. .. .. .. .. .. .. .
. . . .

RECEPTY

Monika K. (mooni) ID 11030
.
mimibazar.sk/mooni
Oblasť: Martin
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 16.12.2017 20:52
Aktualizácia: 15.12.2017 8:00
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 17
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 702
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 2
RECEPTY 16
NÁVODY 4
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

KOLÁČIKY Z OVSENÝCH VLOČIEK



POTREBNÉ PRÍSADY

100g masla *** 250 g ovsených vločiek ****80 g práškového cukru *** 1vanilkový cukor *** 80 g hladkej múky *** 1/2 prášku do pečiva *** 2vajcia **** 2 PL hrozienok *** 50 g lieskových orechov *** 150 g horkej čokolády *** mlieko podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Na tuku si opražíme 7 minút ovsené vločky, pridáme cukor a miešame , kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť.
Pridať múku, prášok do pečiva, hrozienka, oriešky, čokoládu a rozšľahané vajcia. Zamiešame.
Ukladáme lyžičkou placky na plech - na papier na pečenie. Pečieme 7-10 minút pri 180-200 stupňoch.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.6.2013, 20:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

BUCHTIČKY - mojich 3 chlapov :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

450 g hladkej múky * 1 čajovú lyžičku soli *2 lyžičky sušeného droždia * 300ml teplej prevarenej vody* 2 lyžice rastliného oleja * mlieko * plech na pečenie vymazaný tukom

POSTUP PRÍPRAVY

výborné buchtičky, pečivo, ako kaiserky :-) . Recept doložím. Robili moji traja chlapi, ktorí to skúšali a vydarili sa im úúúplne skveléééééé - lepšie ako z pekárne :-).

Recept je pre väčšie deti a nevariacich ocinov , tak sa prosím nepozastavujte nad detailnosťou popisu :-).

Postup:
1. Do veľkej misy preosejte sitom múku a soľ. Pridajte droždie a premiešajte. Potom uprostred múky urobte jamku.
2. Do džbána nalejte teplú vodu a pridajte olej. Všetko vareškou premiešajte, aby vzniklo vláčne cesto.
3. Poprášte čistú pracovnú plochu múkou a cesto na ňu položte. Aby ste ho premiestnili, oprite sa do neho kĺbmi na rukách a tlačte cesto od seba.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 25.9.2011, 13:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Výborný koláč so salkom :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Nie je môj, je ukradnutý z netu :-) ale je výborný !!!! CESTO : **6 ks vajec **250g cukor kryštál **200g orechy vlašské mleté **1/2 balíčkaprášok do pečiva **5 PLstrúhanka ** tortové oplátky PLNKA: ** 1 ks salko skaramelizované **250 gmaslo POVRCH : ** čokoláda strúhaná ** nasekané na ozdobu orechy vlašské, opražené na masle

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:

Oddelíme si bielká od žĺtkov zo všetkých vajec. Z bielkov si vyšľaháme sneh. Pridáme cukor a šlaháme to tuhej peny
Pridávame žĺtka, strúhanku, ml. orechy a vsypeme pr. do pečiva a miešame.
Na plech si vyukladáme podľa potreby tortové oblátky, kraje plechu potrieme maslom. Na oplátky vylejeme cestoa upečieme.

Plnka: Uvarené Salko: do hrnca si dáme vodu a do nej ponoríme Salko /po vrch ponorené a zatvorené/. Varíme ho 2 hodiny, môžeme viac, ale menej nie. Po uvarení ho necháme úplne vychladnúť.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 27.7.2011, 12:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

DOMÁCI PRIBINÁČIK



POTREBNÉ PRÍSADY

250g tvarohu * 150 ml mlieka * 40g čokolády * 3PL cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Tvaroh s cukrom a prevretým mliekom ponorným mixérom vymiešame na jemno, pridáme roztopenú čokoládu. Ešte teplé dáme do pohárov , na 2 hodinky do chladu. Dá sa to obmieňať s ovocím. Výbornééé !!!!! Rýchlo urobené !!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 30.8.2014, 7:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

KOLÁČIKY z OVSENNÝCH VLOČIEK



POTREBNÉ PRÍSADY

100g tuku / palmarín , najlepšie je MASLO /* 250g ovs. vločiek, najlepšie tie jemné* 80g práškového cukru *1van. cukor* 80g hladkej múky *1/2 prášku do pečiva* 2 vajcia* 2 lyžice hrozienok* 50g lieskových orieškov *150g horkej čokolády * mlieko podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Na tuku si opražíme zhruba 7 minút, ale pomaly, aby to nezačalo horieť, ovsenné vločky, potom pridáme cukor a miešame kým sa nerozpustí. Necháme vychladnúť.
Pridáme múku, prášok do pečiva, hrozienka, oriešky, na kúsky pokrájanú, posekanú čokoládu a rožšľahané vajíčka. Samozrejme do koláčikov sa dá pridať hocičo , sušené posekané ovocie, iné oriešky, inú čokoládu, menej čokolády, a podobne.
Potom lyžičkou nanášame na papeir na pečenie , trošku potľapkáme, aby to vyzeralo ako väčšie prerastené peniažteky :-) a pečieme zhruba na 180 stupňoch asi 7-10 minúť, doporučujem to kontrolovať, lebo každá rúra pečie inak.
priemer koláčikov , ktoré kladiete na papier , by mal byť zhruba 3,5cm, oni ešte narastú. Výjde vám z toho zhruba 30-40 kúskov, ale to je odhadom, dávnejšie som nerobila :-)
Koláčiky sú výborné !!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.11.2010, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZELENINOVÉ JEDLÁ

CUKINOVA PLNKA



POTREBNÉ PRÍSADY

500g cukety*1cibuľa*3špekáčky*5vajec*1hnček hladkej muky*1PDP*100gtvrdého syra*6strúčikov cesnaku*grilovacie korenie*pažítka*pertzžlenová vňať*1/4hrnčeka oleja*mleté korenie*soľ

POSTUP PRÍPRAVY

píšem rýchlo, tak sorry za chyby, je to výborné, treba vyskúšať, chití to ako kuracia plnka

Cukinu postrúhame, špekáčiky a cibuľu pokrájame nadrobno, syr nastrúhame, pridáme vajcia, múku. kypriaci prášok a všetky koreniny. Všetko dôkladne zamiešame. Preložíme do vymsteneého pekáča a pečieme asi 1/2 hodiny. POdávame so zemiakmi a šalátom

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ŠUHAJDY



POTREBNÉ PRÍSADY

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA: čokoláda na varenie 250g * CERA 100g * RUMOVO - ORECHOVÁ PLNKA : mlieko 1,5dcl * kryštálový cukor 150g * Cera 100g * 1 žĺtko * hrozienka 50g * orechy potlčené, nie pomleté 100g * rum * papierové košíčky 55 ks

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si pripravíme čokoládovú polevu, tak že čokoládu a ceru dáme pomaly rozpúšťať na najmenšom plyne. Keď sa rozpustí, tak na spodok papierových košíčkov malou lyžičkou nalievame čokoládu, len toľko aby zakrylo dno - u nás to robia deti, môžete im to kľudne zveriť :-) .
Potom necháme ztuhnúť a pripravíme si rumovú plnku. Mlieko a cukor dáme variť, povaríme asi 10 minút a potom pridáme Ceru, orechy , rum, hrozienka a povaríme 5 minút, nakoniec prilejeme ale veľmi opatrne rozšľahané žĺtko, pomaličky a miešame, aby sa nám tam neseklo. Necháme ešte 5 minút povariť. Potom necháme poriadne vychladnúť. Do košíčkou dávame vychladnutú plnku a zalievame znova čokoládou. Navrch ako ozdobu dáme oriešok, alebo lentilku alebo aj nič, ak nechcete :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 13.12.2010, 16:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

HUBOVO - ZEMIAKOVÁ polievka s mrveničkovými haluštičkami



POTREBNÉ PRÍSADY

POLIEVKA : huby - čerstvé alebo mrazené - boli tam dubáky, smrekovce a kuriatka * mrkva * 3 stredne veľké zemiaky * maslo * 1 vrchovato naložená PL hladkej múky * červená paprika* rasca * soľ * mleté korenie * peržlenová vňať HALUŠTIČKY : polohrubá múka * pol vajíčka * voda

POSTUP PRÍPRAVY

Predtým ako sa dáme do prípravy polievky si spravíme malé mrveničkové haluštičky. Pol vajíčka, trošku vody asi pol deci a polohrubú múku - toľko aby vám vzniklo tuhšie cesto, asi ako plastelína. Z neho potom robíme šúľaním v dlani také malé haluštičky - je to robota na 10 minút, dávame si dosť múky, aby sa nám haluštičky nezlepili dokopy.
Do vody si dáme variť huby - ja som varila 20 minút, potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, pokrájanú mrkvu, soľ, rascu a varíme asi 10 minút. Za ten čas si pripravíme zápražku z masla a hl. múky, keď je bledoružová pridáme chladnú vodu a červenú papriku. Potom pridáme do polievky a zavaríme. Nakoniec vsypeme postupne do vody pripravené haluštičky a povaríme asi 2-3 minútky. Dozdobíme po odstavení petržlenovou vňaťou. Je mňamková podľa receptu starej mamy :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.12.2009, 9:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYBY A DARY MORA

LOSOS, PSTRUH alebo iná ryba v pomarančovo - vínovej omáčke - oblížete si prsty :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 rybu / LOSOS /1ks/, PSTRUH /4ks/, filety /4ks/ - ja som to robila už aj z lososa, aj zo pstruha - nie je v tom žiadny rozdiel :-) / * 2dl šľahačkovej smotany * 2 pomaranče * 2dl vína -bieleho * hladká múka * citrónová šťava * petržlenová vňať * olej * maslo * soľ *

POSTUP PRÍPRAVY

Vykostenú rybu posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, obalíme v múke a prudko opečieme zo všetkých strán na oleji. Rozohrejeme si rúru / nemusí sa to robiť v rúre, už som to robila aj na panvici - dusila som / , dáme maslo a olejový výpek a pečieme v rúre, zopár minút 5-10, potom vyberieme a nalejeme smotanu, víno, odšťavené pomaranče a necháme v rúre ešte asi 5 minút podusiť. Tá šťava je mňam, veľmi výborná. Podávame s varenými zemiakmi a rybu na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou a ak máme tak ošúpanými plátkami mandlí, ale to nemusí byť, my na tie mandle nikdy nemáme čas :-) DOBRÚ CHUŤ - dajte vedieť ako chutilo :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 41 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.12.2009, 9:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁPOJE, DRINKY

GRIOTKA z višní - pre Dašku :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

5L fľaša *** višne - zrelé *** cukor kryštálový 1kg *** 7dcl vodky 40% ***

POSTUP PRÍPRAVY

Do fľaše 5 litrovej dáme do polovice zrelé, umyté višne, zasypeme 1kg kryštálového cukru, zalejeme 7dcl vodky, zamiešame zľahka, zakryjeme vrchnákom a necháme 2-3 mesiace odstáť na chladnom, suchom mieste - napr. v špajzi. Po dvoch týždňoch pomiešať a potom tak raz za 3 týždne, zľahka.
Po 2-3 mesiacoch to precedíme, višne degustujeme. Pozor sú prudko jedlé, aby ste neskončili pod stolom :-). Ja ich dávam do mrazu a sem tam jednu hodím do úst :-)
Griotku prelejeme do fliaš a dáme do chladu. Z tejto várky vyjde asi 1,5 l griotky. Vodku dávam preto, aby chuť iného destilátu /rum a pod. / neprerážal višne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (7) posledné: 29.6.2014, 20:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 16 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
© 2004-2017 Affectio s.r.o. | Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Kontakt | Nájdete nás na Facebooku