končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 201 (zobrazuje sa 191-200) | << predošlé 1,.,15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
*♥*Orechovo-čokoládové muffiny*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 8 kopcovitých PL hladkej múky, 1 prášok do pečiva (PDP), 6 PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 8 PL oleja, 1 väčšie vajce, 150 g smotany, 4 - (5) PL mlieka, 2 hrste mletých orechov, 1 jablko, minimálne 60 g čokolády pokrájanej nahrubo, trocha škorice POSTUP PRÍPRAVY x OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 17.6.2009, 11:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
*♥*Ryba po dolnozemsky*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Pangasius alebo pstruh, hladká múka, červená paprika, mčk, podravka, citrón, soľ, olej, POSTUP PRÍPRAVY Ryby umyjeme, pozdĺž chrbtice rozrežeme na polovice (ja som ich ešte rozkrájala i naprieč, aby sa mi pri tepelnej úprave neprelamovali). Pokvapkáme citrónom, osolíme a necháme pár minút postáť. Zatiaľ si pripravíme zmes na obalenie. Pomiešame hladkú múku, červenú papriku, mčk a podravku. Rybu obaľujeme v tejto zmesi a rýchlo kladieme do rozohriateho oleja. Opražíme z obidvoch strán a potom šupneme ešte na 3 - 4 minúty pod gril. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
*♥*Crispy filé*♥*POTREBNÉ PRÍSADY rybie filety (najlepšie pangasius), soľ, biely jogurt, cesnak, grilovacie korenie, čierne korenie, kukuričné kornfleky, zemiakové lupienky, papier na pečenie POSTUP PRÍPRAVY filé umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie. V miske rozmiešame jogurt, prelisovaný cesnak a korenia so soľou. Rybu namáčame do jogurtu a potom obalíme v drti, ktorú pripravíme zomletím kukuričných kornfekov a rozdrvením lupienkov. Kladieme na plech s papierom a dáme do rúry piecť asi na 20 - 25 min. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 7.5.2009, 15:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
*♥*Kyslá zemiaková polievka s klobásou a vajcom*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 4 - 5 zemiakov, 1 cibuľa, 2 klobásy, 2 vajíčka, 2 dcl smotany, 1 bujónová kocka (slepačia), 2 bobkové listy, niekoľko guličiek čierneho korenia, štipka muškátového orieška, troška provensálskych byliniek, trocha octu, 1 PL hladkej múky, štipka cukru, soľ, trocha oleja (3 PL) POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu pokrájame nadrobno a dáme ju restovať na olej v hrnci. Na zosklovatenú cibuľu dáme zemiaky pokrájané na menšie kocky, osolíme, pridáme bobkový list a korenie. Môže sa dať i trocha červenej papriky, (ale ja nedávam, lebo klobása, ktorú použijem, jej obsahuje dosť veľa). Zemiaky opražíme a podlejeme vodou tak, aby boli ponorené, pridáme bujón a zakryjeme pokrievkou. Znížime teplotu a necháme dusiť. Pred dodusením zemiakov pridáme klobásu pokrájanú na kolieska, premiešame a dusíme ďalej. Keď sú zemiaky i klobása mäkké, pridáme vodu, roztrepané vajíčko, povaríme a pridáme zátrepku pripravenú zo smotany a múky. Necháme prevrieť pár minút a odstavíme. Do hotového pridáme muškátový oriešok (fakt len trolinka) a rozmrvené bylinky, dokyslíme podľa chuti. Obmena: miesto klobásy môžeme dať pokrájané šampiňóny OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
*♥*Boršč*♥* v tlakáčiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 mrkva, petržlen, kúsok zeleru,1/2 menšej kapusty, 1 cvikla, 2 zemiaky, 1 cibuľa, 500 g bravčového mäsa,300 g hovädzieho mäsa, 2 PL hladkej múky, 4 PL oleja, 5 ks bobkových listov, 2 paradajky, 1 paradajkový pretlak strednej veľkosti, 1/4 čL mčk, soľ, bujónová kocka, 1 - 1,5 PL kryštálového cukru, 2 PL octu kyslá smotana (až pri servírovaní do taniera) POSTUP PRÍPRAVY Očistíme cviklu a prepolíme ju. Jednu polovicu cvikly pokrájame na klátiky a dáme ju variť do tlakového hrnca spolu s pokrájaným mäsom a 1 čL soli a bobkovým listom. Kým sa to varí, očistíme mrkvu a ostatnú zeleniu, zemiaky a postrúhame kapustu. Druhú polovicu cvikly pokrájame na jemné pásiky a dáme ju variť osobitne. Keď je mäso uvarené, hrniec otvoríme a pridáme kapustu, zemiaky, pokrájanú mrkvu, bujón a varíme asi 8 minút, aby zmäkla i zelenina. Hrniec znova otvoríme a necháme na platni pomaly vrieť. Dáme doň pokrájané rajčiny. Pripravíme zápražku z oleja, cibule a múky, zalejeme ju vodou a vlejeme do vriaceho boršču. Potom pridáme paradajkový pretlak, mčk, povaríme. Nakoniec vlejeme osobitne uvarenú cviklu i so šťavou a dochutíme trochou cukru, soľou (trocha treba) a octom. Na tanieri boršč doplníme kyslou smotanou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 7.12.2016, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
*♥*Šampiňónový špíz*♥*POTREBNÉ PRÍSADY asi 20 ks šampiňónov, 10 - 15 dg tvrdého syra (napr. eidam), 1/2 póru, 10 - 15 dg šunky (najlepšie vcelku), 1 vajco, 4 PL hladkej múky, strúhanka, soľ, mčk, 1/2 - 1 dl mlieka, olej (šunka sa samozrejme dá vynechať) POSTUP PRÍPRAVY Šampiňóny umyjeme pod tečúcou vodou a súčasne stiahneme hornú šupku z hlavičky. Nenechávame ich nasiaknuť vodou. Potom z nich krútivým pohybom odstránime stopky. Syr i šunku nakrájame na hranoly cca 1,5 x 1,5 x 0,5 cm (alebo viackrát preložíme plátkovú šunku ) . Spodnú časť očisteného póru nakrájame na 0,5 cm kolieska. Všetko striedavo napichujeme na špajdle. Nožičky šampiňónov zomelieme alebo posekáme. Z vajca, hladkej múky, mlieka a soli vyšľaháme omeletové cestíčko, do ktorého vmiešame posekané šampiňóny. Špízy namáčame v cestíčku a hneď dáme do strúhanky, ktorú máme na papieri (neotáčame špízom, otáčame papier so strúhankou). Kladieme do horúceho oleja a rýchlo vypražíme z dvoch strán. Položíme na papierové utierky, aby vsiakli prebytočný olej. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 25.4.2009, 23:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
PIZZA |
*♥*Slané osie hniezda*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Cesto - 600 g polohrubej múky, 450 ml mlieka, 3 PL kryštáľ.cukru, 2 čL soli, kvasnice-kocka, 100 ml oleja Plnka - 1 Hera, 2 žĺtka, 2 čL soli, vegeta, prelisovaný cesnak (nemusí byť, ale ja som dala celú hlavičku) , iná plnka - Hera, žĺtka, postrúhaný syr Niva alebo údený syr, alebo bryndza, trocha korenia, (alebo paprika) cesnak Na posypanie - rasca, sezam, slnečnica, mak, strúhaný syr alebo iné POSTUP PRÍPRAVY Múku preosejeme do misy, mlieko trocha prihrejeme v mikrovlnke a pripravíme kvások, čiže do mlieka vložíme cukor, pridáme rozdrobené kvasnice a pridáme trolinku múky. Keď kvasnice vyjdú na povrch, vlejeme kvások do múky, pridáme soľ a olej a cesto poriadne vyhnetieme. Potom ho na povrchu trochu posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Obvykle tak 30-40 min. Medzitým si pripravíme plnku. Jednoducho zmixujeme heru, soľ, žĺtka, vegetu a cesnak (ja som naposledy pridala aj kocku bryndze, ale veľmi to nebolo cítiť, asi to bolo málo. treba dať viac). Cesto vyložíme na dosku posypanú múkou, sformujeme ho a rozdelíme na 2 rovnaké časti. Každú časť rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a natrieme plnkou. Zrolujeme ho do pekného šulca a môžeme dať schladiť do chladničky, v zime na balkón (30 min) aby sa lepšie krájalo. Ale nie je to nutné. Obidva šulce potom krájame ostrým nožom na hrúbku asi tak 1,5 cm a vzniknuté špirály kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Môžeme ich posypať rascou, alebo syrom, al. sezamom atď. Ale taktiež nemusíme. Dáme do rúry na 170°C cca 15 min . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 10.5.2009, 20:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
*♥*Cibuľový koláč (slaný)*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Cesto - 250 g polohrubej múky, 20 g kvasníc, 6 PL mlieka, 1 vajco, 1/2 čL soli, 50 g masla Plnka - 500 g cibule, 130 g prerastenej slaniny, 30 g masla, 3 vajcia, 150 g kyslej smotany, 1/2 čL soli, 2 PL jemnej strúhanky, trocha mčk POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených ingrediencií vymiesime cesto (mlieko zohriať, dať doň kvasnice a vliať do misy s múkou, vajcom, soľou. Masla dám nabudúce o niečo menej, cesto bolo dosť mastné) a dáme ho na teplé miesto vykysnúť . Kým cesto kysne, pripravíme plnku. Nakrájame cibuľu i slaninu na malé kocky. V hlbšej panvici zohrejeme maslo, pridáme pokrájanú slaninu a chvíľu ju opekáme, potom pridáme cibuľu a restujeme všetko spolu, miešame asi tak 10 minút. Dáme vychladnúť. Potom pridáme kyslú smotanu, 3 surové vajcia a mčk a soľ. Premiešame. Pripravíme si tortovú formu a vyložíme ju papierom na pečenie. Vykysnuté cesto rozvaľkáme do tvaru kruhu s priemerom väčším ako je priemer formy. Cesto vložíme do formy a povtláčame ho poriadne ku stenám tak, aby boli asi 2 cm okraje. Posypeme ho strúhankou a na ňu rozložíme plnku. Z malého kúska cesta ušúľame buď mriežku alebo povykrajujeme formičkou nejaké tvary a rozložíme po povrchu, potrieme vajcom. Necháme ešte chvíľu stáť na teplom mieste a potom dáme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme 25 minút na spodnom rošte pri zapnutom ventilátore. Potom rúru vypneme a koláč dnu necháme ešte 5 - 10 minút. Podávame teplé. (Ale aj studený je dobrý). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
*♥*Makové batôžky*♥*POTREBNÉ PRÍSADY cesto: 1/2 kg polohrubej múky, 3 PL práškového cukru, 1 čL trocha soli, 3 žĺtka, 1 dl oleja, 1/4 l mlieka, 6 dg rozpusteného masla, 1 čerstvé droždie plnka: 300 g pomletého maku, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 1,5 dl mlieka, hrozienka, trocha mletej škorice POSTUP PRÍPRAVY Pri príprave cesta a plnení postupujeme rovnako ako v prípade http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13335, ale použijeme makovú plnku. Zomelieme mak, premiešame ho s práškovým a vanilkovým cukrom a vsypeme do rajnice s teplým mliekom. Môžeme pridať aj ždibec mletej škorice a hrozienka. Plnku varíme, miešame až do zhustnutia a potom necháme vychladnúť. Štvorce naplneného cesta spájame protiľahlými rohmi a v strede ich silno stlačíme. Pomastíme olejom alebo vajcom rozšľahaným s mliekom (potom sú tmavšie). Pečieme v rúre pri 200°C asi 20 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 7.5.2009, 15:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
*♥*Moravské koláče*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Cesto - 1/2 kg polohrubej múky, 3 PL práškového cukru, trocha soli (cca 1 čL), 3 žĺtka, 1,25 dl oleja (alebo 1 dl oleja a 6 dg rozpusteného masla) , 1 kocka kvasníc, 2,5 dl mlieka, Plnka - 1 kocka tvarohu, 1 žĺtko, práškový cukor podľa chuti, trocha citrónovej kôry, hrozienka + hustý džem alebo lekvár a drobenka POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených surovín vymiesime hladké cesto a necháme ho vykysnúť. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme a rozkrájame ho na štvorce. Tieto naplníme tvarohovou plnkou s hrozienkami, bochníčky dobre uzavrieme a kladieme na plech vymastený a vysypaný múkou (alebo na plech s papierom na pečenie). Necháme stáť cca 15 min. Potom do každého urobíme priehlbinku (vtlačíme tam čajovú lyžku) a do nej vkladáme hustý džem (najlepšie pasujú jahodový alebo malinový) . Koláče pomastíme na povrchu olejom a môžeme posypať tzv. drobenkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry (asi 200°C , 20 min) (Drobenka - do misky vložíme kopcovitú lyžičku zmäknutého masla, pridáme polohrubú múku a práškový cukor - množstvá tak odoka. Mrvíme prstami a podľa konzistencie pridávame prísady. Má sa to drobiť, veď preto drobenka) Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (11) posledné: 13.10.2017, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 201 (zobrazuje sa 191-200) | << predošlé 1,.,15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >> |