končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 16 (zobrazuje sa 11-16) | << predošlé 1, 2 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jablkový koláčikPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY výborný koláč, je z STV prekopírovaný - skúšala som ho urobiť na pol jablka, na pol tvaroh - bol výborný Potrebujeme: • 400 g hladkej múky • 120g práškového cukru • 1 Hera • ½ prášku do pečiva • 4 žĺtky Plnka: • 2 kg jabĺk • kryš.cukor • rozbité lieskové orechy • hrsť hrozienok • 2 vanilkové cukry • škorica, ( príp.2 X škoricový cukor) POSTUP PRÍPRAVY Postup: Všetko zmiešame a vypracujeme cesto. 1/3 z neho dáme do mrazničky a 2/3 natiahneme na suchý plech. Plnku z jabĺk natrieme na cesto, na ňu natrieme sneh z 4 bielkov , do ktorého sme pridali 4 lyžice práškového cukru. Poslednú tretinu cesta vyberieme z mrazničky a nastrúhame na vrch koláča. Pečieme cca 30 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
DOMÁCI CHLEBÍK výbornýPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg hladkej múky obyčajnej 3 malé uvarené zemiaky - postrúhané na strúhadle najemno droždie 1/2 kocky 3 lyžičky soli 2 lyžičky octu 1 lyžicu rasce POSTUP PRÍPRAVY Droždie dáme nakysnúť do teplej vody, pridáme do múky a ostatné suroviny. Všetko premiešame a vypracujeme tuhšie cesto - dosť tuhé. Necháme 1 hodinu stáť na teplom mieste. Potom na pomúčenej doske rozvaľkáme cesto a preložíme tak ako je preložené lístkové cesto, cez polku a potom znova cez polku a necháme znova odpočívať 10 minút. Opakujeme tento postup 3 krát. Potom preložíme do vymasteného pekáčiku alebo do jenskej misky. Pečieme 1 hodinu - 1/2 hodinky na 220 stupňov a 1/2 hod na 150 stupňov. Chlebík je veľmi chutný, u nás sa po ňom len zapráši. Idem ho akurát piecť, fotku hodím podvečer. :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 25.7.2012, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
VÝBORNE MEDOVNÍČKY Z TURČIANSKEJ ZÁHRADKYPOTREBNÉ PRÍSADY 1050 g žitnej hladkej múky, 450 g práškového cukru, 360 g medu, 6 celých stredne veľkých vajec, 3 čajové lyžičky sódy bikarbóny, 4 polievkové lyžice korenín /škorica, aníz, fenikel, klinčeky, badián /, strúhaná citrónová kôra BIELKOVÁ POLEVA : 140 g práškového cukru / dvakrát preosiaty /, 1 bielok, trochu citrónovej šťavy POSTUP PRÍPRAVY Recept mi dala jedna pani už pred viac ako 7 rokmi, pečiem ich každý rok, sú fakt výborné , všetkým veľmi veľmi chutia. Výhodou tohto receptu je že cesto vydrží pri izbovej teplote aj pol roka, ja si urobím celú dávku, a keď už je po vianociach, tak mi si ich znova s medovníčkami spravíme , :-) Prepisujem ho celý, dodržte prosím koreniny, oplatí sa vám to - nekupujte koreniny na perník - spravte si vlastnú zmes podľa receptu. Tu je prepis: Recept pochádza z Turčianskej záhradky a je z minulého storočia. Medovníčky upečené podľa tohto receptu sú výbornej chuti a vône a pri pečení sa nerozlievajú. Ak ich uskladníte na chladnejšom mieste pri priaznivej vlhkosti vzduchu, ostanú mäkké a zachovajú si lesklý povrch. Z uvedenej dávky cesta získame okolo 100 kusov menších medovníčkov. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov) KOMENTÁRE (40) posledné: 15.12.2013, 14:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
ZELENINOVá nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 3 mrkvy 2 petržleny 1 menší zeler 1 majonézu 1 črievko syrokrému 4 strúčiky cesnaku soľ POSTUP PRÍPRAVY Najemno nastrúhame na strúhadle mrkvu, petrzlen, zeler. Pridáme syrokrém, zmiešame. Pridáme majonézu a rozpučený cesnak. Dochutíme soľou. HOTOVO. U nás jedna z naj naj naj pomazánok. Vhodná aj na očká. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 18.4.2010, 14:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Drožďová pomazánka po druhéPOTREBNÉ PRÍSADY 1 stredne veľkú cibuľu*4 PL oleja*4 PL rastliného masla*2 trojuholníčky syrokrému*3/4 kocky hrozdia*1 uvarené vajíčko*1/2 lyžičky vegety*2 lyžičky horčice*bylinky, cibuľková, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Pomazánka je výborna, ani ju nestihnete natrieť na chlieb. Ja som minule z nej zjedla 5 chlebov, až mi bolo zle. Na oleji orestujeme cibuľu. Keď je hotová, kastról odložíme zo sporáka a k cibuli pridáme rozmrvené kvasnice. Rýchlo sa roztopia. Zmes premiešame a necháme vychladnúť. Ja osobne ten olej, ktorý zostane v kastróli vylejem, nie je tam vôbec potrebný, tie kvasnice ho "nepojmú do seba". Až potom pridáme maslo, syrokrém, ochutíme horčicou, vegetou a postrúhame natrvrdo uvarené vajce. Najlepšie na strúhadle, ktorým strúhame mrkvu. Ochutíme bylinkami a môžeme natrieť na rožtek, žemlu alebo chlieb. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 20.5.2012, 18:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
VYLUXOVANA POMAZANKA / všetko čo najdete v chladničke/POTREBNÉ PRÍSADY 250g rastlineho masla2 ks syrokremu alebo 1 črievko 1 uvarené vajičko200g sunky alebo dietnej salamy3-4 stručiky cesnaku3-4 uvarené zemiakysoľ korenie POSTUP PRÍPRAVY Je to vyborna pomazanka, u nas si ju obľúbil najviac muž a moje staršie dieťa. Maslo vymiešame so syrokrémom, pridáme rozpučený cesnak, nakrájanú salamu na pásiky, uvarené vajíčko pokrájané nadrobno. Nakoniec pridáme vychladnuté uvarené zemiaky, ktoré sme nastrúhali na jemnom strúhadle. Všetko premiešame. Dochutíme soľou a korením. Necháme vychladnúť. Podávame s chlebom a so zeleninkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 13.11.2012, 18:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 16 (zobrazuje sa 11-16) | << predošlé 1, 2 |