. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Monika D. (monikaskorica) ID 116840
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 11.10.2009
Naposledy: 13.4.2017 8:46
Aktualizácia: 29.10.2015 20:17
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 4
RODINNÉ FOTOGRAFIE 25
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 22
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 22 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>

NÁTIERKY

cícerová nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

sušený cícer, mrkva, uvarené vajíčko na tvrdo, soľ, cesnak, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

Cícer namočíme do vody naj na 24 hod a následne po napučaní uvaríme asi 45 min v nesolenej vode. Asi 10min pred koncom varenia pridáme na kolečka nakrájanú ošúpanu mrkvu varíme do mäkka. Trochu vývaru si necháme a po scedzení pridáme uvarené ošúpané vajíčko, prelisovaný cesnak, soľ a olivový olej. Tyčovým mixérom vymixujeme do hladka. Ak je nátierka veľmi hustá zriedime odloženým cícerovým vývarom. Taká trochu zdravšia alternatíva škvarkovej nátierky :-).

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 15.12.2017, 19:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Tufu s pórom, syrom a pečenými rajčinami.



POTREBNÉ PRÍSADY

natural tofu, pór, plátky syra, sójová omáčka, oregano, soľ, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Fofu zlejeme z nálevu a necháme asi 15 min marinovať v sójovej omáčke. Rajčiny prekrojíme na polovicu, pokvapkáme olejom, posolíme a pridáme sušené oregano. V zapekacej mise trochu podlejem vodou asi 20-30 min pečieme pri 200 °C. Na troche oleja o restujeme pór aj tofu v celku. Tofu preložíme na zapekaciu misku s rajčinami na vrch pokladáme osmažený pór a prikryjeme ho syrom. Celé to už len necháme zapiecť v rúre.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 8.7.2010, 21:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Acidkový rýchly koláčik



POTREBNÉ PRÍSADY

3 acidka, 3 hrnčeky (250ml) polohr. múky a špaldovej múky (pol na pol), 1 hrnček práškového cukru, 1/2 hnčeka oleja, 1/2 sáčku pdp, 50 g hrozienok a 50 g kandizovaného ovocia

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko zmiešame a vylejem na vymastený a vysypaný plech a pečieme asi 40 min pri 170°C. Ja som nemala kand. ovocie tak som dala hoblinky mandlí. Po upečení vrch potrieme lekvárom alebo čokoládou alebo len pocukrujeme. Je to bleskovka, dúfam že aj trochu zdravá :-)))...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 22.4.2010, 16:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Zemiakovo-sójový placko- slaný rez :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky, cesnak, soľ, vegata, majoránka, polohr. múka,vajíčka, sójový granulát, cibuľa, olej, kečup, rajčinová šťava, tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle ako na placky, pridáme 2 vajíčka, soľ, vegetu, majoránku, múku podľa potreby a zamiesime cesto ako na zemiakové placky. Zapekaciu mysu vymastíme olejom a vysypeme strúhankou a zmes vylejeme a dáme piecť asi na 45 min pri 180°C. Sójový granulát uvaríme asi 10 min v osolenej vode, zatiaľ si restujeme cibuľu na oleji. K cibuli pridáme uvarený granulát, kečup aj rajčinovú šťavu, soľ a dusíme asi 15 min. Takto pripravenú hmotu dáme na predpečený zemiakový základ a pečieme asi ešte 15 min ale pri 200°C. Na záver postrúhame na hrubom strúhadle syr a necháme ho v rúre len roztiecť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 18.4.2010, 14:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Ružový šalát z cvikly.



POTREBNÉ PRÍSADY

2 väčšie buľvy cvikly, 100-150 slovenského bieleho syra (napr. aj feta), 2 na tvrdo uvarené vajíčka, biely jogurt activia, lyžica olivového oleja, kávová lyžička sušeného tymianu

POSTUP PRÍPRAVY

Cviklu si uvaríme do mäkka asi (45 min), nakrájame na kocky, pridáme postrúhaný slaný syr na hrubom strúhadle, tiež nastrúhané vajíčka. Pridáme biely jogurt, tymian, olej a všetko dôkladne premiešame. Ja som vôbec nesolila, nemáme radi slané a navyše ten syr je už sám o sebe dosť slaný. Šalát sa dá jesť izbovej teploty alebo odstáty studený napr. s hriankou na sucho alebo s bagetou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 13.2.2012, 21:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Tvarohovo cesnaková nátierka.



POTREBNÉ PRÍSADY

1 vaničkový jemný tvaroh, 2 trojuholníkové tavené syry, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajíčko uvarené na tvrdo, ½ lyžičky mletej rasce, ½ lyžičky vegety, soli podľa chuti, trocha sladkej mletej papriky na pekné zafarbenie pomazánky.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu pekne na jemno vymiešame, pridáme prelisovaný cesnak a na jemnom strúhadle postrúhané uvarené vajíčko a koreniny.
Dobrú chuť dúfam že bude chutiť, ja som ani nefotila hneď sa zjedla ;-).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Figové trojuholníčky



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 20 dkg hladkej múky, 8 dkg práš. cukru, 1 zarovnaná čajová lyžička prášku do pečiva (ppd), 2 balíčky van. cukru, 1 vajce, 8 dkg tuku, plnka: 125 g masla, 8dkg práškového cukru, 5 lyžíc šľahačkovej smotany ( ja ju zvyčajne nemám tak dávam mlieko), 12 dkg postrúhaných orechov, 12 dkg fíg (ja dávam to celé kolečko sušených neviem koľko je to gramov)

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín na cesto vypracujeme vláčne trené cesto, rozváľame a položíme na plech vystlaný alobalom alebo mastným papierom (plnka tečie). Cesto potrieme lekvárom (slivkovým, ríbezľovým) a natrieme plnku. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30min a ešte teplé pokrájame(naozaj teplé, nie horúce) a pofŕkame čokoládou. Príprava plnky je jednoduchá, všetko sa zmieša aj s nasekanými figami(ja ich meliem v el.robotom a ten to na jemno naseká, moc veľké kúsky tam nemajú byť).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

vianočné maškrty 09


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

vanilkové rožky, medvedie labky, medovníčky, grilážky, figové trojuholníky, karamelové košíčky, orechy, linecké,linecké orechové, , linecké s orieškovou penou, kokosovo marcipánové guličky Prajem pokojné sviatky v kruhu rodiny, ste my tu veľkou inšpiráciou ;-).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (12) posledné: 23.12.2009, 17:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Hráškový závin alebo trochu netradičná príloha



POTREBNÉ PRÍSADY

½ lístkového cesta, asi 6 zemiakov, mrazený hrášok, 1 vajce, mletý muškátový oriešok, soľ, sezamové semienka (suroviny tak pre 3 osoby)

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky ošúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode. Prelisujeme ale rozmixujeme, pridáme do mierne vychladnutého žĺtok a bielka si necháme iba trochu na potretie. Pridáme mletý muš. oriešok, soľ a rozmrazený hrášok (nevaríme). Premiešame a natrieme na vyváľané lístkové cesto na pomúčenej doske. Zvinieme, potrieme bielkom a posypeme sezamom. Pečiem v rúre zohriatej na 180°C asi 35 min. Dá sa použiť samostatne alebo ako príloha k mäsu. My sme mali rybu. Z druhej polovice cesta sa dá urobť múčnik napr jablkové šatôčky ako to bolo u nás :-). Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.11.2009, 15:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Špaldový jablkový mrežovník



POTREBNÉ PRÍSADY

trené cesto: 260g špaldovej múky, 100 g polohr. múky, 150 g kryš. cukru, 250 g palmarínu, 2 vajíčka, 1pdp, 1 van. cukor, kôra z jedného citróna, plnka: asi 1kg postrúhaných jabĺk, hrozienka, lyžička mletej škorice, 1-2 polievkové lyžice kryš. cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Zo surovín na cesto vypracujeme vláčne trené cesto a necháme odpočívať v chladničke. Zatiaľ si ošúpeme a nastrúhame na hrubšie jablká. Pridáme podľa kyslosti jabĺk kryš. cukor, škoricu, hrozienka a premiešame. Necháme odstáť a zatiaľ si vyváľame ½ cesta. Cesto je veľmi krehké a tak ho váľam na alobale trochu hrubšom a tak prenesiem na suchý plech. Alobal najprv trochu pomúčim aby sa cesto až tak neprilepilo.
Na vyváľané cesto natrieme slivkový lekvár. Jablká nám pekne pustia šťavu, kr. vytlačíme rukami a takto čiastočne odšťavené jablká ukladáme na cesto. Zo zbytku cesta opäť na alobale vyváľame plát a pokrájame nožom na pásiky, kt. na ukladáme na vrch jabĺk a tak vytvoríme mriežku. Cesto je na trochu menší plech ako je klasický, iný sa mi do rúry nezmestí :-(.
Pečieme v rúre predhriatej na 180°C asi 30-35 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 7.11.2009, 13:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 22 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu