. .. .. .. .. .. .
. .

*♥*Boršč*♥* v tlakáči - RECEPT 13444

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


*♥*Boršč*♥* v tlakáči


[ recept č. 13444 zo dňa  ]


*♥*Boršč*♥* v tlakáči


POTREBNÉ PRÍSADY

1 mrkva, petržlen, kúsok zeleru,1/2 menšej kapusty, 1 cvikla, 2 zemiaky, 1 cibuľa, 500 g bravčového mäsa,300 g hovädzieho mäsa, 2 PL hladkej múky, 4 PL oleja, 5 ks bobkových listov, 2 paradajky, 1 paradajkový pretlak strednej veľkosti, 1/4 čL mčk, soľ, bujónová kocka, 1 - 1,5 PL kryštálového cukru, 2 PL octu kyslá smotana (až pri servírovaní do taniera)

POSTUP PRÍPRAVY

Očistíme cviklu a prepolíme ju. Jednu polovicu cvikly pokrájame na klátiky a dáme ju variť do tlakového hrnca spolu s pokrájaným mäsom a 1 čL soli a bobkovým listom. Kým sa to varí, očistíme mrkvu a ostatnú zeleniu, zemiaky a postrúhame kapustu. Druhú polovicu cvikly pokrájame na jemné pásiky a dáme ju variť osobitne. Keď je mäso uvarené, hrniec otvoríme a pridáme kapustu, zemiaky, pokrájanú mrkvu, bujón a varíme asi 8 minút, aby zmäkla i zelenina. Hrniec znova otvoríme a necháme na platni pomaly vrieť. Dáme doň pokrájané rajčiny. Pripravíme zápražku z oleja, cibule a múky, zalejeme ju vodou a vlejeme do vriaceho boršču. Potom pridáme paradajkový pretlak, mčk, povaríme. Nakoniec vlejeme osobitne uvarenú cviklu i so šťavou a dochutíme trochou cukru, soľou (trocha treba) a octom.
Na tanieri boršč doplníme kyslou smotanou.
<< Tortelettky s malinami (jednoduché mini tortičky) | *♥*Boršč*♥* v tlakáči | KYSNUTÉ CESTO,KTORÉ NETREBA MIESIŤ >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (7.12.2016, 20:22)
(jidlo)y
ODPOVEDAŤ
Martina W. (Riša) ID 26736, mimibazar.sk/risa (6.12.2016, 22:56)
...presne takto ho robím aj ja,akurát ,že dávam 2mrkvy a Dve cvikly...je najlepšííííííí a najrýchlejšíííí v tlakovom hrnci (najlepší pomocník v kuchyni) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
silvia b. (cocacola) ID 54633 (25.4.2009, 21:19)
Vyzerá fajnovo (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (25.4.2009, 23:15)
:-) dakujem. my ho máme veľmi radi (B)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu