. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

Katarína B. (kava4) ID 47637
.
Oblasť: Malacky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.5.2008
Naposledy: 26.4.2024 5:47
Aktualizácia: 23.1.2024 8:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 16
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 39
RODINNÉ FOTOGRAFIE 26
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 84
NÁVODY 25
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24)<< predošlé 1, 2, 3

SLADKÉ JEDLÁ

Syrový koláč s kúskami čokolády



POTREBNÉ PRÍSADY

Krast: 410 ml podrvených grahamových krekrov (1 2/3 šálky) 180 ml posekaných vlašských orechov (1/3 šálky) 125 ml roztopeného masla - najlepšie Rajo (1/2 šálky) Plnka: 675 ml mäkkého smotanového syra (1 3/4 šálky) 250 ml cukru (1 šálka) 30 ml polohrubej múky (2 lyžice) 45 ml kakaa (3 lyžice) 5 ml vanilkového extraktu (1 lyžička) 2 vajcia 1 žĺtok 60 ml tučnej smotany (1/4 šálky) 160 ml čokoládových kúskov (2/3 šálky) 250 ml jahodovej polevy (1 šálka) 12 čerešní čokoládové hobliny

POSTUP PRÍPRAVY

Krast:
1. Vytrite maslom dno rozoberateľnej formy. Odložte.
2. V mise zmiešajte grahamové krekry, orechy a maslo. Zmes vtlačte na dno a steny formy do výšky 5 cm od okraja. Odložte.

Plnka:
1. Vyhrejte rúru na 190 C.
2. Vo veľkej mise vyšľahajte na jemný krém syr, cukor, múku a kakao.
3. Zľahka prišľahajte vanilkový extrakt a vajcia. lopatkou primiešajte smotanu a kúsky čokolády. Vylejte do formy. Pečte v rúre 40 - 50 minút.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.8.2009, 14:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Čajová zmrzlina



POTREBNÉ PRÍSADY

5 veľkých vajec 100 g krupicového cukru 150 ml veľmi silného čaju /podľa chuti, napr. malinový od Liptonu, Lesný plod, a pod./ 150 ml nízkotučnej smotany olej na vymastenie oblátky ako príloha

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1. Ak používame na mrazenie mrazničku, zapneme ju na najväčšie mrazenie asi jednu hodinu vopred.

2. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom na hustý, belavý krém, ktorý udrží za metličkou stopu.

3. V hrnci uvaríme čaj, mlieko a smotanu.

4. vriacu čajovú smotanu nalejeme, tenkým pramienkom do vaječnej zmesi, pričom ustavične miešame, aby sa vajcia nezrazili.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Malé čokoládové hrnčeky



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g čokolády postrúhaná kôra z 1 pomaranča šťava z 3 pomarančov 4 lyžice masla 2 lyžice pomarančového likéru alebo koňaku 4 žĺtky z veľkých vajec 2 bielky z veľkých vajec na ozdobenie 1 pomaranč 4 lyžice pomarančového likéru alebo koňaku

POSTUP PRÍPRAVY

1. V nádobe vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Pridáme maslo, postrúhanú pomarančovú kôru a šťavu. Zmes za stáleho miešania zohrievame, kým sa prísady nespoja. Potom ju odstavíme z ohňa a pridáme 2 lyžice pomarančového likéru alebo koňaku.

2. Vo veľkej mise rozšľaháme žĺtky. Cez jemné sito do nich precedíme ochutenú čokoládu a dobre vyšľaháme. zmes necháme vychladnúť.

3. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne ho lyžicou alebo vidličkou vmiešame do čokoládového krému.

4. Krém rozdelíme do štyroch hrnčekov alebo pohárov, prikryjeme a uložíme do chladničky asi na 2 hodiny, kým krém nestuhne.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Šťavnatý koláč so slivkami - (na obrázku vľavo)



POTREBNÉ PRÍSADY

Prísady na prípravu 1 plechu: 20 g kvasníc /cca polovička kocky/, 1 PL práškového cukru, 0,2 l vlažného mlieka, 400 g polohrubej múky, trochu soli, 1 vajce, 75 g práškového cukru, 75 g roztopeného masla /najlepšie od Raja/, 1250 g sliviek, 50 g sekaných mandlí, 25 g kryštálového cukru, 1/2 ČL mletej škorice.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1. Kvasnice s 1 PL cukru rozpustíme v mlieku a necháme pod pokrývkou 15 minút. (Do hrnčeka nalejte 0,2 ml vlažného až mierne teplého mlieka - šupnite ho na pár sekúnd do mikrovlnky, rozdrobte doňho droždie, pridajte 1 PL práškového cukru, štipku soli, jemne všetko premiešajte a hrnček prikryte uterkou). Pozn. Je veľmi dôležité, aby mlieko nebolo ani príliš studené, ani horúce, proste niečo medzi tým, inak kvások nenakysne.

2. Kvasnicové mlieko zmiešame spolu s polovicou múky, soľou, vajcom, 75 g cukru a roztopeným maslom - pozor, nesmie byť horúce! (Maslo roztopíme napr. tak, že kocku masla, najlepšie Rajo, dáme do hrnčeka a na pár sekúnd vložíme do mikrovlnky, vyberieme a miešame vidličkou pokým sa maslo úplne neroztopí. Keď sa vám bude zdať príliš horúce, šupnite ho nachvílu do chládku, teda do chladničky). Zvyšnú múku postupne pridávame, až kým sa cesto neodlepuje od kraja misky: ak sa ešte lepí, pridáme trochu múky. Cesto necháme 30 minút kysnúť.

3. Slivky umyjeme, osušíme, vykôstkujeme a ešte dva razy narežeme, najprv na polky a potom na štvrťky.
Cesto silno premiesime a zľahka rozvaľkáme (Ak máte jednoručný valček, môžte vaľkať aj priamo na plechu). Plech potrieme maslom a cesto naň uložíme.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 24 (zobrazuje sa 21-24)<< predošlé 1, 2, 3
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu