končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15) | << predošlé 1, 2 |
CUKROVINKY |
Kandovaná pomarančová kôra podľa KiRiPOTREBNÉ PRÍSADY šupky z 5-6 pomarančov, voda , kryštáľový cukor (300-400 g), práškový cukor POSTUP PRÍPRAVY Umyté šupky z pomarančov necháme namočené vo vode 5-7 dní najlepšie v chladničke. Vodu meníme aj 2x denne. Vodu potom scedíme, rozmočené šupky nakrájame na tenučké rezančeky, alebo maličké kocôčky (čím menšie), zasypeme kryštáľovým cukrom (je to asi 300-400 g) a dáme variť. Väčšinou netreba podlievať, lebo šupky samy pustia šťavu, ale ja zvyknem trochu podliať citrónovou šťavou z kupovaného koncentrátu. Treba variť na prudšom ohni, až kým sa tekutina celkom nevyvarí, trvá to zhruba 30-45 minút a netreba zabudnúť občas miešať. Po dovarení ich rozprestri na tácku a nechaj vychladnúť. Potom zasyp práškovým cukrom cez sitko a premiešaj. Ja ich nechávam sušiť aj 2-3 dni, no nie je to nevyhnutné. Pred skladovaním ešte raz zasypem práškovvým a premiešam. Uchovávajú sa v chladničke v uzatvárateľnej nádobe, napr. krabička od margarínu, či sedemdecka s vrchnákom na závit. Sú výborné do bábovky, muffiniek, hocakého koláča, dokonca aj samotné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 22.4.2011, 23:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
KiRin tvarohovy z list. cestaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 listkove cesto, ½ kg tvarohu, ½ l mlieka, 18 dkg cukor, 1 vanilkový cukor, 1 zlatý klas, 4 vajcia POSTUP PRÍPRAVY Zlaty klas (alebo puding podla chuti) uvarit podla navodu, nechat trochu vychladnut, pridat 4 zltka, kryst. cukor, vanilkovy cukor a tvaroh, rozmixovať do hladka a vyliať na rozvaľkané lístkové cesto na plechu, do „vaničky.“ Piecť 10-12 minút. 4 bielka, 4 PL studenej vody, štipku soli, 4 PL cukru vyšľahať sneh natrieť na upečený koláč a dopiecť doružova. Je výborný, málo kalorický. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
KiRina Megaomacka na cestovinyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 salky cestoviny pre 3 osoby….uvarit a schladit studenou vodou Krabicka cca 140 g syrokremu, najlepsi je Syrovit Cierne korenie Morska sol Bazalka, najlepsie cerstva, prinajhorsom moze byt aj susena Mlieko na zriedenie 8 vacsich umytych sampinonov….surovych POSTUP PRÍPRAVY Vsetko okrem uvarenych cestovin do mixera a rozmixovat na sedohnedu, pomerne nevzhladnu polohustu hmotu, mala by mat konzistenciu ako kecup. Naliat na chladnejsie cestoviny a niecim ozdobit, staci trosku. Je to dobre jedlo hl. v lete, lebo je studene, a syte. Chutovo je uplne vynikajuce. …a tu cerstvu bazalku si na to urcite zozente. Moze byt aj mrazena. Ak date susenu, nemozete omacku pouzit hned, musela by v chlade aspoon 2 hodinky odstat. Odporucam vyskusat! cmuQ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 25.10.2009, 14:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tiramisu a la KiRi-tsunami blazenostiPOTREBNÉ PRÍSADY 2 kysle pochutkove smotany 2 200 gramove neochutene pomazankove masla (to su tie, co byvaju pazitkove, sunkove, chrenove a pod., ale vy kupte neochutene...v Kauflande a Lidli ich maju cca po 22 Skk jedno) 1 bal malych piskot 1,5 dl urobenej osladenej kavy {neska} s rumom {alcohol mozno vynechat} 150 g krystaloveho cukru 1 stuzovac slahacky 2 vanilinove cukry Horka cokolada na nastruhanie navrch POSTUP PRÍPRAVY Vsetok cukor+stuzovac slahacky vymiesame s pomazankovymi maslami, no nemusi byt rozpusteny. Do tortovej formy poukladame dva rady piskot, prvy normalne a druhy klobucikmi dolu do medzier v prvom rade. Lyzickou pooblievame s kavou s rumom. Velmi opatrne zmiesame natierkove masla so smotanami a vylejeme na piskoty. Rozotrieme a navrch nahusto nastruhame horku cokoladu. ...a teraz pride to najtazsie.............................. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 9.7.2012, 15:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
KiRina ČertovinaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg farebnej papriky, 1 kg paradajok, 1 kg cibule, 6 cilli papriciek, alebo pol flasticky chilli omacky, 2 PL mleteho cierneho korenia, 2 PL mletej cervenej papriky (sladkej) 1 PL mleteho chilli, 1 dl octu, 1,5 dl oleja, 5-6 zarovnanych PL soli, 15 PL cukru. POSTUP PRÍPRAVY Najprv vsetko pomelieme na masovom lynceku alebo jednoducho rozmixujeme tycovym mixerom vo velokom hrnci. Potom to varime 1 hodinu (premiesavame, aby sa nam nechytalo o dno)a nalejeme do flasiek, ktore postavime hore dnom a nechame vychladnut. Je to lahke a mimoriadne chutne. Hodi sa na chlebik i do varenia. Ked pride kamoska Martanka, zvykne k nejakemu pecivu s cimsi zosrotovat aj celu trojdecku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 26.11.2011, 15:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15) | << predošlé 1, 2 |