. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana D. (LaKiRi) ID 96750
.
Oblasť: Žilina
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 18.5.2009
Naposledy: 30.5.2020 16:11
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 15
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15)<< predošlé 1, 2

CUKROVINKY

Kandovaná pomarančová kôra podľa KiRi



POTREBNÉ PRÍSADY

šupky z 5-6 pomarančov, voda , kryštáľový cukor (300-400 g), práškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté šupky z pomarančov necháme namočené vo vode 5-7 dní najlepšie v chladničke. Vodu meníme aj 2x denne. Vodu potom scedíme, rozmočené šupky nakrájame na tenučké rezančeky, alebo maličké kocôčky (čím menšie), zasypeme kryštáľovým cukrom (je to asi 300-400 g) a dáme variť. Väčšinou netreba podlievať, lebo šupky samy pustia šťavu, ale ja zvyknem trochu podliať citrónovou šťavou z kupovaného koncentrátu. Treba variť na prudšom ohni, až kým sa tekutina celkom nevyvarí, trvá to zhruba 30-45 minút a netreba zabudnúť občas miešať. Po dovarení ich rozprestri na tácku a nechaj vychladnúť. Potom zasyp práškovým cukrom cez sitko a premiešaj. Ja ich nechávam sušiť aj 2-3 dni, no nie je to nevyhnutné. Pred skladovaním ešte raz zasypem práškovvým a premiešam. Uchovávajú sa v chladničke v uzatvárateľnej nádobe, napr. krabička od margarínu, či sedemdecka s vrchnákom na závit. Sú výborné do bábovky, muffiniek, hocakého koláča, dokonca aj samotné.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.4.2011, 23:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

KiRin tvarohovy z list. cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

1 listkove cesto, ½ kg tvarohu, ½ l mlieka, 18 dkg cukor, 1 vanilkový cukor, 1 zlatý klas, 4 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

Zlaty klas (alebo puding podla chuti) uvarit podla navodu, nechat trochu vychladnut, pridat 4 zltka, kryst. cukor, vanilkovy cukor a tvaroh, rozmixovať do hladka a vyliať na rozvaľkané lístkové cesto na plechu, do „vaničky.“
Piecť 10-12 minút.
4 bielka, 4 PL studenej vody, štipku soli, 4 PL cukru vyšľahať sneh natrieť na upečený koláč a dopiecť doružova.
Je výborný, málo kalorický.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

KiRina Megaomacka na cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

3 salky cestoviny pre 3 osoby….uvarit a schladit studenou vodou Krabicka cca 140 g syrokremu, najlepsi je Syrovit Cierne korenie Morska sol Bazalka, najlepsie cerstva, prinajhorsom moze byt aj susena Mlieko na zriedenie 8 vacsich umytych sampinonov….surovych

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetko okrem uvarenych cestovin do mixera a rozmixovat na sedohnedu, pomerne nevzhladnu polohustu hmotu, mala by mat konzistenciu ako kecup.
Naliat na chladnejsie cestoviny a niecim ozdobit, staci trosku.
Je to dobre jedlo hl. v lete, lebo je studene, a syte.
Chutovo je uplne vynikajuce.
…a tu cerstvu bazalku si na to urcite zozente. Moze byt aj mrazena. Ak date susenu, nemozete omacku pouzit hned, musela by v chlade aspoon 2 hodinky odstat.
Odporucam vyskusat! cmuQ

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 25.10.2009, 14:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tiramisu a la KiRi-tsunami blazenosti



POTREBNÉ PRÍSADY

2 kysle pochutkove smotany 2 200 gramove neochutene pomazankove masla (to su tie, co byvaju pazitkove, sunkove, chrenove a pod., ale vy kupte neochutene...v Kauflande a Lidli ich maju cca po 22 Skk jedno) 1 bal malych piskot 1,5 dl urobenej osladenej kavy {neska} s rumom {alcohol mozno vynechat} 150 g krystaloveho cukru 1 stuzovac slahacky 2 vanilinove cukry Horka cokolada na nastruhanie navrch

POSTUP PRÍPRAVY

Vsetok cukor+stuzovac slahacky vymiesame s pomazankovymi maslami, no nemusi byt rozpusteny.

Do tortovej formy poukladame dva rady piskot, prvy normalne a druhy klobucikmi dolu do medzier v prvom rade.
Lyzickou pooblievame s kavou s rumom.

Velmi opatrne zmiesame natierkove masla so smotanami a vylejeme na piskoty. Rozotrieme a navrch nahusto nastruhame horku cokoladu.

...a teraz pride to najtazsie..............................

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 9.7.2012, 15:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

KiRina Čertovina



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg farebnej papriky, 1 kg paradajok, 1 kg cibule, 6 cilli papriciek, alebo pol flasticky chilli omacky, 2 PL mleteho cierneho korenia, 2 PL mletej cervenej papriky (sladkej) 1 PL mleteho chilli, 1 dl octu, 1,5 dl oleja, 5-6 zarovnanych PL soli, 15 PL cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv vsetko pomelieme na masovom lynceku alebo jednoducho rozmixujeme tycovym mixerom vo velokom hrnci. Potom to varime 1 hodinu (premiesavame, aby sa nam nechytalo o dno)a nalejeme do flasiek, ktore postavime hore dnom a nechame vychladnut. Je to lahke a mimoriadne chutne. Hodi sa na chlebik i do varenia. Ked pride kamoska Martanka, zvykne k nejakemu pecivu s cimsi zosrotovat aj celu trojdecku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 26.11.2011, 15:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu