. .. .. .. .. .. .
. .

Čajová zmrzlina - RECEPT 17137

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 47637 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Čajová zmrzlina


[ recept č. 17137 zo dňa  ]


Čajová zmrzlina


POTREBNÉ PRÍSADY

5 veľkých vajec 100 g krupicového cukru 150 ml veľmi silného čaju /podľa chuti, napr. malinový od Liptonu, Lesný plod, a pod./ 150 ml nízkotučnej smotany olej na vymastenie oblátky ako príloha

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1. Ak používame na mrazenie mrazničku, zapneme ju na najväčšie mrazenie asi jednu hodinu vopred.

2. V mise vyšľaháme vajcia s cukrom na hustý, belavý krém, ktorý udrží za metličkou stopu.

3. V hrnci uvaríme čaj, mlieko a smotanu.

4. vriacu čajovú smotanu nalejeme, tenkým pramienkom do vaječnej zmesi, pričom ustavične miešame, aby sa vajcia nezrazili.

5. Zmes vlejeme nazad do hrnca a v miernom vodnom kúpeli ju premiešavame 5 až 7 minút, kým krém nezhustne tak, aby ostával na vareche. Krém nesmie zovrieť, pretože vajcia by sa zrazili.

6. Zhustnutý krém ihneď vyberieme z vodného kúpeľa a postavíme ho do studenej vody, aby sme rýchlo zastavili tepelné pôsobenie. Necháme ho vychladnúť, občas premiešame, aby sa navrchu nevytvorila kožka.

7. Nádobu na mrazenie s obsahom asi 1,7 l zľahka vytrieme olejom. Prelejeme do nej vychladnutý krém, uzavrieme ju a mrazíme asi 1 hodinu, kým krém nenamrzne na steny a dno nádoby do hrúbky 2,5 cm.

8. Nádobu vyberieme z mrazničkz. Zmes dôkladne prešľaháme vidličkou, aby sme rozbili všetky ľadové krištáliky. Nádobu uzavrieme a mrazíme ďalšiu hodinu. Zmrzlinu vyberieme a prešľaháme ešte raz, potom zavretú nádobu vrátime do mrazničky aspoň na 2 až 3 hodiny, aby zmrzlina stuhla.

9. Asi 30 minút pred podávaním zmrzlinu preložíme do chladničky, aby trochu zmäkla. Ako prílohu podávame sladké oblátky.
Príprava: 40 minút bez chladenia a mrazenia.
<< Slivkový kolač s mrveničkov | Čajová zmrzlina | Japonské rezy >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu