. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Katarína B. (kava4) ID 47637
.
Oblasť: Malacky
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 27.5.2008
Naposledy: 16.3.2024 0:36
Aktualizácia: 23.1.2024 8:31
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 16
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 39
RODINNÉ FOTOGRAFIE 26
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 12
RECEPTY 84
NÁVODY 25
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 84 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>

POLIEVKY

Avokádová polievka s knedličkami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 cibuľa, 2 lyžice masla alebo margarínu, soľ, mleté čierne korenie, 500 g zeleninového vývaru, 200 g šľahačkovej smotany, 2 ks avokáda, 50 ml bieleho vína, citrónová šťava. Knedličky: 200 g dusenej šunky, 2 lyžice postrúhaného chrenu, 1 lyžica kyslej pochúťkovej smotany, 1 malá cibuľka, trocha pažítky.

POSTUP PRÍPRAVY

Polievka: Na tuku speňte pokrájanú cibuľku, zalejte vývarom zmiešaným so šľahačkovou smotanou a povarte. Polievku odtiahnite z ohňa, vložte do nej pokrájanú dužinu z avokáda a len krátko povarte na veľmi miernom ohni. Polievku prepasírujte alebo rozmixujte. Potom do nej vlejte víno a citrónovú šťavu, osoľte a okoreňte. Mierne ohrejte. Podávajte so šunkovými knedličkami.

Knedličky:
Rozmixujte /alebo vymiešajte/ pokrájanú šunku, postrúhaný chren, kyslú smotanu a nadrobno posekanú pažítku. Masu dochuťte soľou a korením. Odložte do chladničky. Po stuhnutí z nej tvorte malé knedličky, ktoré rozdeľte na taniere a zalejte polievkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Bryndzovo-orechová nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g vlašských orechov, 100 g bryndze, 100 g masla /ja dávam to od Raja/, mletá červená paprika, pažítka.

POSTUP PRÍPRAVY

1. Bryndzu zmiešame so zmäknutým maslom a pridáme nahrubo posekané orechy.
2. Nátierku dochutíme mletou paprikou a posekanou pažítkou.

Tip: Nátierku natierame na plátky celozrnných rožkov a špáradlom pripichneme na každý plátok bobuľu zeleného hrozna.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Trhanec s malinovou šťavou a ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

/pre 10 osôb/ Keď chcete pre menej ľudí napr. pre 5, vydeľte všetky suroviny číslom 2. Vhodné na svadby a rôzne rodinné oslavy. 10 vajec, trochu soli, 1,5 ml mlieka, 900 g polohrubej múky, 600 g krupicového cukru, 300 g hrozienok, 250 g masla, 200 g práškového cukru, 2 dl malinového sirupu, 500 g ovocia /maliny, čučoriedky, jahody/ - môžu byť aj zmrazené.

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s mliekom, cukrom a trochou soli. Za stáleho šľahania pridávame polohrubú múku, umyté hrozienka a zľahka vymiešame tuhý sneh z bielkov. Na panvici na masle upečieme 10 tenkých placiek, upečené potrháme na rovnomerné kúsky vidličkou, posypeme práškovým cukrom a polejeme sirupom. Podávame posypané ovocím.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Hlivovo-cukinový "koláč"



POTREBNÉ PRÍSADY

50 g masla, olej, 6 vajec, 1 veľká cibuľa, 1 menšia cukina, 2 veľké hlavičky hlivy ustricovej, soľ a korenie, 2 lyžice parmezánu, bazalka.

POSTUP PRÍPRAVY

Na panvici na rozpálenom oleji usmažíme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané huby a cukinu, a dusíme. Potom z panvice všetko vyberieme a vytrieme ju obrúskom do sucha. Na čistej panvici rozpustíme maslo. Rozšľaháme vajíčka, pridáme zmes húb a cukiny, parmezán a všetko spolu dobre premiešame. Ochutíme soľou a korením. Nakoniec primiešame na hrubo nasekanú bazalku. Zmes vylejeme na panvicu a smažíme. Keď je povrch ešte surový, panvicu vložíme na chvíľu pod gril, prípadne zapiecť do rúry. Podávame nakrájané na kúsky ako koláč. Ako prílohu podávame biely chlieb.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 16.4.2012, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

Vyprážaný karfiol v syrovo-pivovom cestíčku



POTREBNÉ PRÍSADY

1 karfiol, šťavu z jedného citróna, olej na fritovanie, 100 g polohrubej múky, 30 g strúhaného tvrdého syra /napr. eidam/, ½ ČL karí korenia, 1 žĺtok, 1 PL roztopeného masla, 1/8 l piva, 2 bielky

POSTUP PRÍPRAVY

Karfiol očistíme, umyjeme a rozdelíme na rovnako veľké ružičky. Medzitým uvedieme do varu dostatočné množstvo osolenej vody a ružičky karfiolu v nej povaríme. Potom ich vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme 10 minút odstáť. V miske zmiešame múku, syr, karí korenie a soľ, primiešame žĺtok, roztopené maslo, pivo a nakoniec tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Fritovací olej zohrejeme na 180 stupňov C. Ružičky karfiolu postupne namáčame v cestíčku a v horúcom tuku vyprážame dozlatista. Kúsky zeleniny vyberieme dierkovanou naberačkou a rozložíme na papierovú utierku. Karfiol podávame poliaty tatárskou alebo holandskou omáčkou. P.S. Ak nemáte zrovna po ruke syr, nič sa nedeje, nemusíte ho tam dať. Takýmto spôsobom sa dá obaľovať nielen karfiol, ale aj napr. žampióny alebo tofu nakrájané na plátky. Kto chce, môže do cestíčka pridať pre chuť aj lyžičku horčice.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 14.2.2018, 21:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Falošný medovník



POTREBNÉ PRÍSADY

6 vajec, 300 g kryštálového cukru, 500 g hladkej múky, 1 lyžica sódy bikarbóny, 100 g hrozienok, 100 až 150 g posekaných vlašských orechov, 1 väčšie postrúhané jablko, trochu mletej škorice a klinčekov, slivkový lekvár, čokoládová poleva. Na karamel: skaramelizujeme 300 g gramov kryštálového cukru, zalejeme 3 dl vody a prevaríme.

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme vychladnutý karamel, múku, sódu bikarbónu, hrozienka, orechy, jablko, škoricu, klinčeky a sneh. Všetko zľahka premiešame. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme asi 35 minút pri 200 stupňoch, v polovici pečenia znížime na 150 stupňov. Ešte teplý medovník potrieme slivkovým lekvárom a oblejeme čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.6.2010, 14:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Pukancová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Na korpus: 300 g mliečnej čokolády – 3 čokolády Figaro, 90 g pukancovej kukurice /neslanej, už vypukanej/, olej, čokoláda na zdobenie – 1 čokoláda, kruhovú forma s odnímateľným dnom s priemerom 26 cm alebo špeciálny nastaviteľný kruh – viď foto, papier na pečenie. Na krém: 6 plátkov čírej čiže bezfarebnej želatíny /alebo 1no 20 g vrecúško mletej potravinárskej želatíny v prášku – Liana/, 500 g nízkotučného tvarohu s menej ako 10% obsahom tuhu v sušine /jemného/ - čiže 2 mäkké roztierateľné tvarohy od Olma – 5% tuku – tie majú za úlohu krém odľahčiť, aby nebol taký ťažký/, 150 ml kyslej smotany 14%tná /1 kus - bude stačiť 3/4 téglika/, 50 g kryštálového cukru, 300 ml smotany na šľahanie 33% tná /2 balenia smotany od Rajo/, 2 balíčky vanilínového cukru, šťava z 1 citróna /alebo pomaranča, mandarinky/.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (55) posledné: 17.1.2015, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Koláč s pečenými jablkami



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 200 g hladkej múky, 1 lyžica kypriaceho prášku do pečiva, 100 g masla, 1 žĺtok, 80 g múčkového cukru. Jablková náplň: 500 jabĺk, 3 bielky, 50 g krupicového cukru, 120 g mandlí, ¼ lyžičky mletej škorice. Krém: 300 ml mlieka, 60 g krupicového cukru, 1 balíček vanilkového pudingového prášku, 250 ml smotany na šľahanie. Dohotovenie: jablko, mandle na ozdobu.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.5.2010, 21:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Chuťovky z lístkového cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g lístkového cesta, Na plnku: 1 vajce, 250 g mäkkej salámy, 120 g tvrdého syra, 50 g Nivy, 200 g mäkkého topeného syra, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Potrieme rozšľahaným vajcom, posolíme, okoreníme a položíme kolieska salámy. Posypeme nahrubo nastrúhaným tvrdým syrom, Nivou a stočíme do rolády. Roládu pokrájame na kolieska, ktoré navrchu a po bokoch potrieme rozšľahaným vajcom. Na vrchnú časť kolieska rozotrieme mäkký syr. Naplnené kolieska preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a vložíme piecť do vyhriatej rúry. Pred dopečením dáme na každé koliesko nasekanú petržlenovú vňať a krátko zapečieme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 16.8.2010, 21:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Jogurtový koláč s marhuľami



POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml bieleho jogurtu, 350 g polohrubej múky, 80 g múčkového cukru, 1 vajce, 1 prášok do pečiva, tuk na vymazanie formy, strúhanka alebo múka na vysypanie formy, 500 g čerstvých marhúľ. Drobenka: 80 g polohrubej múky, 60 g masla, 60 g cukru kryštál, 50 g maku.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 25.2.2022, 9:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 84 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu