. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443
.
Oblasť: Martin
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.4.2008
Naposledy: 30.10.2012 12:58
Aktualizácia: 19.8.2012 19:03
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 14
RODINNÉ FOTOGRAFIE 52
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 370
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 29 (zobrazuje sa 21-29)<< predošlé 1, 2, 3

MÚČNIKY, POHÁRE

Mrežovník s pudingom a ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO.....700 g hladkej múky, 200 g práškového cukru, 200 g margarínu na pečenie, 2 vajíčka, 1 PDP, 1-2 lyžice mlieka PLNKA.... 7 dcl mlieka, 3 lyžice krupicového cukru, 2 pudingové prášky, ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

cesto je jemné a vláčne od začiatku...nemusí odstáť....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (10) posledné: 12.8.2008, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Domáce musli



POTREBNÉ PRÍSADY

ovsené vločky, hnedý cukor, čokoláda, orechy, maslo, sušené ovocie, med

POSTUP PRÍPRAVY

toto je jemné musli...chrumkavé pripravíme tak,že hotovú zmes ,bez čokolády!!! nasypeme na pekáčik a pokvapkáme medom a dáme zapiecť do rúry....postup prípravy v obrazkovom

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 16.3.2009, 14:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tomáškova super rýchla bublanina



POTREBNÉ PRÍSADY

čučoriedky, 4 celé vajíčka, 1,5 hrnčeka ( 2,5 dcl) krupicového cukru, 1,5 dcl mlieka, 1,5 dcl oleja, 2 a pol hrnčeka hladkej múky, 1 kypriaci prášok a vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

vezmeme 13 ročného potomka a .... ďalej v obrázkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (30) posledné: 27.6.2012, 21:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Muffinky ako billiardové gule - veľmi rýchle



POTREBNÉ PRÍSADY

2,5 dcl hrnček hladkej múky, hrnček mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, 1 hrnček hnedého cukru ( može byť aj obyč biely krupicový ), 3 lyžice kakaa, 1 vajíčko, 1 bal. kypriaceho prášku do pečiva Plnka: vanička nízkotučného tvarohu, 2 bal. vanilinového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Cukor vymiešame s cukrom postupne vmiešame olej a nakoniec mlieko. Vsypeme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom, zamiešame. Do formy na muffiny dáme košíčky a do nich dáme cesto asi lyžicu. Potom naň dáme kopček tvarohovej plnky a prikryjeme zas cestom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 min. Vychladnuté ozdobíme marcipánom.
Príprava cesta netrvá viac ako 5 minút a s naplnením do formy plus ďalších maximálne 5, takže rýchlovka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (14) posledné: 26.4.2009, 12:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Skvelý orieškovočokoládový veniec



POTREBNÉ PRÍSADY

4 poháre (2,5 dcl) polohrubej múky, 4 lyžice práškového cukru, 2 vajíčka, 1 prášok do pečiva, 125 g masla, 4 lyžice kyslej smotany, orechy, hnedý cukor, čokoládové guličky,alebo posekaná horká čokoláda, troška mlieka, čokopoleva

POSTUP PRÍPRAVY

Skvelý a hlavne rýchly koláčik do letných dní...máte ho hotový raz dva a v teple sa určite nepokazí...orechy môžte nahradiť napríklad posekaným sušeným ovocím...z uvedenej dávky mi vyšli 2 vence...jeden trochu menší...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 8.3.2009, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Snickersky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cesto: 8 žĺtkov, 3 bielka, 3 lyžice vlažnej vody, 10 lyžíc kryštál. cukru, 15 dkg mletých orechov, 1/2 bal. kypriaceho prášku, 3 lyžice hladkej múky, 3 lyžice oleja, tortové oblátky 2 cesto: 15 dkg mletých orechov, 5 bielok, 5 lyžíc kryštálového cukru, 3 lyžice kukuričného škrobu Plnka: 1 Salko sladené ( uvarené 3 hodiny vo vriacej vode), 20 dkg masla čokoládova poleva, posekané arašidy

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkovom postupe....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 3.7.2009, 21:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Punčové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

12 vajíčok, 15 lyžíc kryštál.cukru, 2 vanilkové cukre, 6 lyžíc vody, 6 lyžíc oleja, 15 lyžíc hladkej múky, 1 prášok do pečiva, ríbezľový džem
Na namáčanie: 5 dcl vody, 5 lyžíc kryštál.cukru,rum podľa chuti,potravinárske farbivo,
Poleva: 15 lyžíc práškového cukru, asi 6 lyžíc vriacej vody,ríbezľový sirup, potravinárske farbivo,
čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

...v obrázkovom postupe...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 18.1.2009, 10:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rozprávkový makový koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

Osoby a obsadenie:

40 dkg Hladká Múka Extra špeciál..........( jej veličenstvo kráľovná )

25 dkg Margarín Palmarín ......................( jeho veličenstvo kráľ )

1 ks žĺtok .....................( veselý spoločník )

1 ks kypriaci prášok ......................( tichý spoločník )

ak žĺtok nebude dosť tak pridáme aj trošku mlieka

Slečna Plnka Maková

35 dkg maku ........................( hlavná postava )

20 dkg práškový cukor ........................( kozmetika )

5 žĺtkov ..........................( pleťová maska)

6 bielkov ..........................( snehový závoj )

1 bal. vanilkový cukor ........................(tiež kozmetika)

2 lyžice citrónovej šťavy .........................( ako vyššie)

2 lyžice krupice
2 lyžice zmäknutého masla



Poleva : Princ Kokos Strúhaný v čoko plášti...........( hlavná postava )

25 dkg čokolády ..........................( čarovný plášť )

10 dkg maslo, alebo Cera ...........................( povolený doping )

1/2 bal. KOKOSU ...........................( princ )

POSTUP PRÍPRAVY

Tak a teraz rozprávka.....

Kde bolo, tam bolo, bolo raz jedno Špajzové kráľovstvo. Všetci žili v umiernenej, mierne kapitalistickej spoločnosti. Všetci poznali svoje miesto a boli šťastní. Ale jedného dňa sa začali zaťahovať žalúzie nad svetlou budúcnosťou. Začalo sa to vtedy, keď sa vznešený princ zaľúbil. A ako to už býva, nezaľúbil sa do nejakej princezničky, ale do obyčajnej dievčiny. On vznešeného pôvodu, jeho veličenstvo Kokos Strúhaný sa zaľúbil do slečny Plnky Makovej.Dívali sa na seba celé dni a noci roztúženými pohľadmi v intímnej atmosfére police. Po ničom tak netúžili ako spojiť svoje životy.Lenže prísna pani matka ,jej excelencia kráľovná Múka Hladká Extra Špeciál bola proti. Nesúhlasila s farbou pleti slečny Makovej. Tvrdila síce, že nie je rasistka, ale poddaní začali mať pochybnosti. Kráľovná však bolo neúprosná. Násilím odlúčili princa od jeho vyvolenej.Tak princ chradol, smútil a strácal farbu, až bol načisto biely.
Jej veličenstvo sa už nemohlo dívať na žiaľ svojho jediného syna a tak nakoniec so svadbou súhlasila.
Pán kráľ Margarín Palmarín od šťastia celkom zmäkol a objímal svoju polovičku s takou intenzitou , až spolu vytvorili sypkú zmes .
Dokonca sa dali pod nátlakom valčeka rozváľať na dva tenké pláty .Boli pripravení prijať slečnu Plnku do rodiny.
Aj slečna Maková sa už chystala . Najemno sa pomlela. Na tvár si priložila masku z vymiešaných žĺtkov s cukrom. Proti pehám pridala trochu citrónovej šťavy. Pridala tiež pre istotu aj krupicu a dielo bolo dokonalé.
Všetko to korunovala závojom s bielučkého snehu.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 18.11.2009, 10:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Martinské rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg polohrubej múky, 6 dcl mlieka, 2 dcl oleja, 3 lyžice krupicového cukru, 1 lyžička soli, 1 bal. práškovej šľahačky, 1 bal. kypriaceho prášku, 1 bal. droždie čerstvé, 3ks žĺtka, 1 celé vajce , slivkový lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

Z 2 dcl vlažného mlieka a lyžice cukru a droždia urobíme kvások. Múku aj s ostatnými sypkými surovinami preosejeme do misy. Pridáme žĺtka a kvások. Vymiesime cesto. Ku koncu miesenia prilejeme olej. Dobre vypracované cesto necháme vykysnúť. Vykysnuté rozdelíme na osem bochníčkov a každý rozváľame na placku. Placku radielkom rozdelíme tiež na 8 trojuholníčkov. Naplníme lekvárom a zvinieme do tvaru rožteka. Na plechu necháme podkysnúť a natrieme tukom a vyšľahaným celým vajíčkom. Upečieme do zlata. Ešte teplé pocukrujeme.

Ešte neviem ako sa tu pridávajú fotky k obrázkovému postupu, tak kým na to prídem, môžete recept aj s obrázkami vidieť na http://gabrielakovacikova.blog.sme.sk/c/130670/Martinske-rozky.html
ďakujem za pochopenie

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 6.11.2022, 9:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 29 (zobrazuje sa 21-29)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu