Veronika T. (Puredark) ID 165400 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
Revúcke guľky
[ recept č. 31593 zo dňa 13.9.2010 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
pol kila zemiakov, dve párkové klobásy alebo také isté množstvo mletého mäsa alebo moravského mäsa, soľ, čierne korenie, bobkový list, 2 strúčiky cesnaku, hladká múka, majoránka, ocot, mlieko alebo smotana, cibuľa, vajce
POSTUP PRÍPRAVY
zemiaky zotrieme na tenšom strúhadle a vymačkáme z nich šťavu, pridáme ku nim pomleté párky alebo mäso, osolíme, pridáme vajce, majorán a pretlačený cesnak, a prisypujeme múku dovtedy kým to nie je veľmi riedke, potom tvarujeme guľky ktoré ešte obalíme v múke, dáme variť vodu ktorú zahustíme trochou múky lebo guľky sa lepia a takto sa nebudú, keď vyplávajú na povrch ešte takých 10-15min necháme povariť na miernom ohni, vyberieme guľky a odlejeme si asi 1l vody v ktorej sa varili do iného hrnca, ešte zahustíme múkou a pridáme smotanu alebo mlieko pridáme ocot a bobkový list, a soľ alebo vegetu,je to vlastne taká smotanovo kyslá omáčka na poliatie tých guľiek, na vrch môžete ešte posypať opraženou cibuľkou |
Jana J. (JAJA1105) ID 42173, mimibazar.sk/jaja1105 (2.1.2017, 16:14) |
ja ich tiež varím a je to jedlo presne podľa mojej chuti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (gupka) ID 9968 (14.9.2010, 11:10) |
hmm, zaujímavý recept, ešte som o takom nepočula, vyzará to na dobrotku, skúsim  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Janka T. (esmae) ID 47720 (13.9.2010, 22:08) |
u nas su to ratkovske gulky, ale bez cesnaku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (13.9.2010, 19:55) |
nádherne vyzerajú  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |