. .. .. .. .. .. .
. .

Krokantové rezy - RECEPT 28017

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 94605 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Krokantové rezy


[ recept č. 28017 zo dňa  ]


Krokantové rezy


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 4 vajcia, 160 g cukor krupica, 160 g hladká múka, troška PDP, 6 lyžíc vody 2 lyžice kakaa\\\\r\\\\nPlnka: 300 g masla, 150 g cukru, pol litra milieka, 1 zlatý klas, 2 vanilkové cukre, 0,5 dl rumu, 200 g krokantu urobeného z cukru a lieskových orieškov

POSTUP PRÍPRAVY

Vyšľaháme sneh z bielkov, postupne pridáme cukor, žĺtka, vodu, nakoniec vmiešame múku s kypriacim práškom. Takéto cesto upečieme jedno. Dve pripravíme rovnako, ale pridáme aj 2 lyžice kakaa. \\\\r\\\\nPlnka: Deň pred pečením si pripravíme krokant, rozmixujeme ho na prášok. Z pol litra mlieka, vanilkového cukru a zlatého klasu uvaríme puding. Vymiešame maslo s cukrom, postupne pridávame puding, rum a krokant.\\\\r\\\\nJedno kakaové cesto natrieme ríbezľovým lekvárom, naň navrstvíme polovicu plnky, na plnku dáme bledé cesto a naň druhú polovicu plnky. Druhé tmavé cesto natrieme lekvárom a lekvárovou stranou ho dáme na plnku. Vrch jemne potrieme troškou krému a polejeme čokoládovou polevou.
<< Slaný hubový koláč | Krokantové rezy | závin alebo zatočený koláč >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Alena B. (jajulik) ID 64323 (13.7.2010, 20:53)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (9.6.2010, 17:55)
ako sa robi krokant? :´(
ODPOVEDAŤ
kikuska t. (jasidielko) ID 56687 (9.6.2010, 19:57)
fiha....nikdy v zivote som o takom nepocula...dakujem pekne za rady...pravdaze oprobujem:o) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina P. (Mata406) ID 48300 (9.6.2010, 18:20)
Kika - mrk http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21299 ... namiesto mandlí dáš opražené nasekané lieskovce ... a po vychladnutí tej karamelovej gule to rozbiješ tĺčikom, a pod :-)
ODPOVEDAŤ
Dana K. (helldana) ID 94605 (9.6.2010, 18:09)
Krokant si urobíš tak, že dáš najlepšie na teflonovú panvicu kryštáľový cukor, troška ho povrkaš vodou. Keď skaramelizuje do hnedej farby vhodíš do neho opražené lieskové oriešky. Troška to necháš prebublať. Vymastíš si pekáčik, alebo aj tanier olejom a vyleješ to tam. Necháš úplne vychladnúť. Potom sa to dá pekne odlepiť a rozlámať na väčšie kusy. Tie si dáš do mixéra a pomelieš. Dobre je nepomlieť ho úplne na prach, lebo to lepšie chutí, keď cítiť v plnke ten krokant.
ODPOVEDAŤ
Miroslava B. (Borka32) ID 153119 (9.6.2010, 15:25)
zaujímalo by ma, ako robíte čokl. polevu, ja mám stále buď riedku, alebo potom sa zas pri krájaní strašne láme ...
ODPOVEDAŤ
Dana K. (helldana) ID 94605 (9.6.2010, 15:29)
Ja robím polevu v hrnci s dvojitým dnom, teda v mliekovare. Rozlámem 200 g čokolády, dám cca 30 g CERY, troška oleja a roztápam. Dobre ju treba vymiešať, aby nezostávali na koláči také "mapy". Keď je troška vychladnutá potrošky lyžicou oblievam a nakoniec nakláňam plech s koláčom, aby bola ronomerná. Keď krájam, používam dva pilkové nože, z ktorých jeden sa stále nahrieva v hrnci s vriacou vodou. Najprv horúcim nožom narežem polevu a potom dokrojím koláč. Nehrozí, že by sa poleva polámala.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu