. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Dagmar H. (dasula) ID 6034
.
mimibazar.sk/dasula
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.9.2006
Naposledy: 2.3.2024 19:04
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 426
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 24
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24)<< predošlé 1, 2, 3

RYŽA A CESTOVINY

Tagliatele s duseným kalerábom aneb večera na stole do 15 minút aj prípravou :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

cestoviny - v tomto prípade to boli tagliatele, 2 kaleráby - šťavnatý mladý, cibuľa, morská soľ, mletá rasca, mletý koriander, olivový olej, 1PL masla na cestoviny.

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes sme dofrčali domov v čase večere a kvôli celodoobednému motaniu sa okolo zaváranín (čert mi ich bol dlžen), príprave obeda a potom zrýchlenému presunu na oslavu som k večeri nestihla pripraviť absolútne nič :-). Keď sa všetci dovalíme domov, to je okrem kriku a rozhádzaných "značiek" vo forme zvrškov našich ratolestí po celom byte najviac otázok, "čo budeme teraz jesť?". Šok na mojej tvári pochopili veľmi rýchlo :-) - ale tiež veľmi rýchlo pochopili, že nie, žiadny "mekáč" nebude - keďže tam dnes mali detskú session.
Takže tak rovno od dverí, ako som poprekračovala všetky veci a úspešne som sa predrala do kuchyne, umyla som si ruky a šup do práce.
Cestoviny sú u nás všeobecne obľúbené, čiže nebolo čo pokaziť. Kaleráb zbožňujú hlavne decká a tak ho takmer vždy mám doma. Momentálne u nás letia tagliatele - tie sú uvarené za cca 6 minút.... tak som bola zvedavá, či stihnem spraviť večeru, kým sa prezlečú, umyjú a upracú si ten svoj výbuch :-)))
.
.
STIHLA SOM TO....tak ak máte niekto takého "dárečky", možno vám tento tip na fakt ultrarýchlu večeru či obed pomôže a mňa to straaaaaaaaaaaaaaašne poteší :-)
Dokonca som mala po ruke aj foťák z oslavy, tak som cvakla pár foto do alba :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 13.2.2011, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Naša hrášková krémová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g zeleného hrášku, 1 l vývaru, mletá rasca, sušený mletý rozmarín, morská soľ, 2 PL bazalkové pesto, 250 ml creme fraiche, 250 ml smotana na varenie, 2-3 PL hladkej múky, 1 plátok masla

POSTUP PRÍPRAVY

Túto polievku obľubujú naše deti :-). V pôvodnej verzii, ako je uvedená tu, je teda hoooodne kalorická, ale takto ju majú najradšej. Najlepšie by bolo po nej obiehať barák do večera, tak sa tej dobroty radšej vzdám :-)))). Keď mi už nechceli jedávať hrach v polievke, tak som skúšala odvodiť nejakú pre nich jedlú polievku. Krémová vyzerala ako celkom dobrý kompromis, akurát bolo treba ladiť ich fajnové chute. Toto tu je výsledok, ktorý prešiel testovaním a ich výstupnou kontrolou. Nie je to žiadna diera do sveta - receptov na hráškovú krémovú polievku ja hafo - nakoniec základ je vždy rovnaký - hrášok, vývar, soľ, smotana niektorá z dostupných :-)))))))))))
Vývar ale používam vždy len domáci - vždy robím viac zeleninovo-mäsového vývaru a z každej várky si odkladám do mraziaku, niet nad domáci vývar.
Creme fraiche je pre mňa kuchárskeho poloanalfabeta záhada - ale tá krémovosť sa u nás osvedčila. Pár krát sa mi podarilo kúpiť s bylinkovou príchuťou a to už nevyžadovalo okrem jemného prisolenia žiadne dochutenie. Čiže polievka hotová rýchosťou svetla, ďalšie plus v mojej kuchyni :-)))

POSTUP SAMOTNÝ:
Fotopostup myslím nie je nutný, aj tak som nemala šancu s našou hviezdou na rukách to stíhať :-).

1. Hrášok dáme variť do hrnca a zalejeme vývarom tesne nad úroveň hrášku. Vývar jemne dochutíme mletou rascou a poprášime mletým rozmarínom. Hrášok varíme do makkä – cca 20 minút. Toto nejak nesledujem, kým rozhabarkujem múku v smotane a popracem si svoje pole pôsobnosti, ponaháňam kričiace deti, obvykle je hotovo :-).

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 10.9.2010, 9:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Plnený pečený karfiol



POTREBNÉ PRÍSADY

1 stredne veľký karfiol vcelku, cca 15 dkg tvrdého syra vcelku, cca 15 dkg šunky vcelku, 2 dcl mlieka, 15 dkg hladkej múky, 1 vajce, 1 dcl oleja alebo maslo, 1 PL provensálskych byliniek, muškátový oriešok alebo proste podľa svojej chuti, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Tak moja premiéra receptuš s fotopostupom :-))). Budem sa teraz trošku vykecávať, tak ak nemáte náladu na moje výplody, šup na fotopustup.
Asi som sa konečne odhodlala pozvať Vás aj do mojej kuchyne .Toľko ste ma dievčatá inšpirovali, mnohým veciam naučili a objavili vo mne vcelku záľubu pre varenie a pečenie - čo by som Vám ešte pred pár rokmi oponovala do poslednej kvapky potu NIE, NIKDY nebudem robiť kysnuté cesto, piecť koláče a NEDAJBOŽE pokúšať šťastie s niečím neobvyklým :-)))), že som sa dnes naozaj rozhodla stráviť pri varení trikrát viac času (s foťákom) ako bežne. Asi pre toto sa vraví povestné NEVER SAY NEVER :-))).
Budem sa opakovať a pravdepodobne už aj senilniem, lebo mám normálne také endorfínové pocity, keď píšem komentáre ku všetkým Vaším úžasným receptom a dokola nechápem, kde na to všetky chodíte. Toto u mňa pravdepodobne nebude pravidlo, hlavne z časových dôvodov, ale rada by som takto poďakovala každej z Vás, ktorá je ochotná obetovať svoj čas, nápady a rady pre nás ostatné, ktoré sme nie tak obdarené šikovnosťou :-))). Takýto recept som tu ešte nenašla, tak veľmi dúfam, že hoci len jeden jedinýkrát ho niekto vyskúša a obľúbi si ho, tak to moje potenie sa v kuchyni pri varení, strážení malej a pokusoch o fotenie nebolo vôbec zbytočné :-). Aby som nezabudla - síce chválite mňa :-) - no tento recept som našla po dlhom zúfalom hľadaní na nete, keď som už nevedela, ako môjho predpubiša presvedčiť, že karfiol je proste úžasný. Tento "pán recept" ho však presvedčil natoľko, že teraz si tento karfiol pýta dokonca aj sám :-). O súhlas so zverejnením receptíku som už dávno požiadala autorov "dva Medvede", až teraz som sa dopracovala k nahodeniu s vlastnými foto.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (42) posledné: 8.6.2012, 23:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Syrová cesnaková nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 bambino; 1 cottage cheese, cca 10 dkg tvrdého syra, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 lyžica kyslej smotany, soľ - podľa chuti

toustový chlieb

POSTUP PRÍPRAVY

Celý cottage cheese (dobrý je biely Rajo, alebo Sabi), bambino dobre vyšľaháme, pridáme pretlačený cesnak, kyslú smotanu a najemno nastrúhaný tvrdý syr, dobre vymiešame, prípadne nakoniec dosolíme podľa chuti, aj keď syry sú slané dosť.

Nátierka je skvelá na čerstvo opečené hrianky, ozdobené rajčinou, paprikou a náš drobec sa po nej zalizuje :-))))

Nátierka je veľmi jednoduchá a vhodná aj na rýchle občerstvenie pre nečakané návštevy - na jednohubky, dozdobené kolieskom klobásky alebo kúsok šunky, olivou...

DOBRÚ CHUŤ :-))))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu