. .. .. .. .. .. .
. .

Vianočná kapustnica - RECEPT 46206

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 229310 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Vianočná kapustnica


[ recept č. 46206 zo dňa  ]


Vianočná kapustnica


POTREBNÉ PRÍSADY

1x kyslá kvasená kapusta + 0,5l kapustová voda (predávajú v Bille aj v tesco v pol litrových fľaškách a dáva to kapustnici úúúúžasnú kyslú chuť) + 6x sušené slivky + 1x malý paradajkový pretlak + 1x jablko + fliačky + kyslá smotana + 5x cesnak + sladká mletá paprika + mletá rasca + soľ + 4x zeleninový bujón + 4x bobkový list + olej + polovica cibule + 2x klobása (výborná a osvedčená do kapustnice - t.j. dostatočne ale nie príliš masná a primerane korenistá je eliášova klobása, majú ju v Bille) + 200g bravčové mäso (najlepšia je zmes na guláš, čo majú naporcovanú na táckach v Bille) + 2 hrubé plátky údeného mäska (krkovička, stehno...) + soľ + mleté čierne korenie + štipľavá červená paprika + hrsť sušených húb + mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Túto vianočnú kapustnicu podľa starého rodinného receptu nerobievame iba na Vianoce, pretože na to je až príliš dobručká :) robíme ju často, možno aj viac ako raz za mesiac. A zjeme jej za víkend celý veľký hrniec. Niekedy pridávame aj bielu fazuľku, inokedy zemiaky.


POSTUP:

- na rozpálenom oleji opražíme polovicu cibule nakrájanej na maličké kocky
- keď zosklovatie, pridhodíme jednu klobásu, nakrájanú na hrubšie kolieska a necháme popražiť
- druhú klobásu prekrojíme na polovicu a hodíme do hrnca
- vhodíme mäso nakrájané na kocky a opražíme, aby sa zatiahlo do biela
- pridáme sladkú mletú papriku a rascu
- pridáme nakrájanú kapustu a podusíme 10 minút
- prilejeme vodu, jabĺčko rozkrojené na polovicu, slivky, bobkové listy, strúčky cesnaku prekrojené na polovicu a sušené huby
- údené mäsko nakrájame na kocky a vsypeme do polievky
- vlejeme celý pretlak a asi 3 dl kapustovej vody
- osolíme, okoreníme, vložíme bujóny a zakryjeme
- varíme s občasným dolievaním vody aspoň 1 a pol hodiny
- finálne dochutíme (soľ, štipľavá paprika, kapustová voda)
- podávame s kyslou smotanaou na vrchu a s fliačkami pod polievkou

Keď dovaríte, vyberte z polievky jablko, slivky a ak sa dá, aj cesnak. Taktiež odporúčam variť deň pred servírovaním, úplne inak sa rozložia a premiešajú chute, nepodávajte čerstvo uvarené, lebo sa bude zdať nedochutená.
<< sasko | Vianočná kapustnica | Hlivový paprikáš >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
František O. (ferino 59) ID 110959 (19.2.2012, 23:05)
Saska hodina pred polnocou a ja slintám -tak mi treba už dávno som mala byt v posteli-polievočka super (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu