. .. .. .. .. .. .
. .

Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.

Tešíme sa na vás.

Krehký kurací GYROS a domáce tortily - RECEPT 15484

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 2115 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Krehký kurací GYROS a domáce tortily


[ recept č. 15484 zo dňa  ]


Krehký kurací GYROS a domáce tortily


POTREBNÉ PRÍSADY

pre 4 osoby: Mäso - 750g kuracích rezňov z pŕs, 1/2 citróna, 1/2 lyžičky sušeného tymiánu, 1 lyžička sušeného oregana, soľ, čierne mleté korenie, 50ml olivového leja, 5 strúčikov prelisovaného cesnaku, 3 polievkové lyžice kečupu / pretlaku /, 3 cibule nakrájané na kolieska, Šalát - menšia hlávka čínskej kapusty, 3 paradajky, 1 veľká farebná paprika, kelímok smotany, 4 strúčiky prelisovaného cesnaku, placky a la tortily - 4 hrnčeky hladkej múky, 1 1/2 hrnčeka vody, soľ, 1/2 sáčka prášku do pečiva, hladká múka na pomúčenie

POSTUP PRÍPRAVY

Príprava mäsa:
1., prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na renzančeky. Pripravíme si marinádu - vytlačíme si šťavu z citróna, pridáme bylinky, soľ, korenie, prelisovaný cesnak a olivový olej. POtom do marinády vložíme nakrájané mäso a dobre premiešame, aby sa marináda dostala všade. Necháme minimálne 30 minút odležať v chlade / najlepšie cez noc /.

2., mäso tesne pred prípravou necháme odkvapkať cez sitko / šťavu si môžeme nechať na iné dobroty :o) /, zprudka ho opečieme do chrumkava zo všetkých strán. Hotové mäso si necháme odložené bokom na vyhriatom mieste. Vo výpeku si osmahneme na kolieska nakrájanú cibuľu do sklovita, keď je cibuľa hotová pridáme kečup / prípadne pretlak / a osmahnuté mäso. Všetko spolu premiešame.

Príprava šalátu:
Čínsku kapustu si umyjeme / ako všetko ostané :o)) / a pokrájame na jemné prúžky, rovnaký postup použijeme aj na papriku a paradajky. Dresing - pretlačený cesnak zamiešame do kyslej kapusty / môžeme si ho pripraviť keď nakladáme mäso, dresing bude chutnejší /. Ním pri servírovaní prelejeme šalát, najprv jemne, radšej nech si každý dochutí podľa vlastnej chuti.

Príprava placiek:
1., múku, vodu, soľ a prášik do pečiva zmiešame a urobíme si cesto vhodné na vaľkanie, v prípade potreby pridajte múku, alebo vodu / môžete si pomôcť aj mixérom /. Cesto nechám chvíľu odpočívať - kým si upečiem mäsko a cibuľu.
! cesto je dosť lepkavé ! pri vaľkaní je treba mať po ruke dosť hladkej múky na dosku aj valček.

2., Z hotového cesta si odkrojíme menšie kúsky, ktoré vyvaľkáme na jemné placky. NEZABUDNITE, že cesto sa veľmi lepí a treba mať dobre pomúčenú dosku a valček.
Pečieme na horúcej panvici NA SUCHO. !!!! Múka sa pripeká, takže po každej placke si treba panvicu vyutierať hrubou vrstvou kuchynských utierok, prípadne čistou utierkou, ktorú môžete oželieť, nakoľko aj po praní môže ostať fľakatá.
Z tohto množstva cesta máte cca 17 placiek / záleží od toho ako na hrubo ich vaľkáte /. Jedna placka sa pečie cca do 2 minút - z každej strany cca 1 minútu - na elektrickej platni teplota 7.


PRAJEM Vám DOBRÚ CHUŤ . S plackami si narobíte kopec špiny, ale stojí to za to :o)). Tímea
<< cervene srdiecko | Krehký kurací GYROS a domáce tortily | je to svadobna ,len som ju zle nafotila >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Janka K. (walky) ID 58982 (10.1.2011, 22:15)
skvele (Y) (L),mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (2.10.2009, 22:16)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (23.6.2009, 0:12)
Mńáááááááááám.....to vypadá super (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miroslava N. (mamina29) ID 45534 (22.6.2009, 23:36)
Prave nedavno som premyslala, ako si urobit domaci gyros *-) Urcite toto vyskusame. Povodne som mala v umysle urobit klasicke lokse.
ODPOVEDAŤnahlásiť
NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115, mimibazar.sk/nezbednik (23.6.2009, 10:21)
Mirka, veľmi by ma potešil receptík na lokše, nakoľko ten čo som našla v časopise, bol hroznýýý a nič z toho nebolo. Kačička v trúbe a manžel musel letieť pre lokše do obchodu :-S, lebo tie moje boli :-@ (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miroslava N. (mamina29) ID 45534 (16.7.2009, 15:20)
Az teraz som si priecitala, ze je tu dotas na lokse.... ;-)
Ja robim klasiku podla mojej starej mamy:
Uvarene zemiaky v supke - najlepsie den vopred-nie su potom take mazlave.
Nastruham na struhadle, zasypen hladkou mukou a vypracuejm cesto - take akurat, aby sa pri valkani nelepilo ale aby nebolo ani moc tvrde.
urobim si velky sulok, ktory nakrajam akoby na "knedlicky" a potom tie "knedlicky" rozvalakam a opekam na suchej platnicke . mozes aj na panvici, ale na platnicke je to origos - ja som nemala klasicku platnicku pri novom sporaku-tak som si kupila v bazari s elektro :-D. a z tohto cesta robim aj sulence aj knedlicky k masku - tie si usulam, nakrajam na 1cm siroke kusky-zagulam-uvarim v osolenej vode a uvarene omastim maslom, v ktorom som orestovala cibulku-mnam ku kacicke-rychlejsie verzia ako lokse:o) Dufam,zesom poradila:o) a ze bude chutit.
ODPOVEDAŤnahlásiť
NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115, mimibazar.sk/nezbednik (16.7.2009, 21:08)
(Y) (Y) (Y) ďakujem, určite sa ozvem ako sa podarili (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miroslava N. (mamina29) ID 45534 (17.7.2009, 17:27)
obedik mame za sebou a musim povedat, ze to bolo fantastickeeeee (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Dakujem za skvely recept. A ten chlebik som este horuci oplahla narychlo pod studenou vodou a su paradne ohybne:o). Baby dobre radite, len tak dalej:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miroslava N. (mamina29) ID 45534 (16.7.2009, 21:49)
A ja sa zajtra chystam urobit tvoj gyros - potom sa tiez pochvalim, ako to dopadlo:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marika T. (Marína) ID 3442 (16.7.2009, 15:00)
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2218&user=3442
ODPOVEDAŤnahlásiť
NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115, mimibazar.sk/nezbednik (16.7.2009, 21:07)
(F) (F) (F) ďakujem (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miroslava N. (mamina29) ID 45534 (16.7.2009, 15:22)
jeej-az teraz som zbadala ze tu je link na lokse. Este k tomu, ja ich potieram klasicky&m maslo, nakolko mast mi nie je velmi pochuti a jemne posolim.
Mozu byt aj na sladko s makom.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (22.6.2009, 18:09)
ahoj.vyzerá to super.. ja som tieto placky skúšala..niekde som to našla tiež tento recept..a potom som skúšala jednu fintičku, s každou plackou, ktorú som na panvičke upiekla ešte takú horúcu treba hneď po upečení narýchlo prejsť pod tečúcou studenou vodou. Tak bleskovo, z jednej strany na druhú...a nehať na tanieriku postáť...ostanú také podajnejšie, mäkkšie....treba vyskúšať. mne to fungovalo..dali sa pekne ohýbať.
ODPOVEDAŤnahlásiť
NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115, mimibazar.sk/nezbednik (22.6.2009, 18:59)
(Y) super, ďakujem za tip, aspoň sa do nich bude môcť to mäsko zatočiť (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (26.6.2009, 14:48)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=375802 toto su oni...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu