. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Monika K. (mooni) ID 11030
.
mimibazar.sk/mooni
Oblasť: Martin
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 16.1.2021 9:52
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 702
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 16
NÁVODY 4
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 16 (zobrazuje sa 11-16)<< predošlé 1, 2

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkový koláčik


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

výborný koláč, je z STV prekopírovaný - skúšala som ho urobiť na pol jablka, na pol tvaroh - bol výborný Potrebujeme: • 400 g hladkej múky • 120g práškového cukru • 1 Hera • ½ prášku do pečiva • 4 žĺtky Plnka: • 2 kg jabĺk • kryš.cukor • rozbité lieskové orechy • hrsť hrozienok • 2 vanilkové cukry • škorica, ( príp.2 X škoricový cukor)

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
Všetko zmiešame a vypracujeme cesto. 1/3 z neho dáme do mrazničky a 2/3 natiahneme na suchý plech.
Plnku z jabĺk natrieme na cesto, na ňu natrieme sneh z 4 bielkov , do ktorého sme pridali 4 lyžice práškového cukru.
Poslednú tretinu cesta vyberieme z mrazničky a nastrúhame na vrch koláča.
Pečieme cca 30 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

DOMÁCI CHLEBÍK výborný



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg hladkej múky obyčajnej 3 malé uvarené zemiaky - postrúhané na strúhadle najemno droždie 1/2 kocky 3 lyžičky soli 2 lyžičky octu 1 lyžicu rasce

POSTUP PRÍPRAVY

Droždie dáme nakysnúť do teplej vody, pridáme do múky a ostatné suroviny. Všetko premiešame a vypracujeme tuhšie cesto - dosť tuhé. Necháme 1 hodinu stáť na teplom mieste.
Potom na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto a preložíme tak ako je preložené lístkové cesto, cez polku a potom znova cez polku a necháme znova odpočívať 10 minút. Opakujeme tento postup 3 krát. Potom preložíme do vymasteného pekáčiku alebo do jenskej misky. Pečieme 1 hodinu - 1/2 hodinky na 220 stupňov a 1/2 hod na 150 stupňov.
Chlebík je veľmi chutný, u nás sa po ňom len zapráši. Idem ho akurát piecť, fotku hodím podvečer. :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (15) posledné: 25.7.2012, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

VÝBORNE MEDOVNÍČKY Z TURČIANSKEJ ZÁHRADKY



POTREBNÉ PRÍSADY

1050 g žitnej hladkej múky, 450 g práškového cukru, 360 g medu, 6 celých stredne veľkých vajec, 3 čajové lyžičky sódy bikarbóny, 4 polievkové lyžice korenín /škorica, aníz, fenikel, klinčeky, badián /, strúhaná citrónová kôra BIELKOVÁ POLEVA : 140 g práškového cukru / dvakrát preosiaty /, 1 bielok, trochu citrónovej šťavy

POSTUP PRÍPRAVY

Recept mi dala jedna pani už pred viac ako 7 rokmi, pečiem ich každý rok, sú fakt výborné , všetkým veľmi veľmi chutia. Výhodou tohto receptu je že cesto vydrží pri izbovej teplote aj pol roka, ja si urobím celú dávku, a keď už je po vianociach, tak mi si ich znova s medovníčkami spravíme , :-)

Prepisujem ho celý, dodržte prosím koreniny, oplatí sa vám to - nekupujte koreniny na perník - spravte si vlastnú zmes podľa receptu.
Tu je prepis:


Recept pochádza z Turčianskej záhradky a je z minulého storočia. Medovníčky upečené podľa tohto receptu sú výbornej chuti a vône a pri pečení sa nerozlievajú. Ak ich uskladníte na chladnejšom mieste pri priaznivej vlhkosti vzduchu, ostanú mäkké a zachovajú si lesklý povrch. Z uvedenej dávky cesta získame okolo 100 kusov menších medovníčkov.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (40) posledné: 15.12.2013, 14:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

ZELENINOVá nátierka



POTREBNÉ PRÍSADY

3 mrkvy
2 petržleny
1 menší zeler
1 majonézu
1 črievko syrokrému
4 strúčiky cesnaku
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Najemno nastrúhame na strúhadle mrkvu, petrzlen, zeler.
Pridáme syrokrém, zmiešame. Pridáme majonézu a rozpučený cesnak. Dochutíme soľou. HOTOVO.
U nás jedna z naj naj naj pomazánok. Vhodná aj na očká.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.4.2010, 14:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Drožďová pomazánka po druhé



POTREBNÉ PRÍSADY

1 stredne veľkú cibuľu*4 PL oleja*4 PL rastliného masla*2 trojuholníčky syrokrému*3/4 kocky hrozdia*1 uvarené vajíčko*1/2 lyžičky vegety*2 lyžičky horčice*bylinky, cibuľková, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Pomazánka je výborna, ani ju nestihnete natrieť na chlieb. Ja som minule z nej zjedla 5 chlebov, až mi bolo zle.
Na oleji orestujeme cibuľu. Keď je hotová, kastról odložíme zo sporáka a k cibuli pridáme rozmrvené kvasnice. Rýchlo sa roztopia. Zmes premiešame a necháme vychladnúť. Ja osobne ten olej, ktorý zostane v kastróli vylejem, nie je tam vôbec potrebný, tie kvasnice ho "nepojmú do seba". Až potom pridáme maslo, syrokrém, ochutíme horčicou, vegetou a postrúhame natrvrdo uvarené vajce. Najlepšie na strúhadle, ktorým strúhame mrkvu. Ochutíme bylinkami a môžeme natrieť na rožtek, žemlu alebo chlieb.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 20.5.2012, 18:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

VYLUXOVANA POMAZANKA / všetko čo najdete v chladničke/



POTREBNÉ PRÍSADY

250g rastlineho masla2 ks syrokremu alebo 1 črievko 1 uvarené vajičko200g sunky alebo dietnej salamy3-4 stručiky cesnaku3-4 uvarené zemiakysoľ korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Je to vyborna pomazanka, u nas si ju obľúbil najviac muž a moje staršie dieťa.
Maslo vymiešame so syrokrémom, pridáme rozpučený cesnak, nakrájanú salamu na pásiky, uvarené vajíčko pokrájané nadrobno. Nakoniec pridáme vychladnuté uvarené zemiaky, ktoré sme nastrúhali na jemnom strúhadle. Všetko premiešame. Dochutíme soľou a korením. Necháme vychladnúť. Podávame s chlebom a so zeleninkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 13.11.2012, 18:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 16 (zobrazuje sa 11-16)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu