končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 23 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Gaštanové klbkáPOTREBNÉ PRÍSADY * 250g hladkej múky * 100g práškového cukru * 40g vanilkového cukru * 1 vanilkový puding * 100g mrazenej gaštanovej hmoty * 1 vajce * 200g masla * perličky na zdobenie POSTUP PRÍPRAVY * zo surovín spracujeme lepkavé cesto, ktoré dáme aspoň na 2 hodinky do chladničky * vychladnuté cesto potom pretláčame cez lis na cesnak rovno na plech * ozdobíme perličkami a pečieme v rúre predhriatej na 180º C asi 8,5 minúty ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (26) posledné: 17.12.2013, 9:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Krehké orechové keksíkyPOTREBNÉ PRÍSADY * 150g hladkej múky * 150g masla * 150g práškového cukru * 150g mletých vlašských orechov * 2 žĺtky * 20g vanilkového cukru * na ozdobu hnedý cukor a pár nasekaných vlašských orieškov POSTUP PRÍPRAVY * spracované cesto necháme v chlade odležať, aby sa s ním lepšie pracovalo (aj tak to bude ťažšie) * vyvaľkáme tak na 4 mm a tvarujeme podľa chuti (ja som vyrezávala ozdobným krájadlom na zeleninu pravidelno – nepravidelné štvorčeky) * na vršok nasypeme a jemne vtlačíme trošku nasekaných orieškov zmiešaných s hnedým cukrom 1:1 (bude to príjemne chrúmať) * pečieme na 180º C cca 12 – 14 minút – podľa rúry ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 1.12.2010, 10:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medvedie labkyPOTREBNÉ PRÍSADY * 280g hladkej múky * ½ PDP * 140g práškové cukru * 100g mletých vlašských orechov * štipka citrónovej kôry * 2 ČL Kakaa * štipka mletej škorice * 2 vajíčka * 200g masla POSTUP PRÍPRAVY * spracované cesto necháme aspoň pár hodín odpočinúť v chlade * formičky vytrieme prstom studenou vodou a plníme tak do ¾ * pečieme cca 14 minút na 200º C * ešte teplé vyklápame a obaľujeme vo vanilkovom cukre ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (21) posledné: 11.12.2010, 11:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Medové rohlíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY * 400g hladkej múky * 150g medu (ja som dala lesný a skutočne sa to oplatilo) * 150g masla (môže byť aj iný tuk) * 3 žĺtky * 20g vanilkového cukru * na špičku noža jedlej sódy POSTUP PRÍPRAVY * v miske vyšľaháme med, mäkké maslo, žĺtky a vanilkový cukor * postupne primiešavame múku so sódou * cesto necháme cez noc odpočinúť v chlade * ak máme formičku, tak do vymúčenej vtlačíme trochu cesta, ktoré vytvarované vyklápame na plech * ak formičku nemáme, rukou tvarujeme tenšie rohlíčky, ktoré pečenie na 180º C cca 12 - 15 minút, tak aby končeky zostali ešte svetlé - jemne zružovené * horúce rohlíčky natierame cukrom rozpusteným v masle ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 28.11.2010, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Mandľové vanilkové rohlíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY * 200g hladkej múky * 50g práškového cukru * 140g masla (môže byť aj iný tuk) * 50g mletých mandlí POSTUP PRÍPRAVY * zo surovín spracujeme cesto, ktoré necháme cez noc odstáť v chlade * ak máme formičku, tak do vymúčenej vtlačíme trochu cesta, ktoré vytvarované vyklápame na plech * ak formičku nemáme, rukou tvarujeme tenšie rohlíčky, ktoré pečenie na 180º C cca 12 - 15 minút, tak aby končeky zostali ešte svetlé - jemne zružovené ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (34) posledné: 7.2.2011, 18:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Klasické vanilkové rohlíčkyPOTREBNÉ PRÍSADY * 280g hladkej múky * 70g práškového cukru * 70g mletých vlašských orechov * 210g masla POSTUP PRÍPRAVY * zo surovín spracujeme cesto, ktoré necháme odstáť v chlade, najlepšie do druhého dňa * rukou tvarujeme menšie rohlíčky, ktoré pečenie na 180º C cca 12 minút, tak aby končeky zostali ešte svetlé - jemne zružovené * ešte teplé obaľujeme vo vanilkáči a zdobíme podľa chuti * rožteky sú najskôr trochu práškové (musia 1-2 dni odležať), ale potom sú úžasne dobré ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 29.11.2010, 15:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Hruškovo - karamelový tatinPOTREBNÉ PRÍSADY * 6 väčších hrušiek * 2 kyslé jabĺčka * 80g masla * 80g krupicového cukru * lístkové cesto POSTUP PRÍPRAVY * maslo roztopíme na panvici * na maslo dáme osminky olúpaných jabĺk a trošku ich opečieme * na jabĺčka nasypeme cukor, pridáme osminky olúpaných hrušiek a necháme chvíľku karamelizovať do zlatohneda * keď už ťahavý výpek pomaličky bublinkuje, preklopíme ovocie aj so šťavou do formy na koláč * ovocie rozložíme vejárovito po celom dne (jabĺčka dávame rovnomerne medzi hrušky, oživia a osviežia chuť koláčika) * lístkové cesto položíme voľne na jabĺčka, na okrajoch pozakladáme a utesníme * do cesta spravíme dostatok dierok aby pri pečení mohla unikať para * pečieme 18 - 23 minút v rúre predhriatej na 220 st. * jemne zlatohnedý koláčik necháme voľne trochu vychladnúť a ešte teplý ho preklopíme do nádoby s vyšším okrajom OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (9) posledné: 1.10.2012, 23:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Pravé výborné muffinkyPOTREBNÉ PRÍSADY * 200 g polohrubej múky (naša polohrubá nie je taká jemná ako by mala byť, takže miešam 100g polohrubej a 100g hladkej múky) * 110g krupicového cukru *40g vanilkového cukru *1/2 balíčka PDP * štipka soli *125g masla (môžete nahradiť aj 1 dl oleja,ale nie je to ono) *2 vajíčka *200 ml kyslej smotany, alebo šľahačky * ako plnku môžete dať živé ovocie, hrozienka, alebo čokoládu POSTUP PRÍPRAVY * suché suroviny (múku, cukor a PDP) zmiešame spolu v jednej nádobe, mokré suroviny (roztopené maslo, vajíčka a smotanu) v druhej * obsah oboch nádob v jednej z nich zmiešame, pozor iba zľahka rukou (neodporúčam šľahať, aby muffinky nestvrdli) * polohustým cestom plníme košíčky na muffiny * ako plnku môžete použiť čokoľvek od čerstvého ovocia, cez čokoládu až po gaštanové pyré alebo marcipán (to som skúsila nedávno a boli výborné) * pečieme na 180 - 190 st. cca 15 - 20 minút (na muffinovom plechu stačí piecť na 165 st.) * na zvláštne príležitosti môžete do cesta nastrúhať jednu čokoládu na varenie a ešte do každého košíčka vložiť jednu tabuľku čokolády (výsledkom sú čokoládovo - čokoládové úžasné muffiny) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 16.6.2011, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Klasická úžasná žemlovka (podľa mňa rožkovka)POTREBNÉ PRÍSADY 7 starších rožkov, cca 1/2 l mlieka, 4-5 nadrobno nakrájaných olúpaných jabĺčok, hnedý cukor, 2 škoricové cukre, 20 g vanilkového cukru, 250 g jemného tvarohu, 150 g hrozienok namočených v rume, 125 g masla, 3 vajíčka POSTUP PRÍPRAVY 1* Zapekaciu nádobu vymažeme herou (maslom) a vysypeme strúhankou. 2* 2 rožky nakrájané na kolieska na chvíľku namočíme v mlieku a dáme na dno nádoby. 3* Na rožky dáme na drobno nakrájané olúpané jabĺčka a posypeme hnedým a škoricovým cukrom (podľa chuti). 4* 2 rožky nakrájané na kolieska namočíme v mliečku a položíme na vrstvu jabĺčok. 5* Tvaroh, hrozienka a vynilkový cukor vymiešame a natrieme na vrstvu rožkov. 6* 3 rožky nakrájame na kolieska (nenamáčame) a uložíme na tvaroh. 7* v 200 ml mlieka rozmiešame 3 žĺtky a rovnomerne polejeme suché rožky. 8* Maslo nakrájame na hrubé plátky a poukladáme na vrch. 9* Pečieme cca 12 min. na 220º C. 10* Z bielkov a 1,5 PL vanilkového cukru vyšľaháme pevný sneh natrieme navrch a dáme zapiecť. Pečieme ďalších cca 12 minút na 220º C. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 67 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 14.5.2023, 8:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Malinovo-čokoládové pokušeniePOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 280 g polohrubej múky, 140 g cukru (krupice), 180 g masla (Hery), 1/2 PDP, 2 žĺtka, 2 PL mlieka PLNKA: 250g mrazených malín (stačí aj kyslý malinový, alebo višňový džem), 20 g vanilkového cukru 300 g čokolády na varenie (čím väčší obsah kakaa, tým lepšie), 150 g masla, 150 g smotany na šľahanie POSTUP PRÍPRAVY 1* Suroviny na cesto dobre vypracujeme rukami a necháme 5 minút odpočinúť. 2* Odpočinuté cesto roztlačíme aj s nižším okrajom na menší plech, alebo do guľatej formy na koláče a pečieme na 180 – 200 ºC cca 15 minút. 3* Upečené cesto vytiahneme z rúry a necháme chladnúť. 4* Mrazené maliny zohrejeme na ohni, zmiešame s vanilkovým cukrom a nanesieme na upečené cesto. 5* Do väčšej nádoby vhodnej do mikrovlnky dáme nalámanú čokoládu, šľahačku a maslo, 6* Vložíme do mikrovlnky a zohrievame 1 minútu na polovičný výkon (500W). 7* Vytiahneme poriadne premiešame, aby nám na stenách nezostala roztopená čokoláda a nezačala sa pripaľovať a dáme zase na 1 minútu zohrievať. 8* Zohrievanie a miešanie opakujeme pokým hmota nie je horúca, hustá a úplne hladká. (Mikrovlnku môžeme nahradiť prípravou nad parou) 9* Čokoládový krém nalejeme na maliny, zarovnáme a necháme úplne vychladnúť. 10* Vychladnutý koláčik dáme na noc do chladničky, aby sa maliny stihli vpiť do cesta a čokoládkový krém dobre sadol. 11* Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 16.11.2010, 16:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |