
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZAVÁRANINY |
Vladimír J. (dzonyy) ID 280250 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Marhulový džem[ recept č. 54353 zo dňa 12.7.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Marhule (ríbezle,čerešne,alebo iné ovocie), želírovací cukor (mne sa osvedčil cukor LABETA 4:1), kyselina citrónová, cukor na dochutenie POSTUP PRÍPRAVY Očistíme,umyjeme,odkôstkujeme si ovocie, ktoré následne rozmixujeme v mixéri. Zmes pridáme do hrnca so širokým dnom, pridáme želírovací cukor (na 1kg 250g) a za stáleho miešania varíme 2 až 5min. Ak chceme mať sladší džem, pridáme cukor. Pred plnením treba urobiť skúšku, ako džem zhustne - odobrať trochu a dať na tanierik a nechať vychladnúť (urýchlime vložením taniera do chladničky). Ak chceme hustejší džem, pridáme kyselinu citrónovú. Pri ríbezliach, ich najprv umyjem a dám variť aj so stonkami, keď sú mäkké, tak ich prepasírujem cez sitko a potom postupujem, ako je uvedené v postupe (žel.cukor, varenie....) Potom naplním do pohárom a na 5min ich otočím hore dnom. Mám už džem z čerešní,ríbezlí a marhúľ. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Umyté a a dkôskované ovocie ![]() Rozmixované ovocie ![]() Želírovací cukor ![]() Všetko v hrnci ![]() Varenie a miešanie ![]() Kontrola ztuhnutia ![]() Naplnené v pohároch a otočené hore dnom ![]() Konečný výsledok OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |