
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
DETSKÉ ŠPECIALITY |
Katarína M. (katka) ID 36 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Lazane[ recept č. 49 zo dňa 21.3.2006 ] POTREBNÉ PRÍSADY Neviem. POSTUP PRÍPRAVY Má niekto recept na domáce lazane? _Vopred dakujem. |
![]() | Lujza G. (Lujza) ID 323 (30.6.2006, 21:01) |
LASAGNE trochu inak - s Cottage cheesom - VYBORNE :o))))) 12 ks LASAGNE plátkov 2x Cottage cheese 2 vajíčka 80 g syr Eidam/Permezán Korenie Štipka muškátovéhon orecha Soľ/vegeta 800g póru 3 strúčiky cesnaku 50g masla 12 lyžičky tymniánu 250 ml. sladkej smotany 1. Cottage cheese vymiešať s vajíčkami a polovicou parmezánu/eidamu, posoliť, pokoreniť, pridať muškátový orech a tymián. 2. Pór umyť, nakrájať na tenké plátky. 3. Polovicu podusiť 10 minút na masle a potom pridať do hmoty. 4. Druhú polovicu - neudusenú zmiešať s hmotou. 5. Pridať rozotretý cenak a smotanu. Do vymasteného pekáča ukladať vrstvu hmoty a vrstvu Lasagne, na vrchnú vrstvu ešte naniesť hmotu, trochu póru, pokvapkať smotanou, rozsypať zbytok parmezánu/eidamu a pridať tenké plátky masla. Piecť 30 – 35 minút na 220 C. |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Rachel A. (uzasnakovi) ID 2890, mimibazar.sk/raalma (30.6.2006, 14:32) |
Tak lasagne u nas maju obrovsky uspech,a u nas sa robia takto: na oliv. oleji speni sa cibulka, prida sa ml. maso, uz sme robili aj kuracie, pridat konzervu kraj. paradajok, -napr. v Lidli za 13,90,- ochutit solou a ml. ciernym korenim, cesnakom a samozrejme bazalka - nie privela - nech to poriadne vonia uvari sa besamel- asi zo 60 g masla a tiez 60 g muky zaprazka, prileje sa tak 400 ml mlieka, nech to nie je prilis huste, ale ani riedke, osolit a musk. oriesok pridat. No a zaver: naspodok pekaca naliat troska besamelu,dat vrstvu neuvareých lasagni z obchodu- my mame osvedcene RISCOSSA, su velke a vyjdu nam na dvakrat- na to tu tomatovu omacku, bessamel a posypat struhanym syrom, vynikajuco chuti aj udeny- mozarella je uzasna ale trosku draha- znovu lasagne, omacka, besamel a syr, koncime lasagnami a vrch sa potrie zvyskom besamelu, ak nejaky zostal, a sup do rur, tak na polhodinku, tesne pred vybratim posypat znova syrom prip. parmezanom. tak to bude chutit naozaj taliansky ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Michaela L. (galiska) ID 2034 (29.3.2006, 9:30) |
Potrebujes Lazane, hov. maso mlete, tomat,cibula, sampiony, sunka, vajicka,mozzarela, parmezan,sol, c.korenie, cesnak. postup Na olivovom oleji orestujes cibulu, pridas mlete maso sol korenie. Ked ma maso uz farbu pridas tomat. Ja kupujem pomodoro a davam 4 krabice. Do dozy poukladas lazane"neupravena tvrde, "na to das maso, ale nechas ho trocha stiect zo stavy. Na to daj nakrajane vajicka, sunku, sampiony,cesnak a mozzarelu. Zase prikrijes lazanami a znova. Mozes tam dat co chces.Na koniec das posledne lazane a uz len polejes tym tomatom a das piect. 180 stupnov tak na pol hodku. Namiesto mozzareli mozes dat bambino alebo iny syr. Dobru chut |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Anna M. (sisinocka) ID 310, mimibazar.sk/sisinocka (29.3.2006, 7:53) |
j anamiesto vody davam mlieko ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana G. (ATI) ID 2188, mimibazar.sk/ati (21.3.2006, 15:51) |
...na lasagne sa dajú kupiť v obchode už hotové cestoviny. Ja ich len ukladám na plech, plním ich, podlejem vodou a pečiem. Vopred lasagne nevarím. Oni by potom po upečení boli "mazlavé". Skúšala som tak už robiť aj cestoviny.. teda zapekať bez varenia dopredu a fungovalo to skvele. Nasiakli tú vodu a boli super. | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Linda V. (hawra) ID 703, mimibazar.sk/emana (21.3.2006, 15:23) |
Mam takyto: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=50 Dufam, ze pomoze ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ema S. (majlus) ID 749, mimibazar.sk/ema (21.3.2006, 14:37) |
..dobrý deň, teraz neviem či si ich chcete vyrábate (myslím cesto) celé sama alebo len recept plnenia ..mám-pridám večer... ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |