. .. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Renáta I. (Dobrota) ID 41578
.
mimibazar.sk/dobrota
Oblasť: Trenčín
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.4.2008
Naposledy: 28.11.2020 9:21 DNES
Aktualizácia: 28.11.2020 9:21 DNES
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 20|2
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 34
RODINNÉ FOTOGRAFIE 2
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 5
RECEPTY 15
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

NÁTIERKY

Neskutočne lahodná nátierka bryndzová s cesnakom a mrkvou :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

125 g bryndza, 30 g maslo, 1 strúčik cesnaku, 150 ml kyslej smotany, 100 g nastrúhanej mrkvy, mčk.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky ingrediencie dobre zmiešame a dáme vychladiť na hodinku-dve, aby sa chute pekne spojili :-)
Recept som našla na FB, tam ho preniesli zo stránky nasliptov.sk. Nátierka je skutočne neodolateľná! Či už na čerstvom chrumkavom chlebíku, na jednohubkách alebo v miske ako dip k tortilkám.. Lahôdka!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 5.6.2014, 17:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Fantastické mäsko a la Studenková



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, citrónová šťava, vegeta, mletý zázvor, karí korenie šľahačková smotana, koňak, soľ, olej šampiňóny, mrkva, kukurica, pórik, paprika, rajčina,

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept som videla pred rokmi v telke - herečka Zdena Studenková ho pripravovala v jednej relácii o varení. Vravela, že je to výborný recept na chalupu - keď vie, že majú ísť, dá si toto mäso do pácu, a keď prídu na chatu, len ho dá piecť, a kým sa postará o ostatné, je navarené :-))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 161 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (61) posledné: 9.10.2016, 10:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

Rybacie guľky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Recept pochádza z Billy - pred dvomi rokmi mali kartičky s receptami na každý týždeň - toto je jeden z nich. U nás veľmi obľúbený... Takže potrebujeme: 300 g rybieho filé, 2 vajcia, 1 PL mileka, 1 menšia cibuľa, tuk na vyprážanie, hladká múka, 2 PL strúhanky, soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

1. Rybie filé podusíme, vykostíme a pomelieme spolu s očistenou cibuľou.
2. Pridáme jedno vajce, 1 PL strúhanky a hladkú múku. Osolíme a premiešame.
3. Zo smesi sformujeme kroketky, ktoré obalíme múkou, vajcom rozšľahaným s mliekom a strúhankou.
4. Vypražíme v rozpálenom tuku do červena.
5. Podávame s varenými zemiakmi, tatárskou omáčkou a šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 10.3.2010, 8:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Bábätko vo vani


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Pre švagrinkú k prvému bábätku

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirácia na MMB - ďakujem Martinke ID 44546 :-))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (22) posledné: 25.7.2012, 17:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Sterilizovaná slepačia polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 sliepka; mrkev; petržlen; celé korenie; soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Sliepku rozdelíme na 25 dkg kúsky. Po troch-štyroch kusoch dáme do pohára (7 dcl), pridáme mrkev, petržlen, korenie, soľ, dolejeme vodou asi 3-4 cm od vrchu, dáme viečko s červenou gumičkou a sterilizujeme dve hodiny.
Pri použití pridáme 1 liter vody, trocha vegety a prevaríme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (9) posledné: 18.6.2010, 17:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Sterilizovaná zabíjačková kapusta



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg pliecka; cibuľa; rasca; soľ; červená mletá paprika; kapusta.

POSTUP PRÍPRAVY

Na cibuľke osmažíme mäso, pridáme rascu, soľ, papriku a trochu dusíme.
Pridáme kapustu, trocha vody a dusíme 15 minút.
Horúce dáme do fliaš, použijeme viečko s červenou gumičkou a sterilizujeme dve hodiny.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 9.8.2009, 19:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Fazuľová konzerva s párkom



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg fazule; 1 kg paradajky; 1 kg papriky; 1 kg cibule; 1/2 kg párky; 1 deko; 2 dcl ocot; 2 1/2 dcl oleja; 20 dkg cukru; 2 PL sójová omáčka; feferóny podľa chuti.

POSTUP PRÍPRAVY

Fazuľu zvlášť uvaríme namäkko. Paradajky, papriky, cibuľu nakrájame a posypeme cukrom, preosiatym dekom, octom, olejom, sójovou omáčkou a všetko dusíme 20 minút. Potom pridáme uvarenú fazuľu a dusíme ešte 5-10 minút.
Sterilizujeme.
P.S.: Ak sa čudujete, kde sú párky :-)) tak nie sú napísané preto, lebo u nás sa to zvyklo zasterilizovať takto bez párkov a a tie sme si pridávali čerstvé uvarené do prihriatej konzervy. Ale kto chce, môže si ich pridať rovno do konzervy a zasterilizovať to tak. Párky sú však citlivé na teplo - všimnite si, aké sú napr. v konzerve "trenčiansky párok s fazuľou", také mazľavé, bez skusu.... Preto sme to robili radšej takto a bolo to vážne výborné :-))
No a pokiaľ ide o feferónky - tie sme nedávali, ale dospelí si jedlo "doštipľavili" podľa chuti rovno na tanieri

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 18.8.2009, 7:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Príloha zo zelených fazuliek



POTREBNÉ PRÍSADY

Mám jeden recept na prílohu, ktorý vyzerá veľmi zaujímavo. UPOZORNENIE: Osobne som ho ešte nerobila, ale nejakú dobu sa už naň chystám :-)) Takže, ak by ho náhodou niekto skúšal, tak môžete dať prípadne vedieť, či to chutí, či je to jedlé :-)) SUROVINY: 400 g zelených strúčikov, 2 PL oleja, 150 ml vody, 1 kocka zeleninového bujónu, 3 strúčiky cesnaku, 1/2 ČL cukru, 1/2 ČL strúhaného zázvoru, 3 PL sójovej omáčky, 100 ml bieleho vína, 1,5 ČL solamylu, štipka soli aj korenia.

POSTUP PRÍPRAVY

Fazuľky umyjeme, odkrojíme konce a sprudka opečieme na oleji. Prilejeme 100 ml vody, v ktorej sme rozmiešali kocku zeleninového bujónu, prelisovaný cesnak, cukor, zázvor a SO. Necháme povariť asi 10 minút. V 50 ml vody, čo nám ostala, rozmiešame solamyl a za stáleho miešania prilejeme k fazuľkám. Potom prilejeme víno a necháme prejsť varom. Nakoniec dochutíme soľou a korením.
Podávame k mäsu (kotletám, medajlónkam, a pod.) so zemiakmi. Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 24.8.2012, 23:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

STRUKOVINY

Zelené fazuľky trochu netradične



POTREBNÉ PRÍSADY

Ešte raz k zeleným fazuľkám. Viem, že toto nie je práve diétny recept, ale je to fajn. Kto má rád podobné chute, bude sa mu to páčiť. Je to EXTRÉMNE jednoduché:

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarené fazuľky posypeme na masle opraženou strúhankou. Hotovo :-))
(Poznáte to niektorá?)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (4) posledné: 10.3.2010, 8:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

PIMS



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept pochádza z čias, keď som žila v Británii. Na slnečné nedeľné popoludnia, ktoré sme trávili v záhrade, sme si okrem iných dobrôt pre deti, pripravovali aj túto pre dospelých. Potrebujeme: ovocie, vodku, minerálku.

POSTUP PRÍPRAVY

Akékoľvek ovocie (riaďte sa svojimi chuťami, aby to pre vás bolo dobré) nasekajte na drobné kúsky alebo kúsky hltu, dajte do väčšej nádoby. Zalejte vodkou a dolejte minerálkou. Ten pomer by mohol byť tak 1 diel vodky a dva diely minerálky. Samozrejme, záleží na chuti a dostupných zásobách :-))

Podávame v pohároch na šampanské (nie flauty, ale také tie široké, viete, čo myslím :-)) - pokiaľ máte napríklad hostí a chcete, aby to "trochu vyzeralo", s koktejlovou lyžičkou alebo lyžičkou na bowle. Prípadne aj s dezertnou vidličkou. Pokiaľ to máte len tak pre seba, pokojne si to dajte do misiek a vezmite si obyč lyžičky. Z toho sa nestrieľa, že :-)) Celé to pojedáme / popíjame.

Má to byť také akurát - ani nie priveľmi husté ako šalát, ani riedke samá voda, ale také "bowlové. Aby ovocie plávalo, ale aby nebolo úplne stratené :-))

Je to dobré, osviežujúce, oplatí sa podávať chladené a so skôr mäkšími druhmi ovocia.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.7.2009, 7:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 15 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
© 2004-2020 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Kontakt