končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 46 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |
NÁPOJE, DRINKY |
Nescafé AmsterdamPOTREBNÉ PRÍSADY 4 cl brandy alebo koňaku; 10 cl horúcej kávy nescafé classic; 4 cl smotany POSTUP PRÍPRAVY Do skla nadávkujeme a zmiešame suroviny okrem smotany, ktorú navrstvíme lyžičkou na hladinu drinku. môžeme ozdobiť kávovým zrnkom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Nescafé CabanaPOTREBNÉ PRÍSADY 4 cl striebornej tequily; 1 cl citrónovej šťavy; 1 lyžička cukru; 4 cl ananásového džúsu; 6 cl nescafé frappé; 2 cl smotany POSTUP PRÍPRAVY Sklo naplníme do dvoch tretín kockami ľadu. kocky ľadu a suroviny vložíme do šejkra. Dôkladne premiešame a scedíme do vopred pripraveného skla. Podávame so slamkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Nescafé AmaretoPOTREBNÉ PRÍSADY 4 cl mandľového likéru; 2 cl citrónovej šťavy; 2 lyžičky cukru; 10 cl nescafé frappé (sklo 0,3 l) POSTUP PRÍPRAVY Sklo naplníme do dvoch tretín kockami ľadu. Do šejkra vložíme kocky ľadu a suroviny. Dôkladne premiešame a scedíme do vopred pripraveného skla. podávame so slamkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Arctic NescaféPOTREBNÉ PRÍSADY 10 cl coca - cola; 10 cl nescafé frappé; 4 cl smotany (sklo 0,3 l) POSTUP PRÍPRAVY Sklo naplníme do dvoch tretín kockami ľadu, vložíme suroviny a zamiešame lyžičkou. Podávame so slamkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Mojito a lá NescaféPOTREBNÉ PRÍSADY 1 limet alebo citrón; 9 lístkou čarstvej mäty priepornej; 3 lyžičky cukru; 10 cl nescafé frappé POSTUP PRÍPRAVY Do skla vložíme limet alebo citrón (nakrájaný na 8 dielikov) a lístky mäty priepornej. Zasypeme cukrom a všetko dôkladne rozmliaždime tĺčikom, prípadne menšou vareškou. potom pridáme ľad (najlepšie zdrvený) a zalejeme kávou Nescafé frappé. Zamiešame lyžičkou a ozdobíme lístkami mäty priepornej. môžeme pridať biely rum. Vložíme slamku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Krémová s brokolicovými knedličkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 l mäsového bujónu; 100 g brokolice; 1 vajce; soľ; 30 g strúhanky; 1 lyžica hrubej múky; muškátový oriešok; mleté čierne korenie; 2 lyžice vína POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu rozoberieme na ružičky, umyjeme, stopky pokrájame na kúsky a všetko dáme do mierne osolenej vody. Varíme 5 minút a potom scedíme a necháme odkvapkať. Trochu vychladnutú brokolicu rozmixujeme, pridáme rozmiešané vajce, jemnú stúhanku, múku, štipku soli a muškátového orieška a zmes dohladka vymiešame. Lyžičkou vkladáme do vriacej vody (môžeme použiť vývar z brokolice) knedličky a chvíľu ich povaríme. Na taniere rozdelíme mäsový bujón a do každej porcie pridáme knedličky. Namiesto bujónu možno použiť instantnú polievku bez závarky (šampiňónovú, rajčinovú...) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Mäsové bombičkyPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g chudého hovädzieho mäsa; soľ; 2 cibule; 1 žemla; čierne korenie; 1 vajce; majorán; tuk POSTUP PRÍPRAVY Mäso, jednu cibuľu a namočenú vytlačenú žemľu pomelieme. Zmes osolíme, okoreníme, pridáme vajce a všetko spolu dôkladne zmiešame. Zo zmesi formujeme malé guľky a pomaly ich zo všetkých strán oprážame na tuku. Vyberieme ich na teplý tanier. vo výpeku opražíme druhú nadrobno pokrájanú cibuľu a hotové bombičky ňou posypeme. Podávame s uvarenými alebo opekanými zemiakmi alebo studené s chlebom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Roštenka v uhorkovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY 600 g hovädzej roštenky; olej; 1 cibuľa; 6 - 7 sterilizovaných uhoriek; 150 g hladkej múky; 1 lyžička vegety; soľ; mleté čierne korenie; 1/2 lyžičky mletej papriky; majorán; 250 ml šľahačkovej smotany POSTUP PRÍPRAVY Mäso pokrájame na tenké pásiky. Múku zmiešame so soľou, s vegetou, korením, paprikou a majoránom a v zmesi obalíme každý kúsok mäsa. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, opražíme ho a zalejeme vodou. Zakryté necháme dusiť (občas premiešame, prípadne podlejeme). Pred dokončením pridáme nadrobno pokrájané uhorky. Do hotového mäsa vlejeme smotanu (môžeme do nej pridať trochu hladkej múky) a za stáleho miešania chvíľu varíme. Vhodnou prílohou sú zemiaky alebo ryža. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Nátierka s lososomPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g lososa vo vlastnej šťave; 150 g masla; 4 uvarené vajcia; 5 lyžíc sladkej smotany; soľ; citrónova šťava; kôpor (alebo pažítka) POSTUP PRÍPRAVY Lososa najemno pomelieme, dáme do misky a spolu s nátierkovým maslom dobre vymiešme. vychladnuté vajíčka ošúpeme, postrúhame, spolu so smotanou pridáme do misky, ochutíme soľou a citrónovou šťavou. Dôkladne vymiešame. Podávame posypané posekaným kôprom alebo pažítkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Šunková penaPOTREBNÉ PRÍSADY 100 g šunky; 250 g rastlinného masla; 70 - 100 ml kyslej smotany; mletá paprika; soľ; mleté čierne korenie; pažítka (petržlenová vňať) POSTUP PRÍPRAVY Šunku najemno pomelieme. Rastlinné maslo rozmiešame so smotanou, pridáme šunku a zmiešame. Nátierku ochutíme a necháme v chlade odležať. podávame ozdobené posekanou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou. Šunkkvou penou môžeme naplniť polovice rajčín či paprík. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 46 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5 ďalšie >> |