. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 373 (zobrazuje sa 371-373)<< predošlé 1,.,33, 34, 35, 36, 37, 38

ZAVÁRANINY

Alma papriky v znojemskom náleve



POTREBNÉ PRÍSADY

NÁLEV: 3,75 l vody * 1,25 l octu * 40 dag cukru * 10 dag soli * všetko spolu dajte zovrieť
DO POHÁROV: kôpor * cibuľa * mrkva * nové korenie * celé čierne korenie * bobkový list
STERILIZOVANIE: 35 minút pri 85 stupňoch

POSTUP PRÍPRAVY

Tento nálev používam na všetko sladko-kyslé zaváranie - uhorky, alma papriky, červená paprika, cukety, aj tekvice a baklažán. Chuťovo je vynikajúci a zaváraniny sa nekazia. Nálev si uvarím deň dopredu, ak nezabudnem, a lepšie sa mi pracuje so studeným. Do pohárov dávam okrem kôpru, cibule, mrkvy, CČK a nového korenia aj list z viniča, tým je nálev aromatickejší a voňavejší. Ak mi nejaký nálev zvýši, skladujem ho v chladničke aj 2-3 mesiace. Teraz som robila zopár pohárov alma paprík, ktoré zbožňujeme, len som nezohnala viac kusov fňuk fňuk fňuk.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 9.10.2014, 9:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Marhuľový kompót alebo Ako stráviť pol dňa a celú noc pri plotni



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 83 ks 7 dcl pohárov som použila asi 50 kg marhúľ * 12 l vody * 3,5 kg kryštálového cukru * 4 kávové lyžičky kyseliny citrónovej * 3 balíčky prášku proti plesnivosti *

POSTUP PRÍPRAVY

Čas strávený zaváraním 50 kg marhúľ aj s upratovaním: 6 hodín. Do tohto času nezarátavam umývanie 90 ks pohárov, pretože to za mňa urobila moja verná milujúca priateľka umývačka riadu. Som jej za to veľmi vďačná, pretože bez nej by som sa asi do spracovávania toľkých kíl marhúľ, čo nám „nabalil“ dedko Zdenko, sotva pustila. Dokonca som ešte zvažovala myšlienku, že keby som dala čisto oplachovací program aj na marhule, či by som im neublížila. Mamičky, ak ste to už niektorá skúšali, tak mi dajte prosím Vás vedieť. Sestra Alexandra si dokonca na svojich výletoch po Amerike prala v umývačke riadu aj spodné prádlo :-)) No ale vrátim sa k marhuliam. Nálev varím v priebehu sterilizovania a zavárania: 3 litre vody uvarím spolu + 1550 g kryštálového cukru + 1 kávová lyžička kyseliny citrónovej + pol balíčka prášku na konzervovanie proti plesnivosti. Tento nálev mi vystačí na 18 kusov 7 dcl pohárov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 7.8.2009, 11:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Marhuľový lekvár



POTREBNÉ PRÍSADY

Na 9 ks 3 dcl pohárov asi 4 kg marhúľ * 2 kg cukru – z toho 1 kg kryštálový obyčajný, 1 kg želírovací cukor * 1 kávová lyžička kyseliny citrónovej

POSTUP PRÍPRAVY

Dozrel čas marhúľ, tak rýýýýchlo pridávam návod na zaváranie marhúľ a marhuľového džemu. No a priznajme si, mamičky, čo by sme tak robili, keď sa ochladilo, pedikérka zrušila termín a kaderníčka tiež dovolenkuje, gelový nechtík sa mi nezlomil žiadny, na kozmetike som bola pred 2 týždňami, jedna sestra sa vyvaľuje pri mori, druhá na chalupe, babička pracuje, susedia oddychujú.....
Strašne milujem vôňu marhuľového džemu, keď sa varí. Vždy mi pripomenie letné prázdniny u babičky, keď sme ho varievali spolu, miešali v panviciach a nakladali do pohárov. Babička ho robievala úctyhodné množstvo okolo 50 pohárov a do ďalšieho leta sa stihli pojesť. Džem je vynikajúci na palacinky, do pečenia a „enem tak“.
Samostatné jadro varenia lekváru je jednoduché, ak si predtým umyjete poháre, vysterilizujete
viečka, naoberáte a načistíte marhule. Potom to už ide ako po masle.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)

Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 12.7.2012, 21:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 373 (zobrazuje sa 371-373)<< predošlé 1,.,33, 34, 35, 36, 37, 38
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu