. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

kristína s. (nigina) ID 32120
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 12.1.2008
Naposledy: 22.10.2019 0:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 2
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 201
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 201 (zobrazuje sa 191-200)<< predošlé 1,.,15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

*♥*Orechovo-čokoládové muffiny*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

8 kopcovitých PL hladkej múky, 1 prášok do pečiva (PDP), 6 PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 8 PL oleja, 1 väčšie vajce, 150 g smotany, 4 - (5) PL mlieka, 2 hrste mletých orechov, 1 jablko, minimálne 60 g čokolády pokrájanej nahrubo, trocha škorice

POSTUP PRÍPRAVY

x

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 17.6.2009, 11:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

*♥*Ryba po dolnozemsky*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Pangasius alebo pstruh, hladká múka, červená paprika, mčk, podravka, citrón, soľ, olej,

POSTUP PRÍPRAVY

Ryby umyjeme, pozdĺž chrbtice rozrežeme na polovice (ja som ich ešte rozkrájala i naprieč, aby sa mi pri tepelnej úprave neprelamovali). Pokvapkáme citrónom, osolíme a necháme pár minút postáť.
Zatiaľ si pripravíme zmes na obalenie. Pomiešame hladkú múku, červenú papriku, mčk a podravku. Rybu obaľujeme v tejto zmesi a rýchlo kladieme do rozohriateho oleja.
Opražíme z obidvoch strán a potom šupneme ešte na 3 - 4 minúty pod gril.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

*♥*Crispy filé*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

rybie filety (najlepšie pangasius), soľ, biely jogurt, cesnak, grilovacie korenie, čierne korenie, kukuričné kornfleky, zemiakové lupienky, papier na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

filé umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie. V miske rozmiešame jogurt, prelisovaný cesnak a korenia so soľou. Rybu namáčame do jogurtu a potom obalíme v drti, ktorú pripravíme zomletím kukuričných kornfekov a rozdrvením lupienkov. Kladieme na plech s papierom a dáme do rúry piecť asi na 20 - 25 min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.5.2009, 15:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

*♥*Kyslá zemiaková polievka s klobásou a vajcom*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

4 - 5 zemiakov, 1 cibuľa, 2 klobásy, 2 vajíčka, 2 dcl smotany, 1 bujónová kocka (slepačia), 2 bobkové listy, niekoľko guličiek čierneho korenia, štipka muškátového orieška, troška provensálskych byliniek, trocha octu, 1 PL hladkej múky, štipka cukru, soľ, trocha oleja (3 PL)

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu pokrájame nadrobno a dáme ju restovať na olej v hrnci.
Na zosklovatenú cibuľu dáme zemiaky pokrájané na menšie kocky, osolíme, pridáme bobkový list a korenie. Môže sa dať i trocha červenej papriky, (ale ja nedávam, lebo klobása, ktorú použijem, jej obsahuje dosť veľa).
Zemiaky opražíme a podlejeme vodou tak, aby boli ponorené, pridáme bujón a zakryjeme pokrievkou. Znížime teplotu a necháme dusiť.
Pred dodusením zemiakov pridáme klobásu pokrájanú na kolieska, premiešame a dusíme ďalej.
Keď sú zemiaky i klobása mäkké, pridáme vodu, roztrepané vajíčko, povaríme a pridáme zátrepku pripravenú zo smotany a múky.
Necháme prevrieť pár minút a odstavíme. Do hotového pridáme muškátový oriešok (fakt len trolinka) a rozmrvené bylinky, dokyslíme podľa chuti.
Obmena: miesto klobásy môžeme dať pokrájané šampiňóny

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

*♥*Boršč*♥* v tlakáči



POTREBNÉ PRÍSADY

1 mrkva, petržlen, kúsok zeleru,1/2 menšej kapusty, 1 cvikla, 2 zemiaky, 1 cibuľa, 500 g bravčového mäsa,300 g hovädzieho mäsa, 2 PL hladkej múky, 4 PL oleja, 5 ks bobkových listov, 2 paradajky, 1 paradajkový pretlak strednej veľkosti, 1/4 čL mčk, soľ, bujónová kocka, 1 - 1,5 PL kryštálového cukru, 2 PL octu kyslá smotana (až pri servírovaní do taniera)

POSTUP PRÍPRAVY

Očistíme cviklu a prepolíme ju. Jednu polovicu cvikly pokrájame na klátiky a dáme ju variť do tlakového hrnca spolu s pokrájaným mäsom a 1 čL soli a bobkovým listom. Kým sa to varí, očistíme mrkvu a ostatnú zeleniu, zemiaky a postrúhame kapustu. Druhú polovicu cvikly pokrájame na jemné pásiky a dáme ju variť osobitne. Keď je mäso uvarené, hrniec otvoríme a pridáme kapustu, zemiaky, pokrájanú mrkvu, bujón a varíme asi 8 minút, aby zmäkla i zelenina. Hrniec znova otvoríme a necháme na platni pomaly vrieť. Dáme doň pokrájané rajčiny. Pripravíme zápražku z oleja, cibule a múky, zalejeme ju vodou a vlejeme do vriaceho boršču. Potom pridáme paradajkový pretlak, mčk, povaríme. Nakoniec vlejeme osobitne uvarenú cviklu i so šťavou a dochutíme trochou cukru, soľou (trocha treba) a octom.
Na tanieri boršč doplníme kyslou smotanou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.12.2016, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

*♥*Šampiňónový špíz*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

asi 20 ks šampiňónov, 10 - 15 dg tvrdého syra (napr. eidam), 1/2 póru, 10 - 15 dg šunky (najlepšie vcelku), 1 vajco, 4 PL hladkej múky, strúhanka, soľ, mčk, 1/2 - 1 dl mlieka, olej (šunka sa samozrejme dá vynechať)

POSTUP PRÍPRAVY

Šampiňóny umyjeme pod tečúcou vodou a súčasne stiahneme hornú šupku z hlavičky. Nenechávame ich nasiaknuť vodou. Potom z nich krútivým pohybom odstránime stopky. Syr i šunku nakrájame na hranoly cca 1,5 x 1,5 x 0,5 cm (alebo viackrát preložíme plátkovú šunku ) . Spodnú časť očisteného póru nakrájame na 0,5 cm kolieska.
Všetko striedavo napichujeme na špajdle.
Nožičky šampiňónov zomelieme alebo posekáme. Z vajca, hladkej múky, mlieka a soli vyšľaháme omeletové cestíčko, do ktorého vmiešame posekané šampiňóny.
Špízy namáčame v cestíčku a hneď dáme do strúhanky, ktorú máme na papieri (neotáčame špízom, otáčame papier so strúhankou).
Kladieme do horúceho oleja a rýchlo vypražíme z dvoch strán. Položíme na papierové utierky, aby vsiakli prebytočný olej.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 25.4.2009, 23:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

PIZZA

*♥*Slané osie hniezda*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto - 600 g polohrubej múky, 450 ml mlieka, 3 PL kryštáľ.cukru, 2 čL soli, kvasnice-kocka, 100 ml oleja Plnka - 1 Hera, 2 žĺtka, 2 čL soli, vegeta, prelisovaný cesnak (nemusí byť, ale ja som dala celú hlavičku) , iná plnka - Hera, žĺtka, postrúhaný syr Niva alebo údený syr, alebo bryndza, trocha korenia, (alebo paprika) cesnak Na posypanie - rasca, sezam, slnečnica, mak, strúhaný syr alebo iné

POSTUP PRÍPRAVY

Múku preosejeme do misy, mlieko trocha prihrejeme v mikrovlnke a pripravíme kvások, čiže do mlieka vložíme cukor, pridáme rozdrobené kvasnice a pridáme trolinku múky. Keď kvasnice vyjdú na povrch, vlejeme kvások do múky, pridáme soľ a olej a cesto poriadne vyhnetieme. Potom ho na povrchu trochu posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Obvykle tak 30-40 min.
Medzitým si pripravíme plnku. Jednoducho zmixujeme heru, soľ, žĺtka, vegetu a cesnak (ja som naposledy pridala aj kocku bryndze, ale veľmi to nebolo cítiť, asi to bolo málo. treba dať viac).
Cesto vyložíme na dosku posypanú múkou, sformujeme ho a rozdelíme na 2 rovnaké časti.
Každú časť rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a natrieme plnkou.
Zrolujeme ho do pekného šulca a môžeme dať schladiť do chladničky, v zime na balkón (30 min) aby sa lepšie krájalo. Ale nie je to nutné.
Obidva šulce potom krájame ostrým nožom na hrúbku asi tak 1,5 cm a vzniknuté špirály kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Môžeme ich posypať rascou, alebo syrom, al. sezamom atď. Ale taktiež nemusíme.
Dáme do rúry na 170°C cca 15 min .

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 10.5.2009, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

*♥*Cibuľový koláč (slaný)*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto - 250 g polohrubej múky, 20 g kvasníc, 6 PL mlieka, 1 vajco, 1/2 čL soli, 50 g masla Plnka - 500 g cibule, 130 g prerastenej slaniny, 30 g masla, 3 vajcia, 150 g kyslej smotany, 1/2 čL soli, 2 PL jemnej strúhanky, trocha mčk

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených ingrediencií vymiesime cesto (mlieko zohriať, dať doň kvasnice a vliať do misy s múkou, vajcom, soľou. Masla dám nabudúce o niečo menej, cesto bolo dosť mastné) a dáme ho na teplé miesto vykysnúť .
Kým cesto kysne, pripravíme plnku.
Nakrájame cibuľu i slaninu na malé kocky.
V hlbšej panvici zohrejeme maslo, pridáme pokrájanú slaninu a chvíľu ju opekáme, potom pridáme cibuľu a restujeme všetko spolu, miešame asi tak 10 minút. Dáme vychladnúť. Potom pridáme kyslú smotanu, 3 surové vajcia a mčk a soľ. Premiešame.
Pripravíme si tortovú formu a vyložíme ju papierom na pečenie. Vykysnuté cesto rozvaľkáme do tvaru kruhu s priemerom väčším ako je priemer formy. Cesto vložíme do formy a povtláčame ho poriadne ku stenám tak, aby boli asi 2 cm okraje. Posypeme ho strúhankou a na ňu rozložíme plnku.
Z malého kúska cesta ušúľame buď mriežku alebo povykrajujeme formičkou nejaké tvary a rozložíme po povrchu, potrieme vajcom. Necháme ešte chvíľu stáť na teplom mieste a potom dáme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme 25 minút na spodnom rošte pri zapnutom ventilátore. Potom rúru vypneme a koláč dnu necháme ešte 5 - 10 minút. Podávame teplé. (Ale aj studený je dobrý).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

*♥*Makové batôžky*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 1/2 kg polohrubej múky, 3 PL práškového cukru, 1 čL trocha soli, 3 žĺtka, 1 dl oleja, 1/4 l mlieka, 6 dg rozpusteného masla, 1 čerstvé droždie plnka: 300 g pomletého maku, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1,5 dl mlieka, hrozienka, trocha mletej škorice

POSTUP PRÍPRAVY

Pri príprave cesta a plnení postupujeme rovnako ako v prípade http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13335, ale použijeme makovú plnku.

Zomelieme mak, premiešame ho s práškovým a vanilkovým cukrom a vsypeme do rajnice s teplým mliekom. Môžeme pridať aj ždibec mletej škorice a hrozienka. Plnku varíme, miešame až do zhustnutia a potom necháme vychladnúť.

Štvorce naplneného cesta spájame protiľahlými rohmi a v strede ich silno stlačíme. Pomastíme olejom alebo vajcom rozšľahaným s mliekom (potom sú tmavšie).
Pečieme v rúre pri 200°C asi 20 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.5.2009, 15:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

*♥*Moravské koláče*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto - 1/2 kg polohrubej múky, 3 PL práškového cukru, trocha soli (cca 1 čL), 3 žĺtka, 1,25 dl oleja (alebo 1 dl oleja a 6 dg rozpusteného masla) , 1 kocka kvasníc, 2,5 dl mlieka, Plnka - 1 kocka tvarohu, 1 žĺtko, práškový cukor podľa chuti, trocha citrónovej kôry, hrozienka + hustý džem alebo lekvár a drobenka

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených surovín vymiesime hladké cesto a necháme ho vykysnúť.
Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme a rozkrájame ho na štvorce.
Tieto naplníme tvarohovou plnkou s hrozienkami, bochníčky dobre uzavrieme a kladieme na plech vymastený a vysypaný múkou (alebo na plech s papierom na pečenie). Necháme stáť cca 15 min.

Potom do každého urobíme priehlbinku (vtlačíme tam čajovú lyžku) a do nej vkladáme hustý džem (najlepšie pasujú jahodový alebo malinový) . Koláče pomastíme na povrchu olejom a môžeme posypať tzv. drobenkou.
Dáme piecť do vyhriatej rúry (asi 200°C , 20 min)

(Drobenka - do misky vložíme kopcovitú lyžičku zmäknutého masla, pridáme polohrubú múku a práškový cukor - množstvá tak odoka. Mrvíme prstami a podľa konzistencie pridávame prísady. Má sa to drobiť, veď preto drobenka)

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (11) posledné: 13.10.2017, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 201 (zobrazuje sa 191-200)<< predošlé 1,.,15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu