končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
TORTY |
Lucia H. (gupka) ID 9968 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 87 návštěvníkov) Trojposchodová jahodová torta s najlepším nadstavovaným krémom[ recept č. 5608 zo dňa 1.6.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Nadstavovaný krém: 1hrnček mlieka (250ml)+ 2PL polohrubej múky = uvariť kašu, 1 maslo (250g), 200g práškového cukru, trošku kys.citronóvej, jahody.......na takúto poschodovú treba krém z dvoch dávok POSTUP PRÍPRAVY Tentokrát som korpus piekla (pretože je len zo 6vajec a na všetky poschodia) podla Dagmar V.(onasi) recept na poleno, len nebolo mramorové.......ináč, ked som nevedela o MMB, tak som robievala piškótové klasické z 12 vajec, bez prášku do pečiva, minie sa ich veľa (vajec), ale taký korpus nemá páru!!!!je nadýchaný a jemný ako vatička......tortovú formu po bokoch nemastit, tam sa má cesto prilepit, aby nekleslo......táto tortička u nás vedie na celej čiare, ešte sa nikomu neprejedla, hoci ju najstaršiemu synovi robím od prvých narodenín (1.jún) celých sedemnásť rokov:))))keďže je vtedy sezóna jahôd, tak jemu vždy jahodovú..........................z uvedenej dávky robim aj jahodové rezy: 6 vajec, 6PLmuky, 6PLcukru, vyšľahám bielky zvlášť so štipkou soli, opatrne zmiešať s vyšlahanými žĺtkami s cukrom a múkou....plnka je úplne fantastická, ľahučká, nie veľmi maslová ani presladená.....uz som ju robila aj ananasovú, pomarančovú, či mandarinkovú...kto skúsi neobanuje. Viac v obrázkovom postupe. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 45 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |
Natália S. (sansara82) ID 179367 (8.6.2016, 21:20) |
Dnes som ju robila z čerstvých jahôd zo záhradky a môžem povedať, že táto plnka bola úžasná. Vyšla super. Vyšľahané maslo s kašou som spojila, keď už bola kaša studená, pridala som nakrájané jahody a vymixovala - bola to jedna báseň. Na 26 cm korpus mi vyšlo z jednej dávky / 1 x prerezaná a krémom obtiahnutá tortička. Party v škôlke môže začať. |
ODPOVEDAŤ |
Ľubica Š. (Lubkanz) ID 20421 (21.2.2016, 12:52) |
Prosim, robila ste ju niektora z mrazenych jahod? Bola dobra? Dakujem |
ODPOVEDAŤ |
Monika T. (monka191) ID 302447 (4.9.2014, 20:35) |
Príjemný dobrý deň. Budeme veľmi radi ak sa zapojíte do súťaže o najkrajšiu tortu. Môžete vyhrať špičkový duálny mobilný telefón NOKIA 630 a veľa iných cien!Hlasovanie v súťaži spúšťame už zajtra o 19:00hod.Vaše fotografie môžete pridávať na stránke http://www.talentagent.sk/sutaz4.php ĎAKUJEME ZA VAŠU AKTÍVNU ÚČASŤ! |
ODPOVEDAŤ |
Monika D. (nika302) ID 252707 (7.3.2013, 18:11) |
Ahoj prosim das my recept na ten korpus aky si robila prosim ak mozes posles mi na meil bandurova.monika@gmail.com budem velmi vdacna |
ODPOVEDAŤ |
Iveta K. (i.kriskova) ID 63231 (28.10.2012, 19:55) | |
super receptik |
|
ODPOVEDAŤ |
Lucia B. (buranska) ID 78135 (13.8.2011, 8:41) |
krem ju uzasny robila som dcere tortu a tento krem fakt nesklamal...iny robit ani nebudem....vobec sa mi nezgrckal a bol uzasne chutny...... |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (18.8.2011, 17:22) | ||
Luci ďakujem, som naozaj veľmi rada že krémik nesklamal a pekne sa podaril | ||
ODPOVEDAŤ |
Jana K. (vevi) ID 77945, mimibazar.sk/vevi (27.2.2011, 18:23) |
vyskúšaná na manželove narodeniny len som ju nerobila takú nááádhernú troposchodovú , ale len menšiu, s jedným poschodím. Bola vynikajúca, a to nie som bohvieaká pekárka. Nenašla som v komentároch, možno sa niekomu zíde tip- ja som ju robila z jahodového kompótu- samozrejme, z čerstvých jahôd by bola najlepšia, ale MM má narodky 3.2, a akurát neblo jahody vôbec dostať- len na ozdobu som kúpila balenie biojahôd z BIlly. Tak som použila klasický Giana jahodový kompót. Chuťovo bol krém vynikajúci, len po pridaní jahôd sa i stali hneď 2 neplechy- zgrcol sa mi a ešte veľmi zredol. Tak som potom majstrovala a vďalka tipom z MMB som ho ala do poriadku- na zgrcnutie pomohol tip s opatrným zohriatím vo vodnom kúpeli, ďakujem Horšie to bolo s pririedkym krémom- tu som sa doslova vytrápila, pomohlo pridanie šte 1 dávky zlatého klasu, poriadne hustého, trošky rozpustenej želatny Dr. Oetker a nakoniec za studema ešte aj jedného stužovašča šľahačky Teda, neviem, čo pomohlo najviac, ale nakoniec sa stal zázrak a krém pekne držal na torte, dokonca sa ním dalo aj zdobiť. Chuťovo bol výborný, veľmi ľahučký, vôbec nebolo cítiť, že v ňom je maslo. ďakujem za ík |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (2.3.2011, 14:24) | ||
Janka, super šikovne si si poradila s toľkými trampotami s krémom mrzí ma to, aj mne sa stávali patálie, je trošku náročnejší, ale zatiaľ najviac všetkým u nás doma chutí (či z jahodami alebo ananásom) a to som ich skúsila veľa. Toto je naša klasika, tak sa teším že nakoniec chutila a krásne to všetko dopadlo ďakujem že si sa s nami podelila o ďalšiu skúsenosť | ||
ODPOVEDAŤ |
Martina F. (mata3636) ID 133276 (upravené 16.7.2010, 17:37) | |
veru, veru, nie je potiahnutá hmotou, nie je pekná... JE NÁDHERNÁ aj ja robím takýto krém, len mám iný pomer / 3dl mlieka, 5dg múky/ a je naozaj výborný. takto robila moja mama torty pre nás, keď sme boli deti a teraz ja robím už 10 rokov tortu pre svojho syna a ešte sa nám neprejedla. je naozaj univerzálny. u nás má prím kombinácia s jahodami alebo banánmi. | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (17.7.2010, 20:32) | ||
Martinka, ďakujem, aj u nás je to rokmi overená klasika, ktorá proste chutíííí | ||
ODPOVEDAŤ |
Anna C. (akamit) ID 149245 (16.7.2010, 15:45) |
super |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (17.7.2010, 20:29) | ||
ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
Anna C. (akamit) ID 149245 (16.7.2010, 15:44) |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (17.7.2010, 20:29) | ||
ODPOVEDAŤ |
Tina G. (tindula) ID 71550 (17.6.2010, 19:05) |
môžem sa opýtať, dá sa plnka spraviť deň popredu??? Spravila by som ju večer a ráno by som ju dávala do korpusov. ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (18.6.2010, 13:03) | ||
Určite dá, len v chladničke stuhne a treba ju potom nechať povoliť aby sa dala dobre rozotierať, ale lepšie je ju hneď použiť, lebo keď sa práve naplnená torta hneď podáva, tak je korpus ešte moc suchý, ja ju dávama na noc (alebo pár hodín) odpočinúť do chladničky naplnenú aby korpus trochu zvlhol od plnky, ale nie je problém, už sme jedli aj hned naplnenú tortu | ||
ODPOVEDAŤ |
Tina G. (tindula) ID 71550 (25.6.2010, 20:18) | ||
aj keď oneskorene ale predsa Vám ďakujem za odpoveď...robila som plnku nakoniec večer aby som ráno mohla tortu naplniť a večer ju dobre vychladenú potiahnuť...a musím povedať, že plnka je fakt prudko úžasne jedlá...dokonca deti si z torty pýtali duplu ... ešte raz ďakujem... | ||
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (29.6.2010, 14:02) | ||||
Tinka, to ma veľmi teší aj ja ĎAKUJEM | ||||
ODPOVEDAŤ |
simona k. (siwonka) ID 27057 (30.3.2010, 11:49) | |
ešte jedna a posledna otazka slubujem.. ... na celu tortu je z 12 vajičok a bez prašku do pečiva to cesto??..bude to stačiť na tri poschodia??:..ja sa musim pytat na vsetko lebo som taky antitalent a chcem aby sa to podarilo na narodeniny dakujem |
|
ODPOVEDAŤ |
simona k. (siwonka) ID 27057 (30.3.2010, 13:26) | ||
tak už som sa dočítala že 6 dole a 6 hore...:D ... | ||
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (30.3.2010, 20:25) | |||
Simonka, kľudne urob aj ten korpus od Dáši, tiež je super a áno, dávam 6 vajec na spodný najväčší kruh a 6 na tie vrchné dva, tie pečiem spolu a cesto rozdelím, korpus je fantastický, treba poriadne vyšľahať bielka a aj žĺtka a pomalšie upiecť | |||
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (9.3.2010, 7:34) | |
ušli mi prsty | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.3.2010, 8:51) | ||
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (9.3.2010, 7:33) | |
Vynikajúca tortička,plnku poznám,robím podobne jahodový rez a bez jahôd plním medové rezy a tiež trpnem,či sa mi nesekne. | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.3.2010, 8:51) | ||
Ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
simona k. (siwonka) ID 27057 (8.3.2010, 19:02) | |
presne takúto tortu som hladala ) kolko asi jahôd treba na takú tortu???? |
|
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.3.2010, 22:27) | ||
Ja ju robievam v sezóne a kupujem dve kilá a tu som minula myslím cca 1-1,5 kg (na takúto trojposchodovú), najviac ich ide na ozdobu a keď som ich mávala menej, tak som tortu nezdobila polkami jahôd ale som ich prerezala na plátky. Simonka, teší ma že Ťa moja tortička zaujala, ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
simona k. (siwonka) ID 27057 (9.3.2010, 6:47) | |||
a este jedna otazočka ... to fakt na celu tortu stači plnka z pol litra mlieka? vyzera bombovo |
|||
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (9.3.2010, 8:50) | ||||
Simonka, áno stačí z pol litra a lebo idú k tomu ešte 2 maslá a možno Ti ešte aj zostane, je jej fakt dosť | ||||
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (9.3.2010, 8:01) | ||||
Môžem?asi si prehliadla,hore je napísané,že zdupľovať krém. | ||||
ODPOVEDAŤ |
simona k. (siwonka) ID 27057 (9.3.2010, 6:41) | |||
dobre dakujem )) mam v plane v maji ju robit tak snad nebudu take drahe ako teraz.. | |||
ODPOVEDAŤ |
Maja c. (macis) ID 63536 (11.2.2010, 8:37) | |
vynikajúci krém ajedna mala rada, krem sa nezgrcne, ked sa najprv jahody pridaju ku kasi a az potom sa to zmiesa s maslom... mam to odskusane | |
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (9.3.2010, 8:02) | ||
dobrá rada,dakujem aj ja | ||
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (11.2.2010, 12:46) | ||
super finta a že sme na to s mamou za tie roky nikdy neprišli Majka si ďakujem za super radu malá rada, ale aká PODSTATNÁ ďakujem | ||
ODPOVEDAŤ |
Lenka L. (Galalenka) ID 83376 (5.7.2009, 22:09) |
Výsledok je nádherný |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (5.7.2009, 22:57) | ||
Ďakujem Lenka | ||
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (5.7.2009, 21:07) | |
Moja Alex mala v piatok 6 rôčkov, tak som tvoj osvedčený krém zinovovala do podoby čokoládovej dobroty - pridala som k základnému krému 1a1/2 roztopenej varovej čokolády z mikrovlnky, no poviem ti, na včera nezostal z torty ani kúsok....poťahovala som varenou modelovacou hmotou, ona mi pri vykrajovaní výdatne pomáhala, aj keď som chcela prekvapko, ale od nej sa nedá....ale radosť bola aj tak obrovská | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (5.7.2009, 22:57) | ||
Malej želám všééétko naj to musela byť dobrotka Anka, ďakujem a teším sa | ||
ODPOVEDAŤ |
Alexandra P. (alebat) ID 55021, mimibazar.sk/alebat (8.6.2009, 14:16) | |
KRÁÁÁ SNA A URČITE AJ VEĽMI CHUTNÁ | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (8.6.2009, 15:22) | ||
áno, pre nás najlepšia ĎAKUJEM | ||
ODPOVEDAŤ |
Zuzana B. (rybenka8) ID 37053 (28.5.2009, 14:12) |
korpus mam uz upeceny dnes utekam po praci urobit krem a zdobit zajtra ma moj krpec 6 a este dufam ze mi nikto nevyzral jahody na zahradke nechala som dozriet lebo ma slak trafi. tak drz palec |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (gupka) ID 9968 (28.5.2009, 21:21) | ||
Zuzi, držím palec...ja tiež odkladám, lebo idem na víkend tiež robiť túto tortu tak ako každý rok želám malému všetko naj a nech sa darí | ||
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 45 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3 ďalšie >> |