končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Želka G. (dzaja26) ID 80145 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) "Mrežovník" pani G.Oňovej[ recept č. 27160 zo dňa 17.5.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Tento víken sme nemali chuť na žiadne čoko a plnky, tak som upiekla tento starodávny výborný koláčik. Niektoré ste ho videli v TV "Tajomstvo mojej kuchyne"++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Cesto:500 g polohrubej múky, 1 margarín, 150 g pr.cukru, 1 vanilka 100g kyslej smotany, 1 kypriaci, 2 vajcia Na plnku: 150g orechov, 1 akýkoľvek kompót / višne, slivky, marhule.../750 ml, 150 g džemu-takého aký je kompót, 1 Zlatý klas ***** ja som si plnku trochu upravila: slivky z 1 kompótu, šťavu z 2 fliaš, orechy som mala mleté a nie sekané a cesto som robila zo 600g múky a k tomu upravila aj ost.suroviny Nebol vôbec presladený, skôr príjemne kyselkavý.+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Foto síce nie je ostré, ale na chuti koláča to vôbec neubralo.......... POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín si pripravíme úplne klasické cesto. Odoberieme 1/4 a ja som do nej zapracovala orechy, Gizka ich nasekané dala na vrch koláča. Túto časť s orechami som dobre schladila. Plech vystelieme papierom a zbytok cesta naň roztlačíme prstami namočenými vo vode - robila som to tak po prvýkrát, inak vaľkám takéto cesto. Cesto som natrela domácim tentoraz dobre rozotierateľným slivkovým džemom a naň uložila rozpolené slivky, ktoré som zaliala pripraveným pudingom zo šťavy, zl.klasu, a trošky sirupu nie lekváru ako pani Gizka, môže sa žmýknuť citrón, ak sa vám zdá zmes sladká-podľa použitého džemu. Odložené cesto nastrúhame na puding a dáme to celé piecť na 180 - 200°C takých 40 min / v pôvodnom recepte udávala 180 a 25 min - mne to bolo po 25 min ešte surové. Posypeme cukrom alebo ani nemusíme a po vychladnutí pokrájame. Teplý je podľa mňa ťažký a nezdravý aj keď chutný. My sme konzumovali studený a bol vynikajúci, príjemne lahodný. ++++++++++++++ Namiesto postrúhania cesta na vrch môžeme urobiť bežné mriežky. Takýmto spôsobom môžete spotrebovať aj mrazené ovocie do koláča. DOBRÚ CHUŤ. |
Lucia P. (Leaoki) ID 168687 (16.10.2010, 13:51) | |
dakujeme kraaaaaaaasne za sprostredkovanie fantastickeho receptiku,tak veru davno som nejedla taku dobrotu , myslim ze padne raz dva . Akurat sa mi zle trelo na vrch to zvysne cesto, tak sme s dcerkou vyvalkali mriezky, ale na chuti a dizajne to samoska neubralo. Hned preposielam ako typ dalsim maminaaam. Pozdravujem. Lucia |
|
ODPOVEDAŤ |
Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 (18.5.2010, 12:50) | |
Želka, my sme boli cez víkend rovnako naladedé , aj ja som ho robila ale čerešnový a včera som ho sem vložila . Ale s tvojími slivkami to tiež môže byť pecka . Je to naozaj super koláčik , úžasné cestíčko | |
ODPOVEDAŤ |
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (19.5.2010, 15:38) | ||
veru Heni, výborný koláčik, úžasné cetíčko ako píšeš, no hneď idem nakuknúť na ten tvoj čerešňový | ||
ODPOVEDAŤ |