
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POLIEVKY |
saska z. (saskazimova) ID 229310 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Vianočná kapustnica[ recept č. 46206 zo dňa 19.2.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1x kyslá kvasená kapusta + 0,5l kapustová voda (predávajú v Bille aj v tesco v pol litrových fľaškách a dáva to kapustnici úúúúžasnú kyslú chuť) + 6x sušené slivky + 1x malý paradajkový pretlak + 1x jablko + fliačky + kyslá smotana + 5x cesnak + sladká mletá paprika + mletá rasca + soľ + 4x zeleninový bujón + 4x bobkový list + olej + polovica cibule + 2x klobása (výborná a osvedčená do kapustnice - t.j. dostatočne ale nie príliš masná a primerane korenistá je eliášova klobása, majú ju v Bille) + 200g bravčové mäso (najlepšia je zmes na guláš, čo majú naporcovanú na táckach v Bille) + 2 hrubé plátky údeného mäska (krkovička, stehno...) + soľ + mleté čierne korenie + štipľavá červená paprika + hrsť sušených húb + mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Túto vianočnú kapustnicu podľa starého rodinného receptu nerobievame iba na Vianoce, pretože na to je až príliš dobručká :) robíme ju často, možno aj viac ako raz za mesiac. A zjeme jej za víkend celý veľký hrniec. Niekedy pridávame aj bielu fazuľku, inokedy zemiaky. POSTUP: - na rozpálenom oleji opražíme polovicu cibule nakrájanej na maličké kocky - keď zosklovatie, pridhodíme jednu klobásu, nakrájanú na hrubšie kolieska a necháme popražiť - druhú klobásu prekrojíme na polovicu a hodíme do hrnca - vhodíme mäso nakrájané na kocky a opražíme, aby sa zatiahlo do biela - pridáme sladkú mletú papriku a rascu - pridáme nakrájanú kapustu a podusíme 10 minút - prilejeme vodu, jabĺčko rozkrojené na polovicu, slivky, bobkové listy, strúčky cesnaku prekrojené na polovicu a sušené huby - údené mäsko nakrájame na kocky a vsypeme do polievky - vlejeme celý pretlak a asi 3 dl kapustovej vody - osolíme, okoreníme, vložíme bujóny a zakryjeme - varíme s občasným dolievaním vody aspoň 1 a pol hodiny - finálne dochutíme (soľ, štipľavá paprika, kapustová voda) - podávame s kyslou smotanaou na vrchu a s fliačkami pod polievkou Keď dovaríte, vyberte z polievky jablko, slivky a ak sa dá, aj cesnak. Taktiež odporúčam variť deň pred servírovaním, úplne inak sa rozložia a premiešajú chute, nepodávajte čerstvo uvarené, lebo sa bude zdať nedochutená. |
František O. (ferino 59) ID 110959 (19.2.2012, 23:05) |
Saska hodina pred polnocou a ja slintám -tak mi treba už dávno som mala byt v posteli-polievočka super ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |