končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,2566 ďalšie >> |
TORTY |
Čokoládová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Bol to môj prvý pokus s poťahovanou tortou. Veľmi ma totiž inšpirovali fotky na mmb, tak som sa rozhodla, že to musím vyskúšať a takto to dopadlo. Recept na cesto, plnku a čokoládovú hmotu mám z českého mmb, takže to nie sú moje recepty. Mramorové cesto: 4 vajíčka, 200 g práškového cukru, 150 ml oleja, 100 ml horúcej vody, 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva (nie celý), 3 lyžičky kakaa Krém na naplnenie torty: 1 šľahačka (najlepšie 33 % inak nebude taká tuhá), 100 g čokolády na varenie, stužovač šľahačky, lekvár na potretie torty Krém na potretie torty: 125 g masla, 20 g práškového cukru, 2 lyžičky kakaa (Keď korpus prerežete len raz tak ho nebudete potrebovať. Predchádzajúci krém vystačí aj na potretie torty. Ja som však korpus prerezala dvákrát. Čokoládová modelovacia hmota: 200 g čokolády na varenie, 4 plné lyžice kukurično-jačmenného sirupu POSTUP PRÍPRAVY Mramorové cesto: Vyšľaháme bielka a pridáme polovicu cukru (100 g). V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom (100 g). Postupne pridávame olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh. Tretinu cesta dáme do inej misky a primiešame kakao. Do vymastenej a múkou vysypanej formy (Moja mala priemer 21 cm. Ak budete mať väčšiu formu určite tortu prerežte len 1 krát) striedavo dávame cesto po lyžiciach. Do stredu formy dáme jednu lyžicu tmavého cesta a na to dve lyžice svetlého cesta. takto to stále opakujeme až do spotrebovanie celého cesta. Nemiešame!!! Tento postup vrstvenie spôsobí, že cesta sa pomaly rovnomerne rozlieva a vytvorí po rozkrojení prúžky. Pečieme vo vyhriatej rúre pri asi 200 °C cca 25-30 minút. Krém na naplnenie torty: Šľahačku nalejeme do hrnca a nalámeme do nej čokoládu. Za stáleho miešania necháme zovrieť. Necháme vychladnúť najlepšie v chladnička aspoň 1 hodinu. Potom pridáme stužovač a vyšľaháme. Krém na potretie torty: Zmäknuté maslo, práškový cukor a kakao vymiešame dohladka. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 89 návštěvníkov) Eva M. (evita76) ID 15730 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (22) posledné: 4.9.2014, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Banánova torta s parížským krémom - poťah z JOJO cukríkov / Silvinková 1. narodeninová tortička/POTREBNÉ PRÍSADY Mramorový korpus: 4 vajíčka, 200 g práškový cukor, 250 g hladká múka, 150 ml oleja, 100 ml horúcej vody, 1 PDP a 4 ČL /kopcovité/ kakaa......Čokokrém alebo parížsky krém: na 1 250 ml/ šľahačku 33ˇ% sa dáva 100 g čokoláda a 1 smetafix /ja som dala na varenie od figara/..2 až 3 násobná dávka.......Poťah: 1 bal. jojo cukríkov cca 100 g, 2 PL vody, šťava z 1/2 citróna, tuk na vymastenie, potravinárske farbivo, plus cera vo veľkosti vlašského orecha - modré a zelené, práškový cukorcca 400 g a potom 150 až 200 g, škrobová múčka na pomúčenie aby sa cesto nelepilo... POSTUP PRÍPRAVY Nafotila som detailný postup pre mamičky, pretože nie všade je to k dispozícií, verím že to pomože a poteší, že všetko nájdu pod jednou "strechou" ako sa hovorí. Ja som sa inšpirovala prácami Ivetky Š. /narcis/ - mramorový korpus a čokokrém /parížsky krém/ a poťah od Magdalena L. (meggienka) ID 798 - za čo dievčatám veľmi pekne ďakujem...samozrejme ja som si to prispôsobila môjmu drobcovi...verím, že sa poteší :o))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 89 návštěvníkov) Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (58) posledné: 4.9.2014, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Falošná krtkova torta podľa Martina K. (mata198511) ID 20128POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 4 vajcia * 160 g krupicového cukru * 140 g hladkej múky * 20 g kakaa * 1 KL sódy bikarbóny _____ Krém: 500 ml mlieka * 1 Zlatý klas * 3 PL kryštálového cukru * 2 vanielky * 250 g jemného tvarohu * 125 g Hery * 4 PL práškového cukru * 3-4 banány POSTUP PRÍPRAVY Ďakujem Maťka :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 88 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (69) posledné: 25.7.2014, 22:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Slaná torta + dalsie slane torty v postupePOTREBNÉ PRÍSADY fotopostup http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13821&user=63536 POSTUP PRÍPRAVY vid predchadzajucu slanu tortu OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 88 návštěvníkov) Maja c. (macis) ID 63536 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (29) posledné: 9.6.2015, 18:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Trojposchodová jahodová torta s najlepším nadstavovaným krémomPOTREBNÉ PRÍSADY Nadstavovaný krém: 1hrnček mlieka (250ml)+ 2PL polohrubej múky = uvariť kašu, 1 maslo (250g), 200g práškového cukru, trošku kys.citronóvej, jahody.......na takúto poschodovú treba krém z dvoch dávok POSTUP PRÍPRAVY Tentokrát som korpus piekla (pretože je len zo 6vajec a na všetky poschodia) podla Dagmar V.(onasi) recept na poleno, len nebolo mramorové.......ináč, ked som nevedela o MMB, tak som robievala piškótové klasické z 12 vajec, bez prášku do pečiva, minie sa ich veľa (vajec), ale taký korpus nemá páru!!!!je nadýchaný a jemný ako vatička......tortovú formu po bokoch nemastit, tam sa má cesto prilepit, aby nekleslo......táto tortička u nás vedie na celej čiare, ešte sa nikomu neprejedla, hoci ju najstaršiemu synovi robím od prvých narodenín (1.jún) celých sedemnásť rokov:))))keďže je vtedy sezóna jahôd, tak jemu vždy jahodovú..........................z uvedenej dávky robim aj jahodové rezy: 6 vajec, 6PLmuky, 6PLcukru, vyšľahám bielky zvlášť so štipkou soli, opatrne zmiešať s vyšlahanými žĺtkami s cukrom a múkou....plnka je úplne fantastická, ľahučká, nie veľmi maslová ani presladená.....uz som ju robila aj ananasovú, pomarančovú, či mandarinkovú...kto skúsi neobanuje. Viac v obrázkovom postupe. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 87 návštěvníkov) Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (95) posledné: 8.6.2016, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Fotopostup na výrobu ružičkyPOTREBNÉ PRÍSADY táto je z white icingu,ale môj favorit na ruže je želatínová hmota POSTUP PRÍPRAVY v obrázkoch OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 87 návštěvníkov) Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 10.9.2010, 8:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Cokoladovo-bananova torta starej mamyPOTREBNÉ PRÍSADY Prisady na cesto: 3 vajcia,10 dkg kryst. cukru, 2 polievkove lyzice kakaa,10 dkg polohrubej muky,na spic noza prasok do peciva, 3 lyzice vody... *Prisady na plnku: 3 vajcia, 3 polievkove lyzice kakaa, 10 dkg prask. cukru, 250g masla...Aspon 3-4 banany, cokoladova poleva, na ozdobenie moze byt slahacka. POSTUP PRÍPRAVY Nasa oblubena rodinna torta, zdedena po manzelovej starkej... Kto ma rad sladke a hlavne cokoladu, urcite by to mal vyskusat :P. TIP: Ak nemate mensiu tortovu formu, moze byt hranata forma na biskupsky chlebicek. Namiesto torty budete mat pekne cokoladovo-bananove rezy (vid. obrazok)! Na formu s priemerom 26 cm je treba urobit dvojitu davku cesta! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 83 návštěvníkov) Eva V. (vinka) ID 5640 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 11.2.2011, 11:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tortička MACKO PÚ s výborným čokoládovým krémom a banánmi (aj s postupom ako na to)POTREBNÉ PRÍSADY 3 piškótové pláty z kakaového a svetlého cesta, vaječný čokoládový krém, 3-4 banány, 1 dl uvarenej silnej kávy, varená modelovacia hmota + potravinárske farbivá, drobné farebné cukríky POSTUP PRÍPRAVY Piškóta: na jeden plát cesta vyšľaháme dotuha 4 bielky so štipkou soli, do nich zašľaháme 130g kryšt.cukru, potom 4 žĺtky, 2 PL oleja a 120g polohrubej múky s ½ prášku do pečiva. Polovicu cesta premiešame s 2 PL kakaa. Čokoládový krém: v mise vyšľaháme 4 celé vajcia s 200-250g kryšt.cukru (podľa chuti) a 4 PL kakaa, potom šľaháme nad parou, keď sa zmes prehreje pridáme 80g čokolády na varenie, necháme rozpustiť a šľaháme na hustý krém (keď začnú okraje v mise cukornatieť krém je hotový). Necháme vychladnúť a potom vmiešame 375g masla. Varená modelovacia hmota: postup na ňu mám v mojich receptoch - „Torta 40-tka“. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 81 návštěvníkov) Darina H. (guginko) ID 65763 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (146) posledné: 4.9.2014, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Krtkova torta - nepečenáPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 bal Indian keksov, 125g maslo, Náplň: 2 šľahačkové smotany /33%/ , 2 stužovače, 3 banány, 3 PL nutela, caa 60-70g mliečna oriešková čokoláda, Posyp: horká čokoláda, trošku manľových lupienkov POSTUP PRÍPRAVY - milé žienky, vonku je horúco a tiež sa Vám nechce piecť tak ako mne a deti behajú okolo a skandujú " Maaamiii, krtkovú tortuuu" a navyše ste prišli z kúpaliska a zapnutá rúra Vám momenálne predstavuje Nočnú moru z Elm Street? ... tak šup mrk na postup ... toto je urobené za 15 min ... a bez pečenia :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 81 návštěvníkov) Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (78) posledné: 26.6.2017, 15:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Superrýchla trasená torta - fantastická!!!POTREBNÉ PRÍSADY 3 smotany na šľahanie, 2 konzervy mandarínkového kompótu(tie menšie), 2 pudingy Dr.Oetker bez varenia Créme Olé, hotový tortový korpus z piškotóvého cesta (ja som si ho upiekla z piatich vajíčok). POSTUP PRÍPRAVY Do väčšieho hrnca s pokrievkou, ktorá dobre tesní, nalejeme dve smotany na šľahanie, dva mandarínkové kompóty aj so všetkou šťavou a nasypeme dva pudingy. Základom úspechu je ten veľmi konkrétny puding Créme Olé. Nič nemiešame, iba hrniec zakryjeme pokrievkou a niekoľkokrát zatrasieme. Ako dlho treba triasť, pocitíme veľmi rýchlo aj sami, pretože tekutý obsah sa zmení na krémový a s tým sa trasie ťažšie. Tortovú plnku natrieme na korpus. Ozdobíme šľahačkou. (Ja som ju tam nedala, ale so šľahačkou je to ešte chutnejšie). Môžte použiť aj polovičnú dávku z jednej smotany, jedného kompótu a jedného pudingu. Môžeme podávať hneď, nemusíme čakať pokým stuhne. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 79 návštěvníkov) Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (80) posledné: 17.6.2016, 22:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 31-40) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,2566 ďalšie >> |