. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 427 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,43 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Bazový med



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento medík mám z časopisu Dobré jedlo,ale určite ho nekupuje každý a tak sa rada o recept podelím.Takže: 20-25 dobre premytých kvetov bazy ,3 dobre vyčistené citrony,teda kôru vyrajbať,1,5 kg kryštálového cukru a 1,5 litra vody .

POSTUP PRÍPRAVY

Kvety s očisteným a na plátky nakrájaným citronom varíme vo vode 15 minút. Uvarené necháme 24 hodín postáť a potom precedíme.Pridáme cukor a šťavu z 2 citronov a na miernom ohni uvaríme do zhustnutia.Po vychladení prelejeme do pohárov.Chuťovo je to bomba,je fakt vynikajúci! Práve som ho dorobila ,ked vychladne a prelejem ich do pohárov,pridám foto a množstvo,koľko mi toho vyšlo.Robila som 2 dávky,tak uvidíme.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

Jana B. (Tomat) ID 9275 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (37) posledné: 30.5.2016, 9:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Kiwi-bananova marmelada z mikrovlnky



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g kiwi,400 g bananov, 1 vanilkovy cukor, 500 g zelirovaci cukor: 2:1

POSTUP PRÍPRAVY

Kiwi a banany si nakrajame na male kusky, potom ich rozmackame.Dobre rozmixovat ponornym mixerom na hladko.Spolu s cukrom dat do mikrovlnky na 9 minut pri 700 W.
Je skutocne super!!!!Pomer ovocia si mozete zmenit, alebo urobit v kombinacii maliny s bananmi, jahodami...
Do mikrovnky to dame vo vyssej nadobe(ktora je vhodna na mikrovlnku), neprikryvame,mozeme ca po 4 minutach premiesat .Co sa tyka toho casu mozete to nechat aj menej ,ak robite z mensieho mnozstvo a aj viac ak chcete mat taky hustejsi.
Ja som robila z kila ovocia a mam taky polohusty.Nerobievam velmi huste marmelady.
Tak isto pomer ovocia moze byt 1: 1 ,ale ja som dala viac kiwi aby bol kyslejsi.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Marta K. (supermarta) ID 62155 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (32) posledné: 30.7.2012, 9:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

SLIVKOVÁ NUTELA



POTREBNÉ PRÍSADY

Slivky 2 kg
1 kg kryštálovéhé cukru
150 g kakao
100 g čokoládu na varenie

POSTUP PRÍPRAVY

Slivkovú nutelu robievam každý rok, a chcem sa o túto dobrotu s vami podeliť, pretože je výborná či už na palacinky, alebo na chlebík, alebo len tak :)

Z 2 kíl sliviek som pozavárala 8 fliaš.

Najprv si slivky umyjeme a odkôstkujeme.
Dám ich rozvariť do vačšieho hrnca, ale môžu s aj najprv rozmixovať......
Keď sú rozvarené, pridám tam cukor, kakao, polámanú čokoládu na varenie(možu sa pridať aj posekané oriešky) a povaríme kým sa zmesi spoja a čokoláda roztopí, nech to prebuble....
Odstavíme a necháme vychladnúť a skryť z dohľadu detí, aby z nej neubúdalo :))

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)

Hedviga Z. (HEDA) ID 641 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 18.8.2018, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Zavárané orechy na sucho v mikrovlnke



POTREBNÉ PRÍSADY

Orechy a poháre

POSTUP PRÍPRAVY

Orechy celé dáme do mikrovlnky v otvorených pohároch na 1,5 minúty na najvyšší stupeň, potom hneď zaviečkujeme, otočíme hore dnom aspoň na pol dňa ... vlhkosť po uzavretí pohára sa o pár minút "stratí". Orechy tak vydržia dlllllllho.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)

Nina G. (shitanshah) ID 70486 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (29) posledné: 26.12.2020, 9:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Púpavový med



POTREBNÉ PRÍSADY

220 hlávok púpavy, 8dl vody, 1a 1/2 kg kryštálového cukru, podľa chuti vanilkový cukor, citrón alebo pomaranč

POSTUP PRÍPRAVY

Púpavu zalejeme vodou, 7 minút varíme. Po precedení pridáme cukor a citrónovú alebo pomarančovú šťavu. Varíme 40 minút, po vychladnutí nalejeme do pohárikov. Užívame ako liek, výborne pomáha pri angíne, kašli....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Petra G. (Pat) ID 9688 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (34) posledné: 22.4.2009, 17:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Čerešňový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

čerešne, kryštálový cukor, želírovací prostriedok

POSTUP PRÍPRAVY

...nuž, ani toto nie je recept na klasický, pravý a nefalšovaný džemík ako od mamicky alebo babicky........no možno pomôže aj iným nebáť sa urobiť si vlastný džem....nieje to vôbec také ťažké...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (32) posledné: 22.6.2015, 23:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Mätový sirup alebo šťava.



POTREBNÉ PRÍSADY

20 výhonkov asi 15cm,10g kyseliny citrónovej,1 vrecko 10gramové konzervačného prípravku s kyselinou sorbovou,2 litre vody,2kg cukru (mne stačilo aj 1,5 kg)

POSTUP PRÍPRAVY

Bazový sirup je naozaj fantastický,ale vyskúšali ste už mätový.Ten je tiež vynikajúci a osviežujúci.

Mätu vložíme do 5 litrového pohára,pridáme kyselinu citrónovú a konzervačný prípravok.Zalejeme vodou ( 2 l ).Fľašu zavrieme a necháme odstáť 24 hod.na chladnom mieste.Potom scedíme a pridáme 2kg cukru.Riadne pemiešame a plníme do fliaš.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)

Jana C. (Naja) ID 3566 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (32) posledné: 25.5.2012, 9:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

◄ Moje vynikajúce uhorky ►



POTREBNÉ PRÍSADY

uhorky * nakladač * cukor * ocot * voda * kôpor * mrkva * cibuľa *

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som si obľúbila pre jeho jednoduchosť a rýchlosť. Na chalupe pravidelne zaváram. Veľmi ma to baví, lebo všetky práce vykonávam na dvore. Môžem špliechať, prskať a pritom sa opaľovať. Myslím tým vykúpanie uhoriek v detskej vaničke priamo pod studňou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Jana S. (Popka) ID 40159 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (31) posledné: 19.8.2012, 13:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

JAHODOVA MARMELADA s kuskami bielej cokolady



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg jahod, 1kg zelirovacieho cukru 1:1, 1 tabulka bielej cokolady, stava z pol citrona 1CL kyseliny citronovej

POSTUP PRÍPRAVY

Tak pomaly budeme zavarat a co prve...no JAHODKY.Kilo jahod si ocistime a umyjeme,nakrajame do misky na stvrtky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Slavka H. (Archaa) ID 84161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 20.10.2011, 10:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Slivková nutela



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kg modré slivky, 1 kg cukor, 100 g kakao, 100 g mliečna čokoláda.

POSTUP PRÍPRAVY

slivky odkôstkovať, variť 30 min, pomaly. Rozmixovať, pridať cukor, kakao, čokoládu. Sterelizovať 15 min.
Ja to mixusujem všetko spolu, keď sú slivky uvarené, dám prísady a ponorným to mixujem do jemna.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Diana Š. (Dia30) ID 62971 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (27) posledné: 31.8.2010, 11:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 427 (zobrazuje sa 31-40)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,43 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu