končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 27 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY |
" Ruské " vajíčko s diabolským šalátom po domácky :o) - pre 4 osobyPOTREBNÉ PRÍSADY 30dkg diétna saláma v celku, 2-3 zavárané uhorky, 1 cibuľa, 4-5 zaváraných feferóniek podľa chuti, 1 kyslá smotana, 3polievkové lyžice majónézy, práškový cukor, 2-3 polievkové lyžice horčice, 2-3 polievkové lyžice kečupu, soľ, čierne korenie, 2 druhy salámy na ozdobenie, 4 vajcia POSTUP PRÍPRAVY 1., Vajíčka si uvaríme na tvrdo. 2., diétnu salámu si nakrájame na tenké prúžky / nie moc, aby sme ju aj cítili /. Zavárané uhorky nakrájame úplne nadrobno. rovnako aj cibuľu. Všetko dáme do misy. Pridáme na drobno nakrájané feferónky, dajte najprv len 3 a potom podľa chuti pridajte ďalšie. Ak nemáte radi ostrú chuť, nemusíte ich tam dávať, šalát je super aj bez nich. 3., do surovín primiešame 1 kyslú smotanu, majonézu, horčicu, kečup, osolíme a okoreníme. Všetko spolu premiešame. Ak sa Vám zdá byť masa tuhá, môžete pridať šťavu z uhoriek, ale nie je to nutné. Ak je chuť ostrá a zdá sa Vám byť kyslastá od horčice a smotany, pridajte trocha práškového cukru / nebojte sa :o) /. Všetko spolu premiešame. 4., šalát je najlepší na ďalší deň, ak Vámv ydrží :o) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 26.11.2010, 16:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Perfektný RYŽOVÝ NÁKYPPOTREBNÉ PRÍSADY 350g ryže, 110g práškového cukru, 100g masla, 3 vajcia, 1 liter mlieka, maslo na vymastenie a strúhanka na vysypanie formy POSTUP PRÍPRAVY Ryžu opláchneme a uvaríme ju v mlieku do mäkka - nezabudnite stále miešať, aby neprihorela! Uvarenú mäkkú ryžu dáme vychladiť. Maslo + cukor + žĺtka spolu vymiešame do penista a vmiešame do vychladnutej! ryže. Z bielok vyšľaháme sneh a jemne vmiešame do ryžovej masy. Vylejeme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča-formy. Pečieme cca 1/2 hodinu pri teplote 180 stupňou. Podávame podľa chuti s kompótom, alebo poliate sirupom / mňam /. Nakoľko nám ostal už len konček, nepodarilo sa mi lepšie foto. Ale doteraz sa mi nepodarilo ani také :o). Dobrú chuť, Tímea ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (9) posledné: 10.1.2010, 10:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
FANTASTICKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČPOTREBNÉ PRÍSADY ja som robila z dvojitej dávky!!!! - čiže všetko x 2, ingrediencie na 1 dávku: 500 g tvarohu, 150 g práškový cukor, 120 g masla, 1 polievková lyžica maizeny, 2 polievkové lyžice krupice, 3 celé vajcia, 1 balík prášku do pečiva, 1/2 balíka vanilínového cukru, 1 balík hrozienok ozdobenie podľa fantázie - ja som nastrúhala horkú čokoládu a ozdobila šľahačkou POSTUP PRÍPRAVY Ja som tento koláč robila z dvojitej dávky, lebo inak je to cesto nízke a nevyznie tak pekne, lepšie vynikne aj chuť... 1., vymiešame cukor, maslo a žĺtka do penista - aspoň 3-5 minút mixérom /. Keď je to všetko dobre vymiešané pridáme ostatné ingrediencie okrem bielka. Všetko opäť dobre vymiešame a premiešame mixérom. 2., bielky vyšľaháme a jemne vmiešame do pripravenej masy. 3., vylejeme do vymastenej a krupicou vysypanej tortovej formy. Pečieme pri cca 160-180 stupňoch cca 60-80 minút. Keď pichnete špáratkom dnu, nesmie sa tvaroh lepiť na špáratko! 4., !!!!! Pozor nezľaknite sa, povrch zhnedne!!!!! nechutí to zle, urobí to len takú kôrku :o))) 5., ozdobiť podľa fantázie, ja som len nastrúhala horkú čokoládu a ozdobila som pri servírovaní podľa chuti šľahačkou...je to len na Vašej fantázii. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 13.9.2009, 21:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Lievance a ´la NIGELLAPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Milujem jednoduché recepty, hlavne rýchle a ľahké. Tento mám odskúšaný, vrelo odporúčam. Fantastické rýchle raňajky alebo mňamky olovrant nielen pre deti, ale pre mlsné jazýčky. Nie som talent na koláče, ako moja sestra Tímea, ale zato viem sladkosťami tiež potešiť :o) nielen deti, ale aj chlapov v rodine. A verte - tí sú mlsní dosť :o))) POSTUP PRÍPRAVY Lievancová zmes 600 g hladkej múky 3 lyžice kypriaceho prášku 2 lyžice sódy bikarbóny 1 lyžička soli 40 g vanilkového alebo kryštálového cukru V uzavretej nádobe zmiešame všetky suroviny Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Podarila sááááá - TORTA PRSIA s prekvapením :o))POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 250g hladká múka, 1 prášok do pečiva, 4 vajíčka, 240 g práškového cukru, 150 ml oleja, 100 ml horúcej vody, kakao + alkohol do " vajíčka / od kinderka PLNKA: fľaša jahodového džemu, 350g masla, 200g čokolády na varenie, ovocie - ja som dala banány MODELOVACIA HMOTA z marshmalow cukríkov : http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1827 - ja som pre istotu robila z dvojitej dávky + Solamyl + kakao POSTUP PRÍPRAVY CESTO som urobila podľa tohto receptu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5760 + aj návod ako ísť na tortu :o)) Vychladnuté cesto prekrojíme a natrieme džemom - ja milujem kombináciu jahodového džemu a čokoládovej plnky. Natrieme čoko krémom a poukladáme ovocie, potom postup podľa návodu v recepte na cesto. ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, necháme vychladiť na izbovú teplotu. Maslo si vyšľaháme do peny a zašľaháme čokoládu. Netreba prisladzovať, je to akurát. Nechutnajte to, lebo inak Vám neostane na tortu!!!! :O)) MODELOVACIA HMOTA: postupujeme podľa návodu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=1827 Ja som si cukríky rozstrihla na 2 časti - bielu a ružovú a urobila som 2 hmoty. Nevadí ak na bielej časti ostane aj trocha ružovej, aspoň je to prirodzenejšia farba tela...Do ružovej som pridala aj trocha červeného farbiva z tuby / tá ktorá je určená na ozdobovanie, ale netreba to.../ Potom si hmotu rozvaľkáme na Solamyle / potom sa to tak nelepí /...dajte si ho aj na valček, pôjde to ľahšie. Vyvaľkané "cesto" sa ľahko trhá, ak môžete radšej si zavolajte pomoc. Vyvaľkajte si hmotu na veľkú časť, aby prekryla celú tortu a kraje odrežte. Predtým ako budete hmotu dávať na tortu ju potrite čoko krémom, alebo aspoň džemom!!! Odporúčam krémom... Z bielej časti som urobila telo, z ružovej top a hnedej dvorce a bradavky. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (9) posledné: 27.10.2010, 21:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
FANTASTICKÝ ČOKOLÁDOVÝ KOLÁČPOTREBNÉ PRÍSADY recept je z časopisu Dobré jedlo 12 / 2008 strana 16-17 - super ľahký a rýchly, finančne nenáročný 300g horkej čokolády / ja dávam čokoládových mikulášov, vajíčka,...atď čoho je po sviatkoch vždy príliš veľa a apoň sa to spotrebuje :o)) / 150g masla 5 vajec 100g práškového cukru 100g hladkej múky tuk na vymastenie a hrubú múku na vysypanie formy Na polevu: hotovú polevu v sáčku alebo 100g tmavej čokolády 30g stuženého tuku / ja dávam do misky nad parou roztopiť čokoládu, maslo a trocha mlieka, podľa potreby pridám granko / POSTUP PRÍPRAVY 1., čokoládu nalámeme na menšie kúsky, maslo rozkrájame a rozpustíme v hrnci pri miernej teplote. Necháme vychladnúť / ja dávam hrniec vychladnúť do studenej vody a premiešavam / a primiešame žĺtky, cukor a preosiatu múku / najlepšie mixérom /. Nakoniec primiešame do tuha vyšľahaný sneh z bielkov. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 21.6.2011, 14:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Krehký kurací GYROS a domáce tortilyPOTREBNÉ PRÍSADY pre 4 osoby: Mäso - 750g kuracích rezňov z pŕs, 1/2 citróna, 1/2 lyžičky sušeného tymiánu, 1 lyžička sušeného oregana, soľ, čierne mleté korenie, 50ml olivového leja, 5 strúčikov prelisovaného cesnaku, 3 polievkové lyžice kečupu / pretlaku /, 3 cibule nakrájané na kolieska, Šalát - menšia hlávka čínskej kapusty, 3 paradajky, 1 veľká farebná paprika, kelímok smotany, 4 strúčiky prelisovaného cesnaku, placky a la tortily - 4 hrnčeky hladkej múky, 1 1/2 hrnčeka vody, soľ, 1/2 sáčka prášku do pečiva, hladká múka na pomúčenie POSTUP PRÍPRAVY Príprava mäsa: 1., prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na renzančeky. Pripravíme si marinádu - vytlačíme si šťavu z citróna, pridáme bylinky, soľ, korenie, prelisovaný cesnak a olivový olej. POtom do marinády vložíme nakrájané mäso a dobre premiešame, aby sa marináda dostala všade. Necháme minimálne 30 minút odležať v chlade / najlepšie cez noc /. 2., mäso tesne pred prípravou necháme odkvapkať cez sitko / šťavu si môžeme nechať na iné dobroty :o) /, zprudka ho opečieme do chrumkava zo všetkých strán. Hotové mäso si necháme odložené bokom na vyhriatom mieste. Vo výpeku si osmahneme na kolieska nakrájanú cibuľu do sklovita, keď je cibuľa hotová pridáme kečup / prípadne pretlak / a osmahnuté mäso. Všetko spolu premiešame. Príprava šalátu: Čínsku kapustu si umyjeme / ako všetko ostané :o)) / a pokrájame na jemné prúžky, rovnaký postup použijeme aj na papriku a paradajky. Dresing - pretlačený cesnak zamiešame do kyslej kapusty / môžeme si ho pripraviť keď nakladáme mäso, dresing bude chutnejší /. Ním pri servírovaní prelejeme šalát, najprv jemne, radšej nech si každý dochutí podľa vlastnej chuti. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 10.1.2011, 22:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Plnené palacinky zaliate BB pudingomPOTREBNÉ PRÍSADY kuk recept - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12337&user=2115 + BB puding podľa návodu - z 1 litra mlieka / záleží aj od misky v akej budete mať palacinky, šľahačka na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY 1., http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12337&user=2115 2., Palacinky si naplníme ľubovoľnou náplňou - v mojom prípade to bol marhuľový lekvár, super je aj nutela...čo Vám chutí...palacinky zatočíme do ruričky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 11.4.2013, 16:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Dobrota z časopisu :o)) Cesnakovo nivová pochúťkaPOTREBNÉ PRÍSADY z časopisu Dobré jedlo 4/2009 strana 38 - Cesnakové kolieska CESTO: 500g hladkej múky, 250ml mlieka. 40g čerstvé droždie. 1/2 ČL cukru, 2ČL soli, 100ml oleja PLNKA: 100g syr niva, 100g masla, 4-5 strúčikov cesnaku, 1PL nakrájanej petržlenovej vňate / ja som dala sušenú, lebo som nemala doma čerstvú /, soľ, mleté čierne korenie NA POTRETIE: 1 rozšľahané vajce / ja potieram, ale len žĺtkom - takže ako ste si zvykli :o)) / POSTUP PRÍPRAVY 1., Spravíme si kvások. Zo všetkých ingrediencií potrebných na cesto vypracujeme hladké cesto, ktoré na teplom mieste necháme vykysnúť. 2., Medzitým si pripravíme plnku: vymiešame všetky ingrediencie do hladka / cesnak prelisovaný :o)) /. Ja som miešala mixérom a bolo to raz-dva hotovo. 3., Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozdelíme ho na 4 časti. Každú časť rozvaľkáme, potrieme plnkou a zvinieme do rolády. Roládu potrieme rozšľahaným vajcom a pokrájame na 2-3 cm kúsku: poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie / ešte narastú - tak nechajte medzi nimi miesto, neukladať veľmi natesno :o)) /. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 stupňou pečieme cca 20 minút. Je to úúúžasné. Každý kto to ochutnal chel recept. Je to nenáročný recept. Super k vínku, pre návštevu - v časopise píšu pre šibačov...no neviem či za obliatie a vybitie si niečo také zaslúžia :o)). Dobrú chuť, Tímea ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 4.1.2012, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Palacinky od maminy - ľahký receptPOTREBNÉ PRÍSADY 1 liter mlieka, 3 celé vajcia, cca 0,5 kg hladkej múky / podľa potreby aj viac / soľ / cca 1/2 kávovej lyžičky /, 125g mäkkého masla, teflónová panvica, plnka podľa chuti - lekvár, Nutella, tvaroh, šľahačka a granko na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY 1., Do mlieka pridáme soľ, vajcia a postupne hladkú múku. Poriadne rozmiešame / najlepšie mixérom /, aby nám neostali žiadne hrudky. Cesto musí byť také poloriedke. Potom pridáme roztopené maslo / ja ho dávam na chvíľu zohriať v mikrovlnke /. Celé opäť zamiešame a necháme 20 minút odpočívať. V prípade, že sa Vám zdá byť cesto riedke, pridajteešte múku. Pri opačnom probléme mlieko. 2., Po odpočinutí cesto opäť premiešajte, stačí už len naberačkou. Pripravte si panvicu a dobre ju zohrejte. Nakoľko v ceste je maslo, nie je nutné pridávať tuk na panvicu, mne sa nikdy nepripálili. Podľa potreby obraciame. Z tohto cesta sa dajú robiť krásne tenké palacinky. 3., Ešte tip na palacinky : Naplnené palacinky poukladáme na spodok zapekacej misky a zalejeme uvareným BB pudingom, po vychladnutí nakrájame na kocky - na reze je to krásne a chutí to božsky :o)). Ozdobíme šľahačkou a podávame... Dobrú chuť, Tímea ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 25.6.2013, 19:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |