končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15) | << predošlé 1, 2 |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Vynikajúce zelené fazuľkyPOTREBNÉ PRÍSADY Viem, že ste tu viaceré zháňali recepty na zelené fazuľky, tak vkladám jeden, ktorý robievam už aspoň 20 rokov a má neuveriteľný úspech!! Pritom je neskutočne jednoduchý na suroviny aj čas. Tak vyskúšajte: Potrebujeme: zelené fazuľky, šľahačkovú smotanu, mčk, muškátový oriešok. POSTUP PRÍPRAVY 1. Očistíme si fazuľky, konce odkrojíme, (kto chce, môže nakrájať na pár cm kúsky, ale nie je treba) a uvaríme v mierne osolenej vode - trvá to pár minút. Scedíme. (Vývar si môžete odložiť a zmraziť a použiť pri príprave polievok, omáčok...) 2. Dáme zovrieť smotanu - nevaríme, len necháme prísť k bodu varu, pridáme trochu mčk a trochu muškátového orieška. Ak môžete, nedávajte hotový mletý, ale nastrúhajte si z celého orieška. Ten rozdiel je neskutočný! Ja to robím tak, že si malým ostrým nožom "naškrabkám" 4-6 krát z celého orieška rovno do omáčky, podľa množstva jedla. Nesolíme! 3. Scedené fazuľky vložíme do smotany. HOTOVO :-)) 4. Snažte sa "nevylepšovať" toto jedlo - nesolíme, nepridávame nič iné, uvidíte, že takto je to skvelé!! Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 16.1.2013, 13:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
Falošná treskaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 majolka (alebo aj tatarka, ale ja dávam majolku), 1 tvaroh (250 g), 4 vajcia natvrdo, 2 cibule, 1 mrkva, 1 PL horčice, 1 ČL vegety, 1-2 zavináče - nie je podmienka, ale s nimi je to lepšie :-) POSTUP PRÍPRAVY Mrkvu postrúhame najemnučko, pridáme ostatné pochutiny (tvaroh a vajcia postrúhame), dobre premiešame, aby sa všetko spojilo a dáme do chladu. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 2.8.2009, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Kukuricové smažienkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 vajce, 3 PL mlieko, 3 PL celozrnnej múky, polovička konzervy kukurice - bez nálevu, 55 g strúhaného čedaru (alebo iného syra, ale čedar tomu dáva lepší šmrnc :-)), soľ, mčk, olej na smaženie. POSTUP PRÍPRAVY Do misky si dáme múku a pridáme rozšľahané vajíčko s mliekom. Riadne dohladka vymiešame. Primiešame kukuričku, syr, soľ a korenie. Na panvici si rozpálime olej a doň vkladáme kôpky kukuricovej zmesi. Tak zo dve minútky opekáme z každej strany, alebo pokiaľ nechytia zlatohnedú farbu. So šalátikom z čerstvej zeleniny a pohárom vína máte luxusnú večeru, s pivom a trenkami zase rýchlu chuťovku k telke :-)))) Je to výborné, rýchle, kto má rád kukuricu si určite pochutí.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Domáce salko do kávyPOTREBNÉ PRÍSADY 2,35 dl vriacej vody, 55 g rastlinného tuku, 400 g cukru, 480 g odtučneného sušeného mlieka. POSTUP PRÍPRAVY Do mixéra nalejeme vodu, pridáme rastlinný tuk a cukor (kto chce, môže pridať aj trochu vanilkového cukru - nie je podmienka). Riadne rozmixujeme. Potom postupne, po malých dávkach (minimálne na štyrikrát!!) prisypávame sušené mlieko a zakaždým veľmi dôkladne premixujeme, kým je zmes dokonale hladká. Skladujeme vo vzduchotesnej nádobe, v chlade - v chladničke vydrží aj niekoľko dní. Je to výborné do kávy..... :-)) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 25.7.2009, 15:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodové kockyPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 5 vajec; 5 PL práškového cukru; 2,5 PL oleja; 2,5 PL vody; 5 PL polohrubej múky; 1 prášok do pečiva. KRÉM: 1 l mlieka; 3 sáčky jahodového pudingu; 6 PL kryštálového cukru; 1 Palmarin. Okrem toho ešte: 2 balíčky kakaových BE-BE keksov; 2 šľahačky v prášku (urobiť podľa návodu). POSTUP PRÍPRAVY Upečieme cesto: Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, opatrne pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a na koniec tuhý sneh z bielkov. Pečieme na vymastenom a pomúčenom plechu, ale lepšie je, ak máte papier na pečenie. Toto cesto sa trošku občas prichytáva. Uvaríme krém: Z mlieka, cukru a pudingov uvaríme hustý krém. Po vychladnutí zmiešame s Palmarinom. Na cesto natrieme polovicu krému, na to naukladáme tesne vedľa seba Be-Be keksy a na ne natrieme druhú polovicu krému. Navrch navrstvíme šľahačku a nastrúhame čokoládu. (Ja som nemala, dala som Granko) A ak navyše máte jahody (hoci len kompót), je super, keď ich dáte niekde dovnútra (napr na tie keksíky, alebo aj zamixovať do plnky...). Je to svieže a lahodné. Ale myslím, že aj bez nich to ujde Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 19.6.2012, 13:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 15 (zobrazuje sa 11-15) | << predošlé 1, 2 |