končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 201-210) | << predošlé 1,.,16, 17, 18, 19, 20, 21 |
HOVÄDZIE MÄSO |
Mäsko na rajčinách a hríbochPOTREBNÉ PRÍSADY 150 g mäsa(ja som mala teraz hovädzie,ale už som robila aj z bravčového a kuracieho),2 rajčiny,hrsť sušených hríbov,korenie na kura 7 bylín(ale dajte,aké milujete),cibuľka,olej POSTUP PRÍPRAVY Orestujte cibuľku a pridajte na kocky nakrájané mäso.Nechajte ho zatiahnuť a aby pustilo šťavu.Pridajte koreniny,dnes som dala len korenie 7 bylín na kura.Duste do polomäkka.Ak treba,pridajte priebežne trochu vody.Potom pridajte prepláchnuté hríby,ktoré sa kúpali v teplej vode,aby zmäkli.Opäť nezabudnite kontrolovať vodu,nech vám mäsko neprihorí.Ked je krásne mäkké,pridajte nakrájané rajčiny a nechajte ich prehriať.Občas ich nechám,aby zmäkli úplne a rozpadli sa,vtedy vznikne "rajčinová" omáčka,ale super to je aj ak ich necháte len prehriať,aby zostali v celku.Podávajte,s čím máte radi,Ja som mala dnes zemiaky uvarené v šupke.Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika M. (monci81) ID 46679 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Pikantna mexicka pochutkaPOTREBNÉ PRÍSADY 4 porcie: 600g hovadzieho masa, 2 konzervy cervenej fazule, 2 farebne papriky, 500ml piva, 1 paradajkovy pretlak, 1 cibula, 5-6 stucikov cesnaku, pol chili papricky, majoranka, korenie, sol POSTUP PRÍPRAVY Cibulu ocistime a nakrajame na drobno. Posmazime na oleji, potom pridame hovadzie maso nakrajane na kocky. Trochu oprazime, posolime, okorenime a zalejeme vodou. Nechame dusit do makka. Ked je uz maso makke, pridame pol chili papricky, prelisovany cesnak a dve farebne papriky nakrajane na pruzky. Zalejeme 500ml pivom. Ked papriky trochu pomaknu, pridame dve konzervy cervenej fazule (bez nalevu) a zamiesame. Povarime este 10 minut. Potom pridame paradajkovy pretlak a dochutime majorankou. Odstavime a nechame odstat este cca 10 minut a podavame s ryzou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Jana S. (gidzejn) ID 242307 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
spanielsky vtacik na smotanePOTREBNÉ PRÍSADY . POSTUP PRÍPRAVY spanielsky vtacik -hovädzie mäso/ môze aj bravcove mäso, divina.../ nakrajat na platky , vyklepat/ zvysne mäsko nakrajat na pasiky/, platky osolit, opeprit a potriet horcicou, dat pasik uhorky, vajicko, slaninku,parok a stocit do batôzka , prichytit ihlicou alebo nitou..v hrnci spenime na oleji cibulu, pridame batôzky, poobraciame s kazdej strany, kym sa trosku stiahnu a chytia farbu..pridame zvysne nakrajane uhorky, vajicko, slaninu a parok, premiesame a vsetko podlejeme vodou..dusime do mäkka, ked je mäsko mäkke, batôzky vyberieme / aby sa lahsie zahustovalo/ a omacku zahustime sladkou smotanou + muka + sladka cervena paprika...odstavime a do omacky zamiesame velku lyzicu horcice a batôzky vlozime spät ..podavame s knedlou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) ivana p. (iivvkkaa) ID 111055 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Beef bourguignon (Hovädzie burgundské)POTREBNÉ PRÍSADY 0,5l červeného vína, hovädzie mäso (ale pokojne môže byť aj bravčové), 1 veľká cibuľa, bobkový list, tymián, slanina, mrkva (1-2), zeler (kto má ako rád, ja som dala asi tak 1/4), šampiňóny, koňak (2 cl), hladká múka, vývar, olej POSTUP PRÍPRAVY 1. Mäso si nakrájame na väčšie kocky a dáme do misky, kde pridáme na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu, mrkvu (na kolieska), zeler, tymián, bobkové listy, olej (2-3 lyžice) a všetko to zalejeme vínom a trochou koňaku. Ja to robievam tak, že nalejem vína toľko, aby všetka zmes bola zakrytá a nechám marinovať. Ak je možné tak zvyčajne cez noc necháme v chladničke. 2. Na druhý deň vyberieme mäso z marinády a dáme osušiť na papierové utierky. Marinádu so zeleninou si samozrejme odložíme. Podusíme si pokrájanú slaninu, a na nej z prudka opražíme osušené mäso. Keď je zatiahnuté poprášime trochou múky a premiešame, potom už nebude treba zahusťovať lebo ešte aj samotná zelenina to zahustí. Ďalej pridáme marinádovú zmes. Ak treba podlejeme vývarom (prípadne podľa potreby podlievame počas dusenia) a nechám dusiť na malom ohni. Pri bravčovom mäse mi to trvalo tak cca. 90min. kým bolo všetko mäkké, pri hovädzom to určite bude trvať dlhšie. Tesne pred koncom ešte pridáme na masle trochu podusené šampiňóny, a necháme spolu ešte chvíľu dusiť. 3. Podávať sa to môže napr. so zemiakovou kašou alebo len s bagetou ,). Dobrú chuť. Je veľa verzií tohto receptu ale ja som tento už viackrát robila a vždy chutil, a veľká výhoda je, že všetko sa dá do jedného hrnca a pomaly sa to samé dusí ,) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Lenka M. (lelem) ID 118880 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Červené mäsoPOTREBNÉ PRÍSADY - hovädzie mäso, cibuľa, čierne korenie, troška rasce - Lyžičku sladkej papriky, paradajkový pretlak, bravčová masť, feferónky, 1l kečup POSTUP PRÍPRAVY Mäso pokrájame na kocky. Na bravčovej masti speníme cibuľu, pridáme trocha rasce, pridáme mäso a opečieme. Okoreníme čiernym korením, osolíme a pridáme troška červenej sladkej papriky. Znížime plameň, pridáme feferónku a dusíme s občasným podlievaním do mäkka. Feferónku môžeme vybrať aj skôr, aby mäso nebolo štipľavé. Na koniec pridáme paradajkový pretlak a trocha kečupu, zriedime horúcou vodou podľa potreby a dodusíme. Počas varenia si uvaríme kolienka, ktoré potom podávame s uvareným mäsom..Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Mária H. (Hazik) ID 280289 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Hovädzí guláš s fazuľou a kukuricouPOTREBNÉ PRÍSADY Hovädzie stehno ( cca 800 g), 2 konzervy červenej fazule, 1 konzerva kukurice, 1 konzerva lúpaných paradajok v konzerve (alebo pretlak), 3 cibule, 5 strúčikov cesnaku, 1 paprika, olej, mletá červ. paprika, ml. čierne korenie, lyžička drvenej rasce, 1 - 2 lyžičky chilli (kto má rád pikantné), 1 hovädzí bujón (nemusí byť) POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu nadrobno nakrájame. Hovadzie mäsko nakrájame na maličké kocky. Podusíme cibuľu na oleji. Pridáme pretlačený cesnak a mäso. Posolíme. V polovici varenia dáme nakrájanú papriku, ml. červ. papriku, rascu a korenie. Opäť dusíme. Ak treba podlievame vodou. Pridáme nakrájané paradajky z konzervy alebo pretlak, hovädzí bujón, chilli, soľ, čierne korenie. Dusíme domäkka. Na záver dáme fazuľu a kukuricu z konzervy. Prehrejeme tak 5 min. Posypeme majoránom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) andrea sečkarova (sveand) ID 44482 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Teľacie kocky v rokfortovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY 1kg mäso: teľacie /ale kľudne aj kuracie, alebo bravčové/..... MARINÁDA: 1dcl mlieko, 2PL olej, 4stručky cesnaku- roztlačiť, 1PL worcester, soľ, mleté korenie.... olej na smaženie..... NA ŠŤAVU: 2ks cibuľa, syr črievko /obyčajné a nivové/, 200g syr so zelenou plesňou, 200g iný tvrdý syr/eidam, ementál/, 1ČL rozmarín, 2ČLbazalka, 1KL muškátový orech mletý, celá oranž. smotana alebo mlieko, + dobrovolne víno /ja som nedala/... NA OZDOBU: pražené polky orechov POSTUP PRÍPRAVY 1/ mäso nakrájame na kocky 2/ pripravíme marinádu, mäso v nej ponecháme minim. 2hodiny, najlepšie celu noc 3/ smažíme s občasným miešaním na panvici chvilku,len kým zvonka kocky nestratia farbu surového mäsa 4/ osmažené mäso vyberieme dierovanou lyžicou z panvice na plech, výpek z panvice zlejeme Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Ingrid D. (ingridd) ID 12073 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Argentínsky rump steak s vínovo-horčicovou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 2x200 g rump steak , korenie na steaky , Omáčka: výpek z mäsa , asi 1 dcl víno červené , asi 1 čl horčica celozrnná , asi 1 čl maslo , (mrazené) fazuľky zelené čerstvé , 1 strúčik cesnak , šťava citrónová , soľ , korenie štyroch farieb , 1 čl maslo POSTUP PRÍPRAVY Steaky ochutíme zmesou drveného korenia ,soli,oleja a necháme odležať.Grilujeme na vrúbkovanej panvici,stredne rozpálenej .Moje steaky boli vysoké asi 1,5 cm a grilovala som asi po dve minúty na každej strane .My máme radi médium.Hotové vyberieme na tanier ,prikryjeme a necháme odpočinúť.Do výpeku vlejeme vínko,pridáme horčicu a zredukujeme .Na koniec pridáme maslo. Zelené fazulky uvaríme do mäkka,zlejeme ,hodíme na panvičku,pridáme maslo,nastrúhaný cesnak,sol a korenie..chvíľočku orestujeme a zakvapneme citónovou šťavou. My sme mali ako prílohu hranolky a na steaku sme mali ešte orestované šampióny. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Boeuf Bourguignon - hovädzie po burgundsky ... výborné papaníčko :-)POTREBNÉ PRÍSADY rozpis na 3 - 4 porcie : 800g hovädzieho zadného, 120g prerastenej slaniny, 1 väčšia cibuľa, 1 mrkva, 2 PL hladkej múky, 400 ml (mladého) červeného vína, 350 ml hovädzieho vývaru, 2 PL paradajkového pretlaku, 1 strúčik cesnaku, 2 stonky čerstvého tymianu, 2ks bobkového listu, , olej, soľ, čierne mleté korenie, 15 šalotiek, 170g čerstvých šampiňónov, maslo, petržlenová vňať na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Výborná záležitosť ... na tento recept som sa chystala pomerne dlho - a práve dnes som sa odhodlala - inšpirovala som sa receptom Julie Child - americkej kuchárky a autorky kuchárskych kníh, ktorá "objavila" pre Ameriku skvelú francúzsku kuchyňu. Recept je presne podľa nej, aj keď ja som vynechala šampiňóny a šalotky restované na masle, ktoré sa s týmto jedlom podávajú, pretože u nás hríby veľmi nejdú ... takže ideme na to : Slaninou vložíme do vriacej vody aj s kožou a 10 minút blanšírujeme na nižšej teplote. Mäso si nakrájame na kocky a dôkladne osušíme papierovou utierkou, aby mäso nepustilo vodu. Mäso orestujeme na väčšej panvici a pridáme k nemu slaninu nakrájanú na pásiky. Na horúcom tuku z mäsa a slaniny orestujeme mrkvu a cibuľu, pridáme k mäsu a slanine, poprášime múkou a dôkladne premiešame. Do hrnca vlejeme víno a vývar tak, aby bolo mäso zaliate. Pridáme rajčinový pretlak, pretlačený cesnak, tymián, bobkový list, dochutíme soľou a korením. Premiešame, zakryjeme a buď dusíme v tlakovom hrnci 1 hodinu alebo pečieme v rúre na cca 150°C 2-3 hodiny. Ja som piekla v rúre v pekáči 2 hodiny a mäsko bolo mäkkučké a šťavňaté. Tu prichádza časť,ktorú som ja vynechala : zatiaľ čo sa nám dusí mäso, orestujeme si na masle šalotky dozlatista a potom šampiňóny. Suroviny musia byť suché, aby pri pražení nepustili vodu a dostali peknú farbu. Hotové hovädzie podávame so šampiňónmi, šalotkou a podľa chuti posypeme petržlenovou vňaťou. K mäsu sa hodí francúzska bageta, ryža alebo gnocchi. Ja som mala ako prílohu ryžu ale viem si predstaviť aj chrumkavú bagetku - nabudúce vyskúšam s bagetkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Výborné jemne korenené hovädzie mäskoPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hovädzia sviečková alebo iné hovädzie mäsko vhodné na minútky - ja som tentoraz použila falošnú sviečkovú ... na marinádu : 1 cibuľa, 1/2 hrušky Nashi alebo 1 menšia obyčajná hruška, 6 strúčikov cesnaku, 6 PL sójovej omáčky, 3 PL ryžového vína (ja som nahradila portským vínkom, ale môžeme použiť aj kvalitné klasické víno, ideálne nejaké voňavé), 2 PL cukru, čerstvo mleté čierne korenie, rastlinný olej ... okrem toho 1 PL sezamový olej, 2 jarné cibuľky, 2 PL nasucho opražených sezamových semienok POSTUP PRÍPRAVY ... ďalší z výborných receptov z blogu od Anetky (www.anetagoesyummi.blogspot.sk), tentoraz z kórejskej kuchyne originál názov je BULGOGI ... výborná jemná chuť, ktorú ocenia všetci hladoši ... odporúčam nebáť sa kombinácií a vyskúšať : z pokrájanej cibule, cesnaku, hrušky, sójovej omáčky, vína, cukru a korenia zmixujeme marinádu ... hovädzie mäsko nakrájame na tenké pásiky dobre premiešame s marinádou a necháme marinovať ideálne cez noc, ale minimálne 4 hodiny ... pred podávaním rozohrejeme veľkú panvicu a na troche rastlinného oleja opečieme mäso aj s marinádou, pridáme sezamový olej a opekáme cca 4 minúty ... ako prílohu podávame ryžu, opečené mäsko na tanieri posypeme pokrájanou jarnou cibuľkou a opraženými sezamovými semienkami ... mňam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 210 (zobrazuje sa 201-210) | << predošlé 1,.,16, 17, 18, 19, 20, 21 |