končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 373 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,38 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
jablkový džem a hruškový džem a jablkový rôsol na koláčikyPOTREBNÉ PRÍSADY -jablká,cukor ,citrodeko škorica,vanilka a postup prípavy uvedené množstvo ! .... hrušky ,vanilka,klinček ,citrodeko POSTUP PRÍPRAVY Jablká očistíme, nastrúhame a dáme povariť. Keď zmäknú rozmixujeme ich. Znova ich dáme na sporák, pridáme cukor ,citrodeko,štipku škoricu ,ak máte,možete pridať aj vanilkový cukor ,povaríme,naplníme poháre ešte teplým džemom a otočíme dole viečkom ,zabalíme do deky ,kto je naučený ešte sterilizovať ,sterilizuje rovnaký postup aj hruškový ,ale na prevonanie pridáte klinček,1-2ks na 3kg hrušiek jablčkovo-hruškový (štipka badyánu,štipka hrebíčku,vanilkový cukor,citron ) množstvo nepíšem z dovodu,že každá používame iný cukor,jedna hroznový,druhá gelfix jedna k jednej,dva k jednej atd ,takže riadte sa návodom na obale a džem sa vám podarí ak robíte bez gelfixov ,klasický džem s cukrom na 3kg jablčok cca 1kg cukru ,kedže aj jablčka máme rozne ,jedna sladšie ,druhá kyselejšie,treba sa aj tomu prisposobiť :) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Petra S. (message) ID 78158 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 9.9.2014, 17:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
MARHUĽOVÝ DŽEMPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg marhúľ, 250 g cukru, Gelfix Klasik 1:1 POSTUP PRÍPRAVY Umyté a odkôstkované marhule pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca. Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a povaríme 10-15 minút. Ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ČUČORIEDKOVÝ DŽEMPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg čučoriedok, 250 g cukru, Gelfix Klasik 1:1 POSTUP PRÍPRAVY 900 gramov umytých čučoriedok pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca. Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, 100 g čučoriedok popučených vidličkou a povaríme 5-10 minút. Ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
NEKTÁRINKOVÝ DŽEMPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg nektáriniek, 0,5 kg cukru, Gelfix Klasik 1:1 POSTUP PRÍPRAVY Umyté, odkôstkované nektárinky pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca. Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, jednu nektárinku nasekanú na drobné kúsky a povaríme 5-10 minút. Ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ZAVÁRANÝ KARFIOLPOTREBNÉ PRÍSADY karfiol, paprika, Zelko, ocot, voda POSTUP PRÍPRAVY Dobre očistený karfiol som rozdelil na malé ružičky, naplnil do pohárov, pridal na tenko nakrájanú červenú papriku, zalial precedeným horúcim nálevom zo Zelka, octu, vody a 3 čili papričiek, uzatvoril a sterilizoval 20 minút pri 80 stupňoch. Takto je karfiol pekne chrumkavý. Kto chce karfiol mäkší, predĺži dobu sterilizovania na 40 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 1.10.2016, 10:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
RUSLÍKYPOTREBNÉ PRÍSADY Uhorky, cibuľa, paprika, Zelko, ocot, voda POSTUP PRÍPRAVY Na ruslíky som použil väčšie prezreté uhorky, ktoré som očistil, vydlabal tvrdé jadierka a nakrájal po dĺžke na pol centimetrové pásiky vysoké ako zavárací pohár. Ruslíky som naukladal do pohárov, pridal nakrájanú cibuľu, červenú papriku, zalial precedeným horúcim nálevom zo Zelka, octu, vody a 3 čili papričiek, uzatvoril a sterilizoval 20 minút pri 80 stupňoch. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 26.7.2013, 21:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ČILI ČALAMÁDAPOTREBNÉ PRÍSADY Kapusta, uhorky, cibuľa, paprika, čili papričky, Zelko, ocot, voda, cukor, soľ POSTUP PRÍPRAVY 0,5 kg uhoriek nakladačiek a 2 šalátové uhorky som nastrúhal na kolieska, 0,5 kg mrkvy som nastrúhal na jemnom strúhadle, 1 hlávku červenej kapusty, 0,5 kg mladej cibule, pol kila červenej papriky a 10 fialových čili papričiek bez zrniek som nakrájal na drobné slížiky. Všetko som dobre premiešal, natlačil do 6 litrového vedierka a cez sitko zalial vychladnutým, prevareným nálevom vyrobeným z 2 deci octu, 2 deci vody, 2 lyžíc soli alebo Vegety, 2 lyžíc cukru, 100 gramového balíčka Zelka. Nálevu stačí 4 deci, pretože zelenina pustí vlastnú šťavu. Vedierko som uzatvoril a odložil na tmavé miesto. Na druhý deň som čalamádu natlačil do pohárov aj s nálevom tak 1-2 cm pod horný okraj, uzatvoril viečkami a sterilizoval 20 minút pri teplote 85 stupňov. Poháre som nechal vychladnúť zabalené v deke. Z uvedenej dávky vyšli štyri 7-decové poháre a ešte niečo navyše. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
ČALAMÁDAPOTREBNÉ PRÍSADY Kapusta, uhorky, cibuľa, paprika, čili papričky, Zelko, ocot, voda, cukor, soľ POSTUP PRÍPRAVY 1,5 kg uhoriek nakladačiek som nastrúhal na hrubom strúhadle a 0,5 kg na jemné kolieska, 0,5 kg mrkvy som nastrúhal na jemnom strúhadle, 0,5 kg mrkvy na hrubom strúhadle. 1 hlávku bielej kapusty, 1 kg mladej cibule, pol kila zelenej a pol kila červenej papriky som nakrájal na drobné slížiky. Všetko som dobre premiešal, natlačil do 6 litrového vedierka a cez sitko zalial vychladnutým, prevareným nálevom vyrobeným z 2 deci octu, 2 deci vody, 3-4 čili papričiek, 2 lyžíc soli alebo Vegety, 2 lyžíc cukru, 100 gramového balíčka Zelka. Nálevu stačí 4 deci, pretože zelenina pustí vlastnú šťavu. Vedierko som uzatvoril a odložil na tmavé miesto. Na druhý deň som čalamádu natlačil do pohárov aj s nálevom tak 1-2 cm pod horný okraj, uzatvoril viečkami a sterilizoval 20 minút pri teplote 85 stupňov. Poháre som nechal vychladnúť zabalené v deke. Z uvedenej dávky vyšlo šesť 7-decových pohárov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 13.7.2013, 15:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Marhulový džemPOTREBNÉ PRÍSADY Marhule (ríbezle,čerešne,alebo iné ovocie), želírovací cukor (mne sa osvedčil cukor LABETA 4:1), kyselina citrónová, cukor na dochutenie POSTUP PRÍPRAVY Očistíme,umyjeme,odkôstkujeme si ovocie, ktoré následne rozmixujeme v mixéri. Zmes pridáme do hrnca so širokým dnom, pridáme želírovací cukor (na 1kg 250g) a za stáleho miešania varíme 2 až 5min. Ak chceme mať sladší džem, pridáme cukor. Pred plnením treba urobiť skúšku, ako džem zhustne - odobrať trochu a dať na tanierik a nechať vychladnúť (urýchlime vložením taniera do chladničky). Ak chceme hustejší džem, pridáme kyselinu citrónovú. Pri ríbezliach, ich najprv umyjem a dám variť aj so stonkami, keď sú mäkké, tak ich prepasírujem cez sitko a potom postupujem, ako je uvedené v postupe (žel.cukor, varenie....) Potom naplním do pohárom a na 5min ich otočím hore dnom. Mám už džem z čerešní,ríbezlí a marhúľ. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Vladimír J. (dzonyy) ID 280250 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Čerešňový džemPOTREBNÉ PRÍSADY čerešne,cukor,citronová štava ,čerešnový likér POSTUP PRÍPRAVY Čerešne odstopkujeme a namočíme do vody s trochou soli,necháme asi 2 hodinky aby z nich vyšli červíky.Umyjeme ich a vykôstkujeme.Nahádžeme do robota a nasekáme nahrubo.Dáme do hrnca a varíme na miernom ohni asi 20 minút.Potom si čerešne odmeriame aj so šťavou (do odmerky alebo šálkami) a vylejeme znovu do hrnca .Pridáme 3/4 cukru z celkového množstva čerešní.To znamená ,že ak máte 4 šálky čerešní,pridáte 3 šálky cukru.Varíme ďalej na miernom ohni do zhustnutia.Mne to trvalo ešte asi 30 minút.Pridáme citrónovú šťavu podla chuti -ja som dala z 1/2 citróna.Na koniec urobíme skúšku na tanieriku v mrazničke ,ak sa nám konzistencia džemu pozdáva pridáme likér -ja som dala 2 vrchnáčiky.Kto nechce ,môže vynechať.Naberieme do fľaštičiek a dobre uzavrieme. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 373 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,38 ďalšie >> |