. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zlatka B. (Zlatka1312) ID 174273
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 7.11.2010
Naposledy: 17.12.2023 18:14
Aktualizácia: 22.11.2014 19:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 19
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 9
RECEPTY 23
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 23 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Gaštanové klbká



POTREBNÉ PRÍSADY

* 250g hladkej múky * 100g práškového cukru * 40g vanilkového cukru * 1 vanilkový puding * 100g mrazenej gaštanovej hmoty * 1 vajce * 200g masla * perličky na zdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

* zo surovín spracujeme lepkavé cesto, ktoré dáme aspoň na 2 hodinky do chladničky * vychladnuté cesto potom pretláčame cez lis na cesnak rovno na plech * ozdobíme perličkami a pečieme v rúre predhriatej na 180º C asi 8,5 minúty

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (26) posledné: 17.12.2013, 9:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Krehké orechové keksíky



POTREBNÉ PRÍSADY

* 150g hladkej múky * 150g masla * 150g práškového cukru * 150g mletých vlašských orechov * 2 žĺtky * 20g vanilkového cukru * na ozdobu hnedý cukor a pár nasekaných vlašských orieškov

POSTUP PRÍPRAVY

* spracované cesto necháme v chlade odležať, aby sa s ním lepšie pracovalo (aj tak to bude ťažšie) * vyvaľkáme tak na 4 mm a tvarujeme podľa chuti (ja som vyrezávala ozdobným krájadlom na zeleninu pravidelno – nepravidelné štvorčeky) * na vršok nasypeme a jemne vtlačíme trošku nasekaných orieškov zmiešaných s hnedým cukrom 1:1 (bude to príjemne chrúmať) * pečieme na 180º C cca 12 – 14 minút – podľa rúry

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 1.12.2010, 10:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medvedie labky



POTREBNÉ PRÍSADY

* 280g hladkej múky * ½ PDP * 140g práškové cukru * 100g mletých vlašských orechov * štipka citrónovej kôry * 2 ČL Kakaa * štipka mletej škorice * 2 vajíčka * 200g masla

POSTUP PRÍPRAVY

* spracované cesto necháme aspoň pár hodín odpočinúť v chlade * formičky vytrieme prstom studenou vodou a plníme tak do ¾ * pečieme cca 14 minút na 200º C * ešte teplé vyklápame a obaľujeme vo vanilkovom cukre

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (21) posledné: 11.12.2010, 11:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medové rohlíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

* 400g hladkej múky * 150g medu (ja som dala lesný a skutočne sa to oplatilo) * 150g masla (môže byť aj iný tuk) * 3 žĺtky * 20g vanilkového cukru * na špičku noža jedlej sódy

POSTUP PRÍPRAVY

* v miske vyšľaháme med, mäkké maslo, žĺtky a vanilkový cukor * postupne primiešavame múku so sódou * cesto necháme cez noc odpočinúť v chlade * ak máme formičku, tak do vymúčenej vtlačíme trochu cesta, ktoré vytvarované vyklápame na plech * ak formičku nemáme, rukou tvarujeme tenšie rohlíčky, ktoré pečenie na 180º C cca 12 - 15 minút, tak aby končeky zostali ešte svetlé - jemne zružovené * horúce rohlíčky natierame cukrom rozpusteným v masle

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 28.11.2010, 21:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Mandľové vanilkové rohlíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

* 200g hladkej múky * 50g práškového cukru * 140g masla (môže byť aj iný tuk) * 50g mletých mandlí

POSTUP PRÍPRAVY

* zo surovín spracujeme cesto, ktoré necháme cez noc odstáť v chlade * ak máme formičku, tak do vymúčenej vtlačíme trochu cesta, ktoré vytvarované vyklápame na plech * ak formičku nemáme, rukou tvarujeme tenšie rohlíčky, ktoré pečenie na 180º C cca 12 - 15 minút, tak aby končeky zostali ešte svetlé - jemne zružovené

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (34) posledné: 7.2.2011, 18:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Klasické vanilkové rohlíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

* 280g hladkej múky * 70g práškového cukru * 70g mletých vlašských orechov * 210g masla

POSTUP PRÍPRAVY

* zo surovín spracujeme cesto, ktoré necháme odstáť v chlade, najlepšie do druhého dňa * rukou tvarujeme menšie rohlíčky, ktoré pečenie na 180º C cca 12 minút, tak aby končeky zostali ešte svetlé - jemne zružovené * ešte teplé obaľujeme vo vanilkáči a zdobíme podľa chuti * rožteky sú najskôr trochu práškové (musia 1-2 dni odležať), ale potom sú úžasne dobré

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.11.2010, 15:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Hruškovo - karamelový tatin



POTREBNÉ PRÍSADY

* 6 väčších hrušiek * 2 kyslé jabĺčka * 80g masla * 80g krupicového cukru * lístkové cesto

POSTUP PRÍPRAVY

* maslo roztopíme na panvici * na maslo dáme osminky olúpaných jabĺk a trošku ich opečieme * na jabĺčka nasypeme cukor, pridáme osminky olúpaných hrušiek a necháme chvíľku karamelizovať do zlatohneda * keď už ťahavý výpek pomaličky bublinkuje, preklopíme ovocie aj so šťavou do formy na koláč * ovocie rozložíme vejárovito po celom dne (jabĺčka dávame rovnomerne medzi hrušky, oživia a osviežia chuť koláčika) * lístkové cesto položíme voľne na jabĺčka, na okrajoch pozakladáme a utesníme * do cesta spravíme dostatok dierok aby pri pečení mohla unikať para * pečieme 18 - 23 minút v rúre predhriatej na 220 st. * jemne zlatohnedý koláčik necháme voľne trochu vychladnúť a ešte teplý ho preklopíme do nádoby s vyšším okrajom

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (9) posledné: 1.10.2012, 23:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pravé výborné muffinky



POTREBNÉ PRÍSADY

* 200 g polohrubej múky (naša polohrubá nie je taká jemná ako by mala byť, takže miešam 100g polohrubej a 100g hladkej múky) * 110g krupicového cukru *40g vanilkového cukru *1/2 balíčka PDP * štipka soli *125g masla (môžete nahradiť aj 1 dl oleja,ale nie je to ono) *2 vajíčka *200 ml kyslej smotany, alebo šľahačky * ako plnku môžete dať živé ovocie, hrozienka, alebo čokoládu

POSTUP PRÍPRAVY

* suché suroviny (múku, cukor a PDP) zmiešame spolu v jednej nádobe, mokré suroviny (roztopené maslo, vajíčka a smotanu) v druhej * obsah oboch nádob v jednej z nich zmiešame, pozor iba zľahka rukou (neodporúčam šľahať, aby muffinky nestvrdli) * polohustým cestom plníme košíčky na muffiny * ako plnku môžete použiť čokoľvek od čerstvého ovocia, cez čokoládu až po gaštanové pyré alebo marcipán (to som skúsila nedávno a boli výborné) * pečieme na 180 - 190 st. cca 15 - 20 minút (na muffinovom plechu stačí piecť na 165 st.) * na zvláštne príležitosti môžete do cesta nastrúhať jednu čokoládu na varenie a ešte do každého košíčka vložiť jednu tabuľku čokolády (výsledkom sú čokoládovo - čokoládové úžasné muffiny)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 16.6.2011, 14:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Klasická úžasná žemlovka (podľa mňa rožkovka)



POTREBNÉ PRÍSADY

7 starších rožkov, cca 1/2 l mlieka, 4-5 nadrobno nakrájaných olúpaných jabĺčok, hnedý cukor, 2 škoricové cukre, 20 g vanilkového cukru, 250 g jemného tvarohu, 150 g hrozienok namočených v rume, 125 g masla, 3 vajíčka

POSTUP PRÍPRAVY

1* Zapekaciu nádobu vymažeme herou (maslom) a vysypeme strúhankou. 2* 2 rožky nakrájané na kolieska na chvíľku namočíme v mlieku a dáme na dno nádoby. 3* Na rožky dáme na drobno nakrájané olúpané jabĺčka a posypeme hnedým a škoricovým cukrom (podľa chuti). 4* 2 rožky nakrájané na kolieska namočíme v mliečku a položíme na vrstvu jabĺčok. 5* Tvaroh, hrozienka a vynilkový cukor vymiešame a natrieme na vrstvu rožkov. 6* 3 rožky nakrájame na kolieska (nenamáčame) a uložíme na tvaroh. 7* v 200 ml mlieka rozmiešame 3 žĺtky a rovnomerne polejeme suché rožky. 8* Maslo nakrájame na hrubé plátky a poukladáme na vrch. 9* Pečieme cca 12 min. na 220º C. 10* Z bielkov a 1,5 PL vanilkového cukru vyšľaháme pevný sneh natrieme navrch a dáme zapiecť. Pečieme ďalších cca 12 minút na 220º C.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 67 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 14.5.2023, 8:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Malinovo-čokoládové pokušenie



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 280 g polohrubej múky, 140 g cukru (krupice), 180 g masla (Hery), 1/2 PDP, 2 žĺtka, 2 PL mlieka PLNKA: 250g mrazených malín (stačí aj kyslý malinový, alebo višňový džem), 20 g vanilkového cukru 300 g čokolády na varenie (čím väčší obsah kakaa, tým lepšie), 150 g masla, 150 g smotany na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

1* Suroviny na cesto dobre vypracujeme rukami a necháme 5 minút odpočinúť. 2* Odpočinuté cesto roztlačíme aj s nižším okrajom na menší plech, alebo do guľatej formy na koláče a pečieme na 180 – 200 ºC cca 15 minút. 3* Upečené cesto vytiahneme z rúry a necháme chladnúť. 4* Mrazené maliny zohrejeme na ohni, zmiešame s vanilkovým cukrom a nanesieme na upečené cesto. 5* Do väčšej nádoby vhodnej do mikrovlnky dáme nalámanú čokoládu, šľahačku a maslo, 6* Vložíme do mikrovlnky a zohrievame 1 minútu na polovičný výkon (500W). 7* Vytiahneme poriadne premiešame, aby nám na stenách nezostala roztopená čokoláda a nezačala sa pripaľovať a dáme zase na 1 minútu zohrievať. 8* Zohrievanie a miešanie opakujeme pokým hmota nie je horúca, hustá a úplne hladká. (Mikrovlnku môžeme nahradiť prípravou nad parou) 9* Čokoládový krém nalejeme na maliny, zarovnáme a necháme úplne vychladnúť. 10* Vychladnutý koláčik dáme na noc do chladničky, aby sa maliny stihli vpiť do cesta a čokoládkový krém dobre sadol. 11* Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 16.11.2010, 16:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 23 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu