
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
TORTY |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)Orechová torta s parížskou plnkou[ recept č. 2796 zo dňa 10.11.2007 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY na 1 korpus: (do menšej tortovej formy priemeru 23-24 cm) 5 vajec, 150 g kryštáľového cukru krupica, 75 g mletých orechov, 20 g kakaa, 2 polievkové lyžice polohrubej múky, 1 čajová lyžička sódy BB ***************Na ochutenie korpusov: ľubovoľný lekvár (najlepšie pikantný ríbezľový) zriedený ovocným čajom ochuteným cukrom. Upečieme 2 korpusy. ************************ Plnka: 400 g šľahačkovej smotany (30 alebo 33%), 100 g várovej alebo horkej čokolády, 100 g kryšt. cukru, 80 g kakaa, 375 g masla alebo Palmarinu alebo Hery alebo..... čo zvyknete použiť na plnku. Poleva: čokoláda, cera, olej POSTUP PRÍPRAVY viď obrázkový postup OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() pripravíme si suroviny... ![]() ...z bielkov a kryštáľového cukru vyšľaháme tuhý sneh, pridáme rozšľahané žĺtka... ![]() ...mleté orechy, kakao, polohrubú múku a sódu BB zmiešame dokopy... ![]() ...všetko pridáme do žĺtkovej peny a dôkladne ručne (nie mixérom) zmiešame dokopy... ![]() ...boky tortovej formy potrieme olejom a posypeme múkou, dno treba vystlať papierom na pečenie, vylejeme cesto na piškótu a rovnomerne roztrieme... ![]() ...dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 190 stupňoch. Čas som si nestopla, takže necháme v rúre pokiaľ sa neupečie :-) (okraje sa musia oddeľovať od formy). ![]() ...korpus vyberieme z tortovej formy a položíme na dosku hore nohami, aby sa nám trochu vyrovnal vrch... ![]() ...tortové korpusy prerežeme ostrým nožom na polovicu, každý korpus polejeme masou lekvár+čaj... ![]() ... sladkú smotanu necháme zovrieť, pridáme várovú čokoládu, cukor, kakao... ![]() ...a miešame do zhustnutia... necháme vychladiť, občas premiešame... ![]() ..vychladnutú smotanovú masu vyšľaháme, tak isto vyšľaháme maslo a spojíme dokopy... a máme plnku... ![]() ...plnku natrieme na korpusy, boky a vrch... dáme do chladničky, lepšie sa bude natierať čokoládová poleva... ![]() ...ja som na vrch dala ešte marcipánovú hmotu (2 PL sušeného mlieka, 2 PL práškového cukru, voda 1 PL + podľa potreby), no stačí potrieť čokoládou... ![]() ...čokoládou potrieme boky torty... ![]() ..dozdobíme podľa fantázie. ![]() ..ešte jeden tip: z kartónu si vystrihneme kruh podľa korpusu a naň dáme prvý korpus, potom spájame plnkou. S tortou sa bude lepšie manipulovať a nedokrájame tácku. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Oľga K. (ollynka) ID 291172 (15.9.2018, 10:35) |
400g to je kolko ml? koľko tej šlahačky potrebujem?? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
František B. (nomersi) ID 321984 (5.9.2016, 14:15) |
![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
František B. (nomersi) ID 321984 (5.9.2016, 14:14) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (4.1.2013, 11:37) |
Jejda, takýto skvelý recept a je tu už od 2007 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (4.1.2013, 11:32) |
perfektná ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína H. (kamka74) ID 4247, mimibazar.sk/kamka74 (23.11.2012, 12:48) |
naozaj stačia dve PL múky do korpusu? Inak krém som skúšala tenje špica ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea O. (AďaO.) ID 5041 (14.3.2011, 15:09) |
Túto tortu som robila na víkend a môžem povedať, že všetci sa zalizovali až za ušami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Henrieta M. (Henrietta77) ID 28173 (28.11.2007, 15:19) |
javascript ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |