. .. .. .. .. .. .
. .

Perfektný RYŽOVÝ NÁKYP - RECEPT 19167

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

SLADKÉ JEDLÁ

ID 2115 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Perfektný RYŽOVÝ NÁKYP


[ recept č. 19167 zo dňa  ]


Perfektný RYŽOVÝ NÁKYP


POTREBNÉ PRÍSADY

350g ryže, 110g práškového cukru, 100g masla, 3 vajcia, 1 liter mlieka, maslo na vymastenie a strúhanka na vysypanie formy

POSTUP PRÍPRAVY

Ryžu opláchneme a uvaríme ju v mlieku do mäkka - nezabudnite stále miešať, aby neprihorela! Uvarenú mäkkú ryžu dáme vychladiť. Maslo + cukor + žĺtka spolu vymiešame do penista a vmiešame do vychladnutej! ryže. Z bielok vyšľaháme sneh a jemne vmiešame do ryžovej masy. Vylejeme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča-formy. Pečieme cca 1/2 hodinu pri teplote 180 stupňou. Podávame podľa chuti s kompótom, alebo poliate sirupom / mňam /.

Nakoľko nám ostal už len konček, nepodarilo sa mi lepšie foto. Ale doteraz sa mi nepodarilo ani také :o). Dobrú chuť, Tímea
<< Dvojfarebny tvarohovy kolac | Perfektný RYŽOVÝ NÁKYP | Kysnuté jablkové rožky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina Z. (Maťa149) ID 90159 (9.1.2010, 15:54)
Niečo podobné robím aj ja,len ja dávam na vrch ešte penu a dávam aj ovocie.Mám ho vo svojich receptoch (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115, mimibazar.sk/nezbednik (10.1.2010, 10:27)
(Y) ďakujem, ja ryžový nákyp milujem - je to jedno aký a keď je ešte obliaty sirupom, tak sa neviem dojesť, :-)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (6.1.2010, 20:37)
s ryzovym nakypom sa daju robit rozne variacie, nabuduce mozes skusit nejaku zavaraninu yapiect rovno do nej, napr. ceresne, vysne, marhule, slivky, hrusky nakrajane na kusky, atd.

kolegina zase primiesava kusky cokolady, ja racej na ovocny smer.

Ak mas nejaku zavaraninovu stavu co ti zostala, mozes ju vymenit za cast mlieka v kt. ryzu varis, tym dostanes sladkost a chut ovocia viac aj do samotnej ryze.

Nekritizujem, len davam inspiraciu dobuducna
(D)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (9.1.2010, 15:31)
Aj ja to tak robím ako ty, dávam do neho ovocie a niekedy do tej žĺtkovej hmoty primiešam jemný tvaroh a namočené hrozienka, alebo aj banán, keď už ho nikto nechce. Vidím, že ťa baví varenie a pečenie, to je super, mamina má radosť, však? (hotdog) (hotdog) (hotdog) (jidlo) (jidlo) (jidlo) (pl) (pl) (pl)
ODPOVEDAŤ
Michal L. (MIHAELKO) ID 124102 (9.1.2010, 21:17)
no, no bavi, :-p
maminka radost sice ma, len sa stazuje, ze pod mojou nadvladou v nasej kuchyni sa nemoze zmestit do gati xixi (smich) (smich) (smich)
ODPOVEDAŤ
Darina B. (danda3) ID 104195 (9.1.2010, 22:43)
Tak ju treba vziať potom na prechádzku, alebo niekam na turistiku... (kolo)...čo by som ja za to dala, keby mi tak napiekli, keď boli malí, tak ich to bavilo, ale teraz už nie, musia si variť na intráku, tak potom doma už nie. (smich) (smich) (smich) (hello)
ODPOVEDAŤ
NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115, mimibazar.sk/nezbednik (9.1.2010, 15:19)
(Y) ďakujem za nápad (F)
ODPOVEDAŤ
Mirka S. (mimkaa10) ID 60061, mimibazar.sk/mimkaa10 (5.1.2010, 18:53)
ahoj
tak som robila svoj prvý ryžový nákyp a podľa tohto receptu
je (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

ďakujem (hello)
ODPOVEDAŤ
NEZBEDNÍK SK, N. (nezbednik) ID 2115, mimibazar.sk/nezbednik (6.1.2010, 20:25)
Ahoj, som rada, že (jidlo) chutil, aj my ho milujeme :-) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu