končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 84 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Avokádová polievka s knedličkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 cibuľa, 2 lyžice masla alebo margarínu, soľ, mleté čierne korenie, 500 g zeleninového vývaru, 200 g šľahačkovej smotany, 2 ks avokáda, 50 ml bieleho vína, citrónová šťava. Knedličky: 200 g dusenej šunky, 2 lyžice postrúhaného chrenu, 1 lyžica kyslej pochúťkovej smotany, 1 malá cibuľka, trocha pažítky. POSTUP PRÍPRAVY Polievka: Na tuku speňte pokrájanú cibuľku, zalejte vývarom zmiešaným so šľahačkovou smotanou a povarte. Polievku odtiahnite z ohňa, vložte do nej pokrájanú dužinu z avokáda a len krátko povarte na veľmi miernom ohni. Polievku prepasírujte alebo rozmixujte. Potom do nej vlejte víno a citrónovú šťavu, osoľte a okoreňte. Mierne ohrejte. Podávajte so šunkovými knedličkami. Knedličky: Rozmixujte /alebo vymiešajte/ pokrájanú šunku, postrúhaný chren, kyslú smotanu a nadrobno posekanú pažítku. Masu dochuťte soľou a korením. Odložte do chladničky. Po stuhnutí z nej tvorte malé knedličky, ktoré rozdeľte na taniere a zalejte polievkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Bryndzovo-orechová nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g vlašských orechov, 100 g bryndze, 100 g masla /ja dávam to od Raja/, mletá červená paprika, pažítka. POSTUP PRÍPRAVY 1. Bryndzu zmiešame so zmäknutým maslom a pridáme nahrubo posekané orechy. 2. Nátierku dochutíme mletou paprikou a posekanou pažítkou. Tip: Nátierku natierame na plátky celozrnných rožkov a špáradlom pripichneme na každý plátok bobuľu zeleného hrozna. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Trhanec s malinovou šťavou a ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY /pre 10 osôb/ Keď chcete pre menej ľudí napr. pre 5, vydeľte všetky suroviny číslom 2. Vhodné na svadby a rôzne rodinné oslavy. 10 vajec, trochu soli, 1,5 ml mlieka, 900 g polohrubej múky, 600 g krupicového cukru, 300 g hrozienok, 250 g masla, 200 g práškového cukru, 2 dl malinového sirupu, 500 g ovocia /maliny, čučoriedky, jahody/ - môžu byť aj zmrazené. POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s mliekom, cukrom a trochou soli. Za stáleho šľahania pridávame polohrubú múku, umyté hrozienka a zľahka vymiešame tuhý sneh z bielkov. Na panvici na masle upečieme 10 tenkých placiek, upečené potrháme na rovnomerné kúsky vidličkou, posypeme práškovým cukrom a polejeme sirupom. Podávame posypané ovocím. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Hlivovo-cukinový "koláč"POTREBNÉ PRÍSADY 50 g masla, olej, 6 vajec, 1 veľká cibuľa, 1 menšia cukina, 2 veľké hlavičky hlivy ustricovej, soľ a korenie, 2 lyžice parmezánu, bazalka. POSTUP PRÍPRAVY Na panvici na rozpálenom oleji usmažíme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané huby a cukinu, a dusíme. Potom z panvice všetko vyberieme a vytrieme ju obrúskom do sucha. Na čistej panvici rozpustíme maslo. Rozšľaháme vajíčka, pridáme zmes húb a cukiny, parmezán a všetko spolu dobre premiešame. Ochutíme soľou a korením. Nakoniec primiešame na hrubo nasekanú bazalku. Zmes vylejeme na panvicu a smažíme. Keď je povrch ešte surový, panvicu vložíme na chvíľu pod gril, prípadne zapiecť do rúry. Podávame nakrájané na kúsky ako koláč. Ako prílohu podávame biely chlieb. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 16.4.2012, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Vyprážaný karfiol v syrovo-pivovom cestíčkuPOTREBNÉ PRÍSADY 1 karfiol, šťavu z jedného citróna, olej na fritovanie, 100 g polohrubej múky, 30 g strúhaného tvrdého syra /napr. eidam/, ½ ČL karí korenia, 1 žĺtok, 1 PL roztopeného masla, 1/8 l piva, 2 bielky POSTUP PRÍPRAVY Karfiol očistíme, umyjeme a rozdelíme na rovnako veľké ružičky. Medzitým uvedieme do varu dostatočné množstvo osolenej vody a ružičky karfiolu v nej povaríme. Potom ich vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 10 minút odstáť. V miske zmiešame múku, syr, karí korenie a soľ, primiešame žĺtok, roztopené maslo, pivo a nakoniec tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Fritovací olej zohrejeme na 180 stupňov C. Ružičky karfiolu postupne namáčame v cestíčku a v horúcom tuku vyprážame dozlatista. Kúsky zeleniny vyberieme dierkovanou naberačkou a rozložíme na papierovú utierku. Karfiol podávame poliaty tatárskou alebo holandskou omáčkou. P.S. Ak nemáte zrovna po ruke syr, nič sa nedeje, nemusíte ho tam dať. Takýmto spôsobom sa dá obaľovať nielen karfiol, ale aj napr. žampióny alebo tofu nakrájané na plátky. Kto chce, môže do cestíčka pridať pre chuť aj lyžičku horčice. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 14.2.2018, 21:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Falošný medovníkPOTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec, 300 g kryštálového cukru, 500 g hladkej múky, 1 lyžica sódy bikarbóny, 100 g hrozienok, 100 až 150 g posekaných vlašských orechov, 1 väčšie postrúhané jablko, trochu mletej škorice a klinčekov, slivkový lekvár, čokoládová poleva. Na karamel: skaramelizujeme 300 g gramov kryštálového cukru, zalejeme 3 dl vody a prevaríme. POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme vychladnutý karamel, múku, sódu bikarbónu, hrozienka, orechy, jablko, škoricu, klinčeky a sneh. Všetko zľahka premiešame. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme asi 35 minút pri 200 stupňoch, v polovici pečenia znížime na 150 stupňov. Ešte teplý medovník potrieme slivkovým lekvárom a oblejeme čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 3.6.2010, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Pukancová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Na korpus: 300 g mliečnej čokolády – 3 čokolády Figaro, 90 g pukancovej kukurice /neslanej, už vypukanej/, olej, čokoláda na zdobenie – 1 čokoláda, kruhovú forma s odnímateľným dnom s priemerom 26 cm alebo špeciálny nastaviteľný kruh – viď foto, papier na pečenie. Na krém: 6 plátkov čírej čiže bezfarebnej želatíny /alebo 1no 20 g vrecúško mletej potravinárskej želatíny v prášku – Liana/, 500 g nízkotučného tvarohu s menej ako 10% obsahom tuhu v sušine /jemného/ - čiže 2 mäkké roztierateľné tvarohy od Olma – 5% tuku – tie majú za úlohu krém odľahčiť, aby nebol taký ťažký/, 150 ml kyslej smotany 14%tná /1 kus - bude stačiť 3/4 téglika/, 50 g kryštálového cukru, 300 ml smotany na šľahanie 33% tná /2 balenia smotany od Rajo/, 2 balíčky vanilínového cukru, šťava z 1 citróna /alebo pomaranča, mandarinky/. POSTUP PRÍPRAVY Postup: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (55) posledné: 17.1.2015, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Koláč s pečenými jablkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 200 g hladkej múky, 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva, 100 g masla, 1 žĺtok, 80 g múčkového cukru. Jablková náplň: 500 jabĺk, 3 bielky, 50 g krupicového cukru, 120 g mandlí, ¼ lyžičky mletej škorice. Krém: 300 ml mlieka, 60 g krupicového cukru, 1 balíček vanilkového pudingového prášku, 250 ml smotany na šľahanie. Dohotovenie: jablko, mandle na ozdobu. POSTUP PRÍPRAVY Postup: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 26.5.2010, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Chuťovky z lístkového cestaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g lístkového cesta, Na plnku: 1 vajce, 250 g mäkkej salámy, 120 g tvrdého syra, 50 g Nivy, 200 g mäkkého topeného syra, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie. POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Potrieme rozšľahaným vajcom, posolíme, okoreníme a položíme kolieska salámy. Posypeme nahrubo nastrúhaným tvrdým syrom, Nivou a stočíme do rolády. Roládu pokrájame na kolieska, ktoré navrchu a po bokoch potrieme rozšľahaným vajcom. Na vrchnú časť kolieska rozotrieme mäkký syr. Naplnené kolieska preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a vložíme piecť do vyhriatej rúry. Pred dopečením dáme na každé koliesko nasekanú petržlenovú vňať a krátko zapečieme. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 16.8.2010, 21:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Jogurtový koláč s marhuľamiPOTREBNÉ PRÍSADY 300 ml bieleho jogurtu, 350 g polohrubej múky, 80 g múčkového cukru, 1 vajce, 1 prášok do pečiva, tuk na vymazanie formy, strúhanka alebo múka na vysypanie formy, 500 g čerstvých marhúľ. Drobenka: 80 g polohrubej múky, 60 g masla, 60 g cukru kryštál, 50 g maku. POSTUP PRÍPRAVY Postup: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 25.2.2022, 9:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 84 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >> |