končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 23761-23770) | << predošlé 1,.,2372, 2373, 2374, 2375, 2376, 2377, 2378, 2379, 2380 ďalšie >> |
OMÁČKY |
Omáčka na cestoviny s olivami a mäskomPOTREBNÉ PRÍSADY cestoviny(akékoľvek) , cibuľa(jedna stredne veľká alebo veľká), olej, olivy bez kôstky, paradajkový pretlak, kuracie mäso(najlepšie prsia) smotana( sladká ,šľahačková) vegeta( umňa boduje Harmónia chuti od Maggi) soľ, oregano, majorán,cesnak(môže ale nemusí byť, a ja občas použijem aj sušený mletý kupovaný) voda. POSTUP PRÍPRAVY Najprv si udusíme na oleji cibuľku do penista, neskôr pridáme kuracie mäso pokrájané na menšie kocky. Necháme opiecť a potom pridáme paradajkový pretlak(množstvo podľa chuti,ja dávam dve menšie plechovky).Olivy pokrájané na koliecka môžete pridaťako prvé na mäso a trochu podusiť nech pustia chuť. Dolejeme vodou podľa toho, koľko šťavy chceme mať. Dochutíme vegetou, soľou a oreganom(toho nie veľa,iba tak akurát) cesnak(buď trochu rozdrveného alebo štipku sušeného mletéhp)a neskôr ku koncu trochu štipku majoránu. Toto všetko dusíme pod pokrievkou cca 10-20 minut(podľa toho,aké je mäsko mäkké). Medzitým si uvaríme cestoviny,ja ktomu varím najčastejšie vrtuľky alebo mušle. Keď je mäsko už mäkké,pridáme nakoniec sladkú smotanu,množstvo podľa chuti prípadne podľa toho,koľko omáčky chceme aby bolo.Keď sa vám zdá,že má omáčka príliš výraznú chuť, zjemníte to vliatím celej smotany.ja dávam vždy aj viac vody aj viac smotany,lebo viem,že omáčka sa unás vždy rýchlo minie :) Keď je mäso mäkké, podávame buď ako kalsickú omáčku na cestoviny alebo halušky, alebo môžeme aj zapiecť na chvílu v trúbe spolu s cestovinami a na vrchu nasypaným postrúhaným syrom! Tak dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Mária K. (masenka) ID 166 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 22.1.2013, 20:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
RAFAELOPOTREBNÉ PRÍSADY 250 g práškového cukru 100 g pomletých ovsených vločiek 1 balíček vanilky 100 ml vody 250 g stuženého tuku 200 g sušeného mlieka 200 g strúhaného kokosu opražené a ošúpané lieskové orechy (nemusia byť) POSTUP PRÍPRAVY V rozpustenom a vychladnutom tuku rozmiešame cukor, vanilku a pomleté vločky. Pridáme teplú vodu, sušené mlieko, kokos a dobre spracujeme a odložíme na chladné miesto. Zo stuhnutej masy formujeme guľky, do každej vtlačíme lieskový oriešok, obalíme ju v kokose a uložíme do papierového košíka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Lenka N. (zelva) ID 963 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie stehná so šampiňónmiPOTREBNÉ PRÍSADY kuracie stehná, maslo, šampiňóny, polohrubá múka, mletá cervená paprika, mlete čierne korenie, drvenú rascu, vegetu, soľ, zemiaky POSTUP PRÍPRAVY Stehná mierne osolíme a obalíme v zmesi múky, papriky, korenia a vegety (ja tam este pridávam kari korenie a grilovacie korenie). Na dno pekáča nakrájame plátky masla, poukladáme obalené stehná a rozložíme šampiňóny. Na to poukladáme rozpolené zemiaky, plátky masla, posypeme rascou a vegetou. Pekáč prikrytý alobalom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 40 minút. Krátko pred dopečením (asi 5 minút) alobal odstránime. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Eva L. (EvkaL) ID 158 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
LasagnePOTREBNÉ PRÍSADY Lasagne, cibuľa, olej, mleté mäso (používam chudé bravčové), lúpané paradajky v konzerve, mrazená zelenina (napr. hrášok alebo čo doma nájdem v mrazáku), hladká múka, mlieko, koreniny - kari, mleté čierne korenie, sušený cesnak, sladká červená paprika a strúhaný syr (najlepšie parmezán, ale samozrejme nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY K dozlatova opraženej cibuľke na oleji pridáme mleté mäso, okoreníme a podlejeme troškou vody. Keď je mäsko hotové pridáme zeleninku a rozmixované paradajky. Z oleja, múky a mlieka si pripravíme bešamel. Na dno sklennej misy poukladáme lasagne rovno z krabičky bez predchádzajuceho varenia, zalejeme mäsovozeleninovou zmesou a bešamelom. Vrstvy pridávame podľa veľkosti (hĺbky :-) misy. Niekedy, keď mám veľa syra, dávam syr i na každú vrtvu bešamelu, ale vačšinou len na vrch. Upečieme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Linda V. (hawra) ID 703 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 1.2.2009, 10:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
LazanePOTREBNÉ PRÍSADY Neviem. POSTUP PRÍPRAVY Má niekto recept na domáce lazane? _Vopred dakujem. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Katarína M. (katka) ID 36 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 30.6.2006, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
kurca so syromPOTREBNÉ PRÍSADY platkovy syr, alebo tvrdy syr nakrajany na platky, kurca,slahackova 33% smotana, sol, struhanka,mast POSTUP PRÍPRAVY jednoduche a velmi chutne....vymastime si jenske sklo mastou a jemne poprasime struhankou spodok misy, potom na cely spodok mise poukladame platkovy syr cca. 20-25 dkg, kurca si rozporcirujeme,osolime a jednotlive casti poukladame do misy na syr,vsetko zalejeme slah. smotanou, prikrijeme a dame piect na tych 200 stupnou do rury....cca 45 min kurca neodokryvajte, az potom ho trosku polievajte stavou ako klasicke kurca, /nedavajte tam vodu ani olej, iba co je v recepte, stoji to za to!/ takze sem tam ho potom polejte a dalej pecte zakryte, ak zbadate, ze kuriatko chyta zlatisty odtien, pichnite don vydlicku, ci je mekke, ak ano, tak ho uz nechajte dopiect odokryte, aby sa pekne ozlatilo....dobru chut mile mamicky.....je to super a ako prilohu odporucam jednoznacne hranolky...s tou syrouvou stavou je to vyborne....a samozrejme ide jar , tak taky salat sa k tomu zarucene hodi... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) andy b. (andy b) ID 2919 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 5.10.2006, 14:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Žlto-zelená omáčka(tak to volajú moje deti)POTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia, smotana na varenie(sladká), kari korenie, soľ, solamyl, olej POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky ako na čínu.Osolíme, pridáme kari korenie.Na rozohriatom oleji opečieme mäsko a chvíľu povaríme.Potom pridáme smotanu, v ktorej sme predtým rozšľahali(rozhabarkovali) solamyl. Povaríme kým omáčka s mäskom nezhustne.Podávame s ryžou, ale doporučujem aj s cestovinou. napr.kolienka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa T. (Asined) ID 1681 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 5.12.2007, 23:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kurča po arabskyPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie stehná a prsia, lúpané pradajky v konzerve, baklažán, mrazenú zeleninu (mix), soľ, čierne korenie, kari, sladká červená paprika, škorica (celá), olej, bobkový list, cibuľa, cesnak, múka, mlieko POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu osmahneme na oleji vo veľkom hrnci do zlatova, pridáme kurča, posolíme, pridáme papriku, kari, čierne korenie, škoricu, 2-3 strúčiky cesnaku, bobkový list, podlejeme vodou a uvaríme. Keď je kurča hotové, vyberieme škoricu, pridáme rozmixované paradajky, olúpaný, nakrájaný a na oleji do zlatova opečený baklažán a tiež mrazenú zeleninu. Varíme, kým zelenina zmäkne a prebytočná voda sa odparí. Všetko dáme do sklenenej misy. Z oleja, múky a mlieka si pripravíme bešamel a nalejeme na hotovú zmes mäska a zeleniny. Dáme zapiecť. Ja dávam do mikrovlnky na crisp funkciu cca 10 minút, kým bešamel trošku zhnedne. Podávame s ryžou (najlepšie basmati :-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Linda V. (hawra) ID 703 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Zapekané cestoviny s kuracim mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 5 ks kuracích pŕs, 7-8 šampiňónov, 1 brokolica, 1 bal. cestovín (špirálky), 1 veľký paradajkový pretlak, 1 šľahačková smotana, 3 trojuholníkové syry, 3 stručíky cesnaku, tvrdý syr, cibuľa, olej soľ, sojova omáčka, horčica, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Kuracie mäso narezať na menšie kocky. Pridať pretlačený cesnak, 2 lyžice oleja, 2 lyžice sojovej omáčky, 1 lyžica horčice, 1 lyžička vegety. Necháme postáť po dobu, kým uvaríme cestovinu s borkolicou. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme mäso a krátko podusíme. Pridáme nakrájané šampiňóny a dusíme kým nepustia šťavu. Ak je mäso mäkké, pridáme pretlak, trojuhol. syr a smotanu. Dusíme kým sa syr nerozpustí. Zmiešame s brokolicou a cestovinou. Pekáč vymastíme olejom, vysypeme zmes a nastrúhame syr. Zapekáme 20 minút. Ja to robím z polovičnej dávky a mame z toho tak 4-5 porcii. Niekedy to robím bez brokolice alebo namiesto nej dam mrkvu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Eva L. (EvkaL) ID 158 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
TiramisuPOTREBNÉ PRÍSADY 8 vajec, 2x mascarpone (po 250g), 6 lyžíc cukru kryštal, 2 balíky piškôt, nescafé, amareto (alebo mandľová esencia :-)), kakao POSTUP PRÍPRAVY 8 žĺtkov rozmixujeme s mascarpone a cukrom. Z bielkov vyšľaháme sneh a pridáme do krému. Piškóty namáčame v silnej káve s pár kvapkami amareta (vychladnutej) a ukladáme do misky, vrstvu piškôt zalejeme krémom a zopakujeme podľa výšky misky. Uložíme do chladu a pred podavaním posypeme kakaom. Zvyčajne to robím z polovičnej dávky. Môže sa miesto skleneného pohára, či misky použiť i tortová forma a potom krájať ako tortu. Vtedy používam dlhé piškóty. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Linda V. (hawra) ID 703 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 15.10.2014, 19:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 23761-23770) | << predošlé 1,.,2372, 2373, 2374, 2375, 2376, 2377, 2378, 2379, 2380 ďalšie >> |