
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZAVÁRANINY |
Petra S. (message) ID 78158 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) jablkový džem a hruškový džem a jablkový rôsol na koláčiky[ recept č. 54503 zo dňa 22.7.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY -jablká,cukor ,citrodeko škorica,vanilka a postup prípavy uvedené množstvo ! .... hrušky ,vanilka,klinček ,citrodeko POSTUP PRÍPRAVY Jablká očistíme, nastrúhame a dáme povariť. Keď zmäknú rozmixujeme ich. Znova ich dáme na sporák, pridáme cukor ,citrodeko,štipku škoricu ,ak máte,možete pridať aj vanilkový cukor ,povaríme,naplníme poháre ešte teplým džemom a otočíme dole viečkom ,zabalíme do deky ,kto je naučený ešte sterilizovať ,sterilizuje rovnaký postup aj hruškový ,ale na prevonanie pridáte klinček,1-2ks na 3kg hrušiek jablčkovo-hruškový (štipka badyánu,štipka hrebíčku,vanilkový cukor,citron ) množstvo nepíšem z dovodu,že každá používame iný cukor,jedna hroznový,druhá gelfix jedna k jednej,dva k jednej atd ,takže riadte sa návodom na obale a džem sa vám podarí ak robíte bez gelfixov ,klasický džem s cukrom na 3kg jablčok cca 1kg cukru ,kedže aj jablčka máme rozne ,jedna sladšie ,druhá kyselejšie,treba sa aj tomu prisposobiť :) ja robím veľké dávky tohto džemu ,hlavne jablčkového ,pretože je krááááásne voňavý ,jemný a cez zimu ked si otvoríte pohárik tohto džemu aj vás z tej vôňe zahreje:) dalšia varianta ak sa vám nechce kupovať zvlášť vanilku,citron,škoricu je zmes na jablčný závin cca 2-3 lyžičky na jednu dávku džemu :) robím všetky džemy ,aj šípkové,melonové,pomarančové,no tento má najkrajšiu vôňu a je najobľubenejší u nás recept ešte od babičky,ktorá ho robila od oka,ako správne gazdinky robia :) a je lepší ako džem jablčkový ,ktorý sa robí so sirupom ,hoci s bazovým sirupom tiež nie je na zahodenie :) jablkový rôsol na 1 liter jablkovej šťavy pridáme štvrť kila kryštálového cukru ,postup ako džem ,ked nám začne hustnuť naplníme poháre rôsol je výborný na zdobenie koláčikov |
Anna T. (anicka077) ID 89790 (9.9.2014, 17:37) |
dobrý deň, škoricu dávate aj do hruškového džemu? koľko asi? a aké množstvo citrodeka? dakujem pekne |
ODPOVEDAŤnahlásiť |