. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Želka G. (dzaja26) ID 80145
.
mimibazar.sk/dzaja26
Oblasť: Revúca
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.2.2009
Naposledy: 12.12.2021 21:14
Aktualizácia: 27.1.2015 19:40
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 55
RODINNÉ FOTOGRAFIE 84
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 29
NÁVODY 3
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 29 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>

KURACIE MÄSO A HYDINA

Kuracie špízy v marináde so zeleninou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Túto výbornú delikatesu ukuchtil môj manžel******************************************************************* ***** kuracie prsíčka alebo iný druh kuracieho mäska, prerastaná mäsová slaninka, cesnak, olej, citrón, kari, mrkva, soľ*** dva druhy mäsitej papriky, cibuľa, soľ, čierne korenie************************************* Ako príloha môže byť papriková omáčka alebo omáčka z jabĺk na kari *************************************** a samozrejme kovové ihly, podávame s ryžou alebo zemiakmi

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (5) posledné: 24.1.2011, 13:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

"Mrežovník" pani G.Oňovej



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento víken sme nemali chuť na žiadne čoko a plnky, tak som upiekla tento starodávny výborný koláčik. Niektoré ste ho videli v TV "Tajomstvo mojej kuchyne"++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Cesto:500 g polohrubej múky, 1 margarín, 150 g pr.cukru, 1 vanilka 100g kyslej smotany, 1 kypriaci, 2 vajcia Na plnku: 150g orechov, 1 akýkoľvek kompót / višne, slivky, marhule.../750 ml, 150 g džemu-takého aký je kompót, 1 Zlatý klas ***** ja som si plnku trochu upravila: slivky z 1 kompótu, šťavu z 2 fliaš, orechy som mala mleté a nie sekané a cesto som robila zo 600g múky a k tomu upravila aj ost.suroviny Nebol vôbec presladený, skôr príjemne kyselkavý.+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Foto síce nie je ostré, ale na chuti koláča to vôbec neubralo..........

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín si pripravíme úplne klasické cesto. Odoberieme 1/4 a ja som do nej zapracovala orechy, Gizka ich nasekané dala na vrch koláča. Túto časť s orechami som dobre schladila. Plech vystelieme papierom a zbytok cesta naň roztlačíme prstami namočenými vo vode - robila som to tak po prvýkrát, inak
vaľkám takéto cesto. Cesto som natrela domácim tentoraz dobre rozotierateľným slivkovým džemom
a naň uložila rozpolené slivky, ktoré som zaliala pripraveným pudingom zo šťavy, zl.klasu, a trošky sirupu
nie lekváru ako pani Gizka, môže sa žmýknuť citrón, ak sa vám zdá zmes sladká-podľa použitého džemu.
Odložené cesto nastrúhame na puding a dáme to celé piecť na 180 - 200°C takých 40 min / v pôvodnom recepte udávala 180 a 25 min - mne to bolo po 25 min ešte surové. Posypeme cukrom alebo ani nemusíme a po vychladnutí pokrájame. Teplý je podľa mňa ťažký a nezdravý aj keď chutný. My sme konzumovali studený a bol vynikajúci, príjemne lahodný. ++++++++++++++ Namiesto postrúhania cesta na vrch môžeme urobiť bežné mriežky. Takýmto spôsobom môžete spotrebovať aj mrazené ovocie do koláča. DOBRÚ CHUŤ.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 16.10.2010, 13:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Žemľovka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

upiekla som ju podľa ID33802 /Evulqa/ ja som ju robila z dvoch vianočiek, zmenila som akurát to, že jabĺčka neboli čerstvé, ale sterilizované nastrúhané z letných zásob a nedala som hrozienkáa pridala čoko ++++++je vynikajúca, všetkým odporúčam vyskúšať.................... moja je síce hodne roztečená, mali by byť vidieť vrstvy, no krájala som ju veľmi horúcu, tvarohovo-pudingový krém nebol ešte dostatočne stuhnutý, ale boli sme nedočkaví ++++++ aj foto je len tak ledabolo urobené, lebo aj ja som hneď chcela ochutnať, tak sorry za aranžmán

POSTUP PRÍPRAVY

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (12) posledné: 28.1.2011, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ovocný kysnutý koláč


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kysnuté cesto podľa mňa - ako pri buchtách, rôzne ovocie, ja som dala mrazené čučoriedky a jahody + klasická posýpka a vanilkový cukor************************************************************************* - poznáte ho všetky, klasická dobrôtka

POSTUP PRÍPRAVY

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (8) posledné: 23.5.2010, 16:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Buchty s domácim slivkovým lekvárom a posýpkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kysnuté cesto, domáci slivkový lekvár ešte varený v kotli asi pred 3rokmi u našich na dvore/to bola super romantika/, dá sa krájať ako typický od starej mamy/myslím lekvár/ nemá chybu, + posýpka******************************** Sú veľmi jemné******************************************************** Pre SOFIU som pridala do komentárov recept " od oka "

POSTUP PRÍPRAVY

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (13) posledné: 23.5.2010, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Punčová meninová


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Nie je to žiadne umelecké dielo ako tu máte poniektoré, len taká domáca tortička pre syna hudobníka, zloženie : 3 korpusy**z jedného urobený punč *** my neobľubujeme tie červené punčáky iba zo sirupu*** v reze je v postupoch***

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (12) posledné: 23.4.2010, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Perníčky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

podľa Klaudie ID 48843 chuťovo výborné ,moje prvé zdobenie, ktoré sa dá vložiť aj na stránku ........

POSTUP PRÍPRAVY

xxxxx

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (14) posledné: 30.11.2014, 18:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MLETÉ MÄSO

Sviatočná plnená roláda/na efektnú studenú misu



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg mletého bravčového pliecka /určite môže byť aj iný druh mäsa/**2,5 dl mlieka** soľ a korenie podľa chuti** vegeta**/ja som dala 2 zarovnané ČL soli + 1ČL vegety, trošku korenia / 200 g šunky**150 g plátkového taveného syra**pol téglika /asi 1 dl/ kyslej pochúťkovej smotany /alebo len kyslej/** olej na potretie plechu ************************************************************************************************* Zdroj: knižka receptov a rád zo Slovenky od p. Renáty Mišovej z Košíc

POSTUP PRÍPRAVY

Deň pred pečením mäso pomelieme, posolíme, okorením, ovegetujeme-nemusíme, pridáme mlieko
a dobre premiešame. Odložíme prikryté na noc do chladničky. Masu potom rozotrieme na čistú mokrú utierku /alebo na mokrú hrubšiu fóliu/ na hrúbku 1 - 1,5 cm, rozložíme na ňu plátky šunky, syr, pomocou
utierky zrolujeme a preložíme na vymastený plech. Povrch rolády potrieme polovicou smotany a dáme piecť asi na 1 hodinu. Počas pečenia podlejeme roládu trochou horúcej vody a ešte raz potrieme smotanou. Vvytvorí sa pekná kôrka.***************** Môžeme podávať teplé, so zemiakmi, ryžou a zeleninovou oblohou, alebo z úhľadne nakrájanej rolády pripravíme efektnú studenú misu / my ju takto máme najradšej /. V oboch prípadoch chutí výborne. *************************************************************************************

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 8.4.2010, 11:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Roláda v oplátke s karamelovou plnkou /ako štolverková/



POTREBNÉ PRÍSADY

4 ks veľké oplátky**1 žlté piškótové cesto**1 kakaové piškótové cesto** *PLNKA: 60dg kryštálový cukor** 1 Salko** 1 l mlieka** 4kopcovitéPL hrubej múky**2kopcovité PL hladkej múky**2 PL Solamylu** 1 a pol až 2 ks masla / maslo + Hera alebo Palmarin/

POSTUP PRÍPRAVY

Piškóty si môžete upiecť aj podľa svojho receptu. Ja som piekla na plechu o rozmeroch cca 38 x 29cm,
a to : Žltá piškóta****5 ks vajec**10 dg kryšt.cukor**10 dg práškový cukor**5 PL studenej vody/ dala som
3PL olej + 2PL vody /**16 dg polohrubej múky / vrátane 2 PL Solamylu /**1 kypriaci prášok *****Kakaovú
piškótu robíme obdobne, len pridáme 2 PL kakaa***
Postup prípravy: žĺtka s práškovým cukrom vymiešame do peny, pridáme olej a premiešame, pridáme
vodu, múku so solamylom a kypr.pr.**postupne zľahka vmiešavame vyšľahaný sneh s kryštálovým cukrom, štipkou soli a kvapkou citr.šťavy. Zmes dáme na plech vystlaný papierom na peč. a pečieme pri
180° C cca 20 min -odsledujeme podľa svojej rúry. Takto pripravená piškóta je hodne vysoká. Keď robím iné rezy, solamyl nedávam.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (40) posledné: 13.12.2013, 23:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Vynikajúce, prekladané zemiakové pagáče z kysnutého cesta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

kysnuté cesto, zemiaky, Hera *******. inšpirovala ma Lenka D. ID51295 sú fantastické

POSTUP PRÍPRAVY

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 24.1.2011, 14:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 29 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu