kristína s. (nigina) ID 32120 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)
*♥*Kuracia pečienka po gazdovsky*♥*
[ recept č. 18294 zo dňa 24.9.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Pre 2 osoby: 300 g kuracích pečienok, 1/2 cibule, gazdovská slanina (al. oravská, či anglická, ale naj je domáca), 1 kyslejšie jablko, 4 - 5 čL hladkej múky, 2 čL sladkej papriky, 2 čL vegety, trocha mčk, trocha majoránky, ždibec rasce, ždibec soli
POSTUP PRÍPRAVY
xxx
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Cibuľu nakrájame na polmesiačiky, slaninu na čo možno najtenšie plátky, nie ako tieto moje. Pečienky očistíme, opláchneme a necháme na sitku odkvapkať. |
![]() |
Pripravíme si obaľovaciu zmes z hladkej múky a spomínaných korenín. |
![]() |
Do jenskej (alebo inej zapekacej) misy položíme na dno niekoľko plátkov slaniny a pokryjeme ich cibuľou. |
![]() |
Pečienku obaľujeme v múčnej zmesi a zabalíme do tenkého plátku slaninky. (Len zopár, aby to celé nebolo veľmi mastné... a plátky najlepšie skoro priesvitné) Pečienky ukladáme vedľa seba do misy. Aby to nebolo veľmi mastné, viaceré pečienky som obalila iba v múke (nebaliť do slaniny) a naukladala do misy medzi tie, kt. boli obalené slaninou. |
![]() |
Na pečienky som tak hala-bala rozhodila plátky pokrájaného jablka a nakoniec som ich prikryla plátkami slaniny, ktoré som posypala trochou rasce. |
![]() |
No a šup s tým do rúry na 25 minút pri 200°C, celú dobu pečieme odkryté. Pred koncom nachvíľku vyberieme, môžeme troška odhrnúť slaninovú vrstvu a pečienky osolíme. |
![]() |
Slaniny prihrnieme naspäť a ešte chvíľu grilujeme. |
![]() |
Ako príloha sa najlepšie hodí ryža a nejaká zeleninka. Ja som k tomu tak narýchlo zbúchala šalát z papriky, rajčín a cibule. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Marienka K. (00marlenka) ID 208916 (19.1.2016, 13:21) |
Ďakujem za úžasný recept chutilo všetkým a veeeeeeeľmi :* |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta D. (iwetusik) ID 231043 (7.10.2014, 19:35) |
výbornééé mňam mňam mňam.... robili sme na obed sme sa nevedeli dopapať.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (9.10.2014, 11:53) |
Som veľmi rada, že ťa receptík oslovil a že vám doma chutilo. Receptík bol raz na 1.mieste v súťaži na Vareche.sk . Tak nech ti slúži a nech vám chutí naďalej  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (23.6.2011, 9:09) |
super , toto určite vyskúšam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (23.6.2011, 18:17) |
Je to maškrta, Janka len dosť kalorické... príprava veľmi jednoduchá, ak skúsiš, napíš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marianna K. (gabulik190) ID 188377 (21.4.2011, 19:40) |
receptik dnes odskušany, je famozny, užasny, fajnovy, ale ryžesom sa nedočkala a zjedla som iba s chlebikom a kčupom, ked som citila tu vonu pri pečeni neodolala som a za ryžou už nečakala  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (20.4.2011, 11:23) |
super receptik,uz je zaradeny do vyskusania,potom dam vediet,ako chutil. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miriam D. (alex) ID 478 (20.4.2011, 10:11) |
jej to vyzera super a ja ze co s pecienkou co mam v mrazaku. Zajtra robim na obed.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (13.1.2011, 14:47) |
Ahoj Kristínka. Tento receptík vyzerá zaujímavo. Ja robievam pečienku na panvici, s jablkom a nakoniec tam pridám kečup. Tiež výbobné. Niekedy musím vyskúšať so slaninkou.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miriama L. (miracko) ID 11257, mimibazar.sk/miracko (13.1.2011, 14:32) |
Už sa pečie A už sa teším vyzerá to fantasticky, odpadne ked pride vecer z roboty Dakujem za inšpiraciu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína T. (vincentka) ID 49981 (30.10.2010, 13:16) |
Jednoduche a dobre. A hlavne rychle. Taka jednoducha obdoba raznici. Mnam,mnam. Tej cibule tam kludne mozno dat aj viac - nic sa tym nepokazi. Tento recept ma zachranil v case absolutneho zlyhania kucharskej fantazie...nastastie mala som vsetky ingrediencie....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (4.11.2010, 21:26) |
No a ja som to už dávno nerobila a taká mňamka to je... musím urobiť niekedy..Som rada, že sa ti receptík zapáčil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
zlata d. (luculik97) ID 131193 (16.7.2010, 11:02) |
odskúšané a výsledok ? fantastické papaníčko , ostalo nám aj na druhý deň a povedala by som ,že to bolo ešte lepšie na druhy deň vďaka za super receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (4.11.2010, 21:21) |
jejda, tak to mám fakt radosť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ivana B. (20vča) ID 133644 (9.7.2010, 7:08) |
Ahojky.!!! Skúsila som tiež pečienku na gazdovský spôsob.Ja pečiemku veľmi nemusím,ale tomuto sa odolať nedalo,akurát som dala namiesto kuracej pečienky bravčovu a inak som dodržala postup,z jablkami som trochu šetrila z rešpektu ale nabudúce ich tam dám určite viac.Zato slaninky som určite nešetrila. .Bolo to vynikajúce.Odporúčam všetkým aj tým čo nemusia pečienku.Fakt super papaníčko.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (9.7.2010, 11:24) |
Jej, ako som rada, že si vyskúšala Takže aj s bravčovou pečienkou to je dobré? Ja som to s ňou neskúšala vôbec, ale je to dobrá informácia pre tých, ktorí bravčovú majú radi Tak super Veru, každému odporúčam dať medzi pečienky viac toho kyslastého jablka je to tam supeeer Ďakujem, že si napísala, dala odozvu na receptuš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (28.4.2010, 12:09) |
ahóój,dnes som robila tieto tvoje fantastické pečienky len som ich nerobila v rure ale hore na panvici pochutila som si-zatial len ja ,lebo zvyšok ešte nie je doma,to jablčko sa tam tak hodí ,nabuduce ho dam viacej -som ta neposluchla ked si odporučala díky za receptík,chválim ta  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (29.4.2010, 10:46) |
Čafko jóoj, áno, tieto pečienky sú fakt dobré, len to je kalorické jak sviňa kvôli tej slaninke. Ja som tam tie jablká dala len ako keby ma osvietilo, aby to malo šťavu. A potom som zistila, aké sú tie jablká v tom senzi... preto som ti to radila. Vidíš, ty nezbeda? Tak nabudúce poslúchaj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (20.2.2010, 14:44) |
zuzi, dobrota to je a ak môžem, oplatí sa dať viac jablka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ivana O. (question) ID 44519 (8.1.2010, 20:28) |
bolo to fakt vyyyyyborne mnaaaamky..urcite budem este robit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína P. (Kitty) ID 3988 (25.9.2009, 19:33) |
mňamky mňam, to musí byť bomba. Keď mi príde drahý domov, tak mu to ukuchtím, my zbožňujeme kuracie pečienky. Doteraz ich u nás stále pripravoval on, ja to neviem tak super dochutiť ako on, no týmto ho určite tromfnem .Tá kombinácia chutí musí byť úžasná...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (26.9.2009, 12:36) |
Katka, ďakujem naozaj musím neskromne povedať, že to jedlo bolo výborné len na môj vkus trocha mastné (ale mala som nakrájať úplne priesvitné plátky slaniny-lenže to som odflákla) Inak to kyslé jablko v tej kombinácii s pečienkou a slaninou je eňo-ňuňo. Ak máte radi kuraciu pečienku, niet pochýb, že toto vám iste bude chutiť Potom mi daj vedieť, čo manžel Ahojky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Katarína P. (Kitty) ID 3988 (7.10.2009, 21:38) |
Krisínka tak som skúšala a je to fantastikuš chutilo nám to, určite to už bude v našom jedálničku častejšie Ešte sa chystám na ten tvoj super bryndzovník, ja robievam klasický bryndzovník, len s bryndzou a zemiakmi. Drahý zbožňuje jedlá kde je syr a bryndza.Už sa naň tak teším, pri pohľade na tie tvoje fotky mi slinky tečú, bože to sú muky...hlavne keď sa snažím chudnúť takto to ďaleko nedotiahnem Nevadí urobím a ja budem smutne pozerať a keď schudnem, tak si to vynahradím  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (13.10.2009, 21:42) |
Tak to je super, teším sa Aj môj muž má rád bryndzu a robila som ho teraz cez víkend opäť. Už by som mala prestať s tým, lebo začíname naberať a to nie je dobré  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina P. (Mata406) ID 48300 (25.9.2009, 13:51) |
Kristínka - tieto Tvoje gazdovské jedlá sú absolútne bombastické - ušité na moje chuťové kanalíky - postupne si ich budem robiť a posielať ..ďakujeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (25.9.2009, 19:17) |
Ďakujem Maťka Včera večer sa u nás zastavila kamoška, keď išla z tréningu. Vyberala z chladničky minerálku a spýtala sa, čo je toto? Povedala som, že taký výmysel a chcela ochutnať. Zošrotila to úplne bleskovo a povedala skoro to isté, čo ty... že to je akurát pre jej chuťové poháriky Martinka, ak to niekedy budeš robiť, čo najtenšie slaninové plátky Pekný večer  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
martina G. (feedorka) ID 35909 (24.9.2009, 18:32) |
no, zdá sa mi to skutočne super, určite to vyskúškam , ale načo je tam to jablko? to si neviem nejak vysvetliť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (24.9.2009, 19:43) |
To jablko prispieva ku vzniku šťavičky, lebo to sa ničím nepodlieva. Jablko je kyslasté. Trochu podľa mňa zmierňuje hutnosť kombinácie pečienka+slaninka. Veľmi mi to jablko v tom chutilo... teda tá kombinácia s pečienkou a slaninou  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (24.9.2009, 17:39) |
Kristi,vyzera to uuuuzasne, a ked si predstavim tu chut... ...mam rada pečienky,určite to vyskušam..mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (24.9.2009, 20:50) |
Marti, bola to mňamka, len na môj vkus trochu mastné. Ale to bola moja vina. Ja som mala takú blbú slaninu, nedalo sa mi ju nakrájať tenšiu. Možno som ju mala dať trocha primraziť alebo čo... Z takej domácej sa to asi dá lepšie, lebo tieto z obchodu sú také mľandravé Tak ak sa ti bude dať, čím tenšie krájaj A potom mi daj vedieť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |