končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Mária K. (konteska) ID 177553 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Rýchly mini zákusok s írskym krémom Bailey´s :-)[ recept č. 52323 zo dňa 10.2.2013 ] POTREBNÉ PRÍSADY 150g kr.cukru, 3 vajíčka, 200g hl.múky, 1 - 2 PL kakaa, 1 dcl letnej vody, 1 dcl oleja, 1/2 PDP + marmeláda + 250 ml šľahačkovej smotany, 125 ml kyslej pochúťkovej smotany, 3 - 4 PL írskeho krému, 1 vanilkový cukor + niečo na ozdobu napr.varová čokoláda POSTUP PRÍPRAVY Tento recept je veľmi rýchly a celý som si ho vymyslela sama,len tak! Snáď niekoho inšpiruje :-) Keďže sme iba dvaja a ja sladké nejem, urobila som len pre manžela tento mini koláčik a ten hneď na posedenie polovičku zjedol.Takže odporúča! Koláčovú formu namastíme a vysypeme múkou. Žĺtka dobre vyšľaháme s cukrom.Ak sa Vám bude zdať veľa cukru,tak uberte. Postupne prilejeme letnú vodu a potom olej a šľaháme už pri nízkych otáčkach. V tejto fáze ja zapínam rúru na 180 *C. Potom pridám preosiatu múku s práškom do pečiva a prešľahám naposledy.Bielky so štipkou soli vyšľaháme na pevný sneh a pridáme do ostatného cesta,už len vareškou premiešame.Ak chceme, 1/3 odoberieme a zafarbíme kakaom.Ak sa nám bude zdať cesto tuhé,tak pridáme kvapku vody.Do formy som postupne od stredu nalievala 2 PL svetlého cesta a do neho 1 PL kakaového cesta - tak ako keď sa robí mramorový korpus na tortu.A postupujeme stále dokola,až všetko cesto minieme.Keď sa nám nechce,tak cesto len vylejeme.Dáme piecť na spomínaných 180 *C cca 20 - 25 min.Záleží od rúry,preto sledujeme a vyskúšame špajlou.Po upečení korpus necháme vychladnúť.Potom ho vyklopíme a otočíme.Potrieme marmeládou! Ja som použila jahodovú + 1PL rumu,keďže to bude pre chlapa.Pokiaľ nám korpus chladne,tak si ručne vidličkou premiešame kyslú smotanu + 1 vanilkový cukor a od oka írsky krém.Šľahačkovú smotanu klasicky mixérom vyšľaháme a pridáme ku kyslej smotane.Zamiešame a rozotrieme na vychladnutý korpus.A už len podľa chuti ozdobíme, napr.kúskom postrúhanej čokolády. Na moje milé prekvapenie šľahačková hmota pekne drží a nerozteká sa! Prajem dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Liba B. (babibi) ID 213130 (2.9.2013, 17:16) | |
ODPOVEDAŤ |
Mária K. (konteska) ID 177553 (16.2.2013, 18:41) | |
Bailey´s - írsky krém sa predáva bežne v obchode,myslím si ale,že na SVK je drahší,ako tu v Írsku Tu sa predávajú aj rôzne napodobeniny originálu a sú lacnejšie,preto si myslím,že doma sa tiež niečo podobné nájde Inak originál vyzerá takto: http://www.pricemania.sk/katalog/likery/bailey-s-irish-cream-0-7l-197468/ mne zostal zvyšok likéru z oslavy,tak som ho takto zúžitkovala | |
ODPOVEDAŤ |
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (16.2.2013, 17:43) | |
zákusok vyzerá úžasne,a kde kúpim ten írsky krém??? | |
ODPOVEDAŤ |
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (10.2.2013, 13:43) | |
parádny,ukladám ,skúsim | |
ODPOVEDAŤ |