. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

saska z. (saskazimova) ID 229310
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.1.2012
Naposledy: 15.1.2019 8:29
Aktualizácia: 14.1.2012 22:15
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 6
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 27
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 27 (zobrazuje sa 21-27)<< predošlé 1, 2, 3

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Rýchla zemiaková pizza



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky + soľ + šunka alebo saláma + cesnak + špenátové listy + vajce + svieže šampiňóny + kukurica + plátkový syr + čierne mleté korenie + vegeta + olej

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je veľmi rýchle a chutné jedlo na nedeľné raňajky, príp. na nakŕmenie nečakaných hostí - hotové ho máte za 25 minút aj s prípravou a suroviny máte doma či v chladničke vždy po ruke.

POSTUP

- zemiaky (ja dávam na jednu štandardnú panvicu - používam takú obyčajnú teflónku z Ikea, množstvo 3 väčšie zemiaky) nastrúhame na hrubom slzičkovom strúhadle
- na panvici rozpálime olej a vložíme nastrúhané zemiaky
- utlapkáme poriadne lyžicou alebo vareškou ku dnu aby sa vyformovali podľa panvice a posolíme, pokoreníme
- prikryjeme pokrievkou a pečieme na najmenšom plameni presne 10 minút

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.2.2012, 19:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Najjednoduchší a najchutnejší chleba z rúry



POTREBNÉ PRÍSADY

múka (akákoľvek, je jedno, akú použijete, ja vždy tú, ktorú mám po ruke a vždy je chlebík výborný) + sušené droždie + soľ + rasca + voda + petržlenová vňať + rozmarín + tymián + sézam + olej na vymastenie formy + slnečnicové semienka + sušený cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Po všetkých možných aj nemožných :) receptoch na domáci chlieb sa mi podarilo vychytať všetky muchy a vyšperkovať jednoduchý a ľahký recept na výborný chlebík pečený obyčajne doma v rúre. Super na tomto ceste je, že suroviny naň máte vždy doma po ruke a hlavne pre mňa veľkou výhodou je, že nie je vôbec potrebné dlhé miesenie, ja lenn varechou spojím všetky ingrediencie, trochu to ňou prehnetiem v miske a to je všetko a aj tak sa urobí výborný.

Postup:
- do misky vsypeme múku, ja robievam z polovice sáčku, t.j. pol kila
- posypeme jedným vrecúškom sušeného droždia
- psypeme 2ČL soli, 2ČL rasce, 1ČL sušeného tymiánu, 1ČL sušeného rozmarínu, 1ČL sézamu a nasekanú petržlenovú vňať
- vlejeme mierne teplú vodu (ja začínam 1 šálkou, potom podľa hustoty cesta pridávam)
- varechou spojíme ingrediencie, aby sa urobilo pevné cesto (ak chcete, môžete vymiesiť rukou, ja to nerobím)

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 72 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (41) posledné: 18.3.2020, 12:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Plnené šampiňóny



POTREBNÉ PRÍSADY

šampiňóny + niva + eidam + drvený losos + špenátové listy + pór + bazalka + sušený cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je tiež jedno z našich obľúbených raňajkových jedál cez víkend, kedy máme na varenie viac času, prípadne ho robíme ako rýchle a chutné predjedlo pre naše návštevy. Výhoda je, že s obmenami surovín (čo vám chladnička či komora dá :)) máte stále niečo nové. Príprava je jednoduchá a hlavne mimoriadne rýchla - za 15 minút je to už aj vonku na tanieroch.\r\n\r\nPostup:\r\n\r\n- šampiňónom odtrhneme nožičky a vnútro veľmi opatrne (aby nám nepraskla hlavička) vydlabeme čajovou lyžičkou\r\n- vnútro šampiňónu, ktoré vydlabeme beď zahodíme, alebo si na niečo odložíme (ja dávam do polievky), alebo časť použijeme do plnky, t.j. dáme do misky\r\n- do misky nalámeme kúsočky nivy, nasekáme špenátove listy, vmiešame lososa aj s tou olejovou šťavičkou a nadrobučko pokrájanú bielu aj zelenú časť z pórku a posypeme bazalkou a sušeným cesnakom\r\n- naplníme tým napevno šampiňóny a posypeme vrch strúhaným eidamom\r\n- nesolíme! syry aj losos sú dostatočne slané\r\n- dáme na plech alebo do zapekacej misky (ja vystielam alobalom, lebo šampiňóny pri pečení pustia vodu, tak nech mi to neušpiní plech a nepripečie sa to zbytočne k nemu) a pečieme na 200 stupňoch 10 minút\r\n- podávame s bagetkou, hranolkami alebo inak upravenými zemiačkami, príp. my to jedávame aj len tak, bez prílohy

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Paradajkovo mozarellové bagetky



POTREBNÉ PRÍSADY

paradajky + bageta + francúzska alebo dijónska horčica + mozarella + oregáno + bazalka + soľ + biele korenie + olivový olej cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Toto sú veľmi rýchle a chutné nedeľné raňajky, ktoré ja zvyknem robiť aj ako rýchle predjedlo pre návštevy.

Postup:

- bagetu nakrájajte asi na 2 cm hrubé plátky
- v miske si zarobte olivový olej, roztlačený cesnak, trochu horčice a zmesou potrite bagety
- na to dajte plátok asi 1 cm hrubý paradajky a na to rovnako hrubý plátok mozarelly
- posypte oreganom a bazalkou, posoľte a pokoreňte

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.2.2012, 23:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Bravčový guláš s príchuťou diviny



POTREBNÉ PRÍSADY

My s manželom sme úplne zbláznení do gulášov akéhokoľvek druhu a typu, sme gulášoví maniaci :) ktorí sú ochotní variť a jesť guláš kedykoľvek. Pri varení gulášu veľakrát improvizujem, nahrádzam, zamieňam a dopĺňam suroviny, ale mám aj svoj osvedčený guláš, ktorý je vždy mňamky a ktorý varím pre návštevy :) Ingrediencie na cca. 4 litrový hrniec: 1x balíček bravčového mäsa na guláš (ja som veľmi spokojná s mäskom, ktoré majú chladené v Bille, stojí balíček asi 2,2 eura) 1 PL horčica 1x väčší paradajkový pretlak 2 dl pivo 2 dl červené víno 1x zelená paprika 1x väčšia paradajka 4 strúčiky cesnaku 3x cibuľa 2 ČL majoránka 2 ČL mleté čierne korenie 1 ČL ríbezľový alebo brusnicový džem 1 ČL štipľavá mletá paprika 2 ČL sladká mletá paprika 1 ČL mletá rasca 4 PL gulášové korenie 6x borievky 1 ČL biele mleté korenie zeleninový bujón soľ múka

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu si nakrájame nadrobno a na rozpálenom oleji ju opražíme dozlatova. Zalejeme vodou (aby bola zaliata vodou tak 1 cm nad), zakryjeme a dusíme aspoň 20 minút (pokojne, ak neponáhľate, pri neustálom podlievaní a miešaní duste aj 45 minút pri dusení sa totiž vytvára ten sprájny glivajz, ktorý dáva gulášu tú krásnu vôňu, chuť a farbu).
Po 20 minútach pridáme nadrobno nakrájanú paradajku a papriku a vhodíme do cibule, podleje a dusíme ďaľších 10 minút.
Mäsko nakrájame tak, ako máme radi, niekto má rád veľké kusy, takže ten ho môže rovno z obalu len umyť a vhodiť do hrnca, kto má rá menšie kúsky, tak nakrája. Podusíme zaliate vodou a zakryté 10 minút, aby mäso celé pekne zbelelo a zatiahlo sa.
Po 10 minútach vložíme nasekaný cesnak, vlejeme pretlak, horčicu, víno, pivo (nezľaknite sa, pivo vám po naliatí do hrna zapení). Vsypeme všetko korenie, vhodíme 4 bujónové kocky a celé posolíme. Zalejeme vodou a hodinu varíme.
Po hodine vsypeme na kocky (najlepšie také väčšie, aby to bolo také pravé gulášové) nakrájané zemiaky a varíme ďaľšiu pol hodinu. Potom skontrolujeme, či už sú zemiaky mäkké. Ak áno, pár ich roztlačíme o steny hrnca (tak asi 6 kusov), pekne to ochutí a aj zahustí polievočku. Dochutíme podľa potreby, tiež dosolíme, doštipľavíme, môžme pridať z horčice, vína alebo piva, ako sa vám žiada.
Na konci si do misky dáme 1 dl vody, v tom rozšľaháme 2 PL múky (úplne je jedno akej, používam takú, aká mi príde pod ruku), dáme si pozor na hrčky múky, aby bola voda s múkou úplne hladučká a pomaly vlejeme do vriacej polievky. Zamiešame a ja ešte zvyknem opäť naliať deci vody do misky, nasypať múku, opäť akúkoľvek, vymiešať husté cestíčko, ale také, aby sa trošku lialo a nahádžem rovno do gulášiku pár haluštičiek maličkých. Odstaviť a hotovo. Skúste servírovať horúce na taniery a na vrch gulášu hoďte pár koliesok cibule, uvidíte, aká je to pochúťka.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Sýta chilli polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Táto polievočka je úžasným vynálezom na chladné zimné večery, keď prídete uzimení a lační domov. Je chutná, huttná a sýta, preto je super aj pre návštevy – stačí, keď im uvaríte túto polievočku a naservírujete ju s chlebíkom natrhaným na kúsky pekne naaranžovaným v nejakom košíčku (samozrejme, najlepšie, ak je váš vlastnoručne čerstvo upečený) a nič viac netreba, aby ste ich zasýtili. Navyše je táto polievočka lacná, veľmi rýchla a veľmi jednoduchá na prípravu. Ingrediencie na 4 litrový hrniec: 1x balíček mletého mäsa (ja používam ten z Billy, je to balíček mix mletého mäsa a je to veľmi chutné mäsko, s ktorým mám dobré skúsenosti a používam ho všade, kam ide mleté mäso, jeden balíček stojí cca. 1 euro. Kto chce fajnovejšiu verziu, môže kúpiť rovnako v Bille mleté hovädzie, to stojí asi 3 eurá balíček) zeleninový bujón soľ 1x pradajka 1x zelená paprika 2x veľká cibuľa majoránka mletá rasca práškový cesnak mleté čierne korenie kryštálový cukor (ja používam 1 vrecúško HB cukru, to je také optimálne množstvo) kúsok pórku (asi 5 cm, najlepšie, ak máte zelenú časť, ak nie, môže byť aj biela) pasírované paradajky (najlepšie sú z Lidl od Nostia – majú totiž tú správnu hustotu, sú správne sladke aj kyslé a stoj iba 60 centov) paradajkový pretlak (najchutnejší aj najhustejší je opäť z Lidl od Nostia) 1 celá plechovka čiernych Kidney fazuliek v slanom náleve (opäť som spokojná veľmi s tými z Lidl) 1 celá plechovovka bielych fazuliek v tomatovom náleve (a opäť tie Lidlové sú dobručké) chlebík alebo bageta alebo pizza chlieb/štangle

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nakrájame na drobné kocky a opražíme na oleji. Podlejeme vodou a dusíme cca. 20 minút zakryté pod pokrievkou. Potom pridáme umyté mleté mäso. Opražíme a potrháme varechou na drobučké časti, smažíme až kým nie je nabielo usmažené. Podlejeme vodou, aby bolo všetko úplne zakryté a dusíme pod pokrievkou. Po cca. 10 minútach pridáme nadrobno pokrájanú paprriku, paradajku a pór a vhodíme do polievky. Prisypeme za 2 ČL: rasce, soli, majoránky, cesnaku, mletého čierneho korenia a chilli. Prisypeme celé vrecúško BH cukru. Poriadne premiešame a vmiešame celé pasírované parajky, celý pretlak. Vlejeme celé plechovky fazulí aj s nálevom. Zamiešame a dusíme pod pokrievkou na najmenšom ohni. Hotové to máte tak do 20 minút, ale polievočka je o to chutnejšia, čím dlhšie sa varí, ja varím aspon 2 hodiny, len treba miešať tak každú štvrť hodinu, lebo pretlak sa zvykne pripaľovať. Pred tým, než odstavíte, finálne dochuťte. Servírujte horúce a s natrhaným chlebom alebo bagetkou (príp. veľmi rýchlo k tomu môžete upiecť mňamky pizza chlebík, recept na jeden super rýchly pridám).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 16.4.2012, 20:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Prava cinska ostrokysla



POTREBNÉ PRÍSADY

Kedze s manzelom tuto soplovitu :) pikantnu polievku priam zboznujeme, vzdy ju robime do najvacsieho hrnca, ktory doma mame - 4 litre. A nadejame sa, ze ked nam z nej zostane, dame par porcii do mrazaku a potom si len tak hocikedy, ked nam pride na chut bez roboty zohrejeme a spapame. Zial, to sa nam este ani raz nepodarilo, pretoze cely ten hrniec mame za jeden den zjedeny - na posedenie kazdy zbasti kludne aj 8 misiek :) Receptov na tuto polievku najdete na webe milion, ci su chutne a ci nie neviem, ja mam ten svoj odpozerany a presne zdokumentovany od kucharov z cinskej restauracie, ktoru mali moji rodicia v prenajme a tak som mala moznost odhalit vela tajomstiev z ich uzasnej kuchyne. Podstata tejto polievky spociva v 2 zakladnych veciach: 1. cim dlhsie sa vari, tym je lepsia 2. musite pouzit vylucne ich suroviny, akonahle pouzijete nahradu, stane sa to, ze sa velmi chutovo odchylite (ako moja mladsia sestricka, ktora vsetko urobila zo surovin, ktore mala doma po ruke a z ostrokyslej bola taka ako povedal moj manzel celkom dobra cinska sosovicova polievka :) Ingrediencie na 4 litrovy hrniec: 3x kuracie stehna dolne (prip. polovica mensieho kurcata, alebo 4 kuracie stehna , prsia samotne nie, su velmi suche, na prilepsenie moze byt aj daco z kacky) aj s kozou! 1x cervena svieza paprika (ak nemate, kludne moze byt aj sterilizovana kapia) 3x vacsia mrkva 1x velky petrzlen 4x mensie sampinony 1/2 flase/konzervy bambusovych vyhonkov: https://potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-SK/products/2002016865671 pikantna pasta sambala oelek (maju ju v Bille medzi exotickymi potravinami, ale da sa nahradit kludne feferonovou pastou) https://www.asiafood.cz/sambal-oelek-chilli-pasta-200-g/ skoro ¾ flasky pravej cinskej tmavej sojovej omacky (maju ju napr. v Tescu zasa v tej polici s exotickymi potravinami, je to mala flasa, ktora ma strieborno-cerveny obal a je na nej napisane: Pearl River Bridge Dark) https://www.susi.cz/vyrobek/pearl-river-bridge-sojova-omacka-svetla-500-ml/ skoro cela flaska ryzoveho octu (maju ho v Bille v tych policiach, kde maju exoticke potraviny, ma cerveny vrchnacik a znacka je Tao Tao a je to 3% ocot, ak nezozeniete tento, podla mna mozete pouzit aj od inej firmy, ale musi byt urcite ryzovy, ja stale varim len z toho Billoveho) https://sortiment.metro.sk/sk/tao-tao-ryzovy-ocot-150ml/201898p/ -1x cele balenie zeleninoveho bujonu (najlepsie sa mi osvedcil od Knorr) 1/2 neudeneho tofu (pozor, udene tomu da taku dymovu zlu pachut) par Shitake huby (maju aj v Bille medzi susenym ovocim aj v Tesco, po nasom sa to vola huzevnatec jedly) par hub Judasove ucho (maju aj v Bille medzi susenym ovocim aj v Tesco, po nasom sa to vola uchovec bazovy) 3PL ustricovej omacky (maju ju aj v Tesco aj v Bille) 2PL hubovej omacky (maju aj v Tesco)https://omacky.heureka.sk/exotic-food-ustricova-omacka-250ml/ 2PL hubovej sojovej omacky (maju aj v Tesco)http://www.foodland.sk/sojove-omacky/sojova-omacka-hubova-tmava-pearl-river-bridge-500-ml/ 1cm cerstveho zazvoru 1x vajce (do 4 litrov naozaj staci jedno, aj ked sa to mozno nezda) 1/2 balenia zemiakoveho skrobu Solamyl (iba Solamyl, nie Majzena ani ine nahrady!) pouzivaju aj tapiokovu muku: https://www.bioland.sk/muky/muka-tapiokova-250g-provita/ ale solamyl to slusne nahradi, pazitka (ja pouzivam susenu z Lidl, je po 5 minutach v polievke na nerozoznanie od cerstvej) prip. moze byt porek najemno pokrajany alebo v lete cibiky zo sviezej cibulky ci najemnucko citronova trava, co ma kto rad

POSTUP PRÍPRAVY

Priprava:

-do hrnca dame do cistej studenej vody varit umyte kurca aj s kozou a varime aspon hodinu a pol (cim dlhsie varime, tym lepsie, pusta to prave ten super glic, ktory potrebujeme)
-hned na uvode hodime do vody ku kuratu 4 kocky bujonu, miesame, kym sa bujon nerozpusti
-na zaciatok vlejeme asi 10 PL sojovej omacky a asi 6 PL ryzoveho octu a 1 plnu cajovu lyzicku feferonovej pasty, 3PL ustricovej pasty, 2PL hubovej omacky, 2PL rybacej omacky (na zaciatok to staci, potom budete postupne dochucovat po lyziciach tolko, aby vam pomer chutil)
-po hodine a pol vsypeme na drobucke kococky pokrajane (ale naozaj na malilinke, moj chudak manzel pri tom vzdy stravi aj 3 hodiny :) mozete si pomoct, ak mate ten sekacit elektricky na cibulu): sampinony, cervenu papriku, bambusove vyhonky, polovicu tofu, zazvor, pridame huby, ktore si nezabudneme tak pol hodinu predtym namocit do studenej vody, pozor, velmi napucia, preto s tym treba pocitat pri mnozstve
-dolejeme vodu do plneho hrnca a varime dalsiu hodinu
-maso vyberieme, kozu zahodime a rozoberieme masko na uplne drobucke vlasky t.j. na marne kusy -vhodime spat do hrnca

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 138 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (73) posledné: 23.2.2021, 12:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 27 (zobrazuje sa 21-27)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu