. .. .. .. .. .. .
. .

Martinské rožky - RECEPT 5240

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 42443 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Martinské rožky


[ recept č. 5240 zo dňa  ]


Martinské rožky


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg polohrubej múky, 6 dcl mlieka, 2 dcl oleja, 3 lyžice krupicového cukru, 1 lyžička soli, 1 bal. práškovej šľahačky, 1 bal. kypriaceho prášku, 1 bal. droždie čerstvé, 3ks žĺtka, 1 celé vajce , slivkový lekvár

POSTUP PRÍPRAVY

Z 2 dcl vlažného mlieka a lyžice cukru a droždia urobíme kvások. Múku aj s ostatnými sypkými surovinami preosejeme do misy. Pridáme žĺtka a kvások. Vymiesime cesto. Ku koncu miesenia prilejeme olej. Dobre vypracované cesto necháme vykysnúť. Vykysnuté rozdelíme na osem bochníčkov a každý rozváľame na placku. Placku radielkom rozdelíme tiež na 8 trojuholníčkov. Naplníme lekvárom a zvinieme do tvaru rožteka. Na plechu necháme podkysnúť a natrieme tukom a vyšľahaným celým vajíčkom. Upečieme do zlata. Ešte teplé pocukrujeme.

Ešte neviem ako sa tu pridávajú fotky k obrázkovému postupu, tak kým na to prídem, môžete recept aj s obrázkami vidieť na http://gabrielakovacikova.blog.sme.sk/c/130670/Martinske-rozky.html
ďakujem za pochopenie
<< Biely koláč - pascha | Martinské rožky | Voňavá plnená paprika a mäsové guľky na sladko >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Maria P. (merry2211985) ID 177008 (6.11.2022, 9:39)
Super cesto
ODPOVEDAŤ
Katarína G. (KAG) ID 51273 (22.6.2010, 15:32)
(clamp)
ODPOVEDAŤ
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (5.5.2008, 20:56)
Ste ma vážne prekvapili akým útokom ste to vzali (L) tak ja musím robiť vždy z celej dávky a aj to je málo...traja pubiši to zhltnú ako malinu...a ďakujem
ODPOVEDAŤ
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (5.5.2008, 20:40)
Musím pochváliť aj ja ,pred chviľou som ich dopiekla,tiež z polovične j.dávky.Dúfam, že na raňajky niečo ostane. :-) (Y)
ODPOVEDAŤ
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (5.5.2008, 12:02)
Vlaďka áno je to šľahačka v prášku tak sa dáva k múke ju tam šupni a máš to :- :-)
ODPOVEDAŤ
vladimíra O. (vlaďka89) ID 26755 (5.5.2008, 20:25)
Gabika, tak som neodolala a už mám rožteky upečené. Robila som z pol dávky (nechcelo sa mi toľko šúľať), ale sú skutočne vynikajúce!! (Y) S cestom sa perfektne pracovalo a rožky sú krehučké a proste mňam! Dávam 1* a (clamp) (clamp) (clamp).
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (5.5.2008, 19:03)
ahoj svagrina :-) :-) :-)
tento recept mozem len odporucat,je skvely a co je dolezite sladke dobroty dlho vydrzia.Teda urobte nielen rozteky ale aj zaviny,pecene buchty na plechu ci sisky. (L)
ODPOVEDAŤ
vladimíra O. (vlaďka89) ID 26755 (5.5.2008, 11:59)
Gabika, vyzerajú vynikoš- a prosím ťa, tá šľahačka v prášku sa vysype do cesta ? Možno blbá otázka, ale ešte som to nepočula- díky- určite vyskúšam (Y) :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu