končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 55 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
ŠtafetkyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 12 bielkov, 270 g cukor krupica, 150 g hladká múka, 180 g orechy Plnka. 4 dl mlieko, 4 lyžice polohrubá múka, 2 žltka, 2 lyžice cukor, 2 vanilkové cukre, 300 g masla, 150 g práškový cukor, zrnková káva, rum POSTUP PRÍPRAVY Bielky so štipkou soli vyšľaháme do tuha. Postupne pridávame cukor a vyšľaháme. Nakoniec pridáme múku zmiešanú s orechami. Cesto rozdelíme na tri rovnaké diely a natreme na plechy vystlané mastným papierom. Pečieme pri teplote 220 stupňov 50 minút. Plnka: Z mlieka, žltkov, cukru a vanilkového cukru uvaríme hustú kašu. Môžme pridať trošku rozpustnej kávy. Maslo vymiešame do penista s cukrom, kávou a rumom. Potom všľaháme vychladnutú kašu. Plnku si rozdelíme na dve rovnaké polovice a natrieme prvý a naň uložený druhý plát cesta. Priložíme tretí plát a dáme na tri hodiny do chladničky stuhnúť. Koláč nakrájame na rovnaké diely, ktorých konce omáčame v čokoláde. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 27.7.2010, 15:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TvarožníkPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto.700g hladkej múky špeciál, 300g masla, 200g práškový cukor, 2 vajcia, lyžica kyslej smotany, trocha mlieka, pol balíčka PDP, štipka soli Plnka. 500g jemný tvaroh, 4dl kyslej smotany, 2 vajcia, 2 balíčky vanilkový cukor, 2 lyžice práškový cukor, 1 balíček zlatý klas POSTUP PRÍPRAVY Cesto. Uvedené suroviny zmiesime dokopy, mlieko pridáme veľmi opatrne, len aby sa s ním spojil lepok z múky a cesto bolo pružnejšie. Rozdelíme na dve polovice. Vyvaľkáme najskôr jednu, preložíme na plech, potrieme lekvárom a vylejeme tvarohovú plnku. Na plnku prenesieme druhú polovicu vyvaľkaného cesta. Potrieme vajíčkom a pečieme pri 170 stupňoch asi pol hodinu. Plnka. Všetky suroviny vymiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 10.11.2017, 17:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Orechový mrežovníkPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto I. 500 g hladkej múky, 3 polievkové lyžice práškového cukru, trochu PDP, 1 žĺtok, 300 g masla (ja som dala Hriňovskú maslovú chuť), štipka soli Cesto II. 6 žltkov, 7 bielkov, 250 g cukru, 300 g orechy, štipka PDP, vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Prísady na cesto I zmiesime, necháme pol hodinu v chladničke, potom odoberieme 2/3, rozvaľkáme, preložíme na plech a potrieme pikantným lekvárom. Na toto nanesieme cesto II, ktoré si pripravíme tak, že vymiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom pridáme orechy s PDP a nakoniec opatrne vmiešame tuhý sneh. Z odloženej tretiny cesta rozvaľkáme placku, radielkom krájame pásy a ukladáme ich na cesto II do mriežky. Upečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 11.7.2010, 12:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Dobošové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 10 vajec, 135 g kryštálový cukor, 200 g hladká múka Plnka: 4 vajcia, 200 kryštálový cukor, 1 vanilkový cukor, 100 g čokoláda, 2 lyžice kakaa, 250 g masla POSTUP PRÍPRAVY Upiecť obvyklým spôsobom piškotu z 10 vajec postupne na 5 krát na veľkom plechu. Plnka: 4 vajcia, cukor, čokoládu a kakao šľahať 25 minút nad parou, nechať vychladnúť a zašľahať maslo. postupne nanášať malé množstvá plnky a zliepať cestá. Naplnené prekrojiť na polovicu a jednu časť dať na druhú. Hotové nechať dobre stuhnúť, obliať čokoládou a nakrájať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 17.4.2011, 15:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nedeľný zákusokPOTREBNÉ PRÍSADY 10 vajec, 5 lyžíc olej, 5 lyžíc vriacej vody, 15 lyžíc cukor, 10 lyžíc orechy, 4 lyžice hladká múka, 2 lyžice solamyl, pol PDP\r\nPlnka. 250 ml smotana na šľahanie, 300 g cukor, 100 g kakao, 500 g maslo POSTUP PRÍPRAVY Piškota zvyčajným spôsobom. Upiecť na dva krát.\r\nPlnka: Falošný parížsky krém. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 27.6.2010, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Čokoládovo-jogurtové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 6 lyžíc pieskového cukru, 6 lyžíc hladkej múky špeciál, pol prášku do pečiva, 3 lyžice kakaa, 1 dl olej, 50 g madnľových lupienkov 2 dl mlieka, pol balíčka čokoládového pudingu, 250 g masla, 150 g práškového cukru, 100 g zmäknutej mliečnej čokolády, rum 2 šľahačkové smotany, 3 smotanové jogurty, 1 vanilkový cukor, 1 a pol balíčka želatínového stužovača POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Z vajec a cukru vyšľaháme bielu penu, pridáme olej a pomaly vmiešame kakao, múku s PDP a mandľové lupienky. Cesto vylejeme na plech a upečieme. Z mlieka, štipky cukru a pudingového prášku uvaríme hustejší puding. Maslo vyšľaháme s cukrom a čokoládou, po lyžiciach pridáme vychladnutý puding a rum.. Plnku natrieme na vychladnuté, džemom potreté cesto. Šľahačkové smotany vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuha, všľaháme jogurty a namočený želatínový stužovač. Túto masu vylejeme na plnku a uhladíme. Dáme na dve hodiny stuhnúť do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 21.6.2010, 18:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Krokantové rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 4 vajcia, 160 g cukor krupica, 160 g hladká múka, troška PDP, 6 lyžíc vody 2 lyžice kakaa\\\\r\\\\nPlnka: 300 g masla, 150 g cukru, pol litra milieka, 1 zlatý klas, 2 vanilkové cukre, 0,5 dl rumu, 200 g krokantu urobeného z cukru a lieskových orieškov POSTUP PRÍPRAVY Vyšľaháme sneh z bielkov, postupne pridáme cukor, žĺtka, vodu, nakoniec vmiešame múku s kypriacim práškom. Takéto cesto upečieme jedno. Dve pripravíme rovnako, ale pridáme aj 2 lyžice kakaa. \\\\r\\\\nPlnka: Deň pred pečením si pripravíme krokant, rozmixujeme ho na prášok. Z pol litra mlieka, vanilkového cukru a zlatého klasu uvaríme puding. Vymiešame maslo s cukrom, postupne pridávame puding, rum a krokant.\\\\r\\\\nJedno kakaové cesto natrieme ríbezľovým lekvárom, naň navrstvíme polovicu plnky, na plnku dáme bledé cesto a naň druhú polovicu plnky. Druhé tmavé cesto natrieme lekvárom a lekvárovou stranou ho dáme na plnku. Vrch jemne potrieme troškou krému a polejeme čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (7) posledné: 13.7.2010, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Alena rezyPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto 1. 5 bielkov, 250 g kryštálový cukor, 300 g orechy Cesto 2. 5 vajec, 250 g kryštálový cukor, 250 g hladká múka, 1 dl olej, pol prášku do pečiva, 2 lyžice kakaa Plnka 1. 10 žĺtkov, 2 lyžice hladkej múky, 2 lyžice kryštálový cukor cukor, 3 dl mlieka, 300 g masla, 200 g práškový cukor, vanilková aesencia Plnka 2. 10 bielkov, 400 g kryštálový cukor Poleva. 400 g horkej čokolády, 100 g CERA POSTUP PRÍPRAVY Cesto1. 5 bielkov vyšľaháme do tuha s cukrom, do vyšľahaného pridáme orechy. Masu roztrieme na plech vystlaný pergamenovým papierom. Cesto2. Bielky vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtka, olej, trochu perlivej vody, kakao, nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva. Toto cesto rozotrieme na cesto 1 a dáme piecť na 180 stupňov. Plnka 1. V mlieku rozhabarkujeme žltky, múku, cukor a nad parou za ustavičného šľahania uvaríme hustý krém, maslo speníme s práškovým cukrom, pridáme vanilkovú esenciu a vychladnutý žltkový krém. Plnka 2. 300 g cukru upálime na karamel, ktorý zalejeme trochou vody nechame rozpustiť na hustý sirup. Vyšľaháme do tuha bielky so zvyšným cukrom. Pridáme horúci karamelový sirup a nad parou šľaháme ďalších 15 minút. Po upečení korpus vyklopíme na papier. Kakaové cesto musí byť na spodku. Orechové potrieme ríbezľovým lekvárom. Navrstvíme plnku 1 a na ňu plnku 2. Zalejem roztopenou horkou čokoládou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 28.12.2010, 18:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Naše veľkonočnéPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY orechová roláda, banánové rezy, domáce princezky POSTUP PRÍPRAVY .. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 17.4.2011, 16:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Prajem všetkým šťastné a veselé VianocePRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY .. POSTUP PRÍPRAVY A toto som napiekla mojim najmilším. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (7) posledné: 28.12.2010, 18:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 55 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |