Monika D. (monikaskorica) ID 116840 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Ružový šalát z cvikly.
[ recept č. 22852 zo dňa 30.1.2010 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
2 väčšie buľvy cvikly, 100-150 slovenského bieleho syra (napr. aj feta), 2 na tvrdo uvarené vajíčka, biely jogurt activia, lyžica olivového oleja, kávová lyžička sušeného tymianu
POSTUP PRÍPRAVY
Cviklu si uvaríme do mäkka asi (45 min), nakrájame na kocky, pridáme postrúhaný slaný syr na hrubom strúhadle, tiež nastrúhané vajíčka. Pridáme biely jogurt, tymian, olej a všetko dôkladne premiešame. Ja som vôbec nesolila, nemáme radi slané a navyše ten syr je už sám o sebe dosť slaný. Šalát sa dá jesť izbovej teploty alebo odstáty studený napr. s hriankou na sucho alebo s bagetou. |
 | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (13.2.2012, 21:57) |
urcite skusim |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 (22.7.2011, 12:34) |
v priebehu dna bol zjedeny lebo je velmi chutny len miesto klasickeho syra som dala tofu a bol  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina R. (dadulka19) ID 8655, mimibazar.sk/dadulka19 (30.1.2010, 20:45) |
toto je určite dobrota,ja cviklu teda môžem ..Dnes som si zrovna 4 uvarila a rozmýšľala som,ako si ju spravím ,tak už viem ,ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |