. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Andrea H. (jessie.31) ID 18276
.
Oblasť: Levice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 29.6.2007
Naposledy: 3.3.2017 21:08
Aktualizácia: 23.10.2011 19:25
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 6
RODINNÉ FOTOGRAFIE 59
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 3
RECEPTY 31
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 31 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

Fánky - mašličky



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg polohrubej múky, 1/2 bal. prášku do pečiva, 1/2 mokka lyžičky soli, 2 veľké polievkové lyžice práškového cukru, 3 žĺtka, 1 sladká smotana 30-33%, 20 g mäkkého masla, 1 polievková lyžica rumu, mlieko podľa potreby, olej na vyprážanie, práškový a vanilkový cukor na obalenie

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených prísad spracujeme cesto, trochu mäkšie ako na rezance. Urobíme 2 bochníky a necháme odležať v chladničke aspoň 1 hodinu. Cesto vyvaľkáme cca na 4 mm, radielkom rozkrájame na obdĺžniky, v strede dvakrát rozrežeme. Okraje odspodu prevlečieme cez otvor a urobíme tvar mašličky. Fánky vyprážame najlepšie v oleji, masť sa zvykne peniť. Vyprážame do ružova, vyberieme na tanier pokrytý servítkou alebo papierovou utierkou. Obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 12.2.2008, 18:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pudingový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO:
6 vajec, 300 g polohrubej múky, 300 g práškového cukru, 1 bal. vanilkového cukru, 1 bal. prášku do pečiva, štipka sódy BB, 120 ml oleja, 120 ml vlažnej vody *********
PUDING:
750 ml mlieka, 6 polievkových lyžíc cukru, 2 bal. kakaového alebo čokoládového pudingu.

POSTUP PRÍPRAVY

PUDING: V 750 ml mlieka si uvaríme puding podľa návodu. Necháme vychladiť.

CESTO: Žĺtka vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Pridáme olej a vlažnú vodu, premiešame. Pridáme múku s práškom do pečiva a sódou. Vymiešame varechou a potom mixérom na hladkú hmotu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme do žĺtkovej hmoty a varechou dobre spojíme. Vylejeme na vymastený a múkou posypaný hlboký plech, rovnomerne rozotrieme. Po lyžiciach kladieme vychladnutý puding. Upečieme. Na vrch zvyknem dať ešte šľahačku, no teraz to bolo bez nej. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 23.3.2012, 18:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Orechová torta s parížskou plnkou



POTREBNÉ PRÍSADY

na 1 korpus: (do menšej tortovej formy priemeru 23-24 cm)
5 vajec, 150 g kryštáľového cukru krupica, 75 g mletých orechov, 20 g kakaa, 2 polievkové lyžice polohrubej múky, 1 čajová lyžička sódy BB ***************Na ochutenie korpusov: ľubovoľný lekvár (najlepšie pikantný ríbezľový) zriedený ovocným čajom ochuteným cukrom.
Upečieme 2 korpusy.

************************

Plnka: 400 g šľahačkovej smotany (30 alebo 33%), 100 g várovej alebo horkej čokolády, 100 g kryšt. cukru, 80 g kakaa, 375 g masla alebo Palmarinu alebo Hery alebo..... čo zvyknete použiť na plnku.

Poleva: čokoláda, cera, olej

POSTUP PRÍPRAVY

viď obrázkový postup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 15.9.2018, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIETY

TROJKOMBINAČNÁ DIÉTA



POTREBNÉ PRÍSADY

...motivácia a hlavne pevná vôľa...

Diétu som zatiaľ neskúšala, no v najbližšom čase sa chystám.

POSTUP PRÍPRAVY

Diéta sa začína tromi bielkovinovými dňami (najlepšie piatok, sobota, nedeľa), od pondelka začneme dňami chudnúceho režimu a v nedeľu sa treba vrátiť na 1 bielkovinový deň.
Od pondelka zasa nastupujú dni chudnúceho režimu a po 4 týždňoch dni nastavenia metabolizmu (2 týždne).
Kombinujeme s vitamínmi a minerálmi – vždy ráno.

DEŇ CHUDNUCÉHO REŽIMU:
(pondelok až sobota)
6.00 hod. pohár odstátej vody od večera
8.00 hod. 2 plátky šunky, 2 plátky tvrdého syra, 1 vajce, zelenina (paprika, paradajka, 1 ks uhorky)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Košíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

- 1 Palmarin
- 250 g hladkej múky
- 250 g polohrubej múky
- 250 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 1 žĺtok
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 2 hrste mletých orechov

Plnka: Žĺtková
- 4 žĺtky
- 9 polievkových lyžíc(PL) práškového cukru
- 2 PL kakaa
- káva (zalejeme 1 čaj. lyžičku mletej kávy trochou vriacej vody)
- 1a 1/2 Palmarinu

Čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Košíčky:
Všetky suroviny spojíme do cesta. Môžeme nechať odležať v chladničke 1 hodinu. Cesto (veľkosti orecha) roztláčame do kovových košíčkových formičiek vysypaných múkou. Ja zvyknem guličku z cesta omočiť do múky a potom roztlačiť do formičky. Upečieme. Po vybratí z rúry hneď formičky otočíme. Keď formičky trochu vychladnú, košíčky vyberieme.

Plnka:
Žĺtka s práškovým cukrom zmixujeme do penista, varechou zamiešame kakao a kávu. Ďalej mixujeme nad parou až pokiaľ hmota nezhustne (cca 15-20 minút). Odstavíme z pary. Do žĺtkovej hmoty zamiešame trochu Palmarinu (aby sa nám netvorila kôra). Necháme vychladnúť ale občas premiešame. Vyšlaháme Palmarin do penista a pridáme žĺtkovú hmotu. Znova vyšľaháme.

Na dno košíčka dáme trochu lekváru a doplníme plnkou. Potrieme čokoládou. Ozdobíme.
Ja som použila marcipánové ružičky. No zvyknem dať aj lentilky alebo želé cukríky. Fantázii sa medze nekladú.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 8.10.2007, 11:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Linecké kakaové srdiečka



POTREBNÉ PRÍSADY

to isté ako na linecké hviezdičky, čiže:
- 400 g hladkej múky - 2 žĺtka - 150 g práškového cukru - 120 g margarínu - 120 g bravčovej masti (nenahradzovať maslom ani ničím iným) + 2 polievkové lyžice kakaa a 2 polievkové lyžice mletých orechov

Poleva: čokoláda na varenie, Cera, trochu oleja
Ozdoba: srdiečko s modelovacej hmoty z Marsmallow cukríkov

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny spojíme do cesta. Môžeme nechať odležať v chladničke 1 hodinu. (nemusíme)
Rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme srdiečka. Upečieme. Ja zvyknem dať na plech papier na pečenie. Po upečení a vychladnutí srdiečka spájame pikantným lekvárom. Vrch potrieme rozpustenou čokoládou a hneď položíme na vrch ružové srdiečko (aby sa prilepilo).

(pozn. piekla som na svadbu sesternici)

Sú vynikajúce, úplne sa rozplývajú na jazyku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.9.2016, 9:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Linecké hviezdičky



POTREBNÉ PRÍSADY

- 400 g hladkej múky- 2 žĺtka- 150 g práškového cukru- 120 g Palmarinu- 120 g BRAVČOVEJ MASTI(nenahradzovať maslom ani ničím iným)

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny spojíme do cesta. Môžeme nechať odležať v chladničke 1 hodinu. (nemusíme)
Rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme hviezdičky. Na 1 ks - spodnú hviezdičku v celosti a na vrchnej vykrojíme v strede hviezdičku. Upečieme. Ja zvyknem dať na plech papier na pečenie. Po upečení a vychladnutí hviezdičky s otvorom posypeme práškovým cukrom a spájame s celými hviezdičkami pikantným lekvárom.

Sú vynikajúce, úplne sa rozplývajú na jazyku.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 26.11.2008, 15:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Modelovacia hmota z Marsmallow



POTREBNÉ PRÍSADY

1 bal. cukríkov Marsmallow, približne 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy, práškový cukor podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Recept nie je môj ani torta, našla som ho na stránkach www.privat.katherine.sk, čiže je celý aj s postupom prevzatý z tejto stránky. Veľmi sa mi páčil, preto som ho sem dala aj pre Vás.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 226 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (46) posledné: 26.6.2010, 20:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mascarpone (doma vyrobené)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 liter smotany 5 ml kyseliny citrónovej alebo zodpovedajúce množstvo citrónovej šťavy

POSTUP PRÍPRAVY

Mascarpone sa dá kúpiť v obchode, jeho príprava však nie je zložitá.

Zohrejeme 1 liter smotany na približne 90°C, pridáme 5 ml kyseliny citrónovej alebo zodpovedajúce množstvo citrónovej šťavy a zmes pomaly premiešavame cca. 10 minút, až kým sa smotana nezrazí. Zmes necháme odkvapkať v utierke.

Čo je to vlastne Mascarpone?

Mascarpone je jemný, krémový čerstvý syr vyrábaný zo smotany pôsobením kyseliny vínnej bez odstraňovania syrovátky. Pochádza z Lombardie (slovo Mascherpa označovalo v tamojšom dialekte syr ricotta), dnes sa však vyrába po celom Taliansku. Mascarpone sa používa ako prísada do dezertov (napr. tiramisu) a toriet.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 9.8.2011, 8:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Sladké rožteky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 4 PL kryštálového cukru, 2 dcl oleja, 1 kocka kvasníc, 6 dcl mlieka, 3 žĺtky, štipka soli***Plnka: podľa chuti, napr.: mleté orechy s cukrom, hrozienka, lekvár, nutella, mletý mak s cukrom

POSTUP PRÍPRAVY

Do trochy teplého mlieka dáme nakysnúť kvasnice. Múku zmiešame s práškom do pečiva, soľou, cukrom. V zvyšnom mlieku rozhabarkujeme žĺtky a olej. Všetko spolu zmiešame, vypracujeme cesto, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť 20 – 25 minút.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 častí a vypracujeme z nich bochníky. Každý bochník na tenko rozvaľkáme a nožom rozrežeme na 8 trojuholníkov.
Do trojuholníka pri kraj dáme plnku,rožteky zatočíme (dva rohy zahneme za plnku a stáčame k tretiemu rohu) a položíme na vymastený plech. Natrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme kysnúť na plechu ešte 15 minút.
Vo vyhriatej rúre pečieme približne 25 minút pri 180°C.
Hotové rožteky posypeme práškovým cukrom

Plnka orechová/maková:
pomleté orechy/pomletý mak - zmiešame s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom podľa chuti a zmiešame s horúcou vodou na veľmi hustú kašu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 31 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu