končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
SLADKÉ JEDLÁ |
NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Perfektný RYŽOVÝ NÁKYP[ recept č. 19167 zo dňa 22.10.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 350g ryže, 110g práškového cukru, 100g masla, 3 vajcia, 1 liter mlieka, maslo na vymastenie a strúhanka na vysypanie formy POSTUP PRÍPRAVY Ryžu opláchneme a uvaríme ju v mlieku do mäkka - nezabudnite stále miešať, aby neprihorela! Uvarenú mäkkú ryžu dáme vychladiť. Maslo + cukor + žĺtka spolu vymiešame do penista a vmiešame do vychladnutej! ryže. Z bielok vyšľaháme sneh a jemne vmiešame do ryžovej masy. Vylejeme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča-formy. Pečieme cca 1/2 hodinu pri teplote 180 stupňou. Podávame podľa chuti s kompótom, alebo poliate sirupom / mňam /. Nakoľko nám ostal už len konček, nepodarilo sa mi lepšie foto. Ale doteraz sa mi nepodarilo ani také :o). Dobrú chuť, Tímea |
Martina Z. (Maťa149) ID 90159 (9.1.2010, 15:54) | |
Niečo podobné robím aj ja,len ja dávam na vrch ešte penu a dávam aj ovocie.Mám ho vo svojich receptoch | |
ODPOVEDAŤ |
NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115, mimibazar.sk/nezbednik (10.1.2010, 10:27) | ||
ďakujem, ja ryžový nákyp milujem - je to jedno aký a keď je ešte obliaty sirupom, tak sa neviem dojesť, | ||
ODPOVEDAŤ |
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (6.1.2010, 20:37) | |
s ryzovym nakypom sa daju robit rozne variacie, nabuduce mozes skusit nejaku zavaraninu yapiect rovno do nej, napr. ceresne, vysne, marhule, slivky, hrusky nakrajane na kusky, atd. kolegina zase primiesava kusky cokolady, ja racej na ovocny smer. Ak mas nejaku zavaraninovu stavu co ti zostala, mozes ju vymenit za cast mlieka v kt. ryzu varis, tym dostanes sladkost a chut ovocia viac aj do samotnej ryze. Nekritizujem, len davam inspiraciu dobuducna |
|
ODPOVEDAŤ |
Darina B. (danda3) ID 104195 (9.1.2010, 15:31) | ||
Aj ja to tak robím ako ty, dávam do neho ovocie a niekedy do tej žĺtkovej hmoty primiešam jemný tvaroh a namočené hrozienka, alebo aj banán, keď už ho nikto nechce. Vidím, že ťa baví varenie a pečenie, to je super, mamina má radosť, však? | ||
ODPOVEDAŤ |
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (9.1.2010, 21:17) | |||
no, no bavi, maminka radost sice ma, len sa stazuje, ze pod mojou nadvladou v nasej kuchyni sa nemoze zmestit do gati xixi |
|||
ODPOVEDAŤ |
Darina B. (danda3) ID 104195 (9.1.2010, 22:43) | ||||
Tak ju treba vziať potom na prechádzku, alebo niekam na turistiku... ...čo by som ja za to dala, keby mi tak napiekli, keď boli malí, tak ich to bavilo, ale teraz už nie, musia si variť na intráku, tak potom doma už nie. | ||||
ODPOVEDAŤ |
NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115, mimibazar.sk/nezbednik (9.1.2010, 15:19) | ||
ďakujem za nápad | ||
ODPOVEDAŤ |
Mirka S. (mimkaa10) ID 60061, mimibazar.sk/mimkaa10 (5.1.2010, 18:53) |
ahoj tak som robila svoj prvý ryžový nákyp a podľa tohto receptu je ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115, mimibazar.sk/nezbednik (6.1.2010, 20:25) | ||
Ahoj, som rada, že chutil, aj my ho milujeme | ||
ODPOVEDAŤ |