 61360 fazulu dame namočiť najlepšie cez noc a uvarime do mäkka.Zlejeme časť vody,ale možme aj všetku a prilejeme pasirovane paradajky,popripade kečup.Nechame povarit,pridame prelisovany cesnak,sol,mlete čierne korenie,oregano.Varime,na zjemnenie pripadne zahustenie dame trošku mlieka s rozmiešanym solamylom.Nakoniec pridame parky a ešte chvilu povarime.Mame hotove a podavame chlebikom :-) ešte raz Janiku velka vdaka :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Anna K. (klaymanova) ID 50952 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 1.4.2010, 21:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Smetanové fazolePOTREBNÉ PRÍSADY 300g bílých fazolí, sůl, pepř, bobkový list, 1 velká cibule, 2 lžíce octa, 3 lžíce sádla, 2 lžíce hladké mouky, 250ml smetany na vaření (používám Creme Fraiche od Ramy),50g slaniny, 3 klobásky (3osoby). POSTUP PRÍPRAVY Den předem namočíme fazole, na druhý den vodí scedíme a fazole propláchneme. do hrnce nalijeme novou vodu a fazole uvaříme doměkka (45min.), během vaření se snažíme pěnu odebírat. Krátce před dovařením fazole osolíme,pepříme a přidáme bobkový list a ocet. Na rozehřátém sádle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku.Tu vmícháme do fazolí a za občasného míchání povaříme asi 15 minut. Před podáváním fazole zalijeme smetanou a krátce prohřejeme a ještě doplníme slaninou, na kostičky nakrájenou a rozškvařenou. Podáváme s opečenou klobáskou nebo hrubým párkem! Nezapomeneme na čerstvý chlebíček:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) tereza M. (Terujaja) ID 52420 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 11.8.2011, 9:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
HRACHOVÁ KAŠE +++POTREBNÉ PRÍSADY Hrášek, sůl, masox, hladká mouka a voda na záklechtku, majoránku, trochu mléka, cibule, česnek 2 stroužky. POSTUP PRÍPRAVY Hrášek si namočíme přes noc.Nakrájíme cibulku na drobné kousky na sádle orestujem. Přidáme hrášek i s vodou, majoránku, masox a vaříme do měkka.Občas pozbírám šum.Podle potřeby dolíváme vodu aby byl hrášek potopen.Po změnutí přidáme nalisovaný česnek a trochu méka Rozmixujem..Zahustíme záklechtkou a osolíme.Příloha:volské oko, párek, okurka, chleba. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zdenka D. (kuchařinka) ID 170532 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 19.10.2010, 14:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Šošovica s klobásouPOTREBNÉ PRÍSADY cca 250 g zelenej/červenej šošovice, 1 veľká cibuľa, 2 mrkvy, malý kúsok zelera, cca 1 l zelenivového vývaru, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 2 nožičky klobások, chilli podľa chute, rozmarín, bobkový list, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Inšpirácia z relácie "S italem v kuchyni". OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Sosovicova polievka na sladkoPOTREBNÉ PRÍSADY 500g sosovice, 4 velke zemiaky, 3 vacsie mrkvy, 1 vacsi petrzlen, 1 kalerab, 1 mensi zeler, 1 cibulka, 3 strucky cesnaku, sol, bobkovy list, mlete cierne korenie, olej, hl. muka, cervena mleta paprika,voda POSTUP PRÍPRAVY Sosovicu premyjeme v studenej vode, zalejeme vodou, nakrajeme cesnak na kococky a pridame do polievky, dame dva az tri bobkove listy, sol a korenie a varime cca pol hodinky. Potom pridame na kocky nakrajane zemiaky a zeleninku. Varime dalsiu pol hodinku. Spravime si zaprazku. Na rozohriaty olej dame dve lyzicky hl. muky, jemne oprazime, pridame na kocky nakrajanu cibulku. Ked cibulka zosklovatie staihneme z plamena, pridame jednu velku lyzicu mletej papriky, premiesame, zalejeme studenou vodou a vratime na plamen. Az nam zaprazka zhustne vlejeme ju do polievky. Dochutime este solou alebo korenim podla chuti. Ozdobime zelenou petrzelnovou vnatkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana P. (anaxamon) ID 18400 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |