. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

saska z. (saskazimova) ID 229310
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 9.1.2012
Naposledy: 15.1.2019 8:29
Aktualizácia: 14.1.2012 22:15
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 6
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 27
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 27 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Což takhle dát si špenát :)



POTREBNÉ PRÍSADY

mrazený špenát + cibuľka + šľahačková smotana + cesnak + soľ + zeleninový bujón + mleté čierne korenie + zemiaky + vajce + párky + mlieko + maslo + olej + múka

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP

-na oleji osmažíme polovicu cibuľky nakrájanej na kocky do sklovita
-vložíme mrazený špenát a pražíme, kým sa pekne nespustí, podlejeme troškou vody
-posolíme, okoreníme a vložíme pretlačený cesnak
-vložíme 1 zeleninový bujón
-po 10 minútach vlejeme šľahačku, do ktorej sme rozšľahali 1PL múky na zahustenie
-premiešame, 5 minút povaríme a odstavíme

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 20.2.2012, 15:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Hlivový paprikáš



POTREBNÉ PRÍSADY

hliva ustricová (ja kupujem v takom papierovo drevenom košíku v Bille) + soľ + zeleninový bujón + mleté biele korenie + cibuľa + olej + bobkový list + šľahačková smotana + mletá rasca + múka + olej + biele víno + citrónová šťava

POSTUP PRÍPRAVY

Hliva ustricová je veľmi zdravá a kedže ju nikde do varenia nepoužívame, tak robíme aspoň toto jediné jedlo, v ktorej sa hliva vyskytuje ako hlavná surovina.

POSTUP:

- na oleji rozpálime polovicu cibule pokrájanej na drobučko a speníme do sklovita
- pridáme na plátky alebo rezenčeky pokrájanú hlivu (komplet celú, so všetkým, čo je v balení)
- posolíme a pokoreníme, pridáme rascu, bobkový list
- prykryjeme a dusíme 30 minút

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.2.2012, 20:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Vianočná kapustnica



POTREBNÉ PRÍSADY

1x kyslá kvasená kapusta + 0,5l kapustová voda (predávajú v Bille aj v tesco v pol litrových fľaškách a dáva to kapustnici úúúúžasnú kyslú chuť) + 6x sušené slivky + 1x malý paradajkový pretlak + 1x jablko + fliačky + kyslá smotana + 5x cesnak + sladká mletá paprika + mletá rasca + soľ + 4x zeleninový bujón + 4x bobkový list + olej + polovica cibule + 2x klobása (výborná a osvedčená do kapustnice - t.j. dostatočne ale nie príliš masná a primerane korenistá je eliášova klobása, majú ju v Bille) + 200g bravčové mäso (najlepšia je zmes na guláš, čo majú naporcovanú na táckach v Bille) + 2 hrubé plátky údeného mäska (krkovička, stehno...) + soľ + mleté čierne korenie + štipľavá červená paprika + hrsť sušených húb + mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Túto vianočnú kapustnicu podľa starého rodinného receptu nerobievame iba na Vianoce, pretože na to je až príliš dobručká :) robíme ju často, možno aj viac ako raz za mesiac. A zjeme jej za víkend celý veľký hrniec. Niekedy pridávame aj bielu fazuľku, inokedy zemiaky.


POSTUP:

- na rozpálenom oleji opražíme polovicu cibule nakrájanej na maličké kocky
- keď zosklovatie, pridhodíme jednu klobásu, nakrájanú na hrubšie kolieska a necháme popražiť
- druhú klobásu prekrojíme na polovicu a hodíme do hrnca

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 19.2.2012, 23:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Ruské vajce po domácky



POTREBNÉ PRÍSADY

vajcia + sterilizované uhorky + suchá saláma + červená paprika + parížsky šalát + zemiakový šalát + diabolský šalát + majonéza + tatarka

POSTUP PRÍPRAVY

Milujeme ruské vajcia, ale ich kvalita a cena sa úmerne menia :) tým horším smerom, takže si ho robíme prosto doma sami - je to otázka pár minút, žial, aj to spapanie je otázkou rovnako pár minút :)

POSTUP:

- uvarímme si vajíčka na tvrdo
- papriku nakrájame na rezance
- uhorku nakrájame na plátky
- šaláty, majonézu a tatarku zmiešame v miske a zmes dáme do taniera alebo misky

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 27.9.2012, 17:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Margotkovo - punčové muffinky



POTREBNÉ PRÍSADY

1 šľahačková smotana + 2 vajcia+ 2 šálky polohrubej múky + 1 hrnček kryštálový cukor + 1 vanilkový cukor + 1 kypriaci prášok + punčová aróma + citrónová šťava + 2x veľká margotka + strúhaný kokos + 1 jabĺčko + zavarené višne + hrozienka + marmeláda (najlepšia je nejaká pikantná, ja dávam ríbezľovú alebo jahodovú) + čokoláda (akákoľvek, akú doma máte, ja dávam také tie ľadové čokoládky, čo sa predávajú v tom špicatom sáčku)

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto muffinky môžete urobiť klasicky do formičiek, ale už som to robila aj ako klasickú bábovku do bábovkovej formy keď som zistila, že nemám papierové košíčky :)

POSTUP:

- vajcia vymiešame do penista s cukrom
- prilejeme smotanu
- za stáleho miešania vsypeme múku, vanilku a kypriaci prášok
- pridáme punčovú arómu a pár kvapiek citrónovej šťavy

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 7.10.2012, 14:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Zeleninový šalát ala vitamínová bomba



POTREBNÉ PRÍSADY

ľadový šalát + baby listový špenát + mrkva + paradajka + olivy + biela fazuľka v konzerve + sterilizovaný cícer + pór + cukina + kukurica + vajce+ balkánsky syr + zelená paprika+ tuniak vo vlastnej šťave + olivový olej + bylinková soľ + šalátové korenie + balzamikový ocot + citrón + slnečnicová semiačka + ľanové semiačka + cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Tento šalátik je výborným zdrojom vitamínu a v lete nám častokrát slúži ako hlavné jedlo - stačí, ak si k nemu dáme nejaké pečivo a plne zasýti aj hladošov.

POSTUP:

- misu na šalát vymastíme olivovým olejom a vytrieme cesnakom
- ľadový šalát natrháme na kúsky
- špenát a papriku narežeme na rezance
- zelenú aj bielu časť póru narežeme na tenké kolieska a tie rozoberieme na jednotlivé prstienky

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

PREDJEDLÁ

Zeleninové košíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

lístkové cesto + svieže šampiňóny + pór + camambert (kupujem ten v žlto-zelenom obale v Lidl) príp. plesnivec či iný syr s plesňou alebo používam nivu + kečup + francúzsky dressing + červená paprika + biele korenie + rozmarín + soľ + formičky na puding (sú to také tie maličké formičky, ktoré sú ako na tortu so zúbkovým okrajom, ale môžete použiť akékoľvek, aké máte, ja používam tieto: http://www.makro.sk/e_shop/detail/54435-formicka-babovka-11cm-6ks) + olej + múka

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je jedno z jedál, ktoré vyzerá veľmi efektne, keď ho pekne naservírujete, je hotové veľmi rýchlo a chutí každému bez rozdielu. Hodí sa ako slávnostné raňajky alebo ako predjedlo pre hostí.

POSTUP:

- vyvaľkáme si lístkové cesto
- vykrojíme kruh napr. hnčekom alebo nejakou miskou
- formu si vymastíme olejom a vysypeme múkou
- do formičky vložíme cesto a pritlačíme okolo okrajov

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.12.2018, 8:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Flambované hrušky s medom a tvarohovo-škoricovým krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

hruška + rum + cukor + med + tvaroh + orechy + biely jogurt + vanilkový cukor + škorica + čokoládový toping

POSTUP PRÍPRAVY

- hrušku rozkrojíme, vykrojíme jadrovník, a nakrájame na hrubšie plátky
- na panvicu nasypeme cukor a rozpálime, vlejeme rum
- keď je cukor stopený, vložíme hrušku a opečieme z oboch strán
- vyberieme na tanier
- v miske si rozmiešame tvaroh s jogurtom, vsypeme škoricu, vanilkový cukor a med (ja si ho nechám vždy ohriať v mikrovlnke, aby tiekol a mal dobrú konzistenciu na vmiešanie do masy)
- tvarohovú zmes nalejeme na hrušky
- do sáčku si dáme orechy a trochu ich rozbijeme tĺčikom
- posypeme orechami ovocie

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.2.2012, 22:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Pórková polievka s mletým mäsom



POTREBNÉ PRÍSADY

pór + mleté mäso (ja kupujem ten malý balíček mletého mäsa mix v Bille)+ olej + mletá červená sladká paprika + zeleninový bujón + soľ + mleté biele korenie + paradajkový pretlak + paradajka + zelená svieža paprika + cesnak + chilly + mletá rasca + cibuľa

POSTUP PRÍPRAVY

Táto polievočka je pre tých, ktorí majú radi chuť pórku, lebo táto je tejto chuti plná :)
Navyše je veľmi rýchla a super človeka vyhreje a zasýti.

POSTUP:

- na oleji si osmažíme polovicu cibuľky do sklovita
- nakrájame na kolieska celý pór, aj zelenú časť, aj bielu časť a kolieska rozoberieme na jednotlivé prstence, paradajku a papriku nakrájame na drobnoo a všetko vhodíme ku cibuli, podlejeme trochou vody a 10 minút dusíme pod pokrievkou
- potom vložíme umyté mleté mäsko a necháme zbelieť, rozoberieme varechou na malé kúsky

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vianočný koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g polohrubá múka + 300 g kryštálový cukor + štamperlík rumu + vanilkový cukor + hrsť sekaných orechov + 2 vajcia + 1 dcl olej + 1 dcl studená voda + 1 prášok do pečiva + sušené slivky + sušené marhule + hrozienka + kandizovaný pomaranč + biela poleva + cukrárenské perličky alebo iné ozdoby + škorica + sušený zázvor + strúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

Tento koláč je plný vianočných vôní a chutí, robíme ho na Vianočný stôl a aj preto je vždy pekne ozdobený. Vydrží aj dva týždne a stále je chutný a dobrý.

POSTUP:

- do misky preosejeme múku, cukor, rozbijeme vajcia, vlejeme olej a vodu a mixérom alebo metličkou ušľaháme
- pridáme vanilku, zázvor, prášok do pečiva, orechy a rum
- vmiešame
- pridáme nasekané sušené slivky, nasekané sušené marhule, kandizovaný pomaranč a hrozienka

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 27 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu