končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 26 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Univerzálne mrkvovo-špaldové cesto na závin,koláče,taštičky...POTREBNÉ PRÍSADY 250g špaldovej múky, 250g postrúhanej mrkvy, 100g klasického masla POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som si sama upravila a vyskúšala už x krát na viacero spôsobov.Takže: očistenú,postrúhanú mrkvu zmiešame so zmäknutým maslom a špaldovou múkou.Všetko spolu vypracujeme a dáme asi na 1 hod. do chladničky.Potom cesto rozvaľkáme a buď naplníme závin,naplníme taštičky, alebo v koláčovej forme upečieme jablkovo makový koláčik.A keď sa nám nechce nič vymýšľať,tak len povykrajujeme koliečka.Pečieme podľa potreby, závin a koláč na 180 *C asi 35 - 40 min a koláčiky menej. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 29.4.2015, 12:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zdravý domáci puding,čokoláda - výborný antioxidant :-)POTREBNÉ PRÍSADY 3 dcl zeleného čaju, 3 PL kvalitného kakaa, 1-2 PL medu, Agave alebo javorového sirupu (podľa chuti i viac), 1 PL kokosového oleja, 1 PL lecitínu bez GMO, 2-3 hrste orechov alebo namočených mandlí, 1 KL Chia semiačok, 1 KL mletej škorice, 1 zrelé avokádo (banán), 2 PL ľanových semiačok, 1 PL Goji ( Kustovnica čínska) + prípadne mletý kokos,mak,ďatle, kajanské korenie.... POSTUP PRÍPRAVY Na nete som našla tento recept na domáci puding - čokoládu.Suroviny sú trošku drahšie,ako u klasického pudingu,ale kto sa zaoberá zdravou stravou,tak tento puding určite uprednostní,pretože je nielen zdravý,ale aj chutný a dobre zasýti.A hlavne suroviny sú veľmi kvalitné a dôležité :-) Najskôr si uvaríme zelený čaj a necháme ho vyluhovať.Do mixéra postupne nahážeme všetko ostatné: namočené mandle,kokosový olej, kakao, med podľa chuti, lecitín,Chia, ľanové semiačka,nakrájané olúpané avokádo,škoricu a podľa chuti aj kokos,mak a pod. Zalejeme vychladnutým čajom a poriadne rozmixujeme.Ak chcete mať puding poriadne hustý,tak pridáte menej čaju,ak chcete len čokoládový nápoj, tak pridáte viac čaju.Nalejeme do misiek a dáme do chladu stuhnúť. Prečo sú antiooxidanty pre nás dôležité sa dočitame napr.tu: http://www.schudnut-ako.meu.zoznam.sk/antioxidanty-ako-schudnut/ - Zelený čaj a kakao sú same o sebe antioxidanty. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (18) posledné: 14.5.2013, 20:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rýchly nepečený Cheesecake s čokoládou a írskym krémom :-)POTREBNÉ PRÍSADY Na korpus - 250g maslových sušienok, 125g klasického masla + 2 x 250g (500g) krému Philadelpia alebo Mascarpone, 250ml šľahačkovej smotany, 50g práškového cukru, 50ml írskeho likéru, cca 50g varovej čokolády + niečo na ozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Ponúkam receptík na rýchly Cheesecake. Ja som ho robila k Valentínu,ale veru dovtedy už nebude :-D je totiž výborný! Maslové sušienky rozmixujeme,alebo sušienky dáme do sáčku a valčekom rozmrvíme.Hmota by nemala byť ani veľmi sypká,ani hrudková.Taká akurát :-) Maslo si rozpustíme a zalejeme sušienky.Rukami rozmiešame a nasypeme do tortovej formy.Opakom lyžice poriadne uhľadíme a dáme asi na dve hodiny stuhnúť do chladničky. Mascarpone alebo Philadelpiu rozmiešame s práš.cukrom a írskym likérom.Podľa chuti môžte pridať viac cukru a aj viac likéru.Nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku a postrúhanú čokoládu.Natrieme na korpus,dozdobíme a dáme stuhnúť do chladničky! Ten krém je proste iný,ale i takto sa dá využiť a zúžitkovať írsky krém :-) Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 13.2.2013, 22:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Rýchly mini zákusok s írskym krémom Bailey´s :-)POTREBNÉ PRÍSADY 150g kr.cukru, 3 vajíčka, 200g hl.múky, 1 - 2 PL kakaa, 1 dcl letnej vody, 1 dcl oleja, 1/2 PDP + marmeláda + 250 ml šľahačkovej smotany, 125 ml kyslej pochúťkovej smotany, 3 - 4 PL írskeho krému, 1 vanilkový cukor + niečo na ozdobu napr.varová čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je veľmi rýchly a celý som si ho vymyslela sama,len tak! Snáď niekoho inšpiruje :-) Keďže sme iba dvaja a ja sladké nejem, urobila som len pre manžela tento mini koláčik a ten hneď na posedenie polovičku zjedol.Takže odporúča! Koláčovú formu namastíme a vysypeme múkou. Žĺtka dobre vyšľaháme s cukrom.Ak sa Vám bude zdať veľa cukru,tak uberte. Postupne prilejeme letnú vodu a potom olej a šľaháme už pri nízkych otáčkach. V tejto fáze ja zapínam rúru na 180 *C. Potom pridám preosiatu múku s práškom do pečiva a prešľahám naposledy.Bielky so štipkou soli vyšľaháme na pevný sneh a pridáme do ostatného cesta,už len vareškou premiešame.Ak chceme, 1/3 odoberieme a zafarbíme kakaom.Ak sa nám bude zdať cesto tuhé,tak pridáme kvapku vody.Do formy som postupne od stredu nalievala 2 PL svetlého cesta a do neho 1 PL kakaového cesta - tak ako keď sa robí mramorový korpus na tortu.A postupujeme stále dokola,až všetko cesto minieme.Keď sa nám nechce,tak cesto len vylejeme.Dáme piecť na spomínaných 180 *C cca 20 - 25 min.Záleží od rúry,preto sledujeme a vyskúšame špajlou.Po upečení korpus necháme vychladnúť.Potom ho vyklopíme a otočíme.Potrieme marmeládou! Ja som použila jahodovú + 1PL rumu,keďže to bude pre chlapa.Pokiaľ nám korpus chladne,tak si ručne vidličkou premiešame kyslú smotanu + 1 vanilkový cukor a od oka írsky krém.Šľahačkovú smotanu klasicky mixérom vyšľaháme a pridáme ku kyslej smotane.Zamiešame a rozotrieme na vychladnutý korpus.A už len podľa chuti ozdobíme, napr.kúskom postrúhanej čokolády. Na moje milé prekvapenie šľahačková hmota pekne drží a nerozteká sa! Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 2.9.2013, 17:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zdravé mrkvové muffiny :-)POTREBNÉ PRÍSADY 250g špadovej múky, 250ml kyslého mlieka (cmar), 100 ml sójového alebo klasického masla, 2 mrkvy (cca 100g), 1 KL škorice, 1 KL sódy bikarbóny, 1 KL extraktu zo Stévie, 1KL agávového sirupu,kôra z jedného citróna + na polevu:2 PL citrónovej šťavy a 2 PL agávového sirupu. POSTUP PRÍPRAVY Ponukám Vám recept na zdravé muffinky,ktorý som vymyslela,vykombinovala,viac krát odskúšala a keďže mne chutia,tak sa s ním podelím.Upozorňujem vopred,že muffiny nie sú sladké,takže sú vhodné k zdravému stravovaniu. Ako prvé si rozpustíme sójové maslo.Ak nemáte,použite klasické maslo.Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť.Špaldovú múku zmiešame so sódou bikarbónou.Mrkvu umyjeme,postrúhame.Citrón dôkladne opláchneme a postrúme kôru do mrkvy,pridáme škoricu,Stéviu a agávový sirup.Zamiešame a dáme k múke.Prilejeme vychladnuté maslo, a nakoniec cmar.Všetko spolu premiešame a polievkovou lyžicou robíme kôpky do formičiek.Ja mám silikónové,sú pefekné.Pečieme na 180 *C cca 20 - 25 min.Radšej sledujte.Po upečení muffinky v pohode a bez námahy z formičiek vyklopíme.Necháme trošku vychladnúť a polejeme polevou.Poleva:rozmiešame citrónovú šťavu s agávovým sirupom.Muffinky sú kyselkavé,ale ak nemáte radi,polevu vynechajte. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Nutelové rohlíky :-)POTREBNÉ PRÍSADY 250g hl.múky, 250g pol.múky, +-23g kvasníc, 250-300ml mlieka, 2PL kyslej smotany, 70ml oleja - masla, 3PL kr.cukru ( podľa chuti kľudne i viac ), štipka soli. Náplň: nutela POSTUP PRÍPRAVY Do preosiatej múky pridáme smotanu,cukor,olej a nakoniec kvások.Podľa potreby dolievame mlieko.Vypracujeme hladké cesto.Necháme v teple asi hod.vykysnúť.Cesto na pomúčenej doske rozdelíme na tri časti a každú časť vyvaľkáme dokruhu.Rozdelíme na 6 trojuholníkov,naplníme nutelou a zrolujeme do tvaru rohlíka - od najširšej časti.Uložíme rohlíky na plech s peč. papierom,alebo tef.podložkou.Potrieme olejom a necháme ešte chvíľu podkysnúť.Pečieme na 200 *C asi 15 min. - záleží od Vašej rúry,preto rohlíky radšej sledujte. Po upečení posypeme práš.cukrom. Prajem dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Moravské koláče :-)POTREBNÉ PRÍSADY 250g hl.múky, 250g pol.múky, +-23g kvasníc, 250-300ml mlieka, 2PL kyslej smotany, 70ml oleja - masla, 3PL kr.cukru ( podľa chuti kľudne i viac ), štipka soli. Tvarohová náplň:1 tvaroh, 1 vajce, asi 3PL pr.cukru,šk.cukor. Posýpka: 3PL pol.múky, 3PL práš.cukru, 2PL masla.......slivkový lekvár POSTUP PRÍPRAVY Do preosiatej múky pridáme smotanu,cukor,olej a nakoniec kvások.Podľa potreby dolievame mlieko.Vypracujeme hladké cesto.Necháme v teple asi hod.vykysnúť.Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska.Na plech s peč. papierom,alebo tef.podložkou poukladáme,urobíme v strede trochu priehlbinku,pridáme tvarohovú náplň,potom do stredu tvarohu dáme sliv.lekvár.Okraje potrieme olejom a nakoniec posypeme posýpkou.Necháme ešte chvíľu podkysnúť.Pečieme na 200 *C asi 15 min. - záleží od Vašej rúry,preto koláče radšej sledujte. Toto cesto používam na všetky kysnuté koláče,tak Vám snáď bude chutiť! Prajem dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 14.11.2012, 17:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový mrežovník z lineckého cesta :-)POTREBNÉ PRÍSADY 250g hladkej múky alebo aj špaldovej, 125g obyčajného masla, 100 g práškového cukru, 1 vajce, štipka soli. Plnka:5-6 jabĺk,1 vanilkový cukor, práškový cukor podľa chuti, škoricový cukor, hrozienka, mandle,rum POSTUP PRÍPRAVY Z preosiatej múky,prášk.cukru,zmäknutého masla,soli a vajca vypracujeme cesto.Cesto zabalíme do fólie a dáme na 1 hod. do chladničky. Medzitým si pripravíme plnku:nastrúhame jablká,ktoré si ochutíte podľa Vašej fantázie a chuti.Ja som dala posekané mandle,škoricový cukor,prašk.cukor,vanilk.cukor a rum.Z cesta odoberieme jednu tretinu a dáme stranou.Zo zvyšného cesta vyvaľkáme kruh a prenesieme ho do naolejovanej formy.Cesto musí byť až po okraje a pár krát popicháme vidličkou.Dáme rovnomerne plnku,ja som trochu vytlačila šťavu,aby to nebolo moc mokré.Zo zbytku cesta vyšúlame mriežky a poukladáme na jablkovú plnku.Pečieme na 170-180 *C asi 20-30 min.Samozrejme záleží od vašej trúby,preto koláčik radšej sledujte.Nakoniec už len pocukrujeme.Môžte zvoliť aj iné ovocie, v lete napr.jahody,maliny... Nepozerala som sa,či sa tu už takýto koláčik nachádza,ak áno,tak zmažem. Koláčik vyskúšaný aj so špaldovej múky,len foto som pri rýchlej konzumácii už nestihla :-) možno nabudúce Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov) KOMENTÁRE (36) posledné: 8.1.2016, 17:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Orechovo-škoricové cmarové vejáriky.....alebo ako využiť plech na muffiny :-)POTREBNÉ PRÍSADY 200ml cmaru, 375g hladkej múky, 30g roztopeného masla, 15g čerstévo droždia alebo 2 ML sušeného, 1/3 ML soli, 2-3 ML cukru, 1/2 ML sódy bicarbóny......+ 30g masla,1 škoricový cukor,vanilkový cukor,vlašské orechy. POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je z knihy Chlieb.V originálnom recepte sa volá FAN TANS a nie je v ňom škorica ani orechy,ale podľa mňa je takto koláčik chutnejší.Upozorňujem recept je na 12 ks.Kvasnice a 1ML cukru vsypte do nádoby s cmarom.Pomiešajte a nechajte 5 min.odpočívať.V miske zmiešajte múku,soľ,sódu,cukor podľa chuti a vlejte cmar a roztopené maslo.Všetko spolu zmiešajte,ak je treba dolejte trošku cmaru.Cesto prelože na pomúčenú dosku a mieste asi 10 min,kým nie je cesto hladké a pružné.S cestom sa dobre pracuje,preto nie je treba dosypávať múku.Vypracované cesto dajte späť do misky a nechajte na teplom mieste kysnúť asi 1 - 1 a 1/2 hod. - kým cesto nazdvojnásobí svoj objem.Po vykysnutí cesto zrazte hánkami a nechajte pár min. odpočívať.Potom preložte na pomúčenú dosku a vyvaľkajte na obdĺžnik 50 x 30.Mne to vydalo na 40 x 25,a tiež v pohode.Ostrým nožom nakrájajte cesto na 6 - 7 pásov širokých asi 4 cm.Potrite 30g roztopeným maslom.Posypte napr.ako ja poriadne škoricovým cukrom,orechami,alebo nechajte len také čisté maslové,ako v originály.Poukladajte pásy na seba a pokrájajte na 12 ks.Jednu bočnú stranu stlačte,aby sa jednotlivé vrstvy spojili.Len jednu stranu,ostatné strany veľmi nestláčame,aby sa vejáriky pekne otvorili.Vložte do maslom vymastenej muffinkovej formy spojom dole a prikryte utierkou.Nechajte ešte asi 30 min.podkysnúť.Pečte na 190 *C 15-20 min.Záleži samozrejme od Vašej rúry,preto radšej sledujte.Upečené pocukrujeme práškovým cukrom,alebo ešte škoricovým a maškrtíme. Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (23) posledné: 31.10.2013, 20:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Ovocný koláč z kyslého mlieka :-)POTREBNÉ PRÍSADY 2 hrnčeky polohr. múky, 1 hrnček kr.cukor, 1 hrnček kyslého mlieka - ja som dala cmar, 3/4 hrnčeku oleja, 2 vajíčka, 1 ČL sódy bicarbóny........1 tvaroh, citrónová kôra, 1 vanilkový cukor, škoricový cukor a ovocie - podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Postup je veľmi jednoduchý - ako pri klasickej, rýchlej bublanine: Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme cmar, múku,olej a nakoniec jedlú sódu.Všetko spolu vymiešame a vylejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech.Ak chcete,časť cesta môžte zmiešať s kakaom,bude dvojfarebný.Na cesto rozotrieme tvaroh:ja rozmiešam tvaroh s vanilkovým a škoricovým cukrom a pridám trochu citrónovej kôry. Ak nechcete,tvaroh vynechajte.Potom poukládame ovocie:napr.slivky,marhule - podľa chuti a zásob vo Vašej špajze.Nakoniec posypem mrveničkou:4 PL polohr.múky, 4 PL prášk.cukru a trochu masla.Pečieme na 180 *C asi 20-25 min.záleží od vašej rúry,preto radšej sledujte,alebo vyskúšajte špajlou.Teplý koláčik kvalitne posypeme škoricovým cukrom.Je úžasný,vláčny a hlavne rýchly na prípravu ..... Dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 26 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |