končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 30 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Pečené kuracie stehná na šampiňónoch a rýchle zemiaky*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 4 ks kuracích stehien, 1 stredná cibuľa, 6 - 7 stredných šampiňónov , kúsok prerastenej oravskej slaniny, 1/2 zelenej a 1/2 červenej papriky, 3 strúčky cesnaku, soľ, mčk, 1/2 čL ml.sladkej papriky, 1 PL masla, 1 PL oleja, cca 0,5 - 1 dl červeného vína. POSTUP PRÍPRAVY K tejto kuracinke som vyskúšala prípravu zemiakov podľa takého zvláštneho receptu, že je to hotové raz dva, lebo sa to robí v tlakáči. Nie je to siedmy div sveta, ale mrknite na to, bolo to celkom fajn. (Moja mamina robí podobné - dusené, ale trvá to dlhšie). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (13) posledné: 11.11.2011, 20:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Kuracia pečienka po gazdovsky*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Pre 2 osoby: 300 g kuracích pečienok, 1/2 cibule, gazdovská slanina (al. oravská, či anglická, ale naj je domáca), 1 kyslejšie jablko, 4 - 5 čL hladkej múky, 2 čL sladkej papriky, 2 čL vegety, trocha mčk, trocha majoránky, ždibec rasce, ždibec soli POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov) KOMENTÁRE (35) posledné: 19.1.2016, 13:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Kuracie prsia á la sviečková*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia cca 750 g, 2 - 3 mrkvy, 1 petržlen, kúštik kalerábu, 1 rez zeleru (alebo 1/4 zeleru), 2 bobkové listy, pár guličiek čierneho korenia, mčk, asi 2 čL Arany pasty (alebo inej paprikovej), soľ, polovica šľahačkovej smotany, polovica kyslej pochúťkovej smotany (ale z toho sa asi nestrieľa, stačí len jeden typ... ja som to len skúšala), troška cukru podľa vašej chuti (jasom dala jednu čL), trocha citrónovej šťavy podľa chuti, cca 2 - 3 PL hladkej múky POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 106 návštěvníkov) KOMENTÁRE (66) posledné: 23.3.2018, 17:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Marinované kuracie prsia (-: podľa bulharského záhradníka :-) - minútka*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Na 2 porcie: Na marinovanie korenie gyros, olej a kuracie prsia (1 pár) .. Na ďalšiu prípravu : 1 mrkva, 1/2 papriky zelenej a 1/2 červenej, 1 strúčik cesnaku, 1/2 paradajky, gyros korenie, 1PL oleja, 1 čL hladkej múky, 1/2 bujónkocky, soľ, gyros, kúsok masla POSTUP PRÍPRAVY Toto jedlo vzniklo len nedávno, taká momentálna inšpirácia. Pri jeho "krste" sme sa nevedeli dohodnúť, či to budú prsia po bulharsky (manželov návrh) alebo prsia po záhradnícky (môj návrh). Nakoniec sme urobili kompromis, a preto ...prsia podľa bulharského záhradníka :))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 16.6.2010, 10:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Kurací rezeň plnený šunkou, nivou a šampiňónmi*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 4 ks kuracích pŕs, 4 plátky šunky, cca 10 dg nivy, 3 - 4 ks šampiňónov (aj viac - podľa veľkosti), olej, hladká múka, korenie na steak, mletá červená paprika, mčk, soľ, 1/3 bujónovej kocky KNORR, kúsok masla POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 26.9.2010, 19:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Kurací rezeň EXPRES*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 1 pár kuracích pŕs, soľ, biele korenie, korenie na kura, troška oregana, 1/2 cibule, 1-2 strúčiky cesnaku, 1/2 kocky slepačieho bujónu, 3 PL olivového oleja, 1 PL masla, cca 1,5 čL hlad.múky POSTUP PRÍPRAVY Postup je hrozne jednoduchý a rýchly. Kuk nižšie OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 8.5.2011, 13:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Šťavnaté marinované rezne*♥*POTREBNÉ PRÍSADY kuracie prsia (1pár), cca 10dg šampiňónov, 10 dg šunky, olej, 2 vajcia, 1 čL korenia na stejk, korenie barbecue, 4 strúčky cesnaku, worchester, 1 čL kremžskej a 1 čL dijonskej horčice, 3 PL solamylu, trocha soli a vegety POSTUP PRÍPRAVY Prsia pokrájame na pásiky, šampiňóny, šunku a cesnak nakrájame na plátky. Všetko zmiešame v mise a posypeme vegetou a korením barbecue. V miske rozšľaháme vajcia, pridáme horčice, koreniny, soľ a solamyl. Dobre rozmiešame a vložíme pokrájané ingrediencie. Uzatvoríme a dáme do chladničky na 24 hodín (vydrží to i dlhšie a je to potom ešte lepšie). Kladieme na rozpálený olej a lyžicou sformujeme do určitého tvaru. Opražíme z obidvoch strán, stačí chvíľka. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Kalocsayský perkelt*♥*POTREBNÉ PRÍSADY kuracie paličky ( 4 krídla, 2 stehná), 1 ks kuracích pŕs, cibuľa, zelená paprika, feferonka, paradajka, 1 PL paradajkového pretlaku, soľ, sladká červená paprika, 4 strúčiky cesnaku, trocha červeného vína, 3 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Kuracie krídla i stehná rozkrojíme v kĺboch, hornú časť stehna nakrojíme (alebo rozkrojíme na 2 časti), kuracie prsia pokrájame. Osolíme ich. Dáme speniť nadrobno pokrájanú cibuľu a 2 strúčiky cesnaku. K cibuli pridáme červenú papriku, orestujeme a pridáme pretlak, chvíľu miešame a pridáme pokrájané mäso. V cibuľovom základe ho poriadne poobraciame a opekáme, kým sa urobí šťavička. Popritom pridáme nakrájanú papriku, feferonku a paradajku. Stále miešame, aby sa pri pražení niečo nepripálilo. Po chvíli pridáme trocha červeného vína (1 dl) a zamiešame, prilejeme vodu, ale len toľko, aby mäso nebolo úplne ponorené. Prikryjeme a necháme dusiť domäkka. Do hotového ešte pridáme prelisovaný zvyšný cesnak. Najlepšie je podávať s cestovinou, ale môžu byť aj zemiaky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*Kurací rezeň ***MOŽE BYŤ*** fakt vynikajúci*♥*POTREBNÉ PRÍSADY Toto je recept dnešného dňa. Niečo podobné sme jedli minule v reštike pod názvom "Rezeň šéfa kuchyne" a veľmi nám to chutilo. Recept naň som samozrejme nemala, ale pokúsila som sa vytvoriť niečo podobne chuťovo zaujímavé. Dostala som pochvalu a mne sa to tiež pozdávalo. Takže tento postup sa osvedčil, skrátka Môže byť :-) ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1 pár kuracích pŕs, 8 ks malých šampiňónov, 2 ks kuracích pečienok, 1 - 1,5 dl šľahačkovej smotany, 2 PL karamelu, sójová omáčka, vegeta, orientálne grilovacie korenie, 2 čL solamylu, 1 PL koňaku, POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
*♥*PAŠTÉTA Z KURACEJ PEČIENKY*♥* - lepšia ako francúzska kupovanáPOTREBNÉ PRÍSADY Pôvodný recept je na tejto adrese: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=13527 POSTUP PRÍPRAVY Pôvodne som chcela len vymeniť fotky pri svojom recepte, ale akosi to nejde. Fotografia sa akosi nedá odstrániť, ani nahradiť novou. Tak snáď Vás upúta táto nová a možno paštétku aj vyskúšate, lebo príprava je extrémne jednoduchá a výsledný chuťový efekt je vynikajúci. Je to jemná delikatesa, môžete mi veriť. Piekla som ju už minimálne 6 x a už som konečne zistila, že sa má piecť pomaly, a nie na 200°C, ako mám v pôvodnom recepte. Včera mi napadlo piecť ju pri nižšej teplote a preto aj dlhšie. Tentokrát paštéta ani nepraskla (ani na kúsičku) a ani neklesla. Takže piekla som na 150°C a cca 45 min , špajdľa to istí :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (14) posledné: 8.12.2011, 14:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 30 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |