. .. .. .. .. .. .
. .

Plnený pečený karfiol - RECEPT 29912

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ID 6034 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)


Plnený pečený karfiol


[ recept č. 29912 zo dňa  ]


Plnený pečený karfiol


POTREBNÉ PRÍSADY

1 stredne veľký karfiol vcelku, cca 15 dkg tvrdého syra vcelku, cca 15 dkg šunky vcelku, 2 dcl mlieka, 15 dkg hladkej múky, 1 vajce, 1 dcl oleja alebo maslo, 1 PL provensálskych byliniek, muškátový oriešok alebo proste podľa svojej chuti, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Tak moja premiéra receptuš s fotopostupom :-))). Budem sa teraz trošku vykecávať, tak ak nemáte náladu na moje výplody, šup na fotopustup.
Asi som sa konečne odhodlala pozvať Vás aj do mojej kuchyne .Toľko ste ma dievčatá inšpirovali, mnohým veciam naučili a objavili vo mne vcelku záľubu pre varenie a pečenie - čo by som Vám ešte pred pár rokmi oponovala do poslednej kvapky potu NIE, NIKDY nebudem robiť kysnuté cesto, piecť koláče a NEDAJBOŽE pokúšať šťastie s niečím neobvyklým :-)))), že som sa dnes naozaj rozhodla stráviť pri varení trikrát viac času (s foťákom) ako bežne. Asi pre toto sa vraví povestné NEVER SAY NEVER :-))).
Budem sa opakovať a pravdepodobne už aj senilniem, lebo mám normálne také endorfínové pocity, keď píšem komentáre ku všetkým Vaším úžasným receptom a dokola nechápem, kde na to všetky chodíte. Toto u mňa pravdepodobne nebude pravidlo, hlavne z časových dôvodov, ale rada by som takto poďakovala každej z Vás, ktorá je ochotná obetovať svoj čas, nápady a rady pre nás ostatné, ktoré sme nie tak obdarené šikovnosťou :-))). Takýto recept som tu ešte nenašla, tak veľmi dúfam, že hoci len jeden jedinýkrát ho niekto vyskúša a obľúbi si ho, tak to moje potenie sa v kuchyni pri varení, strážení malej a pokusoch o fotenie nebolo vôbec zbytočné :-). Aby som nezabudla - síce chválite mňa :-) - no tento recept som našla po dlhom zúfalom hľadaní na nete, keď som už nevedela, ako môjho predpubiša presvedčiť, že karfiol je proste úžasný. Tento "pán recept" ho však presvedčil natoľko, že teraz si tento karfiol pýta dokonca aj sám :-). O súhlas so zverejnením receptíku som už dávno požiadala autorov "dva Medvede", až teraz som sa dopracovala k nahodeniu s vlastnými foto.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Potrebné suroviny. Karfiol umyjeme a dáme variť do vriacej osolenej vody a varíme asi tak 4 minúty (nie do tvrda, karfiol by sa pri plnení rozpadával). Zlejeme, vyberieme z hrnca a necháme poriadne vychladnúť.
Z masla, múky a mlieka uvaríme naozaj hustý bešamel. Na horúcom oleji opražíme múku, vlejeme mlieko a dobre rozšľaháme-rozmiešame. Uvarený bešamel jemne osolíme a necháme ho vychladnúť.
Zo šunky a syra nakrájame hranolčeky a striedavo zasúvame ich medzi ružičky karfiolu.
Do vychladnutého bešamelu pridáme vajce a korenie (alebo bylinky) a dohladka vymiešame.
Karfiol prenesieme na plech s papierom na pečenie a celý ho pokryjeme štedrou vrstvou bešamelu. Takto to vyzerá v polovičnej fáze - nič moc, ale to sa spraví :-)
Potiahneme celú karfiolovú hlavu a toť vsjo. Celú vzniknutú loptisko vložíme do predhriatej trúby.
Pečieme pri 200°C približne 40-45 minút, kým bešamel krásne nezozlatne. Toto zase ako všetko záleží od rúry, takže radšej odsledovať. Pridám foto, keď budem krájať a servírovať, ale dnes to už nebude. Aj tak týmto ďakujem mojej malej pomocníčke, pretože mi dnes výnimočne nepomahála :-). Možno tu budem s tým foťákom šaškovať častejšie :-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Bielková roláda | Plnený pečený karfiol | Twister >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 34 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
janka š. (digehe) ID 71077 (8.6.2012, 23:29)
(Y) receptík vyskúšaní, uložení a rýchlo zjedení, fakt mňamka, tie čo váhate určite vyskúšajte,,, (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (Zuzana007) ID 447 (30.5.2012, 19:26)
(Y) (Y) (Y) hrám sa s karfiolom a zabudla som na bešamel,,,ale z chladničky na mňa kuká lístkové cesto,idem na to,,potom podám správu ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana B. (Zuzana007) ID 447 (26.5.2012, 12:46)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (child12) (child12) (child12) (child12) (child12)a toto prečo už dávno nerobím? 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| 8o| ,-) ,-) ,-) (L)
ODPOVEDAŤ
Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (26.5.2012, 12:41)
no že wááááu :-o :-o :-o :-o tak to vyskúšam, ale až prihodíš to foto ako porcuješ ,-) (Y)
ODPOVEDAŤ
marianna v. (mannacska) ID 176308 (31.1.2011, 8:26)
No teda, toto fakt vyskúšam, páči sa mi tá originalita...Nezvyčajné, dám vedieť reakcie rodinky, ďakujem za tip
ODPOVEDAŤ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (2.2.2011, 10:08)
(L) (L) :-$ dakujem, napad nie je moj, ja som len surne hladala recpet, ktory nasmu priebercivemu (Z) zachuti :-$ ,-) toto si naozaj pyta aj sam - ja neviem v com vidi taky strasny rozdiel, ale naozaj je to chutovo skvele - este pridat do besamelu na koniec syr ako pise jedna maminka nizsie a to este len bude nebicko- :-$ (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana D. (avanka) ID 14337 (27.1.2011, 21:10)
mnam, tak toto mozem..robime to odkedy to Petr Rychly varil na Nove, a to uz je pekna kopka rokov ,-) ,-)akurat ja do besamelu podla original receptu pridavam na koniec asi 150 g postruhaneho Eidamu a este aj besamel na karfiole posypem syrom, je to lepsie (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (2.2.2011, 10:11)
(Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) ze ma ten syr naozaj nenapadol skor, dakujem (zajic) :-$ toto urcite vyskusam (Y). ja som dlho predlho skusala s karfiolom mnoho receptov, my ho okrem (Z) vsetci strasne (zajic), toto sa mi zapacilo - ked varieval Rychly, tak vtedy som neverila, ze raz sama budem varit a vymyslat ,-) ,-) Tak som preluskala web a Medvede - dvaja chlapici so super napadmi na sme blogu - mali tento recept, to som skusila hned mal uzasny uspech (jidlo) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina C. (mg6683) ID 13550, mimibazar.sk/mg6683 (27.1.2011, 21:02)
Dadi, odskúšané, spapané, mne to chutilo (Y) (cinky) moc nemusel, ale ten radšej papá mäskoooo ,-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (2.2.2011, 10:12)
:-D :-D :-D to ma tesiiii :-$ chlap raz za cas tiez moze zeleninkum aj tak po hodine skonci pri klobase v spajzi (smich) (smich)
ODPOVEDAŤ
Daša P. (Dada31) ID 20837, mimibazar.sk/dada31 (4.8.2010, 18:32)
tak dnes som sa odhodlala aj ja a musím povedať, že to nemá chybu (Y) Dokonca aj moja (X), ktorá zje karfiol len z povinnosti (smich) si vypýtala duplu (Y)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (3.8.2010, 19:10)
robila som v nedeľu, fakt dobrota (zajic), len jedna chybička, nestíhal sa fotiť ,-) (Y) (hello)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (2.8.2010, 20:43)
(Y) (Y) (Y)dakujem vam dievčence, za receptik, isto vyskušam (Y) (Y) (Y) (Y) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤ
Eva C. (ozembuch) ID 39351 (31.7.2010, 17:27)
wow,toto jedlo odporucam (Y) ,uz davnejsie som ho robila, recept bol aj na smeblogu,robili ho "MEDVEDI" ;)) je to vynikajuci sposob pre pripravu karfiolu (clamp)
ODPOVEDAŤ
Beáta M. (mečiarka) ID 145382 (31.7.2010, 14:34)
Parada (jidlo) (Y)
ODPOVEDAŤ
marianna t. (S&L&M&M) ID 49214, mimibazar.sk/slmm (30.7.2010, 12:31)
no dnes som ho robila ale o kusocek inak ,-)nastrkala som tam aj zelenu papriku a do besamelu som zamiesala namiesto byliniek len sol a udeny syr (zajic) (zajic) (zajic) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (30.7.2010, 12:28)
jej aká novinka ,stojí za to vyskúšať a zbaviť sa trojobalu (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Roman Daniel B. (RDB) ID 26658 (29.7.2010, 13:47)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva B. (evikuk) ID 136451 (29.7.2010, 13:10)
(Y) (Y) (Y)Dúfam, že tento recept presvedčí aj môjho syna, že karfiol je úžasný!!! (clamp) (clamp) (clamp), dík! (hello)
ODPOVEDAŤ
Eva S. (skovka) ID 38880 (29.7.2010, 11:11)
:-o woho hoooooo (Y) bomba, a nechcete mi to prist uvarit? ,-) :-$

krasa tak toto urobim cez vikend budeme pokladat podlahu tak si zasluzime (Y)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (29.7.2010, 11:07)
Super inšpirácia (Y) len tak ďalej s receptíkmi :-) (clamp) (F)
ODPOVEDAŤ
Dagmar H. (dasula) ID 6034, mimibazar.sk/dasula (upravené 29.7.2010, 14:17)
DIEVCATA (F) (L) - rad radom kazdej jednej dakujem za povzbudive slovicka |:o) |:o) :-$ :-$ - nechcem zbytocne navysovat pocet komentarov k receptu podakovanim kazdej jednej z vas (dufam, ze mi to odpustite :-)) [A] (L) - tesi ma kazdy jeden pridany komentarik, rovnako akoby ma potesil aj kazdy vylepsujuci napad (Y) (Y) (Y)
nasla som tu strasne vela inspiracii, napadov a uzasnych rad, ktore neda ani Jamie Olivier, Gordon Ramsey, Nigella Lawson a dalsi skveli kuchari (Y) (Y) (Y). Moja kucharska kniha je uz teraz len MMB a preto Vas dievcata veeeelmi prosiiiiim (kytara) (F) (kytara) - nadalej pridavajte svoje uzasne recepty, lebo kazdy jeden mi urcite nieco dal (L) (L) (flower)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (29.7.2010, 10:35)
Tak toto istotne vyskúšam (Y) Vyzerá to veľmi fajn (clamp) (clamp) (clamp)
díkes za senzi receptík (F) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 34 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu