. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > BRAVČOVÉ MÄSO

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 72 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>

BRAVČOVÉ MÄSO

Revúcke guľky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

pol kila zemiakov, dve párkové klobásy alebo také isté množstvo mletého mäsa alebo moravského mäsa, soľ, čierne korenie, bobkový list, 2 strúčiky cesnaku, hladká múka, majoránka, ocot, mlieko alebo smotana, cibuľa, vajce

POSTUP PRÍPRAVY

zemiaky zotrieme na tenšom strúhadle a vymačkáme z nich šťavu, pridáme ku nim pomleté párky alebo mäso, osolíme, pridáme vajce, majorán a pretlačený cesnak, a prisypujeme múku dovtedy kým to nie je veľmi riedke, potom tvarujeme guľky ktoré ešte obalíme v múke, dáme variť vodu ktorú zahustíme trochou múky lebo guľky sa lepia a takto sa nebudú, keď vyplávajú na povrch ešte takých 10-15min necháme povariť na miernom ohni, vyberieme guľky a odlejeme si asi 1l vody v ktorej sa varili do iného hrnca, ešte zahustíme múkou a pridáme smotanu alebo mlieko pridáme ocot a bobkový list, a soľ alebo vegetu,je to vlastne taká smotanovo kyslá omáčka na poliatie tých guľiek, na vrch môžete ešte posypať opraženou cibuľkou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Veronika T. (Puredark) ID 165400 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 2.1.2017, 16:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Mäsko na horčici


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové karé (ale pokojne aj kuracina) * soľ * MČK * hladká múka * horčica (plnotučná alebo dijonská - tie mám vyskúšané, ale podľa mňa môže byť akákoľvek) * olej na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

Tento spôsob prípravy vždy robievala moja mamka, dodnes ho milujem... Je to výborné a rýchle.
Mäsko si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme a okoreníme. Z oboch strán obalíme v hladkej múke, potom obe strany natrieme vrstvou horčice a opäť šup do múky. Potom už len vyprážame na horúcom oleji, kým mäsko nemá peknú zlatú farbu (a samozrejme nezmäkne). Odporúčam piecť na nelepivej panvici, keďže ten "poťah" by mal na inom povrchu tendenciu sa lepiť a pripaľovať.
Je to len minútka, ale zmení Vám život :-))) Dobrú chuť...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Martina K. (semiackos) ID 96929 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 1.11.2009, 20:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové pečene rezne


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bravcove kare, sol, cierne mlete korenie, struhanku, vajicka, olej, klasicke maslo, kecu, horcicu, kto chce aj cesnak, vodu, alobal

POSTUP PRÍPRAVY

bravcove maso si narezeme na platky osolime a okorenime, vyklepeme z jednej aj z druhej strany, obalime v struhanke a znova vklepeme struhanku do masa, tak v rozslahanom vajicku ich obalime a na prudkom ohni opecieme, poukladame na plech a pripravime si v hrnci dresing, preprazime si 2PL klasickeho masla, ked uz je preprazene pridame 1PL oleja, 2PL kecupu a 2PL plnotucnej horcice, kto chce nech si do toho prelisuje aj cesnak a zaliat 0,5 litra studenej vody a povarit to, potom s tym zaliat to maso, na vrch alobal a pecieme 180stupnov 30minut,potom alobal dat dole a este 15minut dat na vzduch. podavame so zemiakmi, ryza k tomu nepasuje.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

Margareta M. (Lizatko1009) ID 125378 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 19.10.2012, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

huspenina


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

dam do hrnca vodu, ked zovrie vlozim nozky / kolerno, kozky..co davate/, pridam, celu väcsiu cibulu aj zo supkou, len ju prekrojim na polku, cesnak / s celej hlavky asi polku strucikov- osupem a kazdy strucik prekrojim na polku, ale nemusis, môzes aj v celku alebo popucit/, pridam, 2 ks bobkovy list, par zrniecok novy koren, par zrniecok cele cierne korenie a necham pomalicky bublat..ja nechavam aj 4 hodiny a aj viac..ta voda sa tak vypari, ostane je tolko, ze nozky su zaliate..vydis to uz, aby ti zostalo na zaliate do misiek..odstavym, nozky vyberiem, dam do misiek, stavu precedim , osolim podla potreby a nalejem do misiek, necham ich na stole vychladnut a potom supnem do chladnicky, ked stuhne, pridam cibulu, ocvot..co kto ma rad a môze sa jest..takto robit sa nam to osvedcilo, vzdy to vyjde, ma to vybornu chut

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

ivana p. (iivvkkaa) ID 111055 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 27.6.2012, 18:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

stavnaty br. reznik s oblohou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7332

POSTUP PRÍPRAVY

http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7332

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Gabriela V. (Graziela) ID 59728 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.6.2010, 22:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Maďarská špecialita Brassoi - pozor prudko jedlá!!!


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

600g panenky (ak nemáte tak karé, alebo stehno), 2 stredne veľké cibule, 5 strúčikov cesnaku, čierne korenie, mletá červená paprika, pol dl bieleho vína, 5 lyžíc oleja, 500g zemiakov

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nakrájanú nadrobno osmažíma do sklovita, pridáme mäso nakrájané na 1-2cm veľké štvorčeky, smažíme do siva, pridáme polovicu pretlačeného cesnaku, prilejeme trochu vody. Dusíme chvíľu, pridáme korenie, mletú papriku. Keď sa voda odparí zalejeme masu vínom, pridáme druhú polovicu pretlačeného cesnaku.

Zároveň opečieme do mäkka zemiaky pokrájané na malé kocky, alebo usmažíme hranolky.

Keď je mäso hotové, zmiešame ho s opečenými zemiakmi , 2 minúty spolu dusíme a podávame . Alebo mäso podávame s hranolkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

Miroslava H. (mirečka) ID 110954 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 6.1.2011, 16:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

REZNE S LUNEXOM


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1kg bravčového masa, 2 ks lunexu, soľ, mčk, vegeta, 2 vajcia, 2 zemiaky, hl. múka, 250ml šľahačky

POSTUP PRÍPRAVY

Maso pokrájame na rezne, osolíme, okoreníme, posypeme vegetou a naklepeme.Potrieme z jednej strany lunexom.Postrúhané zemiaky zmiešame s vajcami a primiešame toľko múky, aby vznikla stredne hustá hmota, do ktorej namáčame.V rozpálenom oleji vyprážame /najskôr zo strany potretej lunexom/. Do hrnca dáme trošku oleja, vypražené rezne poukladáme na dno, podlejeme vodou a zalejeme šľahačkou.Na miernom ohni /na platni/ dusíme, kým šľahačka nevsiakne do masa.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Klaudia M. (kajatt) ID 146065 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 23.1.2011, 10:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Bravčové pliecko na cibuli a tatarke


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept sa tu viackrat vyskytuje s kuracim mäskom, ja ho mam z bajecnej zeny a robila som s bravcovym, pouzila som zhruba 7 reznov z bravcoveho pliecka, moze byt aj stehno, 1 tatarku, 5 väcsich cibul, 5 platkov masla a 20 dg. eidamu, sol, cierne mlete korenie

POSTUP PRÍPRAVY

velmi jednoduche....pekacik vylozime maslom, pridame na kolieska pokrajanu cibulu, na to poukladame osolene a okorenene mäsko, a zalejeme tatarkou tak, aby bola rovnomerne, a posypeme nahrubo postruhanym syrom. Pecieme zakryte alobalom na 220 stupnov 60 minut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

kikuska t. (jasidielko) ID 56687 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 31.1.2012, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Rozstrelené španielske vtáčky podľa Martina K. (mata198511) ID 20128


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Martinke ďakujem za super receptík. Prvýkrát som robila vtáčky a som teda rada, že som ich nemusela motať :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Ivana N. (ivuskaaN) ID 95397 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 23.8.2009, 18:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BRAVČOVÉ MÄSO

Peťkov báječný "biftek"


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové mäso / najlepšie pliecko /, čierne korenie, soľ, červená paprika, cibuľa, olej, vajíčka, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčové mäso - plátky z oboch strán naklepeme, osolíme a okoreníme č. korením a na oleji zprudka opečieme. Na miernom plameni necháme dusiť asi 5 minút pod pokrievkou,potom pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a znova dusíme 10 minút.Vajíčka rozmiešame,ja dávam na 4 ks mäsa 5 vajíčok, okoreníme vegetou a zalejeme mäsko. Posypeme červenou paprikou a necháme ešte dusiť takých 10-13 minút, kým vajíčka nestvrdnú a vznikne nám z toho taká omeleta.
Jednotlivé kusy mäska od seba oddelíme,aby sme mali porcie a podávame najlepšie s hranolkami a zeleninou. Je to chutná a hlavne rýchla večera.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Jana G. (sokolka) ID 66132 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 9.4.2009, 10:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 72 (zobrazuje sa 21-30)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu