. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Renáta I. (Dobrota) ID 41578
.
mimibazar.sk/dobrota
Oblasť: Trenčín
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.4.2008
Naposledy: 27.4.2024 6:47 DNES
Aktualizácia: 27.4.2024 6:47 DNES
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 16|2
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 34
RODINNÉ FOTOGRAFIE 2
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 5
RECEPTY 15
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15)<< predošlé 1, 2

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Vynikajúce zelené fazuľky



POTREBNÉ PRÍSADY

Viem, že ste tu viaceré zháňali recepty na zelené fazuľky, tak vkladám jeden, ktorý robievam už aspoň 20 rokov a má neuveriteľný úspech!! Pritom je neskutočne jednoduchý na suroviny aj čas. Tak vyskúšajte: Potrebujeme: zelené fazuľky, šľahačkovú smotanu, mčk, muškátový oriešok.

POSTUP PRÍPRAVY

1. Očistíme si fazuľky, konce odkrojíme, (kto chce, môže nakrájať na pár cm kúsky, ale nie je treba) a uvaríme v mierne osolenej vode - trvá to pár minút. Scedíme. (Vývar si môžete odložiť a zmraziť a použiť pri príprave polievok, omáčok...)

2. Dáme zovrieť smotanu - nevaríme, len necháme prísť k bodu varu, pridáme trochu mčk a trochu muškátového orieška. Ak môžete, nedávajte hotový mletý, ale nastrúhajte si z celého orieška. Ten rozdiel je neskutočný! Ja to robím tak, že si malým ostrým nožom "naškrabkám" 4-6 krát z celého orieška rovno do omáčky, podľa množstva jedla. Nesolíme!

3. Scedené fazuľky vložíme do smotany. HOTOVO :-))

4. Snažte sa "nevylepšovať" toto jedlo - nesolíme, nepridávame nič iné, uvidíte, že takto je to skvelé!!

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 16.1.2013, 13:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Falošná treska



POTREBNÉ PRÍSADY

1 majolka (alebo aj tatarka, ale ja dávam majolku), 1 tvaroh (250 g), 4 vajcia natvrdo, 2 cibule, 1 mrkva, 1 PL horčice, 1 ČL vegety, 1-2 zavináče - nie je podmienka, ale s nimi je to lepšie :-)

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu postrúhame najemnučko, pridáme ostatné pochutiny (tvaroh a vajcia postrúhame), dobre premiešame, aby sa všetko spojilo a dáme do chladu.
Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 2.8.2009, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Kukuricové smažienky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 vajce, 3 PL mlieko, 3 PL celozrnnej múky, polovička konzervy kukurice - bez nálevu, 55 g strúhaného čedaru (alebo iného syra, ale čedar tomu dáva lepší šmrnc :-)), soľ, mčk, olej na smaženie.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misky si dáme múku a pridáme rozšľahané vajíčko s mliekom. Riadne dohladka vymiešame. Primiešame kukuričku, syr, soľ a korenie.
Na panvici si rozpálime olej a doň vkladáme kôpky kukuricovej zmesi. Tak zo dve minútky opekáme z každej strany, alebo pokiaľ nechytia zlatohnedú farbu.
So šalátikom z čerstvej zeleniny a pohárom vína máte luxusnú večeru, s pivom a trenkami zase rýchlu chuťovku k telke :-))))
Je to výborné, rýchle, kto má rád kukuricu si určite pochutí....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

Domáce salko do kávy



POTREBNÉ PRÍSADY

2,35 dl vriacej vody, 55 g rastlinného tuku, 400 g cukru, 480 g odtučneného sušeného mlieka.

POSTUP PRÍPRAVY

Do mixéra nalejeme vodu, pridáme rastlinný tuk a cukor (kto chce, môže pridať aj trochu vanilkového cukru - nie je podmienka). Riadne rozmixujeme. Potom postupne, po malých dávkach (minimálne na štyrikrát!!) prisypávame sušené mlieko a zakaždým veľmi dôkladne premixujeme, kým je zmes dokonale hladká.
Skladujeme vo vzduchotesnej nádobe, v chlade - v chladničke vydrží aj niekoľko dní.
Je to výborné do kávy..... :-))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.7.2009, 15:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jahodové kocky



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 5 vajec; 5 PL práškového cukru; 2,5 PL oleja; 2,5 PL vody; 5 PL polohrubej múky; 1 prášok do pečiva. KRÉM: 1 l mlieka; 3 sáčky jahodového pudingu; 6 PL kryštálového cukru; 1 Palmarin. Okrem toho ešte: 2 balíčky kakaových BE-BE keksov; 2 šľahačky v prášku (urobiť podľa návodu).

POSTUP PRÍPRAVY

Upečieme cesto: Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, opatrne pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a na koniec tuhý sneh z bielkov.
Pečieme na vymastenom a pomúčenom plechu, ale lepšie je, ak máte papier na pečenie. Toto cesto sa trošku občas prichytáva.

Uvaríme krém: Z mlieka, cukru a pudingov uvaríme hustý krém. Po vychladnutí zmiešame s Palmarinom.
Na cesto natrieme polovicu krému, na to naukladáme tesne vedľa seba Be-Be keksy a na ne natrieme druhú polovicu krému.
Navrch navrstvíme šľahačku a nastrúhame čokoládu. (Ja som nemala, dala som Granko)

A ak navyše máte jahody (hoci len kompót), je super, keď ich dáte niekde dovnútra (napr na tie keksíky, alebo aj zamixovať do plnky...). Je to svieže a lahodné. Ale myslím, že aj bez nich to ujde

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 19.6.2012, 13:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu