končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 31 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Fánky - mašličkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg polohrubej múky, 1/2 bal. prášku do pečiva, 1/2 mokka lyžičky soli, 2 veľké polievkové lyžice práškového cukru, 3 žĺtka, 1 sladká smotana 30-33%, 20 g mäkkého masla, 1 polievková lyžica rumu, mlieko podľa potreby, olej na vyprážanie, práškový a vanilkový cukor na obalenie POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených prísad spracujeme cesto, trochu mäkšie ako na rezance. Urobíme 2 bochníky a necháme odležať v chladničke aspoň 1 hodinu. Cesto vyvaľkáme cca na 4 mm, radielkom rozkrájame na obdĺžniky, v strede dvakrát rozrežeme. Okraje odspodu prevlečieme cez otvor a urobíme tvar mašličky. Fánky vyprážame najlepšie v oleji, masť sa zvykne peniť. Vyprážame do ružova, vyberieme na tanier pokrytý servítkou alebo papierovou utierkou. Obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 12.2.2008, 18:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pudingový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 6 vajec, 300 g polohrubej múky, 300 g práškového cukru, 1 bal. vanilkového cukru, 1 bal. prášku do pečiva, štipka sódy BB, 120 ml oleja, 120 ml vlažnej vody ********* PUDING: 750 ml mlieka, 6 polievkových lyžíc cukru, 2 bal. kakaového alebo čokoládového pudingu. POSTUP PRÍPRAVY PUDING: V 750 ml mlieka si uvaríme puding podľa návodu. Necháme vychladiť. CESTO: Žĺtka vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme olej a vlažnú vodu, premiešame. Pridáme múku s práškom do pečiva a sódou. Vymiešame varechou a potom mixérom na hladkú hmotu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme do žĺtkovej hmoty a varechou dobre spojíme. Vylejeme na vymastený a múkou posypaný hlboký plech, rovnomerne rozotrieme. Po lyžiciach kladieme vychladnutý puding. Upečieme. Na vrch zvyknem dať ešte šľahačku, no teraz to bolo bez nej. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 23.3.2012, 18:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Orechová torta s parížskou plnkouPOTREBNÉ PRÍSADY na 1 korpus: (do menšej tortovej formy priemeru 23-24 cm) 5 vajec, 150 g kryštáľového cukru krupica, 75 g mletých orechov, 20 g kakaa, 2 polievkové lyžice polohrubej múky, 1 čajová lyžička sódy BB ***************Na ochutenie korpusov: ľubovoľný lekvár (najlepšie pikantný ríbezľový) zriedený ovocným čajom ochuteným cukrom. Upečieme 2 korpusy. ************************ Plnka: 400 g šľahačkovej smotany (30 alebo 33%), 100 g várovej alebo horkej čokolády, 100 g kryšt. cukru, 80 g kakaa, 375 g masla alebo Palmarinu alebo Hery alebo..... čo zvyknete použiť na plnku. Poleva: čokoláda, cera, olej POSTUP PRÍPRAVY viď obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 15.9.2018, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIETY |
TROJKOMBINAČNÁ DIÉTAPOTREBNÉ PRÍSADY ...motivácia a hlavne pevná vôľa... Diétu som zatiaľ neskúšala, no v najbližšom čase sa chystám. POSTUP PRÍPRAVY Diéta sa začína tromi bielkovinovými dňami (najlepšie piatok, sobota, nedeľa), od pondelka začneme dňami chudnúceho režimu a v nedeľu sa treba vrátiť na 1 bielkovinový deň. Od pondelka zasa nastupujú dni chudnúceho režimu a po 4 týždňoch dni nastavenia metabolizmu (2 týždne). Kombinujeme s vitamínmi a minerálmi – vždy ráno. DEŇ CHUDNUCÉHO REŽIMU: (pondelok až sobota) 6.00 hod. pohár odstátej vody od večera 8.00 hod. 2 plátky šunky, 2 plátky tvrdého syra, 1 vajce, zelenina (paprika, paradajka, 1 ks uhorky) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
KošíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY - 1 Palmarin - 250 g hladkej múky - 250 g polohrubej múky - 250 g práškového cukru - 2 vajcia - 1 žĺtok - 1/2 balíčka prášku do pečiva - 2 polievkové lyžice kakaa - 2 hrste mletých orechov Plnka: Žĺtková - 4 žĺtky - 9 polievkových lyžíc(PL) práškového cukru - 2 PL kakaa - káva (zalejeme 1 čaj. lyžičku mletej kávy trochou vriacej vody) - 1a 1/2 Palmarinu Čokoládová poleva POSTUP PRÍPRAVY Košíčky: Všetky suroviny spojíme do cesta. Môžeme nechať odležať v chladničke 1 hodinu. Cesto (veľkosti orecha) roztláčame do kovových košíčkových formičiek vysypaných múkou. Ja zvyknem guličku z cesta omočiť do múky a potom roztlačiť do formičky. Upečieme. Po vybratí z rúry hneď formičky otočíme. Keď formičky trochu vychladnú, košíčky vyberieme. Plnka: Žĺtka s práškovým cukrom zmixujeme do penista, varechou zamiešame kakao a kávu. Ďalej mixujeme nad parou až pokiaľ hmota nezhustne (cca 15-20 minút). Odstavíme z pary. Do žĺtkovej hmoty zamiešame trochu Palmarinu (aby sa nám netvorila kôra). Necháme vychladnúť ale občas premiešame. Vyšlaháme Palmarin do penista a pridáme žĺtkovú hmotu. Znova vyšľaháme. Na dno košíčka dáme trochu lekváru a doplníme plnkou. Potrieme čokoládou. Ozdobíme. Ja som použila marcipánové ružičky. No zvyknem dať aj lentilky alebo želé cukríky. Fantázii sa medze nekladú. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 8.10.2007, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Linecké kakaové srdiečkaPOTREBNÉ PRÍSADY to isté ako na linecké hviezdičky, čiže: - 400 g hladkej múky - 2 žĺtka - 150 g práškového cukru - 120 g margarínu - 120 g bravčovej masti (nenahradzovať maslom ani ničím iným) + 2 polievkové lyžice kakaa a 2 polievkové lyžice mletých orechov Poleva: čokoláda na varenie, Cera, trochu oleja Ozdoba: srdiečko s modelovacej hmoty z Marsmallow cukríkov POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spojíme do cesta. Môžeme nechať odležať v chladničke 1 hodinu. (nemusíme) Rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme srdiečka. Upečieme. Ja zvyknem dať na plech papier na pečenie. Po upečení a vychladnutí srdiečka spájame pikantným lekvárom. Vrch potrieme rozpustenou čokoládou a hneď položíme na vrch ružové srdiečko (aby sa prilepilo). (pozn. piekla som na svadbu sesternici) Sú vynikajúce, úplne sa rozplývajú na jazyku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (1) posledné: 22.9.2016, 9:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Linecké hviezdičkyPOTREBNÉ PRÍSADY - 400 g hladkej múky- 2 žĺtka- 150 g práškového cukru- 120 g Palmarinu- 120 g BRAVČOVEJ MASTI(nenahradzovať maslom ani ničím iným) POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spojíme do cesta. Môžeme nechať odležať v chladničke 1 hodinu. (nemusíme) Rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme hviezdičky. Na 1 ks - spodnú hviezdičku v celosti a na vrchnej vykrojíme v strede hviezdičku. Upečieme. Ja zvyknem dať na plech papier na pečenie. Po upečení a vychladnutí hviezdičky s otvorom posypeme práškovým cukrom a spájame s celými hviezdičkami pikantným lekvárom. Sú vynikajúce, úplne sa rozplývajú na jazyku. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 26.11.2008, 15:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Modelovacia hmota z MarsmallowPOTREBNÉ PRÍSADY 1 bal. cukríkov Marsmallow, približne 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy, práškový cukor podľa potreby POSTUP PRÍPRAVY Recept nie je môj ani torta, našla som ho na stránkach www.privat.katherine.sk, čiže je celý aj s postupom prevzatý z tejto stránky. Veľmi sa mi páčil, preto som ho sem dala aj pre Vás. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 226 návštěvníkov) KOMENTÁRE (46) posledné: 26.6.2010, 20:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mascarpone (doma vyrobené)POTREBNÉ PRÍSADY 1 liter smotany 5 ml kyseliny citrónovej alebo zodpovedajúce množstvo citrónovej šťavy POSTUP PRÍPRAVY Mascarpone sa dá kúpiť v obchode, jeho príprava však nie je zložitá. Zohrejeme 1 liter smotany na približne 90°C, pridáme 5 ml kyseliny citrónovej alebo zodpovedajúce množstvo citrónovej šťavy a zmes pomaly premiešavame cca. 10 minút, až kým sa smotana nezrazí. Zmes necháme odkvapkať v utierke. Čo je to vlastne Mascarpone? Mascarpone je jemný, krémový čerstvý syr vyrábaný zo smotany pôsobením kyseliny vínnej bez odstraňovania syrovátky. Pochádza z Lombardie (slovo Mascherpa označovalo v tamojšom dialekte syr ricotta), dnes sa však vyrába po celom Taliansku. Mascarpone sa používa ako prísada do dezertov (napr. tiramisu) a toriet. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 9.8.2011, 8:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Sladké rožtekyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 PL kryštálového cukru, 2 dcl oleja, 1 kocka kvasníc, 6 dcl mlieka, 3 žĺtky, štipka soli***Plnka: podľa chuti, napr.: mleté orechy s cukrom, hrozienka, lekvár, nutella, mletý mak s cukrom POSTUP PRÍPRAVY Do trochy teplého mlieka dáme nakysnúť kvasnice. Múku zmiešame s práškom do pečiva, soľou, cukrom. V zvyšnom mlieku rozhabarkujeme žĺtky a olej. Všetko spolu zmiešame, vypracujeme cesto, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 20 – 25 minút. Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 častí a vypracujeme z nich bochníky. Každý bochník na tenko rozvaľkáme a nožom rozrežeme na 8 trojuholníkov. Do trojuholníka pri kraj dáme plnku,rožteky zatočíme (dva rohy zahneme za plnku a stáčame k tretiemu rohu) a položíme na vymastený plech. Natrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme kysnúť na plechu ešte 15 minút. Vo vyhriatej rúre pečieme približne 25 minút pri 180°C. Hotové rožteky posypeme práškovým cukrom Plnka orechová/maková: pomleté orechy/pomletý mak - zmiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom podľa chuti a zmiešame s horúcou vodou na veľmi hustú kašu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 31 (zobrazuje sa 21-30) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |